Thuiswerken te doen met een kleintje?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Gwn, 13 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gwn

    Gwn Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.206
    0
    0
    Noord-Holland
    Hey dames,

    Ik ben nog niet zo lang zwanger, maar heb wel al 2x een mk gehad, dus heb er al eerder wel over nagedacht: werken na de bevalling. Ik heb een leuke baan, waar ik nu 40 uur werk. Mijn idee is nu om na de bevalling in elk geval 2 dagen thuis te zijn, en dus 3 dagen op kantoor. Mijn man blijft ook 1 dag thuis en de 2 dagen dat we er beiden niet zijn willen oma's van beide kanten oppassen, dat voelt goed.

    Nu vraag ik me eigenlijk af of er hier mensen zijn die ervaring hebben met thuiswerken met een baby. Afhankelijk daarvan zou ik nl 28 uur of 32 uur kunnen gaan werken. Ik denk zelf dat een halve werkdag (4 uur) verspreid over 2 dagen wel te doen moet zijn, maar dat 8 een beetje veel wordt. Iemand ervaring/tips?
     
  2. luckybird

    luckybird Fanatiek lid

    2 sep 2009
    1.274
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik geloof er niet in, tegelijk werken en een kleintje. Ligt er misschien ook een beetje aan welke eisen het werk aan je stelt en waar je werkt (bedrijfsleven of gemeente), maar een intensieve baan is volgens mij echt niet te combineren. Lijkt me ook niet fijn, volgens mij heb je dan het gevoel dat je beide "tekort doet " (niet dat je dat echt doet, maar het gevoel..). 2 uur inde avond (als partner thuis is) moet te doen zijn, maar dat moet je ook willen.
     
  3. Gwn

    Gwn Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.206
    0
    0
    Noord-Holland
    Misschien is het handig als ik ook mijn werkzaamheden nog even omschrijf.
    Ik kan het wel zo inplannen dat ik op de dagen dat ik thuis ben het noodzakelijke leeswerk doe, wat mailtjes beantwoord en evt. wat notities uitwerk. Ik hoef iig niet te bellen oid en ook kan ik het werk elk gewenst moment neerleggen.
     
  4. bloem82

    bloem82 VIP lid

    5 sep 2007
    11.189
    601
    113
    Dus je zou dan twee dagen 2 uurtjes per dag willen werken?
    In principe is dat wel te doen hoor. Uiteraard heb je dagen dat je kind niet wil slapen en dan zou je het sávonds in moeten halen, maar die zijn er weinig over het algemeen. Dus als je kindje slaapt kun jij werken ;)
     
  5. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Twee uurtjes per dag lukt denk ik wel. Mijn man werkt ook 1 dag thuis en ik denk dat hij max 4 uur werkt op zo'n dag. De andere uurtjes doet hij in de avonduren of in het weekend (meer dan dat overigens, ik denk dat ie zo'n 8 uur 's avonds werkt, met af en toe een piek van bijv. afgelopen week 20 uur).

    Mijn zoontje slaapt 2 a 3 uur op een dag dus dan werkt hij sowieso. En vaak speelt mijn zoontje ook wel zeker 1 uurtje voor zichzelf.

    Kun je de verloren uurtjes niet eventueel op een ander moment inhalen? Moet het perse tijdens werkuren?
     
  6. Gwn

    Gwn Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.206
    0
    0
    Noord-Holland
    Nee hoor, ik kan de uren maken wanneer ik wil. Het is lekker flexibel allemaal. Daarom zit ik ook nog te twijfelen tussen 2x 2 uur of 2x 4uur. Toch zou ik wel het liefst zo veel mogelijk overdag willen doen, zodat ik 's avonds ook wat kan ontspannen met mijn man samen.
    Ik denk nog steeds dat ik het bij 2x 2 uur houd, hoor, want wil er ook gewoon graag samen op uit met ons kleine hummeltje.
     
  7. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik heb de afgelopen 1,5 jaar thuis gewerkt en mijn man ook. We hebben beide uitstekende beoordelingen gekregen (hij: Amerikaans commercieel bedrijf en ik in de zorg). Het hangt er vanaf hoeveel vrijheid je hebt om je dagen in te delen en hoe je klanten / collega's er tegen over staan. In het begin was het heel eenvoudig. Kindje sliep het grootste deel van de dag en kon zichzelf vanaf dag één goed zelf amuzeren. Toen hij ging bewegen (eerste tijgeren, kruipen en sinds zijn verjaardag lopen) moet je beter opletten maar zelfs dan lukt het wel.
    Ik 'maak' mijn 8 uur niet maar ik doe wel net zoveel werk als op kantoor omdat ik niet of nauwelijks gestoord wordt door collega's, lunches, bazen etc.

    Met nummer 2 erbij ga ik het een beetje anders doen: ik ga naar 4 uur thuiswerken en mijn schoonouders komen oppassen op mijn thuiswerkdag. Dit is niet omdat ik niet aan mijn werk toe kom maar omdat ik niet aan mezelf toe kom! ;)
     
  8. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Ik werk ook regelmatig thuis maar dan wel in de avond omdat het overdag niet te doen is. De oudste 2 zijn wel naar school maar de jongste loopt al vanaf 11 maanden. Ze kan zich prima zelf vermaken maar ikzelf vindt het gewoon erg vreemd dat ik de hele dag achter de computer zit terwijl zij hier rondloopt. 2x 2 uur moet wel te doen zijn maar 4 uur per dag wordt al wat lastiger als de kleine straks wat groter wordt zeker als je het echt op de dag wil doen ne niet 's avonds
     
  9. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    2x2 uur per dag lijkt me prima om te doen! Eerste tijd slaapt je kindje toch heel erg veel en je houdt in principe ook nog tot een jaar of 2 of zo het lange middagslaapje
     
  10. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Mij lijkt 2 keer 2 uur zeker wel te doen. Als het overdag niet lukt, kan het altijd nog 's avonds. Eva sliep de eerste 5/6 maanden nauwelijks overdag, dus ik zou er niet meteen vanuit gaan dat het altijd overdag lukt ;).
    Maar persoonlijk lijkt het me niets. Ik vond en vind het heerlijk dat ik in de tijd dat Eva slaapt even snel iets in het huishouden kan doen, of voor mezelf.
     
