Mijn verhaal die ik hier echt kwijt moet. Dames die in het zelfde schuitje zitten ?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Tiy, 3 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Hallo iedereen, ik ben al een paar maandjes actief hiee op het forum en heb wel vaker een topic geopend. Wil nu even mijn verhaal kwijt en hoop op steun en advies om positief te blijven.

    Ik ben 25 jaar en inmiddels nu in ronde 14. Ben bijna 2 maanden geleden naar de huisarts gegaan voor een doorverwijzingnaar de GA. Maar om die verwijzing te krijgen moest mijn man eerstzaad inleveren en werd die gecontroleerd. Alles is in orde bij hem. In de tussentijd ben ik van huisarts verandert. Dit omdat ik al ruim 4 jaar naar mn huisarts ga met hevige menstruatie klachten. Rlke keer werd ik naar huis gestuurd met dat ik gewoon pech heb en bij de een pijnelijker is dan de ander. Mijn cyclus zit tussen de 28 - 33 dagen maar nooit eronder of boven. Erg regelmatig dus. Heb ook gewoon een eisprong rond dag 16. Alleen zwanger worden helaas nog niet gelukt. Mijn menstruayies zijn heel hevig. Paar dagen voor nod heb ik al krampen en pijn in mn rug benen en armen. Tijdens de mensttuatie neemt dit alleen maar toe en kots ik hele dagen door met een lege maag zelfs. Ik kan gewoon niet normaal meer functioneren. Ook heb ik veel bloedverlies.

    Overigens ben ik erg behaard. Heb overal haar, zwart stug dik haar echt overal. Ben van mezelf blank. Heb haren van top tot teen. Op mijn tenen vingers armen benen rug billen borsten gezicht echt overal. Ik dacht een tijdje sat ik misschien pcos zou kunnen hebben want overbeharing is een bekent sympthoom bij pcos. Dit heb ik afgeschrapt , ik ben regelmatig ongesteld en heb een eisprong dus dit kan her niet zijn. Heb verder gegoogles en informatie gezocht en kwam op Pcos.

    Ik had vandaag dus voor het eerst een afspraak met mijn nieuwe huisarts en heb alles uitgelegd en zo ook dat ik aan endometriose denk. Ze vond het raar dat bij mijn vorige huisarts nooit een belletje is gaan rinkelen en ik elke keer maar weer naar huis werd gestuurd. Ik heb dus eindelijk een verwijzing gekregen naar de gyn. Om mijn hevige klachten en ook omdat ik nu al in ronde 14 zit.

    Belde de ziekenhuis voor een afspraak en kreeg te horen dat een afspraak voor de wens om een baby te krijgen erg lang zal duren omdat het gewoon erg druk is. Maar ik kon wel sneller terecht om mijn mensttuatie klachten. Uiteraard ga ik er dan voor , want zo kunnen ze een diagnose stellen en weet ik ook meer. Kan dan gelijk met de gyn verder hebben over onze wens.

    Op 29 maart heb ik dus mijn eerste afspraak bij de gyn. Eindelijk na jarenlang hevige krampen dat er nu naar word gekeken en ik word onderzocht. Wil zo graag weten wat de oorzaak is en dat zal dan ook de oorzaak zijn dat ik nog niet zwanger ben.

    Ik ben zo verdrietig bang en erg zenuwachti. Ik mag niet klagen vergeleken met andere vrouwen ook hier op het forum die het nog zwaarder hebben dan ik. Maar ik merk gewoon dat ik helemaal ben uitgeput. Lichamelijk en emotioneel. De pijnen die elke maand maar erger worden. (Had het nooit voor nod. Nu 1 week voor nod)
    En mijn overbeharing. Heb een teveel aan mannelijke hormonen dus dat zal ook vast een grote rol spelen.

    Wie heeft er ook zoiets meegemaakt ? Ik moest mijn hart luchten. Wat kan ik verwachten de 29e ? Gelijk een inwendige echo ? Of een praatje en dan weer wen vervolg afspraak ?

    Sorry voor dit super lange tekst. Het moest gebeuren. :(
     
  2. Roseline

    Roseline Niet meer actief

    Ik weet niet of ik het al eerder tegen jou heb gezegd, maar als ze echt vermoeden dat je endometriose hebt dan moet je wel op zoek gaan naar een echte endometriose gynaecoloog. Gewone gynaecologen kunnen je hierbij toch minder goed helpen, dat is mijn ervaring in ieder geval.
    Fijn dat je nu wel een doorverwijzing hebt gekregen, wat een sukkel van een huisarts had jij.. Zeker een man? Die niet weet hoeveel pijn je kunt hebt tijdens een menstruatie.
    Sterkte meid...
     
