Zo verdrietig, ik weet het niet meer

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Baby dream, 7 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Baby dream

    Baby dream Niet meer actief

    Hoi meiden,

    Goodbye ronde 12.. :( Ik moet het echt even kwijt. Niet dat me dat ineens wel zwanger maakt, maar moet even van me afschrijven. Ben zo verdrietig. Net met kv2v5 getest op 12/13 dpo en gewoon omowit. Ik weet het nu gewoon echt even niet meer. Ben gigantisch in janken uitgebarsten en de test een flinke zwieper gegeven richting muur. Ben er zo klaar mee!!

    Afgelopen maanden allerlei onderzoeken gehad, 3 cyclus analyses, semenonderzoek, hsg... alles was helemaal in orde. Ook wat lichte tuurstreepjes gehad wat niks bleek te zijn. Alleen progesteron steeg niet hoog genoeg en dus gebruikte ik sinds deze maand Utrogestan. Dit moeten we een half jaar proberen. Het werkt prima, want ben nu bijna 2 weken na eisprong nog steeds niet ongesteld terwijl meestal mijn lf een dag of 9/10 bedroeg. Maar dus niet zwanger. De afgelopen maanden baalde ik ook wel, maar het komt nu dubbel zo hard binnen. Misschien nu ook omdat ik de medicatie erbij gebruikte om progesteron aan de vullen. Ik kreeg meer hoop en meer vertrouwen in mijn lichaam. Dronk granaatappelsap (waar je ook veel positieve dingen over leest) Maargoed.. net kon ik het niet weerstaan om toch even te testen en bam...hartstikke negatief. wordt je weer onderuit getrapt :(

    Het is gewoon zo pijnlijk om te zien dat in je omgeving de een na de ander zwanger raakt. En nog behoorlijk makkelijk ook. Mijn kleine mannetje vroeg laatst aan mij wanneer hij eindelijk een broertje of zusje krijgt... ja wat zeg je dan tegen zo'n knulletje.. Je staat gewoon machteloos, want je kunt er niks aan veranderen.

    Net het ziekenhuis gebeld of ik mag stoppen met de utro zodat mn menstruatie op gang kan komen en we ronde 13 in kunnen gaan.. ze gaat overleggen, hoor het straks. Sorry voor mijn gemekker maar ik weet nu écht even niet meer.. voel me soms zo wanhopig.. nu even flink uitjanken voor de kleine man vanmiddag weer thuis komt.. soms denk ik wel van ik stop ermee.. laat ook maar.. ik wil niet dat dit mn leven beïnvloed.. maarja diep van binnen willen we zó graag een klein hummeltje...
    Zwanger worden is zó niet leuk! :(:(
     
  2. 86lizzy86

    86lizzy86 Actief lid

    2 nov 2016
    276
    21
    18
    Oh meid ik snap hoe je je voelt ik ben de laatste tijd ook echt in een dal als ik weer een omowitte test in mn handen heb,, zwanger worden lijkt voor vele heel simpel maar bij ons lijkt t steeds meer op een moeilijke opgave en ga ook steeds meer zoeken naat manieren die zouden kunnen helpen,,
     
  3. Pancakes

    Pancakes Bekend lid

    25 dec 2011
    988
    515
    93
    Hey Baby dream, op een bepaalde manier weet ik heel goed hoe jij je voelt en toch ook weer niet. Wij zijn eigenlijk pas 'net' bezig voor de eerste, maar heb soms ook de neiging om hoop te verliezen. Al is het bij mij dan meer op een regelmatige cyclus.

    Ik kan me voorstellen dat je bij 13DPO al goed hoopvol bent en dat zo'n negatieve test dan heel hard aankomt, zeker als je bezig bent met 'extra hulp'.

    Goed dat je hier even afschrijft hoor, dat doe ik ook, daar is het forum voor. Lijkt mij zelf zooo heerlijk om al een kleintje te hebben. Dan weet ik dat mijn lichaam het kan. Niet dat ik daarmee jouw verdriet bagatelliseer hoor, totaal niet, maar ik probeer je een beetje op te fleuren.

