Hele rare dromen

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Codi, 12 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Codi

    Codi Lid

    4 aug 2008
    25
    0
    0
    Noord Holland
    Haj haj meiden,

    Wie heeft er nog meer van de rare dromen die als je wakker bent je nog heel goed bij blijven dat je alles nog kan herinneren?

    Hebben deze dromen nog een betekenis of komt het echt door de zwangerschap?

    Deze dromen die ik heb zijn ook zo levensecht dat ik er vaak helemaal naar van wakker word en dan boos word op mijn vriend omdat hij er vaak in voorkomt :(

    Is hier nog iets tegen te doen of moeten we ze maar gewoon handlen?

    XxX
     
  2. mimi1981

    mimi1981 Fanatiek lid

    10 okt 2007
    3.285
    0
    0
    Ik denk dat je ze gewoon moet handelen.
    ik droomde vorige keer dat mijn vriend en dochter overleden waren door een autoongeluk. Ik was zo verdrietig dat toen ik wakker werd mijn bed uitging om te kijken of onze dochter nog in bed lag. Mijn vriend was op dat moment al weg naar zijn werk. Ik heb er dagen last van gehad.

    Vanacht droomde ik dat ik moest bevallen. Dat is niet leuk wakker worden als je denkt dat het echt geweest is terwijl je net 11 weken ben.
     
  3. Noatje

    Noatje Fanatiek lid

    12 apr 2008
    3.488
    0
    36
    N-BR
    Tijdens je zwangerschap kan je nare en bizarre dromen krijgen. Hoewel deze dromen je angsten en wensen weerspiegelen, moet je ze zeker niet al te letterlijk nemen. Dromen hebben geen enkel voorspellende waarde. Ze dienen eerder als uitlaatklep om je emoties te verwerken. Er zijn geen universele symbolen: een bepaald evenement of een bepaald voorwerp dat in een droom voorkomt, kan iets volledig anders betekenen voor de ene persoon als voor de andere. De zin van een droom moet dus individueel bekeken worden. Dromen worden veroorzaakt door je eigen fantasieën, angsten en gevoelens ten aanzien van je zwangerschap en bevalling. Jij bent dus ook de enige die zin kan geven aan je dromen.

    Hoe komt het dat je net tijdens je zwangerschap deze vreemde dromen krijgt?

    Nu je zwanger bent, droom je niet noodzakelijk meer. Je bent waarschijnlijk wel meer op je hoede en hebt meer aandacht voor hetgeen er op lichamelijk en psychologisch niveau gebeurt. Bovendien slaap je nu niet zo diep. Als je aan het einde van je zwangerschap wakker wordt tijdens een droom omdat de baby beweegt of omdat je maar geen comfortabele houding vindt, is het trouwens makkelijker om je je droom nog te herinneren.

    Waarschijnlijk stel je je, zoals vele aanstaande moeders, existentiële vragen. Je zal moeten evolueren van het kind van je moeder tot moeder van je eigen kind. Dat is een hele stap. Op de koop toe komen er in de zwangerschap geregeld emoties bovendrijven die je al langere tijd bewust of onbewust hebt weggedreven. Je dromen zijn in dat geval de weerspiegeling van de terugkeer van deze emoties.

    Dromen bieden je bovendien de mogelijkheid om te denken of te voelen wat je niet hardop durft te zeggen. Voor sommige dromen heb je misschien schrik of ben je beschaamd omdat het eerder nachtmerries zijn. ( Je bent je baby ergens in een hoekje vergeten, je verstikt je baby, je baby verdrinkt, je denkt aan de dood enz.) Dit hoeft je echter niet te verontrusten omdat je zeker niet de enige aanstaande moeder bent die dit soort dingen droomt. Je hoeft je er dus zeker niet voor te schamen. Er is geen enkele reden om deze dromen de kans te geven je geluk tijdens de zwangerschap te bederven. In het algemeen kan gesteld worden dat de dromen van zwangere vrouwen uitdrukking geven aan angsten; angst dat het evenwicht van de relatie verstoord zal worden door de komst van de baby, angst voor de bevalling, angst dat ze zullen tekortschieten als moeder,....

    Als de dromen echt zwaar beginnen te wegen op je gemoedstoestand, aarzel dan niet om erover te praten. Het is soms genoeg om even je hart te luchten bij een vriendin of een familielid om je beter te voelen. Als dat niet volstaat, kan je nog altijd beroep doen op een psycholoog die je zeker kan helpen deze gevoelens te overwinnen.


    Bron: http://www.babybelgie.com/-Dromen-tijde ... ngerschap-
     
  4. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Heej...

    Ja breek me de bek niet open!
    Ik had ook hele rare dromen tijdens mn zwangerschap. Merendeels dat de aarde werd overgenomen door aliens.. Ja slaat nergens op. Heel veel vechtdromen, dat we in elkaar werden geslagen of aangereden. Dat soort dingen. Heel vaag.
     
