25 weken en bekkeninstabiliteit/symfysiolyse. Voortgang?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Luna4702, 25 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luna4702

    Luna4702 Lid

    20 jan 2008
    74
    0
    0
    Werkvoorbereider/Tekenaar
    oldenzaal
    Hallo!

    Ik merkte al een tijdje dat ik last had van mijn schaambeen maar het was nog prima te houden. Verder heb ik ook een erg goede zwangerschap dus ik wou ook niet graag klagen. Nu heb ik afgelopen zondag de kinderkamer opgeruimt van de kinderen en had hier maandag erg veel last van. Ik dacht zelf dat ik gewoon even iets teveel had gedaan en spierpijn had maar de pijn werd met de dag erger. Afgelopen donderdag toch maar even naar de huisarts en ja hoor bekkeninstabiliteit. Symfysiolyse om precies te zijn. Dit is de bekkeninstabiliteit rond het schaambeen. Zondag had ik nog het idee dat ik alles aan kon en nu na pas 7 dagen is het al zover dat ik bij de volgende dingen al ondragelijke pijn voel: opstaan als ik even gezeten heb, Kleren uit en aan doen.,mijn benen zijwaarts verplaatsen, op mijn rechter of linkerbil mijn gewicht laten rusten als ik zit. vooral slapen is een probleem. Gelukkig kan ik nog wel in 1 positie op de zij liggen maar in mijn slaap draai ik veel en dat is nu echt onmogelijk! In bed stappen is een hele klus en om eruit te komen gil ik alles bij elkaar. en dat alles in slechts 1 week! Ik maak me heel erg zorgen over hoe nu verder. Mijn huisarts zegt dat het waarschijnlijk alleen maar erger word maar ik weet niet hoeveel ik nog kan hebben. Ik heb ook nog 2 kinderen van 5 en 6 en de jongste heeft adhd dus dat maakt het niet makkerlijk. Hij had vanacht heel veel oorpijn en ik wou eruit om een zetpil te pakken maar deed er meer dan een kwatier over om eruit te komen! Bovendien werk ik nog 3 volle dagen dus slaap kan ik wel gebruiken!

    Zijn er hier nog meer mensen die hier ervaring mee hebben en weten wat mij evt. nog te wachten staat? Ik lees overal alleen maar de standaard tips zoals rusten, physiotherapie en evt. een bekkenband maar heeft er verder nog iemand tips?
     
  2. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    Vervelend meid. Ik weet helaas hoe het is. Heb nu een goede bekkenbodem therapeut, waarmee ik oefeningen doe of te zorgen dat het wat dragelijker wordt. Ik heb er heel veel last van. Tips:

    - Achteruit de trap
    - vooruit de trap op, stap voor stap. Dus been en dan been bij zetten.
    - Zijwaartse bewegingen zoveel mogelijk vermijden.
    - je schuine buikspieren trainen
    - geen onverwachte bewegingen maken
    - je bed al omhoog zetten, is makkelijker in en uit komen
    - heel goed naar je lichaam luisteren. Ik ben er ook te lang mee door blijven lopen en zit nu thuis en dan gaat ook niet veranderen tot na de zwangerschap. Dus let heel goed op je lichaam en ik weet dat je het niet wilt horen, maar een goede therapeut is toch echt nodig. Hij/ zij kan je aangepaste tips geven. In ieder geval kun je op bovenstaande dingen letten.
     
  3. Rijffel

    Rijffel Niet meer actief

    Ook hier heel bekend.
    Had al vroeg in de zwangerschapklachten rond het schaambot/been. Werd alleen maar erger.
    Nu bijna 30 weken zwanger,en ga nu stoppen met werken omdat het niet meer te doen is.
    Heb gehele dag pijn. En de nachten....daarwil ik niet eens over beginnen. Kijk tegen het slapen gaan op, omdat ik teveel pijn heb.

    Bij mij is het langzaam erger geworden, en het idee dat het in de komende 10 weken nog erger word wil ik niet aan denken.

    Neem rust... echt doen. Ik merk dat als ik 1 dag meer doe, ik er 3 dagen van moet bijkomen ivm pijn toename.

