even afschrijven

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Mommysince13, 19 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mommysince13

    Mommysince13 VIP lid

    7 nov 2012
    5.683
    326
    83
    Vrouw
    Horeca medewerker Hotel
    Sommige dingen in het leven vallen niet te plannen
    En dat blijkt maar weer heel duidelijk

    Je hebt toch een droombeeld in je hoofd als het om een gezin stichten gaat
    zeker wanneer een eerste kindje zo snel in je leven kwam
    Maar nu, 15 maanden verder zijn de eerste stappen richting een vervolgonderzoek gezet
    In eerste instantie was het spannend, maar 3 maanden gingen voorbij, vervolgens 6
    10 lange maanden gingen voorbij, en toen zag ik eindelijk die 2e streep waar we zo lang op hadden gewacht. Niet kort daarna ging het mis.
    Het veranderd je manier van denken, je manier van leven. En leven met de vraag “wat als?” is zwaar

    En nu is het zover, de eerste afspraken voor de gynaecoloog zijn gemaakt. Er gaat van alles door mijn hoofd dagelijks. Het is zo eng deze stap. Zo moeilijk te bevatten anderhalf jaar geleden hadden we het toch anders geplant
    Maar ook nog slechts een half jaar geleden zag het leven er anders uit, het was weer spannend. We waren aan het plannen voor nog een kindje in ons leven, slechts 4 maanden vanaf vandaag, in mei hadden we ons 2e kindje verwacht
    maar dat 2e kindje is niet meer bij ons, niet fysiek. Maar altijd in ons hart zullen wij papa en mama zijn van een kindje in de hemel

    Nu is het hopen op een 3e kindje, die we wel mogen ontmoeten en met veel liefde mogen grootbrengen.

    We wachten op je <3
     
  2. PrincessP

    PrincessP Fanatiek lid

    17 jun 2014
    1.187
    426
    83
    Vrouw
    Brabant
    Veel sterkte.. Ik weet wat het is, zo ongeveer dan. Wij zijn nu in ronde 14 en als het weer niet is gelukt dan gaan wij ook de grote stap maken naar de huisarts... Dat dit maar een vruchtbaar jaar mag worden voor ons!
     
  3. Pancakes

    Pancakes Bekend lid

    25 dec 2011
    988
    515
    93
    Oh, bijna met tranen in je ogen lees ik je bericht. Dikke knuffel en wat gun ik jou een tweede kindje zeg! Ik hoop echt dat het snel raak is voor jullie en dat de gyn veel goeds brengt.
     
  4. Angel2005

    Angel2005 Bekend lid

    25 jun 2014
    655
    219
    43
    Utrecht
    Je leest het echt zo ontzettend veel dat het tweede kindje niet "wil" lukken.

    Bij ons ook... februari vorig jaar gekozen om er weer voor te gaan. In mei een tweede streepje die helaas niet bleef plakken. Nu alweer in ronde 11....

    Wij gaan dus niet het traject in mocht het niet lukken. Wij zijn allebei 38 en hebben bewust naar elkaar uitgesproken om het te proberen maar mocht het ons niet op deze manier gegund zijn dan stopt het voor ons.
    Dat was 11 maanden geleden prima... maar nu begin ik toch wel een beetje bang te worden.
    Ik hoop voor alle dames die hopen op een kindje dat het een vruchtbaar jaar wordt!
     
  5. Jenneke88

    Jenneke88 Fanatiek lid

    9 jul 2016
    1.755
    785
    113
    Ik begrijp een groot deel van je gevoel. Ik zit in ronde 14 en niet 1 keer raak. De eerste onderzoeken heb ik achter de rug, en nu wacht ik op de resultaten. Ik had gedacht inmiddels wel zwanger te zijn, maar niks is minder waar.

    Soms breekt de wanhoop uit. Ik ben nooit ziek, leef gezond en ik voel mij over het algemeen gewoon heel goed. Maar zwanger worden kan ik kennelijk niet.

    Meer dan 10 jaar de pil genomen om een zwangerschap te voorkomen en nu voelt het zo dubbel. Waarom nam ik die pil ook alweer? Als zwanger worden zo makkelijk gaat, had ik dan niet allang zwanger moeten zijn? Mankeert ons iets?

    Ik ben nu een kleine 4 rondes gestopt met ovulatietesten en temperaturen. Het had niet geleid tot een zwangerschap. Al die dingen niet doen helpt me bij het loslaten, maar.....

    Toch ben ik elke maand weer teleurgesteld als de menstruatie toch weer doorbreekt. Want heel diep van binnen hoop ik elke maand als ik richting cd30 ga dat het ditmaal wel gelukt is. Helaas tot nu toe niet.

    Een deel van me hoopt tot ze iets vinden. Een verklaring, een antwoord op de vraag waarom het niet wilt lukken. Ik vrees namelijk de stempel "onverklaarbaar".

