schouderdystocie. .. Hoe volgende bevalling?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Mevrouw Pinguin, 24 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mevrouw Pinguin

    Mevrouw Pinguin Fanatiek lid

    22 mrt 2015
    1.042
    8
    38
    Vrouw
    Misschien zeur Ik hoor. .. Maar ik zit er serieus heel erg mee.
    Wij willen misschien in de toekomst nog een derde kindje en bij onze jongste van bijna 1 is de bevalling niet zo vlekkeloos verlopen. Hij zat vast (schouderdystocie) en was een kleine 4 kg. Ik heb dus een indicatie. Weet iemand of dit dan medisch of medium risk is?

    Ik ben zo'n miep die alles volgens de natuur wil. Geen poespas. Ik heb het idee dat ik zelf ook heel erg heftig op hormonen v reageer. Bij beide kids wee opwekkers gehad en beide hechtingsstoornis en traag op gang komen van bv. Homeopaat denkt dat dit door de hoeveelheid wee-opwekkers komt. En of dat nou wel of niet waar is, ik heb dit ook als heftig ervaren en wil dit dus eigenlijk nooit meer mee maken. Ik kan gewoon bevallen, dat weet ik zeker. Ik zou nu sterker in mijn schoenen staan.

    Tijdens de nacontrole had de gynaecoloog het al over opwekken bij 38 weken. Ik wil dat niet. Maar ik wil ook nu nog niet in gesprek met de gynaecoloog omdat de wens voor een derde Nog niet zo heel sterk is, maar ik weet wel dat ik er de laatste weken zo mee bezig ben. ....

    De gedachten gaan Een beetje van 'niet druk maken je ziet het tzt wel' Tot 'misschien maar geen derde kindje meer als je zeker weet dat je ingeleid moet gaan worden'.


    Ik wil liever geen discussie over wel of niet op wekken.. Het is puur mijn gevoel... En ik ben een gevoelsmens. Heeft er hier iemand ervaring mee?
     
  2. Pitahaya

    Pitahaya Niet meer actief

    Onthoud wel dat jij uiteindelijk de regie hebt over je bevalling he! Dus als jij niet ingeleid wil worden, dan word je niet ingeleid, klaar. Uiteindelijk willen verloskundigen natuurlijk het veiligste en beste voor je kindje.
     
  3. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Dus dit geldt ook als het weer een 4kg of meer-kindje dreigt te worden welke bij de uitdrijving weer klem zou kunnen komen te zitten?
    Dan laten ze het net zo lang zitten tot de natuur er klaar voor is of zouden ze veiligheidshalve voor het kindje dan toch een inleiding doen?

    TS, heeft het met je bouw te maken waardoor het kindje klem bleef zitten? Of had het een andere reden? Want stel nou dat je weer een 4kg of zwaarder/groter kindje gaat baren....en het dreigt weer klem te komen zitten, wat dan?
    Maar dat is dus ook jouw dilemma begrijp ik.
     
  4. Pitahaya

    Pitahaya Niet meer actief

    Nou ja, uiteindelijk wel. Heel cru gezegd heb je zelf alle regie over je lijf. Maar of het altijd verstandig is, is natuurlijk de vraag.
    Maar ik ken een vrouw die langer dan 42 weken zwanger is geweest omdat ze niet ingeleid wilde worden. De artsen raadden het enorm af maar ze hield voet bij stuk. Het was haar lijf en haar kind dus zij mocht bepalen. Uiteindelijk is het een paar dagen later geboren.
     
  5. Mevrouw Pinguin

    Mevrouw Pinguin Fanatiek lid

    22 mrt 2015
    1.042
    8
    38
    Vrouw
    Nee niet echt. Mijn eerste was 3800 en ging ook zonder problemen. ...

    Dat is inderdaad ook mijn dilemma
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Weet je ook waardoor de schouders vast bleven zitten? Hier was dat bij de eerste omdat ze er verkeerd voor lag. Haar gewicht had er niet eens zoveel mee te maken. De jongste was 140 gram zwaarder, lag er wel goed voor en floepte er zo uit ;). Hier bevallen met 41 weken en met 40+4.
     
  7. Mevrouw Pinguin

    Mevrouw Pinguin Fanatiek lid

    22 mrt 2015
    1.042
    8
    38
    Vrouw
    Ik denk zelf Door de snelheid. Hij is in 1,5 uur geboren vanaf eerste wee. maar gynaecoloog denkt Door het gewicht
     
  8. Liva

    Liva Fanatiek lid

    5 dec 2016
    2.017
    3.041
    113
    Maar nog geen 4 kg is helemaal niet zwaar. Waarom is dit gewicht een issue?
     
  9. Saartj

    Saartj Actief lid

    30 jan 2017
    130
    17
    18
    Vrouw
    Ik snap je dillema, en hoe stom het ook klinkt het heeft wel alles met gewicht te maken omdat je kindje dan net groter is en dus letterlijk niet meer past. En dat verschil kan dus wel zitten in 3800 en 4 kg jammer genoeg. Maar dus ook met bouw om het nog moeilijker te maken.
    Je kan niet voorspellen of dit weer een schouderdystocie wordt omdat je bekken uit elkaar gaan tijdens een bevalling en de ene keer heb je meer speling dan de andere. Dus ook als dit kindje bijvoorbeeld 4.2 kg zou zijn.

    Je moet volgens mij sowieso wel in het ziekenhuis bevallen maar dit mag gewoon op een natuurlijke wijze, je hebt best veel inspraak.
    Ze zullen wel goed de groei van je kindje in de gaten houden denk ik. En dan is het beetje aan jou, mocht het toch een groot kindje lijken gaan ze denk ik wel eerder willen inleiden. Maar dat is dan ook puur voor jullie veilligheid. Kortom ik denk dat er veel mogelijk is als je dit aangeeft zullen ze zeker rekening houden maar ook wel de risico.s in oog houden.
    Hoop je beetje geholpen te hebben en veel succes je vorige bevalling was trauma misschien ben je dit ook beetje aan het verwerken nu?
     
  10. Liva

    Liva Fanatiek lid

    5 dec 2016
    2.017
    3.041
    113
    Niemand kan je verplichten in het ziekenhuis te bevallen.

    ;)Ik heb wel een tip voor een Facebook groep waar je juist met dit soort vragen terecht kan. Ik kan je aanmelden, pb me maar bij interesse.
     

Deel Deze Pagina