na harde ontlasting wat donker bloedverlies

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door esther1984, 23 jun 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. esther1984

    esther1984 Bekend lid

    22 jan 2009
    694
    1
    16
    Vrouw
    Moeder
    Roosendaal
    hoi, ik heb al een paar dagen er veel moeite met mijn ontlasting, krijg ook erg veel buik krampen, nu ging ik vanmorgen naar de w.c. en probeerde te poepen zette erg veel druk, en bij het afvegen wat donkerrood bloed met wat stolsels, kan dit kwaad?? nu heb ik dus erg veel schrik om nog te poepen of in ieder geval die druk te zetten, heeft er iemand tips om de ontlating iets makkelijker te laten gaan??
     
  2. jojo29

    jojo29 Bekend lid

    4 feb 2008
    709
    0
    0
    verkoopster
    utrecht
    ja ik drink 1 kop koffie in de ochtend dat helpt bij mij.

    als het bloeden gestopt is zal ik me geen zrgen maken maar blijft het bloeden en wordt het erger dan zou ik de vk bellen.

    en veel vezels eten zeggen ze

    gr jojo29
     
  3. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Ik blijf zelf van koffie af, maar dat helpt idd (ik ben anders een enorme leut maar het staat me ronduit tegen nu). Nu neem ik lijnzaad door yoghurt. Daarnaast kan ik je Metamucil aanraden, dat is een bulkvormer die de ontlasting zacht maakt. Het is geen laxeermiddel (dat wordt afgeraden), en verkrijgbaar bij de apotheek.

    Over het bloed, volgens mij wordt wel gezegd dat je bij hoge plotselinge druk wel bloed kan verliezen (door een vaatje dat springt, de baarmoedermond is enorm goed doorbloed als je zwanger bent), maar omdat er stolsels bij zitten zou ik voor de zekerheid en geruststelling gewoon even de vk bellen.
     
  4. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    ik heb het ook weleens gehad, maar zonder stolsels. zou daarvoor idd even de vlos bellen.

    als ik aandrang voel en het lukt niet ga ik niet zitten persen. dan maar een paar uur later nog een poging en lukt het vaak wel. behalve bloedverlies werk je er ook nog eens aambeien mee in de hand.
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Waarschijnlijk is het bloed van een adertje in de baarmoedermond. Die is flink doorbloed. En met harde ontlasting kan dat wat gaan bloeden. Kan ook wel vaker voorkomen de komende tijd, want dat adertje is nu een beetje een zwakke plek.
    Maar het kan verder geen kwaad, zolang het bij een paar vegen blijft.
    Als het meer bloed, of krampen erbij, dan moet je zeker de VK even bellen!

    Voor de ontlasting zou je 's ochtends op de lege maag wat lauw water kunnen drinken. Dat hielp hier goed om de darmen goed op gang te helpen. En verder genoeg drinken.
     
  6. SuLa

    SuLa Fanatiek lid

    14 feb 2009
    1.765
    1
    0
    Wat SUPER helpt tegen verstopping: gebroken lijnzaad (Zonnatura, verkrijgbaar bij de supermarkt voor 1,50). 2 eetlepels door de yoghurt/pudding of iets dergelijks en je darmen werken weer volop!! En er zit nauwelijks smaak aan!
     
  7. Sucre

    Sucre Fanatiek lid

    1 feb 2008
    4.877
    0
    0
    Verpleegkundige
    Gelderland
    Ik had het in het begin van de zwagerschap ook regelmatig en je kan er zo onzeker van worden.

    Wat helpt is veel drinken, veel vezels eten en Floradix drinken. Dit kun je kopen bij een drogist en wordt ook vaak door verloskundigen aangeraden. Het is een groentedrankje waar veel ijzer in zit en heel veel andere vitamines die je nu goed kunt gebruiken. En als heel fijn neveneffect, je ontlasting wordt er zacht van, zodat je niet meer zo hard hoeft te persen.

    Succes!
     
  8. esther1984

    esther1984 Bekend lid

    22 jan 2009
    694
    1
    16
    Vrouw
    Moeder
    Roosendaal
    heb geen bloedverlies meer, was echt alleen 1 keer na vanochtend na de ontlasting en daarna niet meer dus zal wel een adertje geweest zijn, heb ook helemaal geen buik pijn alleen darmkrampen, ik ga toch eens wat proberen want het is erg vervelend en straks kom ik er helemaal niet meer vanaf.
     

Deel Deze Pagina