  3. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18

    Dankjewwl ! Ja het was een oudere man rond de 50 a 60 jaar oud. Heb zelfs 2 uur lang daar op praktijk lopen kotsen en te vergaan van de pijn. Werd alleen in een kamer gezet en alsnog naar huisbgestuurd met dat ik pech heb. Nee heb je niet eerder gezegt ! Ik hoop 29e meer duidelijkheid te krijgen. Ik heb 2 ziekenhuizen in de buurt maar ben naar een ziekenhuis veel verder doorverwezen omdat mijn HA zei dat ze daar best geapecialiseerd in zijn. Dus ben benieuwd
     
  4. Roseline

    Roseline Niet meer actief

    #4 Roseline, 3 mrt 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 3 mrt 2017
    Ik heb al eens vaker verhalen gelezen over vermoedens van endometriose vandaar mijn reactie, van misschien heb ik het al gezegd..:D
    Ik loop zelf in Amsterdam nu, omdat er toen goede verhalen over had gehoord (2 jaar geleden). Nu weet ik inmiddels dat er veel meer endometriose-artsen in Nederland zijn hier ook in de buurt, maar ach hier hebben zijn mijn andere onderzoeken dus dan maar op en neer rijden :p. Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt, maar ik weet uit ervaring dat het allemaal wel even duurt dus houd dat in je hoofd...
     
  5. Roseline

    Roseline Niet meer actief

    #5 Roseline, 3 mrt 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 3 mrt 2017
    *info was niet van belang*
     
  6. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Rosaline dankjewel voor de info die je deelde. Juist goed om jou ervaringen te delen , dan kunnen ik en misschirn nog anderen die er geen verstand van hebben wat van opschieten. Dankjewel voor je reacties als enige. Had er wel meerdere verwacht hier op t forum !
     
  7. juulzon

    juulzon Fanatiek lid

    29 apr 2009
    4.486
    57
    48
    Of misschien pcos? Met een inwendige echo horen ze al een eerste indruk/beeld te kunnen krijgen van zowel endometriose als pcos.
    Sterkte en succes de 29e!
     
  8. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18

    Met pcos hoor je een onrgelmatige cyclus te hebben toch ? Ik heb een regelmatige cyclus elke maand en ook een eisprong
     
  9. manaolana

    manaolana Niet meer actief

    Hoe weet je zo zeker dat je een eisprong hebt? Temperatuur je? Is dit gezien middels echo's? Want met pcos kun je ook positieve ovulatietesten hebben zonder dat het eitje daadwerkelijk springt.

    Verder moet je niet vergeten dat vruchtbaarheid een specialisatie is binnen de gynaecologie. Niet iedere gynaecoloog heeft daar dus verstand van. En kennelijk wordt jij nu niet doorverwezen naar een vruchtbaarheidarts omdat daar een wachtlijst is en jij kiest voor iets anders.
     
  10. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Dat dus. Zelfs met ovulatietesten weet je helaas niet zeker of je wel een eisprong hebt.Want die geven alleen een LH-piek weer en niet de eisprong zelf.
    Eisprong denken te voelen, is al helemaal onbetrouwbaar.

    Dus heb je welllicht temperatuurkaartjes voor ons zodat we kunnen mee kijken?
     
  11. Jenneke88

    Jenneke88 Fanatiek lid

    9 jul 2016
    1.755
    785
    113
    Zelfs met pcos kun je gewoon een regelmatige cyclus hebben. Ik weet dit van een vriendin. Zij had een nette cyclus van stipt 31 dagen, kon ze de klok op zetten. En ook zij heeft een hoop gedoe gehad om doorverwezen te worden. Pas na 2 jaar werd ze doorverwezen. Haar ha wilde er niet aan beginnen omdat ze zo regelmatig was. Na onderzoeken op het ziekenhuis kwam naar voren dat ze helemaal geen eisprong had, en de bekende kralenkrans op de eierstokken. Dus laat je niet afschepen, laat je goed controleren. Ik weet niet wat voor een vervoer je hebt, maar ik zou anders gaan shoppen voor een zieken huis met een kortere wachtlijst. Heel veel sterkte
     
  12. Pimpelmeesje

    Pimpelmeesje Fanatiek lid

    12 apr 2015
    2.769
    2.145
    113
    Vrouw
    Docent Na&Sk
    Ik heb geen tips, maar ik hoop dat je snel n antwoord hebt! Mss kunnen ze er achter komen wat het is en je dan alsnog doorsturen naar een fertiliteitsarts, dan weet je iig iets.