    Ook je verhaal over mensen om je heen herken ik. Het lukt iedereen maar.. mijn schoonzusje; binnenkort uitgerekend van nummer 3! Elke keer hup! Zwanger! En zo'n klein huisje hè, 49 vierkante meter zonder buiten.. niet eens balkonnetje. Ik zal wel een heks zijn, maar soms denk ik; wij hebben zoveel liefde te bieden en veel meer ruimte, en wij zijn er nog niet. En zij raakte de eerste keer PER ONGELUK zwanger door een condoom heen oid en heeft het nog proberen te cancellen met een Morning After Pil.

    Heel frustrerend meid! Wees maar lief voor jezelf vandaag. Ik hoop dat je alsnog snel een mooie test in je handen houdt of dat je menstruatie snel op gang komt zodat je door kan naar de volgende ronde..
     
  4. Lizanne84

    Lizanne84 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.533
    5
    38
    heel normaal dat je je zo verdrietig voelt en kwaad en moedeloos en hopeloos.
    Wij hebben er bij de 2de 15 rondes over gedaan nadat de 1ste er na 2 rondes kwam dus ik werd ook echt gek elke keer bij een witte test of als ik ongi werd. maar na 12 rondes dus ook onderzoeken gedaan, alles ok en de keuze was aan ons: nog enkele rondes zelf proberen of starten met IUI. Maar de gyn was ervan overtuigd dat het wel zou lukken. En uiteindelijk dus 3 rondes later toch zwanger geraakt.
    Dus het kan zeker nog! En hopelijk ga je de komende dagen weer opnieuw wat hoop vinden maar voor nu: laat je zelf gewoon boos, verdrietig, wanhopig etc zijn, laat je tranen maar gewoon komen want het is idd rot!
     
  5. MeFlower

    MeFlower Niet meer actief

    Heel herkenbaar hoor. Ook hier hetzelfde en start nu mmm omdat nog langer proberen zonder hulp qua leeftijd hier niet meer gaat... lees even mee hier want na meerdere ma en nog steeds kinderloos kan ik ook wel tips gebruiken hoe de dagen weer zonniger kunnen worden.
     
  6. Love1990

    Love1990 Niet meer actief

    12/13 dpo is nog vroeg hoor! Ik testte bij de 2de een dag voor nod nog negatief, maar bleek toch echt zwanger te zijn!
     
  7. Pimpelmeesje

    Pimpelmeesje Fanatiek lid

    12 apr 2015
    2.769
    2.145
    113
    Vrouw
    Docent Na&Sk
    Snap je gevoel... Het is echt niet leuk, en dat is nog eigenlijk een veel te lichte beschrijving. Heb natuurlijk geen oplossing voor je, maar ik vind het goed van je dat je het verdriet toelaat! Dat kan niet altijd, zou ook weer niet goed zijn, maar af en toe flink vloeken/tieren/janken is echt wel gezond in deze situatie. En dan pakken we onszelf maar weer op en dan gaan we "vrolijk" verder.. Omdat het het uiteindelijk waard zal zijn.
     
  8. Baby dream

    Baby dream Niet meer actief

    Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties! Stuk voor stuk, heel lief, thnx!
    Lucht erg op om van je af te schrijven. 'Fijn' dat meerdere met mij die wanhoop herkennen. Soms weet je het gewoon niet meer...

    Ik moet nog t/m donderdag utro blijven gebruiken. Breng dan voor de laatste keer 2 bollen in. Zit dan zo'n 14 dpo. Vrijdag moet ik dan nogmaals testen als ik nog niet ongesteld ben geworden. En het ziekenhuis sowieso bellen voor overleg.
    Ze zei dat sommige traag hcg aanmaken. Tuurlijk kan dat, maar ik geloof echt niet dat ik toch zwanger blijk. Maargoed we volgen maar braaf op wat er gezegd wordt..
     
