Ga terug   Zwangerschapspagina > Zwanger zijn > Zwangerschap en werk

Zwangerschap en werk Vragen en tips over je zwangerschap en (de reacties op het) werk plaats je hier.

Onderwerp gesloten
 
Onderwerp tools
  #1  
Oud 7 januari 2009, 15:21
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 november 2008
Woonplaats: Helmond
Berichten: 44
Standaard Hoe zit het nou precies? Uitzendkracht fase A + ziektewet

Goede middag iedereen!
Ik loop al een tijdje met een aantal vragen rond... en het wordt eens tijd dat ik het van me afscrijf en dat iemand mij misschien kan helpen.

Ik heb via Manpower 6 maanden als flex-medewerker bij een bedrijf gewerkt in Son als Service Adviseur. Ik werkte tussen de 28 en 32 uren per week, soms wat meer. Daar ging het perfect, ik had het heel erg naar mijn zin en ze waren ook heel tevreden met me. Ik kwam tegelijk met 12 andere mensen in dienst en na een 'zoveel aantal' uren zouden we allen een contract krijgen maar toen het zover was kregen we te horen dat ze geen contract konden bieden aan flex-medewerkers... op zich geen probleem..want het zag er naar uit dat ze niet zomaar mensen wegstuurden en ze hebben zelfs meer dan 100 nieuwe flex-medewerkens aangenomen. Anyway.. in die 6 maanden tijd heb ik mezelf 1 keer ziek gemeld voor 1 dag i.v.m kiespijn + hele nacht niet kunnen slapen.. ! Meteen naar de tandarts geweest... en het was weer ok!

En toen...werd ik gewenst zwanger! Ik wilde de 12 weken wachten om het te vertellen, zowel bij het uitzendbureau als bij het bedrijf zelf.. maar ik werd zo ziek.. zo ziek.. dat ik helemaal niets meer binnenhield. Uiteindelijk heb ik mezelf er aan toegegeven en heb ik me ziekgemeld met ongeveer 12 weken zwangerschap...!! Dit is uiteindelijk een heel gezeik geweest... omdat mijn supervisor namelijk niet geloofde dat ik werkelijk ziek was omdat ik 1 keer mijn telefoon niet op heb genomen omdat ik sliep! Al met al kwam ik op 26 nov in het ziekenhuis te liggen door erge uitdroging! Ik heb 6 dagen aan het infuus gelegen en toen ik ontslagen werd uit het ziekenhuis gaf mijn urine nog steeds 3+ ketone.. wat aangeeft dat ik nog steeds uitgedroogd ben (dit is nog steeds zo maar ze kunnen geen oorzaak vinden, ik ben nog wel ochtendmisselijk en vaak ook overgeven in de ochtend). Ik mocht van de gyn ook niet meer werken omdat ik dus een ernstige vorm van hiperemesys gravidum(uitdroging in de zwangerschap) heb en als je onder stress staat of wat dan ook kan het erger worden.

Toen ik in het ziekenhuis kwam te liggen heb ik dat ook gemeld bij het uitzendbureau... zij hebben daarna het bedrijf gebeld waar ik voor werkte en mijn supervisor gaf aan dat ik me nooit ziek had gemeld en zomaar weg ben gebleven.. (terwijl mijn supervisor zelf het uitzendbureau heeft gebeld om te zeggen dat ze niet geloofde dat ik me echt ziek voelde.. ) anyway.. zij hebben me toen bij het UWV aangemeld en meteen mijn opdracht opgezegd bij dat bedrijf...! Ik heb toen alles netjes uitbetaald gekregen...! Al met al geen klachten over het uitzendbureau!

Nu komt mijn grootste vraag.. ook al is mijn dienst bij dat bedrijf afgelopen.. heb ik nog steeds recht op een ziektewetuitkering omdat ik ziek werd toen ik nog wel in dienst was? Ik krijg nu uitbetaald van het UWV telkens.. maar weet niet precies hoe het zit omdat het telkens heel anders is.

Vorige maand heb ik een keer een bedrag van 370 gekregen en 2 weken later een van 620. Nu dacht ik: misschien krijg ik dan 2 keer in de maand uitbetaald...! Maar vandaag kreeg ik voor een periode van 1 week uitbetaald 197! Krijg ik nu per week uitbetaald?

Ik wil heel graag weer aan het werk maar mijn lichaam geeft het nog steeds niet toe... even boodschappen doen is al vermoeiend en als ik een dag te druk ben geweest.. ben ik de volgende dag de hele dag aan het braken (sorry)..! Ik voel me zo nutteloos... en vind het zo jammer dat alles zo gelopen is, had het namelijk heel erg naar mijn zin bij dat bedrijf.

Ik hoop dat iemand geduld heeft gehad om dit te lezen haha... ik maak me namelijk zorgen of ik wel recht heb op ziektewetuitkering.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!
  #2  
Oud 7 januari 2009, 15:32
Hopmarjanneke's avatar
Expert member
 
Geregistreerd: 10 juli 2008
Woonplaats: Dtsln
Berichten: 12.444
Standaard

Dat je je ZW uitkering van het UWV krijgt klopt. Zolang je in fase A zit, krijg je bij ziekte altijde de uitkering via UWV. Normaliter betaalt UWV ook wekelijks uit. Waarom het bij jou anders gaat weet ik even niet. Ik zou gewoon het UWV bellen en even navragen wat de bedoeling is/wordt.
__________________
Trotse mama van M (09-04-09), D (03-05-11) & Y* (30-05-12*)

  #3  
Oud 7 januari 2009, 20:36
anira's avatar
Member
 
Geregistreerd: 23 november 2008
Berichten: 191
Standaard

bij fase a wordt je betaald door uwv bij ziekte.

De eerste betaling krijg je altijd over een wat langere periode, 3 a 4 weken omdat ze dan pas weten of je er recht op hebt.

Denk dat de 2de betaling een voorschot voor 3 weken is geweest.
Iedereen met een zw kreeg namelijk rons 17 december 3 weken als voorschot ivm de feest dagen.

Vanaf januari lopen de betalingen weer normaal en krijg je per week uit betaald.

Bel anders even uwv om het na te vragen, daar kunnen ze het precies zien.
Onderwerp gesloten

Voeg dit onderwerp toe aan:


Onderwerp tools

Regels voor berichten
Je mag geen nieuw onderwerp starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag je berichten niet bewerken

vB-code is Op
Smileys zijn Op
[IMG]-code is Uit
HTML-code is Uit
Trackbacks staan Uit
Pingbacks staan Uit
Refbacks staan Uit


© 2005 - 2016 Zwangerschapspagina.nl