Pcos of endometriose maar regelmatig ongesteld.

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Tiy, 17 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Hoi dames. Heb een vraagje.

    Is het mogelijk dat je pcos of endometriose hebt en toch elke maand netjes menstrueert ?

    Ik heb elke maand hevige pijn tijdens mn menstruatie. Heb zoveel medicijnen gehad en niets dat helpt. Ik lig dan ook ziek op bed. 4 a 5 dagen lang zie ik geel aan en kots ik hele dagen door. Heb vreselijke krampen. Maar ook mijn benen doen pijn en mijn rug.. ik heb ook meer lichaamshaar dan normaal is voor een vrouw. Mannelijke hormonen teveel dus. Ik hars me letterlijk van top tot teen elke maand. Er is geen plek wat ik niet hars , t zijn lange donkere haren echt oberal. Armen benen rug buik billen gezicht nek etc. Voel me er ook erg onzeker over. Heb dus wel een aantal sympthomen. Maar een erg regelmatige cyclus. Zou dit dan toch kunnen ?
     
  2. Amch

    Amch Fanatiek lid

    21 jun 2015
    1.014
    388
    83
    heb je wel gewoon je eisprong
     
  3. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Mijn eisprong heb ik wel gewoon. Tenminste als ik de ovulatie test moet geloven. Mooie donker paars streep bij. 2 daagjes. Erna weer lichter en ervoor ook
     
  4. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Bij Endometriose word je (helaas) gewoon ongesteld elke maand. Het zou voor de Endometriose beter zijn als de menstruatie niet zouden plaatsvinden namelijk:D. Hier ook een regelmatige cyclus.

    Overigens vind ik zoals jij het omschrijft (geel zien? etc.) het niet klinken als Endometriose. Met name het stukje over de beharing herken ik niet en is volgens mij eerder iets wat voorkomt bij PCOS.
     
  5. Jenneke88

    Jenneke88 Fanatiek lid

    9 jul 2016
    1.755
    785
    113
    Ik denk ook eerder aan pcos. Vooral omdat je schrijft dat je overal haargroei hebt. Vraag eens een verwijzing voor de gyn, dan weet je het zeker. Alles wat wij hier op het forum schrijven is puur speculatie.
     
  6. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Misschien niet echt boeiend dit erbij te vertellen. Ik ben 1.64 lang en weeg 59 kilo. Normaal dus. Als het deze ronde niet lukt om voor een kleine te gaan, dan zal ik een afspraak maken bij de HA. We zitten inmiddels in ronde 8. Mag niet klagen maar zou wel een opluchting zijn om erachter te komen waarom t niet lukken wil
     
  7. Roseline

    Roseline Niet meer actief

    Ik wilde ook vragen ben je al eens bij een gynaecoloog geweest, want gezien je klachten lijkt het me raadzaam de boel eens na te laten kijken en wat duidelijkheid voor jezelf te krijgen??
     
  8. missiej

    missiej Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.232
    0
    36
    NULL
    NULL
    ik heb endometriose en heb ook (jammer genoeg) een regelmatige cyclus.. de heftige pijnen en uitstralingen naar het been herken ik wel. de rest zoals geel zien en overbeharing past niet in het "endo-lijstje". dit alles is al een reden om een verwijzing naar de gyn te vragen, met of zonder kinderwens. indien er sprake kan zijn van endometriose kun je dit het beste zsm doen, want dit brengt per maand steeds meer inwendige schade met zich mee en kan uiteindelijk zelfs voor onvruchtbaarheid en ergere gezondheidsklachten zorgen. sterkte en succes!
     
  9. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Als je een eisprong hebt en je wordt gewoon ongesteld, dan zou ik niet aan PCOS denken. PCOS wordt gekenmerkt door allemaal cystes in je eierstokken, waardoor je over het algemeen geen eisprong krijgt en dus ook geen cyclus hebt.

    De symptomen die bij PCOS horen, worden veroorzaakt door de ontbrekende balans in je hormonen. Overbeharing kan wel een symptoom van PCOS zijn, maar het erg ziek zijn van je menstruatie is niet een typische PCOS-klacht.

    Ik zou naar de huisarts gaan om het een en ander uit te laten zoeken. Misschien komt er niks uit, maar kun je wel iets voorgeschreven krijgen voor het overgeven en de pijn. Succes!
     
  10. Jenneke88

    Jenneke88 Fanatiek lid

    9 jul 2016
    1.755
    785
    113

    Hier moet ik je even corrigeren. Bij pcos kun je wel degelijk een cyclus hebben. Meestal ven je dan wel onregelmatig ongesteld met vaak lange cycli, maar je kunt wel cycli hebben.

    Ook dat menstruatie altijd een teken is van een eisprong klopt niet. Ik zit nu in de mmm en 1 van de eerste dingen die ik te horen kreeg was dat ze gingen controleren of er wel een eisprong is. Toen ik zei dat ik gewoon menstrueer, werd mij verteld dat dit niet betekent dat er een eisprong is. Soms doet het lichaam maar wat.
     
  11. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Je kunt inderdaad wel een bloeding krijgen, maar geen eisprong hebben.
    Maar als TS wel een eisprong heeft en vervolgens ongesteld wordt, zou je niet aan PCOS denken.
     