    Tip die bij mij redelijk werkt
    Voor het slapen gaan en voor het opstaan, plat op je rug liggen en dan knieen optrekken en naar buiten klappen zeg maar (moeilijk uit te leggen) je voeten heb je dan met de onderkant plat tegenelkaar.

    Succes, andere tips zeer welkom.

    Liefs
     
  4. Luna4702

    Luna4702 Lid

    20 jan 2008
    74
    0
    0
    Werkvoorbereider/Tekenaar
    oldenzaal
    Tascha:

    bedankt voor de tips!

    Ik heb van de huisarts 2 nummers gekregen van bekkenspecialisten die ik morgen even ga bellen.

    Rijffel:

    Wat vervelend dat jij het ook hebt. Ik hoop voor je dat het niet veel erger word. Ik zou wel graag rustig aan willen doen maar waar wat is nu precies rustig aan doen? Kan ik al het huishouden gewoon nog doen? Wat kan ik beter aan een ander overlaten en is het wel verstandig om 3x 8 uur per dag zittend werk te doen? Heb je misschien ook een idee wat nu precies de dingen zijn waar jij bijvoorbeeld de volgende dagen veel last van hebt als je dat gedaan hebt?
     
  5. Nathalie47

    Nathalie47 Actief lid

    7 dec 2008
    344
    0
    0
    Zelfstandige
    Belgie - Oost-Vlaanderen
    Hier ook een BI'er , bij mijn vorige twee zwangerschappen gehad en nu ook al weer een tijdje.
    Het vervelende is dat je zelf eigenlijk niks kunt doen om het te voorkomen, je hormonen maken de boel weker en weker, nuttig ook wel maar niet zoals het zo bij ons gaat ;) .
    Zittend werk is idd niet zo goed, hangt ook wel wat van persoon tot persoon af maar ik bvb kon bij mijn vorige zw mijn halftime zittende job niet meer uitvoeren totn ik nog maar 17 weken was!4 u bijna aanéén stuk zitten was dodelijk!
    Het best probeer je zoveel mogelijk in beweging te blijven, zolang je lijf meewilt en je idd bvb niet 3 dagen moet herstellen van die éne net te lange wandeling.
    Probeer elke beweging symetrisch uit te voeren en recht op je rug. Zo min mogelijk licht gebogen werkjes doen (stofzuigen bvb is echt uit den boze). Niet heffen en draaien (je kind(eren) bvb), weinig mogelijk heffen. Gaan zitten om je broek en sokken, schoenen aan te doen. Zo'n lang kussen zoals voor borstvoeding te geven meenemen in je bed om tussen je benen te steken zodat je bekken zo min mogelijk schuin ligt.
    Zwemmen kan deugd doen.
    Fysio kan verlichten, maar verschiet niet de eerste keren kan je gehavender terug keren ;) .
    Een bekkenband kan ook verlichting geven maar is niet aangewezen om de hele tijd aan te hebben, je spieren worden er wel wat luier van en echt lekker zit zo'n ding ook niet ;) .
    En als je echt veel pijn hebt mag je gerust een paracetamol nemen.
    Ik had bij mijn BI ook een hernia en daar hielp een kersenpitje soms om de scherpe pijn te verzachten.
     
  6. Luna4702

    Luna4702 Lid

    20 jan 2008
    74
    0
    0
    Werkvoorbereider/Tekenaar
    oldenzaal
    Nathalie:

    Bedankt voor je tips. Ik kan inderdaad merken als ik mijn rug iets krom ik amper vooruit kan komen. rechtop gaat beter.

    Ik vind het erg moeilijk om mijn lichaam aan te voelen wat ik wel en niet kan. Ik heb behoorlijk de neiging om teveel te doen omdat ik al geen stilzitter van mijzelf ben.

    Heeft iemand nog meer tips over wat goed is om te doen en wat ik beter kan laten?