    Mijn ervaring zou misschien op jouw situatie kunnen lijken: Ik heb ook vrij fanatieke beharing, en een slechte huid, maar wel n redelijk gelijke cyclus (wel lang), en elke maand een eisprong (getemperatuurd). Bij mij zien de eierstokken er wel pcos-achtig uit, dus ik heb zegmaar half pcos. Helaas niets wat ze er mee kunnen; omdat ik wel n eisprong heb zeiden ze dat ik gewoon zwanger zou kunnen worden en werd ik weer naar huis gestuurd. Na 2 jaar proberen zijn we begonnen met IUI met hormonen in de hoop dat de cyclus korter werd en we meer eitjes kunnen krijgen. De cyclus was 3x korter maar deze ronde reageer ik niet op de hormonen. Meer eitjes is nog niet gelukt, ze zijn heel voorzichtig met de dosis omdat ze bang zijn voor overstimulatie door alle eitjes die zichtbaar zijn in de eierstokken.
    Het hoeft natuurlijk helemaal niet hetzelfde te zijn als jouw situatie, maar je kan dus "half" pcos hebben. Ik heb trouwens geen heftige menstruaties.
     
  13. Modra

    Modra Fanatiek lid

    24 jul 2014
    1.656
    445
    83
    Groningen
    Ik vind het eigenlijk schandalig dat je met jouw pijnklachten niet doorgestuurd bent! Goed dat je de stap hebt gezet naar een andere huisarts meid! Ik heb verder geen ervaring of tips, maar wilde je wel even een hart onder de riem steken. Ik hoop dat je gauw goed geholpen wordt, ook met de kinderwens! Heel veel geluk gewenst. :)
     
  14. Roseline

    Roseline Niet meer actief

    Het voelde niet van mijn belang om mijn eigen verhaal te delen.
    Gelukkig dat je inmiddels nog andere reacties heb gekregen. Hopelijk heb je snel de duidelijkheid die je zoekt, maar waarschijnlijk duurt het wel even (hou dat in je gedachten, dan kan het altijd meevallen)...
     
  15. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Hallo allemaal !

    Ik weet dat ik een eisprong heb door middel van ovulatie testen en ook rond de tijd van de lh piek ik ook erg veel vruchtbaar slijm heb. Tis niet persee zo dat ik dus een afspraak heb op de 29e voor mijn klachten zodat ik misschirn sneller geholpen word met het probleem dat we nu al ruim een jaar bezig zijn. Ik heb echt superveel klachten en heb liever dat ik daar eerder de oorzaak van te horen krijg. Buiten de wens om een kind te krijgen. Heb ik de 29e dus waarschijnelijk alleen een gesprek ?
     
  16. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    20170113_210631.jpg

    Zo zien mijn testen eruit. Heb nooit getempt ofzo.
     
  17. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Na de 13e zijn ze ook meteen lichter. Tis dus wel echt zo dat ik 1 a 2 dagen echt dat piek heb en niet vaker.
     
  18. Roseline

    Roseline Niet meer actief

    Meestal heb je de eerst keer een intake. Wat zijn jouw klachten en hoe gaan ze hier eventueel verder onderzoek naar doen...
     
  19. Hotsiflots

    Hotsiflots Fanatiek lid

    31 aug 2015
    1.538
    165
    63
    Full time mom
    Wat naar en raar dat je niet eerder bent doorgestuurd.

    Als ik je verhaal zo lees is het eerste wat me te binnen schiet: pcos

    Ik heb het zelf: overbeharing...ik weet hoe dit voelt en waar haar hoort te zitten valt het uit (manlijke haarlijn) :( en als ik te dik word stopt METEEN mijn menstruatie en maak ook teveel mannelijke hormonen aan, kralenkrans op me eileiders etc...

    Toch is zwanger worden niet onmogelijk met PCOS ik ben, nadat ik ben afgevallen natuurlijk zwanger geraakt van een tweeling (ook een bijkomst van PCOS grote kans opmeerdere eisprongen) ik was voor mijn zw elke maand stipt op tijd ongesteld en voelde mijn eiersprongen, heb nooit getest zwanger geraakt door de slijmtest en ei-pijn, dus onregelmatigheid is niet altijd waar, je kan pcos hebben en toch elke maand ongesteld zijn.

    Wel is het vreemd dat je zoveel pijn heb dat heb ik niet met pcos dat klinkt meer als endometriose, gelukkig word je nu wel geholpen en bij de intake zullen alles met je bespreken en een echo maken.

    wens je heel veel succes en hoop dat je snel een mooie test in handen mag hebben.
     
  20. Tiy

    Tiy Actief lid

    21 nov 2016
    284
    10
    18
    Ik heb verder geen overgewicht. Ben 1.64 en weeg 61 kilo. Ben zoooo zenuwachtig kan echt nergens meer aan denken dan aan de 29ste
     

Deel Deze Pagina