  12. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Heb met de ovulatie teaten waarschijnlijk wel een eisprong. En netjes ongesteld elke maand. Over ongeveer 7 dagen is mijn nod. Als ik ongesteld word dan ga ik naar de ha en vragen om een verdere onderzoek want heb er geen goed gevoel bij
     
  13. May27

    May27 Lid

    23 jul 2016
    33
    0
    6
    NULL
    NULL
    Hallo Tiy,
    Ik herken je gevoel en sluit me graag bij jou vraag/probleem aan. Ik ben zelf inmiddels 9 rondes verder en helaas nog niet zwanger :( wel regelmatig ongesteld maar ook altijd mega veel buikpijn en 4 9f 5 dagen zo hevig ongesteld dat ik het liefst op bed blijf liggen.. en ook ik twijfel de laatste tijd. Mijn man en ik hebben een fijn seksleven en ben al 2jr gestopt met de pil. Nu is mijn vraag: Al naar een huisarts gaan ofniet..? Wat is normaal? Iemand advies?
     
  14. wens09

    wens09 Fanatiek lid

    1 dec 2013
    1.028
    224
    63
    Ik zou zeker aan de bel trekken. Zulke pijnlijke menstruaties is niet ok. Mocht er iets aan de hand zijn: hoe langer je er mee doorloopt hoe erger het dadelijk wordt.

    En ik ben het levende bewijs dat je ook zonder pijnklachten en met een eerdere snelle voorspoedige zwangerschap endometriose kunt hebben. :( Hoe eerder je erbij bent hoe beter! Dus gewoon naar de huisarts gaan, eerlijk zeggen hoeveel pijn en hormonale klachten je hebt. Dan verwijst hij/zij je vast snel door! Hopelijk word je snel geholpen en hoef je niet lang meer zo te lijden! Veel sterkte!
     
  15. Marielle1993

    Marielle1993 Bekend lid

    7 sep 2014
    673
    94
    28
    Vrouw
    #15 Marielle1993, 22 jan 2017
    Laatst bewerkt: 22 jan 2017
    Hoi Dames vraagje,

    Bij mij is een aantal jaar geleden al PCOS vastgesteld.
    Mbv clomid ben ik zwanger geworden van mijn zoontje ( nu inmiddels 19 maanden oud ). Ik ben nu ruim een half jaar gestopt met de pil. Nog een onregelmatige cyclus.. meestal tussen de 32 en 46 dagen. . Mijn één na laatste cyclus was 46 dagen ik werd toen licht ongesteld.. ( In ieder geval niet zo als normaalgesproken), maar wel een menstruatie die je mee zou kunnen tellen.

    Maar op volgend werd ik al na 25 dagen ongesteld.. Dit keer wel heviger zoals normaal gesproken. . terwijl mijn cyclus altijd rond de 40 dagen is gemiddeld gezien.

    Moet ik deze 2 laatste menstruaties echt als 2 menstruaties zien? Of kan de één na laatste menstruatie een tussenbloeding zijn geweest en was mijn cyclus eigenlijk 46 + 25 = 71 dagen.

    Snap er niets meer van , en aangezien we een 2e kindje willen probeer ik wat van mijn lichaam te gaan snappen.

    Misschien zijn hier vrouwen met ervaring of die het herkennen.

    Groetjes Marielle
     
  16. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Wat ik heel jammer vind van mijn huisarts is dat hij zelf nooit even goed is gaan nadenken erover. Ben tig keer geweest en zelfs dat ik daar heel de boel heb ondergekotst en zat te janken en doen van de pijn. Zo erg is het, een bezoekje wat 10 minuten hoort te duren duurde voor mij ruim 2 uur. Werd naar een kamertje gebracht en kreeg n emmer mee. Totdat het overging. Vond het niets maar kon dus echt niet even naar huis gaan dan zou ik raar aangekeken worden buiten. Erna besloot hij mij een morfine iets te geven. Weet even niet hoe het heet. Heb het 1 keer genomen en was heel de dag gelijk afwezig. Zo suf en moe. Zag alles draaien erg duizelig en sliep heel veel. Krampen voelde ik niets van maar was niet prettig. Erna nooit meer ingenomen en nooit meer naar de HA geweest nu al een aantal maanden. Morgen ga ik testen, zwt. Mocht her weer niet raak zijn dan ga ik alsnog langs en vraag ik om ee doorverwijzing ivm endometriose of pcos controle. Ben regelmatig ongesteld en heb elke maand weer netjes een eisprong. Hier klopt iets niet.
     
  17. DangerBlonde

    DangerBlonde Fanatiek lid

    3 feb 2017
    3.491
    2.487
    113
    Vrouw
    Limburg
    Gewoon naar de Ha gaan!
    Ik ben na iets meer dan een half jaar proberen ook gegaan omdat ik het vermoeden had van pcos. Ook bevestigd twee weken geleden door de gyn, viel een last van Mn schouders af toen ik wist dat ik niet gek was. Was bang dat ze me naar de psycholoog zou sturen of zo omdat ik nog niet zo lang bezig was met proberen, je hoort toch vaak dat je eerst een jaar moet proberen. Werd er helemaal gek van had zware bloedingen altijd onregelmatige cyclus van meer dan 35 dagen en ook die haargroei op Mn kin en bovenbenen vreselijk. Moet komende week terug voor vervolg onderzoeken en ga ook starten met clomid als alles verder goed is. Gewoon doen, succes!
     

Deel Deze Pagina