  9. Kyra77

    Kyra77 Fanatiek lid

    3 jan 2015
    1.979
    552
    113
    Sterkte meid!
    Tis slopend!
    Maar uiteindelijk zal je geduld beloond worden!
     
  10. Sweetgirl86x

    17 jan 2017
    70
    11
    8
    NULL
    NULL
    Hier helaas ook zo herkenbaar.. goed dat je het zo van je af kan schrijven.. ook al heb je er niks aan het lucht misschien even op.. hopelijk komt er alsnog snel die positieve test!
    Wij zitten helaas ook al in ronde 16 en afgelopen ronde had ik zo een goed gevoel over.. zoveel kwaaltjes dat ik dacht dat het nu toch wel eens raak kon zijn.. maar helaas 1 dag te laat alsnog ongesteld geworden.. wat kan je lichaam je dan voor de gek houden :(.. ook nog eens heel gek ongesteld, anders dan anders en de kwaaltjes blijven bij vlagen maar aanwezig.. maar test was toch echt negatief.. *zucht*

    Sterkte voor jullie allemaal ook! Ik vind dat we allemaal zo erg verdienen om snel een positieve test in handen te hebben.. knuffel voor Allemaal!!
     
  11. Baby dream

    Baby dream Niet meer actief

    Even uitgebreid reageren op jullie lieve berichtjes;

    @ Sweetgirl: Jeetje meid ronde 16.. jullie geduld wordt al helemaal op de proef gesteld :( Knuffel terug!

    @ Kyra: dankjewel. Ik hoop voor jullie ook snel op een wondertje! Zie dat je kortgeleden een mk hebt doorgemaakt. Zelf jaren geleden gehad, wat een verdriet heb je dan he. Zo oneerlijk. Sterkte met alles!

    @ Pimpelmeesje: dankje voor je bemoedigende woorden! Ja het er gewoon even uitgooien is vaak het beste. Even hard huilen enzo.. en vandaag heeft de test alle hoeken van de badkamer gezien :p Was ook wel ff lekker om met dat ding te smijten haha. Akelige rot testen! Hoe gek ook nu ben ik alweer heel nuchter. Ik leg me er heel snel bij neer, ook omdat het ondertussen een gewoonte is toch niet zwanger te zijn.. Ik zie dat jullie al echt heel lang bezig zijn. Wat vreselijk zeg. Hoop snel op een mooie test voor jullie!

    @Love heel lief van je, zou fantastisch zijn als je gelijk hebt, maar schat de kans heel klein helaas. Heb ook het idee dat ik elk moment ongesteld kan worden...typische kwaaltjes..

    @MeFlower sterkte met alles!

    @ Lizanne dankjewel voor je positieve berichtje. Wat fijn dat jullie toch zelf zwanger zijn geraakt!

    @Lizzy: Ja rot he.. sommigen raken in een poep en een scheet zwanger.. of zelfs ongewenst.. en wij maar proberen en proberen zonder resultaat.. zo balen..

    @Pancakes: Heel lief dankje! :) Ja heel lastig zulke dingen.. Sommige mensen raken zwanger en dan denk je; maar hoe dan?! Of..nouja...je weet wel hoe..:p maar je denkt dan soms het kindje was bij ons veel beter af geweest. Blijft een oneerlijk iets het zwanger worden. Zo oneerlijk verdeeld...
    En wat betreft al een kindje hebben; Ik ben ontzettend gezegend met een prachtzoon. Ik realiseer mij dat ook echt hoor. Ik geniet met volle teugen van hem elke dag weer (oke soms kan ik hem wel achter het behang plakken, hahaha) Het hele kinderen krijgen is gewoon echt een wonder. Ik ben 2x zwanger geraakt zonder medicatie/hormonen (1 miskraam en 1 gezond kindje) en de hele mikmak. Het is alleen ondertussen al jaren geleden en schijnbaar is mn lichaam toch wel veranderd in de tussentijd.. Verder is alles goed bij ons dus het zou toch gewoon moeten kunnen..
    Ik hoop voor jou ook snel op een mooie test! Heel vervelend die lange cycli die je hebt! En ik zal lief zijn voor mezelf vandaag ;)
     