    Hoelang kan ik bijvoorbeeld het beste achter elkaar lopen? (in huis en buiten)
     
  7. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    Het is echt geheel afhankelijk van jezelf en jou lichaam. Ik kan momenteel nog niet eens 5 minuten lopen. Ik mag een paar kleine dingen in huis doen, mits ik daarvoor en daarna, minstens een half uur kan liggen. Ik moet liggen en zitten afwisselen en ik mag van de fysio niet meer dan 5 minuten lopen, maar dat kan ik al niet meer. Ook moet ik zoveel mogelijk trappen vermijden. Als ik boven ga douchen, betekend dat, dat ik minstens een uur boven ben. Tillen is echt uit den boze en als ik 's avonds mee wil, mijn zoontje in bed stoppen, betekend dat, dat ik de rest van de avond en nacht boven ben. Werken mag ik niet eens meer, dat is mij echt verboden. Ik ben zelfs met al deze dingen, geen moment pijn vrij. Paracetamol slik ik niet, want die helpen niet en dan kan het alleen maar kwaad denk ik dan. Ik heb nu een rolstoel gehuurd, zodat ik af en toe naar buiten kan voor een tijdje. Een goede kussen in mijn rug en een goede kussen onder mijn billen. Ben gister naar buiten geweest, mar dit houdt wel in dat ik vandaag echt niks kan. En complete rust houdt. Dus eigenlijk kan ik dat ook niet, maar als ik niet even naar buiten ga, dan wordt ik gek.

    Maar dat dit bij mij zo is, zegt nog niks over jou. Daarom is het heel belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en een goede therapeut te nemen, die tips kan geven, echt op jou situatie aangepast. Ik heb al deze aanpassingen van de fysio gehad en daar ben ik erg "blij mee", maar ik weet nu wel waar ik op moet letten. WIj kunnen jou dus onmogelijk vertellen hoe lang je naar buiten kan. Je kunt een half uur pijn vrij buiten lopen, maar dat zegt niet dat het geen schade toe brengt of dat je de volgende dag niet meer kan lopen. Het is dus echt persoons gebonden.
     
  8. marit123

    marit123 Actief lid

    2 jan 2007
    330
    0
    0
    Hoi Luna,

    Ik heb sinds de laatste weken last van bekkenpijn, bij mij zit het bij mijn SI gewricht. Ik ben nu drie keer bij een bekkentherapeut geweest en mijn klachten zijn enorm verminderd! Ik krijg een paar hele simpele oefeningen die mijn bekken weer in de goede stand zetten ( die ook voor symfysiolyse gelden) en sindsdien gaat het veel beter! Ook leer ik hoe je het beste kunt draaien in bed en spierversterkende oefeningen.
    Ik kan je dus alleen maar heel sterk aanraden: zoek een gespecialiseerd bekkentherapeut en laat je behandelen en voorlichten.
    Het heeft bij mij ook veel angst voor de bevalling weggehaald en ik weet nu dat ik met meteen oefenen na de bevalling de klachten heel erg kan verminderen.
    Blijf er niet mee doorlopen!

    Succes!
    Marit
     
  9. horselover

    horselover Fanatiek lid

    24 aug 2008
    2.518
    1
    0
    Ik heb precies hetzelfde als jou!
    Ik herken je verhaal helaas helemaal!
    Nachten zijn bij mij een ramp, en omdraaien durf ik bijna niet., Maar zal wel moeten anders verga ik van de pijn.
    Kan namelijk niet lang op 1 zij liggen.
    Van bed afstappen is helemaal een hel.
    Ik ben dus bij de fysio geweest en toen ze mijn klachten hoorde zei ze gelijk symfysiolyse.
    Ze wou ook verder geen oefeningen doen.
    Bij de huisarts geweest, die rade mij ook af om verder te gaan met oefeningen, omdat het daar alleen maar erger van word.( de pijn dan aangezien het steeds langs elkaar schuurt bij mij , en dan voelt het op een gegeven moment als een dikke dikke ontsteking elke dag weer)

    Ik heb hele dagen het gevoel of knarst er van binnen iets tegen elkaar aan. Ikw eet niet of jij dat ook hebt?
    Ook als ik mij om wil draaien dan schuift er iets gigantisch langs elkaar en ik hoor het ook.
    Het doet giga pijn.
    Het is bij mij ook heel snel gegaan, eerst 2 dagen begon het sochtends, En nou is het de hele dag door.
    Ik moet rust nemen en zo nu en dan gaan liggen.\
    Nou dat liggen vind ik helemaal niets want dan krijg ik alleen maar meer last, op mijn rus liggen is al helemaal onmogelijk.
    Zitten geeft ook klachten.
    Dus ik loop wat en zit wat en sta wat.
    Ik merk wel dat als ik wat meer gedaan heb dat ik dan veeeeel meer last heb de nacht/ volgende dagen.