  5. Beep

    Beep Bekend lid

    26 sep 2007
    505
    1
    18
    Ik heb ook hele rare dromen. Nou had ik die ook wel toen ik niet zwanger was, maar de laatste tijd is het wel erg vreemd. Zo droomde ik van de week dat ik in het park achterna werd gezeten door een olifant :confused: , en gisteren over pratende katten. Als daar een betekenis aan zou moeten zitten, zou ik echt niet weten wat het is :D
     
  6. Murron

    Murron Actief lid

    13 aug 2007
    127
    0
    0
    O ja die leuke dromen. Je kunt hele films erover schrijven. Gister droomde ik dat mijn hersens ingeslagen gingen worden...werd net op tijd wakker door hartklopppingen,pffff. hahaha
    En vannacht zat ik bij de politie en ging in mijn eentje wel effe wat luitjes aanpakken ;). Dat is leuk wakker worden.
    Ja schijnt erbij te horen. Moet er vaak om lachen. Maar als je akelige dromen hebt kan het naar voelen. Maar het schijnt dat je dromen zelden echt de letterlijke betekenis hebben.
     
  7. youme

    youme Lid

    19 nov 2007
    96
    0
    0
    Heel herkenbaar.... Ik kijk ook geen thrillers meer of spannende series, want dat verwerk ik dan in mijn droom en dan wordt manlief weer ontvoerd bijvoorbeeld. Ook al meerder keren gedroomd dat ik bevallen was en dat het hele huis vol zat met kraamvisite... Terwijl ik normaal nooit dromen kan onthouden, dus echt een zwangerschapskwaaltje.
     
  8. Kitty

    Kitty Actief lid

    10 nov 2005
    442
    0
    0
    Opvoeder-begeleidster
    Willebroek
    Pfff die dromen,... ze doen me alleen denken aan wat ik niet heb: lekkere uitgebreide seks met mn vriend.

    Door spataderproblemen onderaan heb ik er nie veel aan en loop ik acheraf zo gezwollen als iets rond, dus maar geminderd naar zo goed als niets meer.

    Voor en naspel is nooit voor ons weggelegd geweest en nu mis ik daar ineens aan. Alles valt weg!

    Met als gevolg dat ik eel veel dromm over seks hebben. Met eigen partner, anderen, van mezelf maar dan jaren jonger...

    Echt bizar. Heb dan bij het wakker worden heel veel zin in knuffelen, maar ja, mn ùmannetje meot gaan werken en het is de dochter die ons om 7u wekt!

    Ik kan niet wachten tot ik enkele maanden verder ben.

    Liefs
    Kitty
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ook hier allerlei rare dromen... Droomde over de bevalling, dat die helemaal niet goed ging en ik in katzwijm raakte tijdens de bevalling. Toen ik uiteindelijk weer bij kwam (in m'n droom), liep m'n moeder in de ziekenhuiskamer verpleegkundige te wezen, (nu is ze dat wel, maar werkt als coordinator vrijwilligers in een geriatrisch tehuis: wel ff wat anders dus, :)), en m'n man kwam bij me, maar dochterlief hadden ze ergens op een babyzaal gegooid... Erg naar, maar ik had die week te horen gekregen dat ik mogelijk een keizersnee zou moeten, (inmiddels duidelijk dat dat toch niet hoeft, :)).
    En verder de meest vage dingen, en zeker na spannende films of stressvolle dingen, (ben hulpverlener, dus heb nogal met stress te maken :)), dat verwerk ik allemaal in m'n dromen...

    Dromen voorspellen niets, je kunt er op z'n hoogst uit afleiden waar je onbewust allemaal wel niet mee bezig bent, :)
     
  10. leonie1986

    leonie1986 Bekend lid

    30 okt 2007
    551
    0
    0
    coordinator kinderopvang
    den haag
    hihi heel herkenbaar allemaal!

    Ik droom ook echt van alles en nog wat! soms hele grappige en leuke dingen maar vaker (helaas) extreme nachtmerries waar ik nog dagen last van heb.

    Ook ik ben wel eens helemaal overstuur wakker geworden omdat ik had gedroomd dat mijn man toch niet wilde trouwen of omdat mijn moeder ineens was omgekomen bij een brand!

    Gelukkig weet ik nu een beetje hoe ik ermee om moet gaan, maar het blijft heftig hoor!
     
  11. wendy1983

    wendy1983 VIP lid

    27 sep 2007
    12.511
    0
    0
    heel herkenbaar ik heb ook steeds rare dromen en voorl enge dromen!
     
  12. Senais

    Senais Fanatiek lid

    27 jul 2008
    3.089
    0
    0
    Hahaha herkenbaar!

    Had ook van die rare dromen tijdens mn zwangerschap. Maar de meest voorkomende droom was toch wel dat ik steeds met 26 weken ging bevallen. (dat heb ik gedroomd vanaf 12 weken tot 40 weken haha). Ik denk dat die droom wel 15 keer terug gekomen is. Uiteindelijk gewoon met 39.6 weken bevallen, dus was niks voorspellends aan! :D
     

Deel Deze Pagina