Wie ervaring met UMCG en/of Martiniziekenhuis?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Mieke74, 21 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mieke74

    Mieke74 Actief lid

    30 jun 2007
    298
    0
    0
    Wie heeft nog meer ervaringen met de controles en bevallingen in het UMCG en/of Martiniziekenhuis in groningen?
    Ik moet op medische indicatie in het ziekenhuis bevallen en sta daar dus ook onder controle.
    Omdat ik al onderbehandeling was van een internist van het UMCG leek het mij handig om daar ook voor de zangerschap heen te gaan.
    Ik ben alleen niet zo heel erg blij met deze controle's. Ik ben tot nu toe 3x geweest en heb inmiddels 7 verschillende mensen gezien. Per controle 2 a.o.i.'s en 1x naar de verpleegkundige die dan apart informatie gaf over wat wel of niet eten enz. Bij de eerste termijn echo was de a.o.i. vreselijk aan het stuntelen, kon het kindje eerst niet vinden...later bleek dat ze totaal op de verkeerde plek zat te zoeken. Nu de laatste keer trof ik weer iemand die het hartje niet kon vinden...was ik even blij dat ik het kindje voelde schoppen anders was ik zwaar in de stress geschoten.

    Al met al vind ik het erg vervelend dat ik steeds weer andere gezichten zie. Voor de 20 weken echo moet ik weer naar een hele andere afdeling en om de bevalling e.d. van te voren te bespreken moet ik naar een verpleegkundige. Ik zit er aan te denken om ...mocht hier niets aan veranderd kunnen worden over te stappen naar het Martiniziekenhuis...mits het daar beter is natuurlijk.
    Ben benieuwd naar jullie ervaringen?
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ik heb daar geen controle's gehad (nou ja, een of twee ofzo), maar ben in het martiniziekenhuis bevallen. Ik moet zeggen dat ik op de dag van de bevalling uitstekend ben geholpen, maar dat de verzorging erna dramatisch was. (heb ks gehad) Onaardig personeel, gehaast, dwingend, echt heel erg! Ik moet een evt volgende keer sowieso weer in het ziekenhuis bevallen, maar dat zal dan hopelijk het UMCG worden. Erger dan mijn kraamtijd in het martini kan het bijna niet worden. Heb hier trouwens meer klachten over gehoord.

    Sorry voor mijn niet al te positieve verhaaltje.
     
  3. Mieke74

    Mieke74 Actief lid

    30 jun 2007
    298
    0
    0
    Geeft niets, alle verhaaltjes zijn welkom!
    Mijn schoonzus is in mei in het martinibevallen met een keizersnede. Volgens mij was ze er wel over te spreken...maar het was toen ook vrij rustig op de afdeling...misschien scheelt dat.
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hoi,

    hoe het bij normale ziekenhuizen is, weet ik niet, maar bij academische ziekenhuizen moet je idd altijd maar afwachten wie je krijgt, omdat daar gewoon een boel mensen rondlopen... waaronder veel dokters in opleiding, ;)
    Heb verder zelf geen ervaring met ziekenhuizen whatsoever, (op bloedprikken na, ;)), dus zou het verder niet weten...
    Mijn broer werkt als MW-er op de dialyseafdeling (van het UMCG dus) en dat klinkt altijd wel heel professioneel enzo: strakke richtlijnen en goede medische zorg...
     
  5. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.509
    497
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Nou ik kan je geen ervaringen geven helaas. Heb mn termijnecho in het Martini gehad en de NT-meting in het UMCG. Bij beide goed en kundig geholpen, maar ja.... dat zegt ook niet zoveel natuurlijk na twee keer een controle. Verder loop ik bij de HA vooralsnog.
     
  6. Vlekje

    Vlekje Fanatiek lid

    12 aug 2008
    1.443
    0
    0
    voedingsdeskundige en eigenaresse van: kwestievanv
    Somewhere over the rainbow
    Vaak hoor ik dat martini meer betrokken is zeg maar dan het UMCG. Daar is het net een fabriek.

    Voor kwalen waarvan ik uitgebreid onderzocht wil worden ga ik vaak naar het UMCG omdat ik het idee heb dat ze daar meer kennis hebben.
    Voor andere dingen het martini.
    Overigens in het verleden wel een vervelende ervaring daar gehad qua omgang, maar misschien had ik net de verkeerde zuster getroffen.