    De verloskundige gaf mij ook wat oefeningen mee. Maar dat gaat gewoon niet eens!

    Tsja we moeten het nog maar even volhouden!
    Nou heb jij kinderen dus ik rust makkelijker gezegd dan gedaan! Maar denk om jezelf.
    Al is dat moeilijk, ik heb er vreselijk veel moeite mee want ik ben eern persoon die alles zelf wil doen.
    Maar mijn straf komt dan snachts en de volgende dagen.
     
  10. horselover

    horselover Fanatiek lid

    24 aug 2008
    2.518
    1
    0
    Je vroeg trouwens ook om tips: maar helaas heb ik alleen maar de standaard tips gekregen.
    Bekkenband dragen doe ik nou ook, al voelt dat niet lekker.

    En verder zijn er voor echte symfysiolyse geen oefeningen ed.
    het raakt er alleen maar meer geïrriteerd door.

    En die tip van even op de rug gaan liggen en dan benen optrekken en uit elkaar doen heb ik ook gekregen.
    Ik heb het geprobeerd maar 1 x en nooit weer, wow wat deed dat pijn zeg! Ik wist toen echt even niet meer hoe ik het hebben moest. Kwam toen helemaal niet meer van bed af.
    Maar dat heeft denk ik echt te maken met symfysiolyse.
    Want alleen de voeten zittend zijwaarts bewegen steekt me al door alles heen.
     
  11. Nathalie47

    Nathalie47 Actief lid

    7 dec 2008
    344
    0
    0
    Zelfstandige
    Belgie - Oost-Vlaanderen
    Ja hier ook hoor, heel het handeltje klakt en kraakt, zelf mijn man kan het horen :( . Af en toe een klak is trouwens na mijn tweede zw gebleven maar dan wel pijnloos, en nu tja de derde zw klinkt als een krakende en schurend scharniertje ;)

    Dat trucje met je bekken dat je openklapt kan ik niet, dan blijft mij bekken staan :rolleyes: :) .
    Ook bvb je been omhoog heffen als je op je rug ligt gaat bijna niet.
    Het irritanste aan BI vind ik het gevoel dat je krijgt van 'mens ik lijk wel een oud vrouwtje', ik kan er soms echt niet mee leven!

    Luna, het is ook moeilijk om verplicht het rustig aan te doen! Hier is dat ook echt een opdracht, twee kinderen, zelfstandig beroep, verplichte bezigheden ... maar soms moet je echt jezelf verplichten!
    Over het lopen, Tascha zei het al, dat is echt heel verschillend. Ik ben een wrak tegenwoordig na een wandeling van ongeveer 15 min (1.5-2km). Dan mag je me samenvegen voor de rest van de dag.
    Als ik wandel moet ik wel ongehinderd kunnen doorstappen, dus niet achter je kids waggelend of al shoppend ofzo, dat zijn echte killers! En schuine voetpaden, soms loop ik in niet drukke straten gewoon op het asfalt :rolleyes:
     
  12. Luna4702

    Luna4702 Lid

    20 jan 2008
    74
    0
    0
    Werkvoorbereider/Tekenaar
    oldenzaal
    Horselover:

    het klinkt bij jou nog een stuk extremer. Erg vervelend allemaal! Lijkt me erg moeilijk! Moet je nog lang? Dat bang zijn voor het omdraaien in bed herken ik wel direkt! Nu heb ik afgelopen nacht ook met een kussen tussen mij knieen geslapen en kon gelukkig weer een op mijn zij slapen! Best een opluchting maar ja ik weet niet voor hoelang nog want merk wel dat dat nog net gaat.

    Nathalie:

    Dat het bij jou al zo knarst en kraakt! Wat griezelig! ik ik maar denken dat het bij mij al pijnlijk is! Dat je je een oud vrouwtje voeld herken ik wel zeker. Ik voel me ook zo. Ik loop echt in een slakkengangetje en moet op elke beweging letten die ik maak heel irri ja! Ik krijg sinds gisteren ook last van mijn enkel :( Zal wel met de manier van lopen te maken hebben.

    Zijn er nog meer mensen die er kwaaltjes bij hebben gekregen doo B.I.?
     
