Voor een derde kindje gaan

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Happymom2010, 22 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Happymom2010

    Happymom2010 Bekend lid

    11 jun 2011
    939
    9
    18
    Vrouw
    Hallo dames,
    Het is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik hier actief was...
    Ik ben moeder van 2 lieve jongens en mijn man wil altijd al graag een derde kindje.
    Ik heb het ook altijd prachtig gevonden maar op een of andere manier heb ik het lang afgehouden en zei dat het mij beter leek om het bij 2 kindjes te laten.
    Over de andere 2 zwangerschappen heb ik geen seconde getwijfeld maar een derde leek mij toch meer onzeker te maken ;) ( wat betreft opvang op mijn werkdagen, financiën etc.)
    Na een tijd wikken en wegen gaan wij toch voor een derde kindje!!:D
    Zijn er meer meiden die dit herkennen? En zijn jullie uiteindelijk ook er voor gegaan?
     
  2. Lovingmyboy

    Lovingmyboy Bekend lid

    14 jan 2014
    982
    19
    18
    Hoi ik las je bericht en wilde even reageren. .. Wij zitten met dezelfde twijfels .. Zijn er alleen nog niet uit. Weet hebben ook 2 gezonde jongens en ik wil graag een derde kindje. Mijn man twijfelt nog heel erg. Maar over meerdere dingen. Idd financieel, kunnen we dan nog wel goed leven en onze kinderen alles bieden? Ook de kosten van de opvang op mijn werkdagen . Maar ook de angst dat het kindje niet gezond zou zijn. Hoe hebben jullie uiteindelijk je beslissing genomen?
     
  3. Happymom2010

    Happymom2010 Bekend lid

    11 jun 2011
    939
    9
    18
    Vrouw
    hey,
    Leuk dat je reageert!
    Bij jullie is het dus eigenlijk net andersom, dat jij minder twijfels hebt dan je man.
    Ik heb er veel over nagedacht en dan zag ik veel punten waardoor ik begon te twijfelen.
    Maar mijn man zegt dan, je hebt helemaal niks zeker in het leven en het is toch gewoon prachtig!
    En dan denk ik ja hij heeft ook wel gelijk!!! Het lijkt super om later met 3 kinderen aan tafel te zitten, naar inderdaad de punten die jij noemt spoken zeker nog steeds in mijn achterhoofd..
     
  4. LoveXx

    LoveXx Fanatiek lid

    15 feb 2012
    1.754
    116
    63
    Heel erg herkenbaar!
    Wij hebben 2 jongens van 4 en bijna 2. Mijn man wilde heel graag een derde.. en ik opzich ook, maar had ook heel veel twijfels! "Wordt het niet te druk? Blijft het financieel leuk? Wordt 1 kind het buitenbeentje?" Opvang indd en ook de angst dat het kindje niet gezond is..
    Maar mn man had elke keer preces de juiste antwoorden wat ik wilde horen.. en ook goede vriendinnen, waar ik mn twijfels mee heb gedeeld, zeiden allemaal "dat ik zo'n goede en relaxte moeder ben, dat ik vooral over de drukte niet in moet zitten"
    Financieel hebben we het eigenlijk best goed, maar ik dacht vooral aan "later", wanneer de kinderen gaan studeren etc 😥 Maar dan moeten we daar nu al wat geld voor achterhouden.. Voor de zekerheid..

    Dus na maanden lang twijfelen (mn man werd echt gek van me. Dan weer wel, dan weer niet, dan toch wel" haha)
    hebben we de knoop doorgehakt en gaan ook voor de derde! Heb er nu ontzettend veel zin in en kan niet wachten tot ik zwanger ben!
    We zijn in december "begonnen", maar toen zat ik tijdens mn vruchtbare periode in Parijs.. Dus eigenlijk hebben we nu net ronde 1 gehad.. Ben erg benieuwd..
    Mn andere 2 zwangerschappen waren beide in 1x raak..
     
  5. Miek22

    Miek22 Actief lid

    29 sep 2011
    325
    0
    16
    NULL
    Noord-Brabant
    Happymom, wij hebben ook heel lang getwijfeld om dezelfde redenen als je beschrijft en ook wel omdat we 2 gezonde kinderen hadden enzo maar we kwamen er toch steeds weer op terug.

    Ondanks de twijfels raakten we er niet over uitgepraat en konden we het niet afsluiten.

    Inmiddels is onze derde vorige week geboren en we zijn dolgelukkig!!

    Oja en idd niks is zeker in het leven. En wij hadden ook zoiets van hoe kun je nou spijt krijgen van zoiets moois, we zouden eerder spijt krijgen als we het niet hadden gedaan. En uiteindelijk valt alles dan ook weer op zn plek!
     
