Ga terug   Zwangerschapspagina > Zwanger zijn > Zwangerschap en werk

Zwangerschap en werk Vragen en tips over je zwangerschap en (de reacties op het) werk plaats je hier.

Onderwerp gesloten
 
Onderwerp tools
  #11  
Oud 19 juni 2007, 14:46
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Berichten: 9
Standaard

lieve mensen,

Dank jullie wel voor jullie antwoorden...

ik heb inderdaad de rechtsbijstand erbij gehaald, zij zeggen ook dat je gewoon ontslagen kunt worden bij bedrijfseconomische/reorganistatie omstandigheden... zelfs als je zwanger bent...

het blijft kl*te... dat klopt...

heb vandaag ook gesprek gehad, en de werkgever wil er 'in de minne' uitkomen. er is niet eens een sociaal plan!

Nu heb ik het zo weten te spelen dat ze me toch een hoger bedrag toekennen (oke niet zo heel veel maar alles is meegenomen toch?!) het gaat mij om het principe.

Volgens de rechtsbijstand kan ik wel gaan procederen dat ze mij pas per 1 mei kunnen ontslaan, maar ik heb zelf niet zo heel veel zin in deze weg, omdat mijn man bij het zelfde bedrijf werkt... en het kromme is dat hij nu juist promotie heeft gehad... je kunt het zo gek niet bedenken he...

Ik heb ook weten te bedingen dat mocht de functie weer beschikbaar zijn binnen nu en een jaar dat ze eerst mij een aanbieding moeten doen... blijkbaar is dit gewoon! maar ze wisten het niet bij de rechtsbijstand! De rechtsbijstand wist wel te vertellen dat als je via het CWI wordt ontslagen dit er standaard bij staat, maar dan een half jaar... Dus misschien een goede tip ?

Ik wacht toch nog ff de reactie af van de rechtsbijstand, of de vergoeding nu beter is... we zien wel denk ik..

ik denk maar zo, we hebben andere leukere prioriteiten! Over een paar uurtjes de 3e echo, dus de dag kan nog leuker eindigen!


Oja, ik had gesolliciteerd voor een parttime vacature in mijn vakgebied (ik bouw websites) en ik mag volgende week op gesprek Jippie!

Heel veel sterkte lieve mensen!

Liefs

Anne
  #12  
Oud 22 juni 2007, 12:15
Elite member
 
Geregistreerd: 30 oktober 2006
Woonplaats: Julianadorp
Berichten: 3.158
Standaard

Als er zoveel mensen uit vliegen, dan is het idd. een reorganisatie.
Jouw zwangerschap kan dan net een punt zijn om eerder voor jou te kiezen dan voor een ander.
Valt volgens mij weinig aan te doen.

Maar goed, zoals ik overal om me heen zie is er voor goed ICT'ers nog genoeg werk. Ook parttime en maakt zwangerschap op het moment weinig uit.
Dus gewoon je kansen proberen te pakken en jezelf niet negatief uitlaten over je huidige werkgever en over de manier waarop je eruit bent gewerkt!
  #13  
Oud 25 juni 2007, 22:42
Vip Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2007
Woonplaats: den haag
Berichten: 1.350
Standaard

Ik heb gelezen dat zodra je je werkgever op de hoogte brengt van je zwangerschap zij jouw niet kunnen ontslaan. Kijk anders op uwv.nl hier kan je veel informatie inwinnen.

Sterkte :oops:
__________________
  #14  
Oud 26 juni 2007, 09:22
Elite member
 
Geregistreerd: 30 oktober 2006
Woonplaats: Julianadorp
Berichten: 3.158
Standaard

behalve bij reorganisatie.
Dus dan mag je niet de enige zijn die eruit vliegt!
  #15  
Oud 28 juni 2007, 09:49
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Berichten: 9
Standaard

Hoi lieve mensen,

Mijn rechtsbijstand adviseur zegt inderdaad dat het bedrijf je mag ontslaan, maar alleen om bedrijfseconomische redenen (dus reorganisatie)... Ze mogen je NIET ontslaan OMDAT je zwanger bent...

In mijn geval dus reorganisatie... helaas... er zijn namelijk meer dan 20 mensen per vestiging gedwongen ontslagen... waarvan veel parttimers!

Ik heb binnenkort een gesprek op het CWI, ik ga het zowieso aankaarten, en dan zie ik wel weer...

het leven gaat toch door er is immers een kleine op komst!

Iedereen die in hetzelfde schuitje zit wens ik heel veel sterkte!

Liefs

Anne
  #16  
Oud 28 juni 2007, 09:59
Vip Member
 
Geregistreerd: 17 december 2006
Woonplaats: Deventer
Berichten: 1.493
Standaard

Ik ken je cv niet uiteraard , maar ik ik werk bij een groot landelijk ICT bedrijf. En bij ons is 32 uur werken prima mogelijk. Zelfs nog wat minder door uren bij te kopen.

We zoeken nog steeds mensen, dus als je meer info wil kun je me altijd PB en.
  #17  
Oud 1 juli 2007, 01:49
Member
 
Geregistreerd: 18 januari 2007
Woonplaats: Noord-Brabant
Berichten: 134
Standaard

ik heb ff snel op internet gekeken maar BE en NL verschillen een beetje, NL zegt dit:

Ontslagbescherming zwangere werkneemster

Een zwangere werkneemster geniet ontslagbescherming tijdens haar zwangerschap en tot na haar bevallingsverlof. Deze ontslagbescherming is sinds oktober 2004 uitgebreid met het wetsvoorstel over het opzegverbod tijdens ziekte van zwangere werkneemster.Opzegverbod tijdens zwangerschap
De werkgever mag de arbeidsovereenkomst van een zwangere werkneemster niet opzeggen. Dit opzegverbod is vastgelegd in Algemene wet gelijke behandeling en in het Burgerlijk Wetboek. Het opzegverbod geldt zowel tijdens de zwangerschap als tijdens het bevallingsverlof. Dit verlof gaat in op de dag na de bevalling en duurt tien aaneengesloten weken, plus zes weken. Van de zes weken wordt afgetrokken het genoten zwangerschapsverlof tot de bevalling.