  13. Luna4702

    Luna4702 Lid

    20 jan 2008
    74
    0
    0
    Werkvoorbereider/Tekenaar
    oldenzaal
    O ik zie nu aan de banner hoever je bent Horselover :) . Duurt voor jou dus ook nog wel even voor de bevalling begint.
     
  14. Suuz750

    Suuz750 Actief lid

    4 dec 2008
    419
    0
    0
    Tip: Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap van Celine Röst. Daar staan veel tips is waar ik een hoop aan gehad heb.

    Wat betreft wat je wel en wat je niet kan: dat is per persoon heel verschillend. De kunst is om naar je lichaam te luisteren. Je grenzen accepteren. Als je een gezin hebt, lijkt me dat heel moeilijk en hulp lijkt me dan ook absoluut noodzakelijk. Of je kunt werken is ook heel persoonlijk. Ook daar zul je je grenzen moeten respecteren en indien nodig zelfs niet meer werken.

    Tips voor het slapen: een groot kussen tussen je benen. Zo groot dat het tussen je knieën en enkels kan en zo dik dat je benen op bekkenbreedte liggen. Dat hielp voor mij in ieder geval bij het slapen op mijn zij.
    Tip voor het draaien: een satijnen onderlaken. Hierdoor glij je makkelijker. Bij de zorgwinkel kun je zelfs speciale lakens krijgen waarmee je makkelijker uit bed kunt komen (met hulp dacht ik). Wat mij helpt bij het draaien van zij naar rug is benen op bekken breedte uit elkaar houden, bekkkenbodem aanspannen en dan draaien. Als ik moet draaien van rug naar zij dan span ik eerst 2 maal mijn bekkenbodem en bilspieren aan (brug oefening uit het boek) en draai me daarna om. Die oefening zorgt er voor dat de spieren rond je bekken de boel wat bij elkaar houdt. Op deze manier kan ik zonder erge pijn, en zonder de door jullie genoemde klak (die had ik ook) draaien.

    In het begin was slapen drama. Of ik had pijn, of je moet helemaal wakker worden om aan bovenstaande dingen te denken. Inmiddels doe ik ze half slapend en heb ik weer een redelijke nachtrust. Of het voor andere dames ook zo werkt, weet ik niet, maar ik hoop het van harte!
     
  15. bridget078

    25 mei 2008
    78
    0
    0
    Account manager fashion
    Zoetermeer
    Hallo lieve dames,

    Hier nog eentje met BI! :cry:

    Vind het echt verschrikkelijk, zit al vanaf week 20 thuis en voorlopig wordt het alleen maar erger. Mijn oma van 94 loopt inderdaad beter! :oops: Heb zoveel pijn overdag en 's nachts dat ik het soms echt niet meer ziet zitten!
    Had me de zwangerschap gewoon echt anders voorgesteld, wil zo graag de stad in en lekker babyshoppen, maar inderdaad zoals bij sommige van jullie ook kan ik 10 min net lopen om daarna gelijk door te kunnen gaan naar de bank om verder rest niks meer te kunnen!
    Vindt het echt waardeloos.
    Sorry voor mijn klaagzang, zo bedoel ik het niet, maar de muren komen onderhand wel op mij af.
    Loop wel bij een bekkenspecialist en heb daar van de week ook echt op mijn kop gekregen. :( Ik heb nu al harde buiken bij het minste of geringste en daar was ze niet zo heel erg blij mee.
    Dus ook echt voor iedereen..luister naar je lichaam en heb je pijn neem dan rust!

    Bedankt voor het luchten van mijn hart!
     
  16. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    Ja meiden, het is echt geen pretje. Ben gister ook weer bij de fysio geweest en die vind het raar dat het bij mij, met alles aanpassingen toch steeds slechter gaat. Ik doe alles wat zij zegt. Heb vanacht voor het eerst met een voedingskussen geslapen en ik kan vandaag echt geen kant op. Kan eigenlijk niet eens even naar de wc, zo'n pijn heb ik. Of het nou aan het kussen ligt, dat weet ik niet. Het wordt gewoon steeds erger en ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Het enigste wat echt een probleem is zijn de trappen en die moet ik van de fysio dan ook echt vermijden, maar dat wordt moeilijk als je bed boven is. Het enigste wat ik zou kunnen doen, is een bed van de thuiszorg in de woonkamer, maar dan vind ik mezelf helemaal zo'n aansteller. Wat zouden jullie doen?