  6. Lizzy1986

    Lizzy1986 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    4.230
    28
    48
    Vrouw
    Noord-Brabant
    Hier ook enorm getwijfeld. Vooral mijn man. Of we ze financieel nog wel alles konden geven ook met het oog op studeren later. Maar ja ze zullen zelf ook een steentje bij moeten dragen, ook hadden we al het geld van de wereld, denk dat ze daar alleen maar sterker van worden. Daarbij kun je ook niet zeggen hoe het allemaal gaat lopen.

    Wat ik wel heel spannend vond was of het kindje wel gezond zou zijn, omdat ik me anders schuldig zou voelen tegenover mijn jongens die dan toch wel een stuk onbezorgder zouden gaan leven en heel erg veel in aandacht zouden moeten delen.

    Uiteindelijk won het gevoel, we waren gewoon nog niet compleet!
    Ondertussen bijna 34 weken zwanger!
     
  7. Lovingmyboy

    Lovingmyboy Bekend lid

    14 jan 2014
    982
    19
    18
    Jeetje jullie beschrijven allemaal precies hetzelfde als wat ik voel.. gek toch eigenlijk hè. . Dat een 2de gewoon "hoort" en bij een derde slaan de twijfels toe.... Ik wordt er ook helemaal gek van idd... Zo bang idd... En schuldig tegenover mijn jongens als het zwaar zou worden... we willen ook nog geen verhuizen. . Kost ook bergen geld en idd voor later.. hebben het nu goed maar ook niet luxe... Maar dan denk ik weer.. Jeetje neem je je besluit voor een nieuw leven op basis van geld? Natuurlijk als we geen cent op ons geweten hadden vind ik het anders.. Dan kun je je kind geen basis bieden. . Maar we hebben een stabiel leven... pfff ik weet het gewoon niet 😕😕
     
  8. LoveXx

    LoveXx Fanatiek lid

    15 feb 2012
    1.754
    116
    63
    Precies de redenen die jullie nou opnoemen maakte voor ons de keus om wel voor een derde te gaan!
    Spijt krijgen van een kindje doe je niet. Maar indd wel als je het niet had gedaan.
    En op basis van geld geen kindje nemen vonden wij eigenlijk ook belachelijk.
    En het gevoel indd! Dat liet ons maar niet los!

    Hihi..Hoop dat jullie snel je keus kunnen maken! :)
     
  9. Lovingmyboy

    Lovingmyboy Bekend lid

    14 jan 2014
    982
    19
    18
    Ik hoop het ook haha... Maar miss een vraag voor jullie allemaal is toch een soort van anoniem😊 Hoe zit iedereen financieel? Wat sparen jullie bv voor jullie Kids en blijft er ruimte over bij jullie? Natuurlijk aan jezelf om antwoord te geven 😊 als ik puur en alleen naar de wens en verlangen kijk zouden we het meteen doen.. Het voelt nog niet compleet ! Maar het is alles eromheen wat de twijfel brengt.
     
  10. Happymom2010

    Happymom2010 Bekend lid

    11 jun 2011
    939
    9
    18
    Vrouw
    Toch bijzonder om te lezen dat we allemaal een beetje dezelfde twijfels hebben! ik denk inderdaad ook dat jullie gelijk hebben wat betreft spijt krijgen als je er juist niet voor bent gegaan!
    Hier is mij spiraal inmiddels verwijderd! Haha! In mijn achterhoofd vind ik het nog steeds spannend, maar ik kan niet wachten om zwanger te zijn!
    Fininancieel hebben we het nu eigenlijk best goed, maar het was meer het gevoel van "wat als er ooit iets veranderd".. En dat weet je natuurlijk nooit van tevoren dus eigenlijk onzin...
     
  11. Happymom2010

    Happymom2010 Bekend lid

    11 jun 2011
    939
    9
    18
    Vrouw
    Moeilijk typen... financieel hahah
     
  12. Joli86

    Joli86 Fanatiek lid

    13 feb 2013
    2.070
    97
    48
    Voor ons een beetje dezelfde twijfels, nou ja, mijn man dan.
    Ik zou heel erg graag voor een 3de kindje gaan maar mijn man twijfelt nog enorm. Het ene moment ziet hij het zitten maar het andere moment vind hij het prima zo. We hebben nu 2 gezonde kindjes en hij vind dat we daar blij mee moeten zijn.
    Maar ik heb het gevoel dat een 3de kindje zeker in ons gezinnetje zou passen. Buiten dat, ik vind zwanger zijn en bevallen echt enorm mooi en zou het heel graag nog eens mee maken.
     