  12. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    Sterkte ik weet hoe t voelt.
    Wel wil ik nog zeggen dat t soms lijkt dat iedereen om je heen gauw zwanger is maar dat weet je niet altijd
     
  13. Baby dream

    Baby dream Niet meer actief

    Klopt, soms lijkt het zo, maar is ook niet altijd waar, heb je gelijk in. Maar ik weet van een aantal bekenden wel vanaf wanneer ze bezig waren en dus ook dat het meteen raak was.
    Jij ook sterkte zeg. Wat heftig voor jullie :(
     
  14. Kris81

    Kris81 Fanatiek lid

    14 mrt 2013
    3.418
    378
    83
    Vrouw
    Het verre Oosten ;)
    Wat enorm frustrerend he zo... hier een min of meer vergelijkbaar verhaal. Dit weekend is hier ook ronde 13 begonnen. Bij mij is de korte lf een probleem, dat was bij onze eerste ook al zo. Daarvoor krijg ik utro, ons half jaar proberen met utro is nu helaas ook alweer voorbij en nog steeds staan we lege handen. Over een maand kunnen we weer terecht bij de kliniek en gaat er hopelijk verder gekeken worden. Weer een periode van onzekerheid omdat mijn cycli ook compleet de weg kwijt zijn, dus misschien is er nog wel meer aan de hand.

    Ik troost me met de gedachte dat het bij nr 1 ook gelukt is, dus het kan. En er loopt natuurlijk al een heerlijk kindje van ons rond. Dat helpt me relativeren, zeker als ik me bedenk dat het bij anderen nog steeds niet gelukt is en zij pas echt met lege handen staan.

    Maar oh, ik wil ook zo graag die tweede. En ja. Ik raak ook zo langzamerhand irritant van mensen om me heen die zo pats boem in ronde 1 en 2 zwanger raken. En nee, die hebben echt geen lange weg gehad, het was gewoon snel raak. Ook bij hun eersten al. En man, dat steekt. En ik weet het, dat is onredelijk van me.
    En het heeft niets te maken met het een ander niet gunnen maar ik wil zelf ook zo graag. Dus we zetten ons blije gezicht op en feliciteren en geven fijne reacties op foto's van hun echo's... en ik jank nog maar eens uit bij manlief. Ongesteld worden op je 36e verjaardag is gewoon enorm stom. Morgen ben ik weer blij voor iedereen maar deze laatste paar dagen waren zwaar.

    Dus ja... herkenbaar! Maar kop op, het komt vast ook (weer), dat moet gewoon :).
     
  15. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Ach wat verdrietig, dikke knuffel.. :( Ik ben nu acht maanden bezig en vind het nu af en toe al moeilijk, en dan lees ik de verhalen van vrouwen die al megalang bezig zijn en dan denk ik jeeeemig. :(
    Ik probeer me voor te houden dat ik twee keer zwanger ben geworden en dat ik deze keer wellicht nog een beetje meer hulp nodig heb, maar soms denk ik pff laat maar. :)

    Ik hoop echt dat je (en alle andere vrouwen hier) heel snel zwanger zijn en dat het wachten eindelijk beloond wordt!
     
  16. Inge1984

    Inge1984 Fanatiek lid

    10 sep 2015
    1.586
    1.402
    113
    Het blijft gewoon ontzettend lastig, ook al loopt er al een kindje rond. Ik geef m'n dochter ook bij elke teleurstelling nog maar eens een extra dikke knuffel en prijs me gelukkig dat ze er is. Het maakt het verdriet alleen niet minder. Denk ook dat het er gewoon mag zijn. Je hebt een diep gewortelde wens die niet vervult wordt en dat is heel pijnlijk.