    Sorry ook voor mijn klaagzang, maar ben het behoorlijk zat.
     
  17. Suuz750

    Suuz750 Actief lid

    4 dec 2008
    419
    0
    0
    @ Tascha: heb je al geprobeerd om zittend de trap op en af te gaan? Kont op de trede, handen naast je en duwen of zakken maar. Wellicht dat je op die manier met minder pijn naar boven kunt (en weer naar beneden) en toch in je eigen bed kunt slapen. Zelf kan ik gelukkig nog traplopen, maar op mindere dagen doe ik dat met 1 tree tegelijk (dus steeds voet bij zetten ipv een trede hoger).

    @ Bridget: ik herken je frustratie! Ik had ook zo uitgekeken naar mijn verlof. Lekker de tijd voor jezelf. Nog wat shoppen, dingen in huis doen, vrienden bezoeken. Zo'n domper als dat niet kan! Ik heb daar ook behoorlijk van gebaalt! En dan is t idd lekker als je dat ff kwijt kunt hier :).
     
  18. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    @Suuz, kan dat inderdaad nog proberen. Ga al achterste voren de trap af en tree voor tree de trap op. Ook probeer ik zo min mogelijk trappen te lopen. Maar het gaat ook steeds meer zeer doen. Ik probeer jou tip nog even.
     
  19. Luna4702

    Luna4702 Lid

    20 jan 2008
    74
    0
    0
    Werkvoorbereider/Tekenaar
    oldenzaal
    Tascha:

    Trappen kan ik ook inderdaad goed merken. niet alleen op het moment dat ik de trap oploop maar vooral daarna! Maar als je er echt zoveer last van hebt zou het helemaal niet onverstandig zijn om een bed in de woonkamer te zetten voor het nog erger wordt.

    Ik ben gisteren ook naar de fysio geweest. (manuele Fisio) Deze heeft van alles gecontroleerd maar hij snapt niet hoe het bij mij zit. Als hij op mijn onderrug aan het duwen en drukken is voel ik dat niet aan de voorkant. Ook bij de standaard controle trucjes gaf ik andere reacties dan hij verwachte. En toen ik op mijn zij moest draaien kraaide ik het uit van de pijn. Hij zei dus: Hier kan ik niet zoveel mee. Je word doorverwezen naar een bekkenspecialist! Wel even een tegenvaller omdat ik nu nog een week in onzekerheid zit. Wat ik wel vreemd vond is dat hij niks zei over mijn scheefstaande bekken. Ik weet namelijk dat het aan de achterkant schreef staat omdat mijn benen niet dezelfde lengte hebben. Ik had bijv. daarom bij mijn andere 2 zwangerschappen veel last van mijn rug. De Fysio zei wel dat hij vermoede dat mij bekken verschoven was. Na even nadenken heb ik nu het idee dat dat inderdaad zo is maar op zon manier dat mijn bekken achter nu in de goede stand staat waardoor ik nu niks geen last heb van mijn rug maar dat daardoor het aan de voorkant nu niet goed meer zit. Dat zou een hoop verklaren denk ik.
    Ach ja we zien het volgende week wel.

    Hebben jullie het ook allemaal an de voor en achterkant?
     
  20. Suuz750

    Suuz750 Actief lid

    4 dec 2008
    419
    0
    0
    Bij mij was het rechterbekkendeel naar voren en naar buiten weg gekanteld. Als een soort saloondeurtje dat aan de voorkant openstaat zeg maar. De ergste klachten had ik in bed (in en uit bed en draaien) en lopen ging bijna niet.

    Ik had mijn vaste fysio hiervoor gebeld (ook manueel therapeut) en die is niet eens begonnen iets te doen, ik werd gelijk doorverwezen naar een bekkenspecialist (in dezelfde praktijk). Daar ben ik 2 keer geweest en ze heeft mijn bekken weer op zijn plaats gezet. Met oefeningen hou ik nu de boel bijelkaar. Lopen gaat nog steeds moeizaam, maar pijn heb ik eigenlijk niet meer!

    @luna: dat het voor jou maar net zo goed mag helpen als het voor mij deed!
     

Deel Deze Pagina