  13. PremiumTma

    PremiumTma Niet meer actief

    Wij gaan er ondanks (vooral mijn denk ik) twijfels voor! Natuurlijk wordt het druk, en zal het meer geld kosten. Maar moet zeggen dat wij het financieel goed hebben...daar lag dan ook niet de zorg.
    Maar eerder, net zoals anders omschreven...drukte, gezondheid, verdelen aandacht tussen de kinderen, band tussen 2 oudste kinderen...


    De reden om het te doen? Voor ons is dat echt de gezelligheid en het gevoel nog niet klaar te zijn. Zou het echt erg vinden als dit het was... :)

    Hoe is het bij jullie verdeeld qua leeftijdsverschil? Tussen onze 2 kinderen zit 1,5 jaar. We zullen er na onze zomervakantie voor gaan. Het verschil tussen de baby en de oudste is dan 4 jaar of meer...
     
  14. LoveXx

    LoveXx Fanatiek lid

    15 feb 2012
    1.754
    116
    63
    Tussen mijn oudste en jongste zit 2 jaar en 9 maanden.
    Als ik nu zwanger zou zijn zit er tussen de middelste en jongste ook 2 jaar en 9 maanden. :)
     
  15. MamaSamm

    MamaSamm Bekend lid

    23 okt 2011
    942
    24
    18
    Bloggen op weerzownmamablogger.wordpress.com
    Drenthe
    Als beide partijen het gevoel hebben dat ze nog wat missen zou ik er zeker voor gaan. Alles komt wel weer op zijn pootjes terecht. Het draait om de liefde en aandacht die je een kind geeft. Mensen die financieel super goed zitten, zouden zo over een aantal jaar aan de grond kunnen zitten en vica versa. Maar zo denk ik erover. Hier twijfel over een vierde.. ik wil absoluut nog een vierde alleen manlief zit inderdaad met de financiële toekomst in zijn maag.
     
  16. Flowerlove

    Flowerlove Nieuw lid

    29 jan 2017
    2
    0
    1
    NULL
    NULL
    Hallo, normaal lees ik alleen mee maar wilde nu even reageren. Wij hebben een dochter van 5 en een zoon van 3,5. Wij wilden ook heel graag nog een derde maar in verband met verhuizen (3x in een jaar tijd ivm supersnel ons huis verkocht, 10 maanden moeten huren tot het nieuwe huis klaar was en heel veel klussen ivm casco oplevering) hadden wij besloten om 1 jaar rust te houden voor de kids. Vanaf dit jaar wilden wij dus voor een derde gaan. In december gestopt met de pil en het is gewoon in één keer raak! Dolblij maar ook wel heel erg snel. Nu hopen dat alles goed mag gaan. Vind het heel spannend, spannender dan de eerste twee. Ruimte genoeg in ons huis en financiëel redden we het ook wel. Voor ons gevoel was het gezin nog niet compleet.
     
  17. Lovingmyboy

    Lovingmyboy Bekend lid

    14 jan 2014
    982
    19
    18
    Hier voelt het dus idd ook niet compleet.. En wij willen ook verhuizen. Maar ik heb het gevoel dat het niet allebei zou kunnen stom hè? ?

    We zullen het ook wel redden maar we kunnen ze dan niet alles bieden wat we nu doen .. pff vind het echt moeilijk!
     
  18. Sharlene

    Sharlene Actief lid

    10 apr 2009
    338
    0
    16
    Hi ik heb ook een beetje meegelezen. Wij hebben 1 meisje van 6 bijna 7 en 1 jongen van 1 bijna 2. Ik wil een 3de erbij maar mijn man twijfel nog heel veel. Hij wil vanaf het begin al 3 kinderen maar nu twijfel hij of we financieel het aan kunnen. Ik weet dat het bij hem heel lang duurt voordat hij een beslissing neemt. Maar we gebruiken ook niks om het zwanger worden te vookomen. Ik hoop stiekem dat het ons lukt zonder echt te gaan klussen :)
     
  19. Donutlover

    Donutlover Fanatiek lid

    1 jan 2017
    3.316
    1.730
    113
    heel herkenbaar!
    eerst wilde ik heel graag en mijn man maanden niet, en toen hij het toch wel wilde begon ik ineens over van alles te twijfelen haha
     
  20. Lovingmyboy

    Lovingmyboy Bekend lid

    14 jan 2014
    982
    19
    18
    Ik wil het onzelf niet zo moeilijk maken met onze keuze.. Ben gewoon zo bang dat we er spijt van krijgen als we het niet doen. Maar net zo veel spijt als we onze kinderen dalijk niet genoeg kunnen bieden.
     

Deel Deze Pagina