  11. pisum

    pisum Fanatiek lid

    31 dec 2007
    4.492
    7
    38
    Groene Hart
    Ik zou voor 2 x 2 uur gaan.

    Sinds januari dit jaar werk ik ook 4 uur per week thuis, wat ik zelf in mag delen. Het gaat op zich wel, maar mijn zoontje kan zichzelf erg moeilijk zelf vermaken en slaapt ook niet veel.

    Ik ben nu zwanger en hartstikke moe, dus nu gaat het allemaal wat minder. Als mijn zoontje eindelijk slaapt, probeer ik uit alle macht te werken, maar dan vallen mijn ogen ook dicht.

    Ik denk dat ik die 4 uur thuiswerken weer ga schrappen als onze 2e er is, want met een baby erbij zie ik het niet zitten zo.

    Maar goed dit is mijn persoonlijke situatie ;) Je moet kijken wat voor jou het beste voelt.
     
  12. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    met een baby zou het in mijn geval wel lukken, maar vanaf 9 maanden begon de beweeglijke fase en dan zou het me overdag echt niet meer lukken. Nu nog steeds niet hoor. Heb mijn studie ook neergelegd, omdat ik er niet meer aan toe kom. Een mailtje beantwoorden wil net, maar iemand te woord staan aan de telefoon wil al niet met een schetterend kind op de achtergrond.
     
  13. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    @ guppie: met 9 maanden slapen ze toch nog overdag?
     
  14. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    ik werk 5 uur per week thuis prima te doen ik werk vaak dinsdagmiddag 2 uur en woensdagmiddag 3 uur. Mijn zoontje is nu ruim 2 en slaapt nog erg veel.
    ( 9 uur wakker half 1 slapen tot half 4) als er straks een tweede komt en ze niet hetzelfde slaapritme hebben wordt het lastig maar dat bekijk ik dan wel. Kan altijd wat in de avonduurtjes doen of het weekend. Ik vind 5 wel echt het max. Ik denk dat je best 2x2 uur thuis kan werken.. zou het iig proberen
     
  15. Tizzy

    Tizzy Actief lid

    9 feb 2008
    277
    0
    0
    Laat ik nu precies doen wat jij wil :D
    Ik ben in eerste instantie 3 dgn (24 uur) gaan werken (werkte voorheen 40 uur), maar werk sinds 1 januari 28 uur, en dan die extra 4 uur verdeeld over 2 uur per parttime dag, met als extra afspraak dat ik werk op tijden dat mn kindje slaapt. Dus of dat nu 's ochtend, 's middags of 's avonds is maakt niet uit.
    Bedoeling van deze extra 4 uur is om werkzaamheden waar ik op t werk niet aan toe kom af te handelen of andere snelle dingen te doen.

    Voor mij werkt t erg goed, t geeft me meer rust, dus ik kan t je alleen maar aanraden!
     
  16. mama2010

    mama2010 Fanatiek lid

    22 sep 2009
    2.409
    0
    0
    P&O
    Overijssel
    Ik heb tot een half jaar terug 32 uur gewerkt.. 3 dagen op kantoor en 2 x 4 uur thuis. (Dit mocht ik wel zelf indelen)....

    Het ging prima, tot mijn dochter ca. 2,5 was... Ik deed het werk voornamelijk tijdens haar middagdutjes.. (dat was al snel 2 a 3 uur) en als het moest nog een paar uurtjes op zondag...

    Ik vond het ideaal omdat ik voor deze dagen geen opvang hoefde te regelen en te betalen!! En het salaris is natuurlijk ook zeer prettig met 8 uur meer..

    Maar sinds een half jaar ben ik nog maar 4 uur thuis gaan werken, want mijn dochter slaapt niet altijd meer 's middags en dan is 8 uur per week thuis werken wel moeilijk.... en per 28feb ga ik daar uit dienst... dus dan is het helaas over...
     
  17. Laurie

    Laurie Fanatiek lid

    29 feb 2008
    2.188
    1
    0
    Personeelsfunctionaris
    Ik ben na mijn verlof ook meer gaan thuiswerken. Ik werk nu in totaal nog 28 uur waarvan 12 uur vanuit huis.
    In de babytijd was dit goed te doen, ze sliep immers nog best veel.

    Nu is overdag werken eigenlijk bijna niet meer mogelijk. Ze slaapt nog maar 1x per dag maximaal 2 uurtjes. In die uurtjes moet ik het nu doen. De overige uren werk ik nu dus 's avonds.

    Ik vind dit trouwens ook prima, ik vind het super dat ik zoveel kan blijven werken en toch veel thuis kan zijn.

    Mijn ervaring is dus dat vanaf circa 1 jaar het thuiswerken overdag heel minimaal is.

    (mijn baan bestaat op thuiswerdagen trouwens ook uit lezen van stukken, voorbereiden van besprekingen en het lezen/beantwoorden van mails)
     

Deel Deze Pagina