    Hou me maar vast aan 't idee dat het al eens gelukt is. Dan moet 't toch nog een keer kunnen? Het kost misschien veel moeite maar we komen er vast wel! En in de tussentijd lekker uit janken en met negatieve testen smijten :)
     
  17. Baby dream

    Baby dream Niet meer actief

    @ Kris.. Je omschrijft het echt precies goed. Zo voel ik het ook. En idd bij de meesten was het ook bij de 1e snel raak. Of zelfs een ongeluk. En bij #2 ook weer boem...direct bingo. (en dan ook nog doodleuk de opmerking van "ach je waren er nog niet eens echt mee bezig! Misschien moet jij het ook loslaten want het komt heus vanzelf"...Grrr ;)) Het is ook niet onredelijk van je dat je zo denkt maar heel normaal. Het steekt gewoon. Je wilt zelf óók eens een van die gelukkigen zijn.
    En dat gevoel van we hebben al 1 kindje, dat help mij ook wel te relativeren hoor. Sommige mensen hebben echt helemaal geen kindje en staan volledig met lege handen.

    @Inge, Precies.. het hebben van 1 kindje maakt je verdriet niet minder. Hoe dolgelukkig je ook met hem/haar bent, een 2e kindje is gewoon zo welkom.
    Ik hoef echt geen elftal, al zouden we nu nog één keer een wondertje mogen krijgen. Dat zou gewoon super zijn..

    @Micchan: Thnx, heel lief van je! enne 8 maanden is ook al gewoon niet leuk. Ook dan mag je echt balen hoor! Wachten duurt gewoon lang..

    Vanmorgen nog even wat tranen gelaten maar op een of andere manier laat ik het sneller los dan ik verwacht had.. Heb me er al bij neergelegd (gelukkig). Nu even afwachten wat er de komende dagen gaat gebeuren. Denk dat ongie niet lang op zich laat wachten.
    Laten we hopen dat 2017 voor ons allen hét jaar mag gaan worden :)
     
  18. Jenneke88

    Jenneke88 Fanatiek lid

    9 jul 2016
    1.754
    785
    113
    Ik begrijp je gevoel heel goed. Zelf inmiddels in ronde 15 beland. Een dikke knuffel voor jullie allemaal en maar hopen op een positieve test.
     
  19. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.946
    6.043
    113
    Happyland
    Dit dus.
    Het is heel herkenbaar allemaal.
    Hier lukt het helaas niet spontaan en moeten we ervoor naar Spanje. Ben heel dankbaar dat ik mijn dochter heb, maar het maakt het niet minder frustrerend dat we zoveel moeite moeten doen voor een broertje/zusje.
    Ik kijk nu al met angst en beven naar die wachtweken uit, gevoel is heel dubbel.
    Maar geef niet op ts. 😃 ( en de andere dames natuurlijk!)
     
  20. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Wat duurt wachten lang het?

    Van de eerste was ik direct zwanger en bij de 2e duurde het wat langer (zie onderschrift). Ik ging er eigenlijk vanuit dat ik weer snel zwanger zou zijn (al wist ik ook wel dat het langer kon duren).

    In de ronde dat ik zwanger raakte gingen we de dag na mijn nod op vakantie. Ik voelde dat ik niet zwanger was en ongesteld zou worden. Op mijn nod getest en negatief. De dag erna nog een test (voor we naar Schiphol reden) en weer negatief. Ik was erg boos en chagrijnig (nod geweest, niet ongesteld, witte testen en dan ook nog ongesteld moeten worden op vakantie) maar op vakantie werd ik ook niet ongesteld.
    Na een weekje had ik wel het idee dat ik dan zwanger zou zijn. Het ongesteldheidsgevoel nam toen ook af.
    Bij terugkomst getest en een knaltest!

    Het zou dus nog wel kunnen ondanks dat je het gevoel hebt dat je ongesteld gaat worden... Wie weet werkt mijn positieve ervaring :)
     

Deel Deze Pagina