    Lieve mommtsince13 ik wens je heel veel sterkte en ik hoop dat je snel weer een mooi wondertje in je armen mag sluiten. En als afsluiting een dikke knuffel
     
  6. Baby dream

    Baby dream Niet meer actief

    Hier ook een tweede die nog niet echt wil komen.. wel lichte tuurstreepjes gehad maar bleek niks te zijn. Ondertussen de onderzoeken gehad en het komt waarschijnlijk door mijn lage progesteron dat het niet wil lukken. Verder is bij ons alles goed.. deze maand ga ik starten met progesteron bolletjes hopelijk met resultaat...

    Sterkte ermee! Het wachten valt echt niet mee... Helemaal niet als mensen om je heen en andere bekenden wel met gemak zwanger raken. Hier een mannetje die alsmaar groter wordt en het leeftijdsverschil wordt ook alsmaar groter...wat gun ik hem een brusje...

    Hopelijk brengen de onderzoeken jullie een stap dichterbij, heel veel succes!
     
  7. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Kop op meid! Ik weet wat het is als het allemaal niet vanzelf gaat. Hopelijk mogen jullie snel een positieve test in handen hebben!
     
  8. Mommysince13

    Mommysince13 VIP lid

    7 nov 2012
    5.683
    326
    83
    Vrouw
    Horeca medewerker Hotel
    Kippenvel krijg ik van jullie reacties <3

    Zo onwijs fijn dat er dames zijn die weten hoe ik me voel maar ook zo zwaar om te lezen dat er zo veel dames zijn waarbij zwanger worden inderdaad niet vanzelfsprekend is.
    Het is zo zwaar, inderdaad iedereen om je heen lijkt met een poep en een scheet zwanger te worden.
    sterker nog, een van onze beste vrienden is in verwachting, zij verwacht haar kindje in mei. Ze is nu net zo ver als ik ook had kunnen zijn.
    ik had altijd voor ogen 3 jaar leeftijdsverschil. maar E is inmiddels al 3,5 en eer ik zwanger ben, en bevallen is zij misschien al wel (minstens) 5

    ik vind het zo dubbel, komt het door pilgebruik? lijkt me sterk, toen we voor onze eerste gingen ben ik 8 jaar aan de pil geweest, toen we aan de slag gingen een half jaar pil af. Na haar geboorte ben ik 'maar' 2 jaar aan de pil geweest toen ik eind 2015 er mee stopte
    Nooit meer dat ik daar aan ga beginnen, tot dat ik zeker ben dat we compleet zijn.

    Ik werk in een winkel, en oohh wat zie ik veel zwangere vrouwen, en oohh wat ben ik jaloers op die dikke buiken waar ze zo verliefd over heen aaien.
    Steeds vaker de vraag "goh wanneer komt er bij jullie een 2e?" Die 2e komt er niet, wel een 3e ooit hoop ik. voor mij, ondanks dat mijn 2e zwangerschap veel te vroeg geëindigd is, was dat wel mijn 2e kind. Hij is mijn 2e kind, maar ik mag hem nooit ontmoeten nooit vasthouden en nooit troosten (samen voelden we dat het een jongen was) een dochter in onze armen en een zoon in de hemel.
    Maar wanneer die 3e komt, tja als je het mij kan vertellen

    lieve dames, heel erg bedankt voor de lieve berichtjes
    hopelijk word 2017 een vruchtbaar jaar voor iedereen onder ons

    liefs van Mommy
     
  9. noordbrabant1981

    noordbrabant1981 Fanatiek lid

    9 jul 2010
    1.857
    81
    48
    Vrouw
    noord-brabant
    Heel herkenbaar. Hier lukt het ook niet met een tweede. 31 januari heb ik de tweede afspraak bij de gyn. Jij je eerste afspraak een dag eerder zie ik. Hoop voor je dat je snel een positieve test in handen hebt!
     
  10. kirsty84

    kirsty84 Actief lid

    30 jul 2013
    166
    9
    18
    Herkenbaar! inmiddels al 1,5 jaar bezig voor een 2e kindje. 1 keer lukte het maar dit werd na 5,5 week een miskraam. Anders was ik vorige week uitgerekend. Ik had zo gehoopt voor die tijd wel weer zwanger te zijn maar helaas. Nu steeds niet. Het is zo zwaar en dat lijken veel mensen niet te zien, begrijpen. Bijna al mijn vriendinnen krijgen de ene na de andere baby en ook bij collega's en in de familie. Terwijl ik het gevoel heb dat mijn leven in de wachtkamer zit. Natuurlijk geniet ik wel van mijn dochter en doen we genoeg leuke dingen maar die wens voor een 2e is zo sterk..
     

Deel Deze Pagina