    2 jaar geleden in het oude diaconessenhuis gelegen voor een curretage. Schatten van vrouwen/ zusters om me heen gehad. Waren heel betrokken!
    Vond het erg fijn en om die reden kies ik nu ook weer voor het martini.
    Tja wie weet valt het tegen, maar daar kom je dan pas achter. Dan wordt het volgende keer dus UMCG ;)
     
  7. Suma

    Suma Lid

    19 jan 2007
    42
    0
    0
    Ik ben vorig jaar in het Martini Ziekenhuis bevallen. En ik vond dat ik daar super ben geholpen. Aardig personeel en waren heel begripvol. Ik ben toen ik ging bevallen van mijn zoon heel onaardig behandeld. (Was toen niet in Groningen, woon hier nog maar 2 jaar)En dan zeg ik het nog netjes. Ik ben toen vorig jaar ingeleid met 42 weken en 1 dag. Ze hadden toen mijn vliezen gebroken en een infuus gegeven en daar reageerde ik nogal heftig op. Ik kreeg een gigantische weeenstorm. Ze voelde zich toen ook ontzettend schuldig dat ze toen ze mijn vliezen gingen breken niet eerst afwachtte hoe ik daarop zou reageren. Het voordeel was wel dat ik 3 1/2 uur later ben bevallen. Ze hebben mij (en man) ontzettend goed bijgestaan en ik zou daar zo weer heen gaan als ik weer zwanger zou. Maarja dat is mijn ervaring.
     
  8. Nala

    Nala Fanatiek lid

    29 okt 2005
    1.236
    1
    0
    Groningen
    Ik ben in het Martini bevallen. De oude locatie (van Iddekingeweg) was dat toen nog, maar dat zou geen verschil moeten maken met de nieuwe situatie.

    De mensen die bij mijn bevalling waren, hebben mij er super doorheen gesleept. Daar heb ik dus hele goeie herinneringen aan.

    Na de bevalling is het de verpleging niet gelukt om Hugo aan de borstvoeding te krijgen, maar ze hebben er wel alles aan gedaan om het te proberen. Wat ik alleen miste, was een eenduidige lijn. De één deed dit, de ander dat. Dat is puur een gemis in beleid naar mijn idee en ligt niet aan de verpleging zelf. Het maakte het voor mij heel verwarrend en voor Hugo heel onrustig. De kraamverzorgster had het binnen 10 minuten voor elkaar om Hugo goed aan de borst te krijgen.

    De houding van de kinderarts (in opleiding) heb ik op het evalutieformulier als heel slecht beoordeeld. Hij had ongetwijfeld heel veel medische kennis, maar de menselijke kant ontbrak volledig. Hij heeft me enorm laten schrikken terwijl er eigenlijk niet zo heel veel met Hugo aan de hand was.
     
  9. Blaak

    Blaak Niet meer actief

    Ik was in het UMCG bevallen van mijn eerste, ik lag daar 3 dagen en toen beviel ik 3 maanden te vroeg van mijn dochtertje. Ik weet zelf nog dat ik het geen fijne ziekenhuis vind om te liggen, vanwege het eten. Het eten is echt goor, bah en drinken krijg je heel weinig. Bij de bevalling zelf ging alles goed. Goede hulp en alles. Maar om daar te liggen tussen andere zwangeren. Nee liever niet. Ik lag met 3 personen, 1tje uit een ander land die geen woord nederlands sprak en een ander iemand die chagrijnig was. En ik lig daar als 21 jarige. Nee het eten was echt vies. Ik lag daarvoor in Winschoten, en dat vond ik echt een geweldige ziekenhuis, lekkere eten , leuke mensen, veel drinken enzo. Maarja vanwege premature geboorte dus Groningen.
     
  10. Springboon

    Springboon VIP lid

    9 okt 2006
    8.278
    1.834
    113
    Vrouw
    Zorg
    Waar mijn liefjes zijn
    In Martini-ziekenhuis, kan het voorkomen dat er ook de kraamzorg bij aanwezig is ;) , die je op weg helpen met bv. borstvoeding.
    Het ligt er vaak aan hoe druk het is.
    Vaak is de ene net bevallen, en de volgende is alweer begonnen.
     
  11. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Nog iemand die een halve ervaring heeft.
    In Martini voor mezelf niet geweest.

    Door de IVF/ICSI behandelingen bekender met het UMCG.
    Een uitgebreide 20 wk echo (ivm de ICSI) werd erg kundig uitgevoerd. Alles werd goed verteld en een rits foto's mee. Met 30 wk een groeiecho (op verzoek van vk) en dit was minder. Een ontzettend chaggie figuur deed deze echo en na een beetje aandringen kregen we twee foto's mee (wel erg mooie!). Het kan dus maar zo aan de afdeling liggen...

    Voor een spoedkeizersnede in het zh bevallen, de bedoeling was thuis.
    Het was hectisch daar eenmaal aangekomen maarja...t was niet voor niks een spoedje (daar zal ik dus niks van zeggen).
    De 3 dagen na de ks in het ziekenhuis waren echt uitstekend! Het personeel op de kraamafdeling was over het algemeen erg lief (je moet het natuurlijk net treffen).