Opzegverbod ook zes weken na werkhervatting
Als de werkneemster na afloop van haar bevallingsverlof weer aan het werk gaat, dan is het opzegverbod nog zes weken van toepassing. Het kan voorkomen dat de werkneemster na afloop van haar verlof nog niet is hersteld en zich ziek meldt. De termijn van zes weken waarvoor het ontslagverbod geldt, schuift dan op tot het moment dat de werkneemster zich beter meldt en weer aan de slag gaat.

Opzegverbod zieke werknemer
Een zieke werknemer geniet twee jaar lang ontslagbescherming. Als de werknemer na twee jaar nog steeds ziek is, kan de werkgever een ontslagprocedure starten. De werknemer kan dan worden ontslagen, wanneer de werkgever aannemelijk kan maken dat herstel van de werknemer niet binnen 26 weken te verwachten valt.
De Tweede Kamer heeft in oktober 2004 een wetsvoorstel aangenomen over het opzegverbod tijdens ziekte van zwangere werkneemsters. Het wetsvoostel zal in werking treden zodra de Eerste Kamer het wetsvoorstel heeft aangenomen.

Ziekte tijdens zwangerschap
Op basis van de huidige wetgeving kan een werkneemster die als gevolg van haar zwangerschap of bevalling ziek is geworden - en gebleven - na twee jaar worden ontslagen. In het wetsvoorstel wordt een wijziging aangebracht op deze regel. Als een werkneemster ziek is tijdens de periode van zwangerschap die voorafgaat aan het zwangerschapsverlof, en deze ziekte vindt haar oorsprong in de zwangerschap, dan telt deze periode van ziekte niet mee voor de berekening van twee jaar.

Ziekte na bevallingsverlof
De periodes van ziekten die optreden na het einde van het bevallingsverlof mogen wel worden meegeteld bij het berekenen van de termijn van twee jaren.
Datum | woensdag 10 november 2004
__________________
  #18  
Oud 3 juli 2007, 18:49
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 januari 2006
Berichten: 913
Standaard

Het gaat hier om een reorganisatie om bedrijfseconomische redenen. Dus de werkgever mag je ontslag aanvragen bij het CWI.

Leyla, het gaat niet om ontslag bij/ wegens zwangerschap.

Dit is pech hebben!

Vooral als er geen sociaal plan is.
  #19  
Oud 3 juli 2007, 22:19
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi hoi

Wat een vervelende situatie! Ik heb in iets soortgelijks gezeten, tot vandaag!
Ik was een 2 maanden geleden aangenomen bij een bedrijf en in mijn proeftijd ontslagen met een rotsmoesje. (geen tijd en geld om me in te werken) maar ik had toen ook net verteld dat ik zwanger ben....Voor mij duidelijk! Ook alles geregeld met cwi vorige week en vandaag gehoord dat ik een nieuwe baan heb! (zonder hulp van cwi)
Dus geef niet op! Ook als je zwanger bent kun je zo weer een andere leuke baan vinden! (ook al zei iedereen tegen mij van niet :S )
Sterkte!

Groetjes
  #20  
Oud 19 juli 2007, 13:59
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Berichten: 9
Standaard

hoi lieve mensen,

alles is rond, per 1 augustus ben ik weg bij mijn vorige werkgever... blij dat t is afgewerkt eerlijk gezegd!

Ben ook ondertussen bij het CWI geweest, ze waren redelijk begripvol, viel niet tegen.. Maar ik heb niet zo'n zin in een ww uitkering..

Ondertussen heb ik ook een aantal sollicitatie gesprekken achter de rug. Als je bij sommige bij het 2e gesprek verteld dat je zwanger bent en zegt dat je na de bevalling 24 uur wil gaan werken kreeg ik de opmerking '24 uur.... das wel heel weinig' naja zeg! alsof ik niet capabel ben om mijn werk te doen! DOEI....

Maar het kan ook goed gaan

Ik had mijn CV achtergelaten bij verschillende vacaturebanken op internet, wordt ik op een dag benaderd door een grote organisatie of ik maar niet ff op gesprek zou willen komen :shock:

Op gesprek geweest, en op het einde van het 1e gesprek werd meteen een afspraak gemaakt voor het 2e gesprek. Dus toch maar de stoute schoenen aangetrokken en in het 2e gesprek gezegd dat ik zwanger ben en 12 januari uitgerekend ben... :shock: ik kreeg alleen begrip en felicitaties

As we speak wordt het concept arbeidscontract opgesteld! en kan ik volgend week al beginnen!

Dus geen WW nodig en mijn ontslag vergoeding van mijn vorige werkgever gaat rechtstreeks de kinderkamer in

Zo zie je maar :lol:

Als alles goed gaat met proeftijd en zo dan heb ik gewoon een leuke baan op nivo(!) voor(fulltime) en na(parttime) de bevalling...

liefs

anne
Onderwerp gesloten

Voeg dit onderwerp toe aan:


Onderwerp tools

Regels voor berichten
Je mag geen nieuw onderwerp starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag je berichten niet bewerken

vB-code is Op
Smileys zijn Op
[IMG]-code is Uit
HTML-code is Uit
Trackbacks staan Uit
Pingbacks staan Uit
Refbacks staan Uit


© 2005 - 2016 Zwangerschapspagina.nl