Zwanger en op vakantie naar Turkije!?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door jipjop, 18 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jipjop

    jipjop Lid

    11 jun 2008
    26
    0
    0
    Wij gaan begin Juni 12 dagen op vakantie naar Turkije. :D
    Hebben jullie nog tips waar ik op moet letten?
    Wat mag wel, wat mag niet?

    Vaccinatie is niet nodig, hebben we al eerder gehad!

    Bedankt alvast :)
     
  2. BouBou

    BouBou Lid

    25 mrt 2009
    32
    0
    6
    Amsterdam
    Let op je eten als jullie buiten eten. Het vlees kan in turkije nog wel eens te lang uit de koeling zijn geweest en daarbij niet helemaal gaar gebakken/gekookt/gegrilld worden.

    Niet te veel in de zon anders krijg je pigment vlekjes.

    Dat is t enige waar ik nu op kan komen!

    En veel plezier natuurlijk!
     
  3. Astrid0482

    Astrid0482 Actief lid

    26 nov 2008
    454
    0
    0
    Ja, let op met het eten en drinken en idd als je lang in de zon zit kun je het 'beroemde' zwangerschapsmakser krijgen, zijn pigment vlekken in je gezicht die niet tot heel moeilijk weg gaan.
     
  4. OemHudaifa

    OemHudaifa Fanatiek lid

    12 mei 2008
    1.074
    0
    0
    Huisvrouw and proud to be!!!
    Ik ben zelf ook geweest voor 2 weken toen ik net positief had getest (met 3 weken). Het was daar echt superwarm toen. Ik heb wel gewoon buiten gegeten, maar idd oppassen waar je dat doet. Het is het beste om te eten waar het heel druk is (omdat daar alles toch op gaat en alsnog ververst moet worden). Ook plekken waar de Turken zelf eten (en niet de toeristen) zijn aan te raden, maar die zijn moeilijk te vinden.

    Veel plezier in Turkije!
     
  5. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    in turkije leven ook zwangere vrouwen, daar gebeurt toch ook niks mee. Niet te voorzichtig zijn. De enig tip die ik je geef is, geen leidingwater drinken, maar gewoon uit de fles. Verder kun je alles eten hoor. geen probleem
     
  6. OemHudaifa

    OemHudaifa Fanatiek lid

    12 mei 2008
    1.074
    0
    0
    Huisvrouw and proud to be!!!
    In Turkije eten zwangere vrouwen in het algemeen ook gewoon thuis ; ). Dus voorzichtigheid met buiten eten is echt zo een slecht advies nog niet. Dat advies kreeg ik trouwens ook van mijn eigen familie (lees: zijn Turks en leven in Turkije).

    Maar dat is een goede idd, GEEN LEIDINGWATER, gewoon water uit flesjes. Is daar ook niet echt duur.

    Voor de rest gewoon genieten.
     
  7. Maia

    Maia Niet meer actief

    leidingwater kan je beter sowieso daa rook niet drinken als je niet zwanger bent dus nu idd helemaal maar niet, maar let op dat bijv. rauwkost/sla e.d. wel gewoon met leidingwater schoongemaakt wordt.
     
  8. jipjop

    jipjop Lid

    11 jun 2008
    26
    0
    0
    Ik snap wel dat er ook in turkije zwangere vrouwen leven, maar hun zijn dat leven gewend en weten daar ook mee om te gaan. Ik wil dus ook graag weten hoe daar mee om te gaan.

    Maar er staan wel goede tips bij!

    Wij zijn in dit resort al 2x eerder geweest en weet dus wel dat het eten goed is, zijn er geen 1 keer ziek van geweest. Wat ik wel deed was leidingwater gebruiken om mijn mond te spoelen na het tandenpoetsen, dus niet doorslikken. Misschien dat dus ook gewoon vervangen door mineraalwater!

    En over dat zwangerschapsmasker, denken jullie dat een goede zonnebrandcreme het kan verminderen? IK gebruik namelijk Vichi 50+ voor de intollerante huid, dit i.v.m. zonne-allergie.

    En ik wil ook een tankini kopen, alleen even kijken of ik ver genoeg kom met een gewone of dat ik er speciaal 1 voor de zwangerschap moet kopen.

    Bedankt allemaal!
     
  9. chantal29

    chantal29 Fanatiek lid

    30 jul 2007
    1.714
    0
    0
    Goed drinken (GEEN leidingwater) en een beetje opletten met wat je eet zeker mbt vlees wat niet goed gebakken is en rauwkost. Neem eventueel diarrreeremmers van hier mee die je als zwangere wel mag hebben je mag nl tijdens de zwangerschap niet alle diarreeremmers innemen. En mijn gyn gaf mij als tip mee toen we naar Egypte zijn geweest om toch niet de hele dag in de brandende zon te zitten, dit heeft niet alleen wat met het zwangerschapsmasker te maken maar ook met je lichaamstemperatuur die daardoor kan stijgen.
     

Deel Deze Pagina