Mezelf zorgen maken of niet?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Nadieh0, 22 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nadieh0

    Nadieh0 Lid

    22 mrt 2017
    30
    6
    8
    NULL
    NULL
    Hallo dames!

    Ik zit met een vraag, en nu hoop ik dat jullie mij misschien kunnen helpen.

    Ik ben sinds januari 2016 gestopt met de pil, mijn vriend en ik hadden toen zoiets van we zien wel wat er gebeurt. Echt heel gericht proberen zwanger te worden, daar waren we toen zeker nog niet mee bezig. Dat zijn we wel sinds december, we klussen op de juiste momenten om de dag (obv ovulatietesten en info uit de app) en ik probeer sinds dien de optimale condities te creëren om zwanger te raken (weinig alcohol, gezonde voeding en in mindere mate zware workouts doen).

    Het is echter nog niet gelukt om zwanger te raken. Nu heb ik wel gemerkt dat ik sinds het stoppen met de pil heel erg zware menstruaties heb, en de buikpijn die daarbij komt kijken is in sommige gevallen echt bijna niet meer uit te houden. Tijdens die dagen leef ik echt op aspirines omdat ik anders echt niet normaal kan functioneren in m'n werk e.d.. ook merk ik sinds een maand of 3 dat ik wisselend tussen de menstruaties door buikkrampen heb (zeker niet alleen tijdens de ovulatie), en afgelopen maand kreeg ik zelfs tussentijds bloedverlies. is dit iets om me zorgen over te maken en moet ik bij m'n huisarts aandringen op een doorverwijzing naar de gynaecoloog? Of komt dit bij jullie ook voor en is er weinig aan de hand?

    Alvast veel dank voor jullie reacties!
     
  2. Myhappyfamily

    Myhappyfamily Fanatiek lid

    28 okt 2016
    3.676
    1.204
    113
    Vrouw
    HMm dat is heel erg vervelend. Ik zag net een topic over endometriose. Ik zou daar eens lezen. Wie weet herken je je erin. Wil niet Zeggen dat je hetzelfde hebt. Maar je kan altijd kijken of de symptomen overeen komen.
     
  3. Roseline

    Roseline Niet meer actief

    Het zou inderdaad endometriose kunnen zijn, maar ook wat anders. Daarom zou ik toch naar de huisarts gaan voor een doorverwijzing naar de gynaecoloog. Het kan nooit kwaad even de boel na te kijken aangezien je al een poosje bezig bent en ook gezien de pijnklachten die je hebt.
     
  4. Samm26

    Samm26 Actief lid

    29 feb 2016
    136
    24
    18
    Maak je nog geen zorgen. Kan vanalles zijn, maar misschien is t zelfs niets en is je (natuurlijke) menstruatie heviger dan gemiddeld. Gezien je je toch afvraagt of je je zorgen moet maken zou ik toch even langs de huisarts. Voor jezelf, zodat je wat rust hebt. Ik zou zelf op zoek gaan naar natuurlijke middelen die je menstruatie regelmatig en wat meer onder controle houdt (maar dat ben ik :p).
    Ga naar de huisarts, laat het allemaal nakijken en dan weet je waar je voor staat. Veel succes!
     
  5. Nadieh0

    Nadieh0 Lid

    22 mrt 2017
    30
    6
    8
    NULL
    NULL
    Dank voor jullie reacties! Ik heb een afspraak gemaakt bij de huisarts om het toch eventueel via de gynaecoloog even te laten checken. @myhappyfamily: Heb gekeken bij het topic over endometriose, ik heb (gelukkig!) niet heel veel van die vergelijkbare symptomen, dus ga ervan uit dat dat het niet is...

    Hopelijk is het niets spannends en hebben we de komende maand meer geluk!
     

Deel Deze Pagina