    Onze zoon heeft met 3 maanden in het Martini gelegen (UMCG lag vol) en op de kinderafdeling was alles ook erg goed geregeld. Weet niet hoe dat bij de verloskant is.

    Succes!

    *volgende bevalling....misschien ooit zou ik persoonlijk weer in het UMCG doen, maar dat is puur omdat ik daar bekend ben*
     
  12. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Dit hadden wij ook met Ruben (afgelopen feb). We hebben er iets van gezegd en later kwam deze persoon zijn excuses aanbieden.
    HIj was een beetje dom ;)
    Martini dan.
     
  13. hironobesh

    hironobesh Bekend lid

    14 jul 2006
    624
    0
    0
    Mama bij huis
    Drenthe
    Ik ben eerlijk gezegt ook niet zo weg van het UMCG (sorry). Ik vind ze erg afstandelijk en niet erg betrokken.

    Toen ik van Sanne zwanger was wilde ik naar het ziekenhuis in Assen, een wereld van verschil.
    Voor, tijdens en na de zwangerschap.
    Woon je in Groningen dan? Zou je niet naar het ZH in Assen kunnen?
     
  14. Mieke74

    Mieke74 Actief lid

    30 jun 2007
    298
    0
    0
    Tja ik woon in Groningen, het umcg is het dichtst bij...lijkt me opzich wel zo handig als je met weeën in de auto moet. Zie m'n zwangerschap wel als iets leuks en zou het prettig vinden als het ziekenhuis dat ook zo zou kunnen zien. Vind het nu vooral zo verschrikkelijk onpersoonlijk en medisch...alsof ik een enge ziekte heb o.i.d.
     
  15. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Hahaha..tjah...
    Wij zijn in de wolken en voor hun is het werk :(

    1 van die vk's daar...(een vrouw) vonden wij beide echt vreselijk.
    Wie troffen wij toen we met spoed aankwamen... niet te geloven.
    Maarja, op dat moment boeit het eigenlijk ook niet zoveel. Mijn vk is wel bij mij gebleven, heel fijn!
    TIjdens de spoedkeizersnede is ze bij mijn man gebleven (ivm algehele narcose mocht hij er niet bij zijn). Dat was dus echt top.
     
  16. red

    red Lid

    23 feb 2006
    94
    0
    0
    Ik ben in de laatste maand overgegaan naar de gyn in het Martini wegens medische indicatie (GBS). De laatste controles heb ik niet als vervelend ervaren, ondanks dat ik elke keer een andere gyn had. Ik vond ze allemaal even prettig (komt misschien ook omdat ik de meeste al wel had gezien door meerdere curettages en meerdere echo's). De begeleiding bij de bevalling vond ik ook heel fijn, maar misschien kwam dat omdat ik als enige aan het bevallen was en daardoor alle aandacht en tijd had?

    De nazorg in het Martini is echter een heel ander verhaal. Slecht. Alsof alles wat je vraagt teveel is voor de verpleegkundigen. Borstvoedingsbegeleiding was een regelrechte ramp. Wat ik hier ook al las, iedereen heeft een andere mening en daardoor krijg je niet de juiste informatie. Of wel, maar omgeven door andere adviezen waardoor het aan jezelf is om de juiste eruit te vissen.

    Anyway, nu ik weer zwanger ben en ik weer met medische indicatie moet gaan bevallen EN dus weer minimaal 48 uur in het ziekenhuis moet blijven, ben ik er sterk over aan het denken om in het UMCG te gaan. Mijn schoonzus is bij de eerste in het Martini bevallen en de tweede in het UMCG en die vond het UMCG in verhouding veel beter, met name op het borstvoedingsgebied! Dat is voor mij belangrijk, omdat het bij de eerste, dankzij de 'fantastische' begeleiding niet helemaal is gelopen zoals ik graag wilde.

    Succes met het maken van je keuze! Doe waar je je goed bij voelt. Misschien kun je bij beide ziekenhuizen een afspraak maken voor een rondleiding? Ik weet dat dat in ieder geval bij het Martini wel kan!
     
  17. Mieke74

    Mieke74 Actief lid

    30 jun 2007
    298
    0
    0
    Bedankt voor al jullie verhlen tot nu toe. Zo te horen zijn er over beide ziekenhuizen plus en min punten. Ik denk dat ik het zowiezo bij het volgende bezoek zal bespreken en dat ik dan toch maar bij het umcg blijf. Wel zo handig w.b.t. de afstand en het feit dat mijn internist daar ook rond loopt...alles onder 1 dak. Verder denk ik dat ik het enthousiastme mar niet teveel moet verwachten van de artsen....gelukkig zijn we dat zelf wel. Als ons kindje maar gezond en wel ter wereld komt dan vieren we ons eigen feestje wel.
     

Deel Deze Pagina