baby laten logeren bij opa en oma?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door daffie, 11 feb 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. daffie

    daffie Lid

    8 jan 2007
    50
    0
    0
    Dordrecht
    Mijn schoonmoeder denkt dat als de baby er is dat het dan gelijk bij hun komt logeren.
    Ik hou liever mijn kind bij me als het niet nodig is dat het ergens gaat logeren.
    Wat heeft een baby er nou aan om op zo'n jonge leeftijd bij opa en oma te gaan logeren het beseft het toch niet goed.
    Ik vind zo een jaar of anderhalf een mooie leeftijd om het zomaar bij opa en oma te laten logeren.
    Hoe denken jullie daar over :(:

    Groetjes van Daffie
     
  2. Maryloes

    Maryloes Niet meer actief

    Persoonlijk vind ik het heerlijk als Milan af en toe bij opa en oma logeert. Wij gaan dan lekker uit eten, filmpje pakken, gewoon weer even met z'n 2-en.

    En inderdaad, Milan beseft het niet, maar hij slaapt er niet minder om en opa en oma doen we een groot plezier.

    Maar het is ook weer niet zo dat hij elke maand gaat logeren, gewoon eens in de zoveel tijd.

    Als jij je er niet prettig bij voelt, moet je het gewoon niet doen!
     
  3. gigi

    gigi Actief lid

    juist wel doen!

    zo af en toe, als je begint wanneer je kindje 1 - 1,5 jaar is is hij juist eenkennig. Gewoon mee oefenen want er komt een dag dat je je kind echt uit logeren moet sturen en niets is handiger dan het naar opa en oma te sturen, daar waar hij/zij al gewent is...toch?

    je hoeft het niet elke week te doen, ik heb het vanaf een maand of 5 gedaan, zo af en toe een nachtje...en nu gaan ze graag naar oma!
    superhandig als je eens een keer een bruiloft of een andere laatmaker hebt.
     
  4. Marijntje

    Marijntje Bekend lid

    9 nov 2006
    674
    0
    0
    Secretaresse
    Amersfoort
    ooooooohhhhhhhh, ik heb ook zo'n angst over hoe en wat mijn schoonmoeder zal willen en zeggen als de kleine er is. Ze is nogal het 'moederlijk' type terwijl ik met mijn eigen moeder een veel gemakkelijkere/vriendelijkere band heb.

    Ik denk dat ik er toch wel heel uitgesproken over ga doen en meteen vanaf het begin duidelijke afspraken maak. Ten eerste is die jullie kindje en vormen jullie als het er is samen een eigen familie. Hier ga je tijd voor nodig hebben en ook om een goed ritme op te bouwen zodat je kindje het fijn heeft etc. Meteen uit logeren past daar niet echt bij, lijkt mij zeker niet de eerste 6 maanden. Het ligt er natuurlijk aan of je borstvoeding geeft of niet en hoe makkelijk je kindje slaapt straks.

    Je kan er nu nog niets over zeggen lijkt mij. Ik heb een vriendin met een kindje van 6 maanden en die slaapt nog niet door en is heel vaak ziek. Vaak zijn ze allemaal elk uur wakker. In dat opzicht wil je misschien wel een keer dat het kindje wel uit logeren gaat zodat je bij kunt slapen! Dus...ook weer iets om voorzichtig over te zijn... :)

    Ik zou nu oppervlakkig reageren en zeggen dat je wel ziet tzt.

    Maar wat een extra zorg die schoonmoeder....ik zit er helemaal niet op te wachten dat ze misschien elk moment op de stoep staat als de kleine er is.

    Succes en groetjes, Marijn
     
  5. Niet meer actief

    als je het niet wil, moet je het niet doen!

    Wij hebben astrid ook pas na 1 jaar weggebracht en dat ging uitstekend. Astrid heeft dan ook niet die eenkennigheidsfase gehad met 1jr maar de eerste 7 mnd van haar leventje.

    Kijk gewoon naar wat jij maar ook wat je man wil. Het is wel goed om ook samen weer zo nu en dan wat te gaan doen.
     
  6. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Ik sluit me aan bij Gupsie: als je het niet wil, dan niet doen!

    Ik wil ook absoluut niet dat Iman bij mijn schoonmoeder gaat logeren (ook niet bij mijn moeder, maar die vraagt daar ook niet heen).

    Iman was geloof ik nog geen maand oud toen mijn schoonmoeder vroeg wanneer Iman bij haar kwam slapen. Ik heb toen gezegd: als Iman zelf kan vragen of ze bij oma mag slapen.
    Ze heeft toen wel nog een paar keer via mijn man geprobeerd, maar hij zei telkens: linda wil dat niet... hahaha... Nu heeft ze het al heel lang niet meer gevraagd.

    Als mijn man en ik weggaan komt er iemand bij ons aan huis oppassen, ik hou niet van dat 'geleur' met mijn kind. Ik heb er lang genoeg over gedaan om haar aan haar eigen bedje te leren wennen.

    Als jou gevoel NEE is zou ik dat gelijk duidelijk zeggen hoor!
     
  7. stella1

    stella1 Lid

    9 dec 2006
    72
    0
    0
    rotterdam
    Omdat mijn man en ik eens in de 6 weken tegelijk het weekend moeten werken, is mijn dochter van jongsaf aan dat weekend bij mijn ouders gaan logeren. Ze is nu 4 en ze vinden het geweldig (zowel opa/oma als mijn dochter. Ze hebben echt een heel goede band. Mijn moeder heeft zelfs speciaal voor haar een (2e hands) ledikantje gekocht. Echt super makkelijk.
    Toen ze een half jaar oud was is ze voor het eerst 2,5 week bij mijn ouders gaan logeren en mijn man en ik zijn heerlijk samen op vakantie geweest. Even weer samen, doen wat je wilt zonder rekening te houden met slaaptijden, eettijden enz. Je mist haar ontzettend, dat wel natuurlijk.
    Eigenlijk hebben we dat ieder jaar gedaan. In de winter lekker 2/3 weken samen naar tropisch oord, alles doen wat met kind niet gaat en 's zomers lekker met z'n allen op vakantie.
     
  8. AmanChel

    AmanChel Bekend lid

    6 nov 2006
    818
    0
    0
    Mama
    Papendrecht
    Ik zou het ook niet doen als je gevoel het tegen spreekt hoor.. Mijn dochtertje is nu 2,5 en is 1x bij opa en oma wezen logeren.. Nou ik wist ook niet hoe vroeg ik haar de volgende dag weer op moest halen..
    Nee ik ga het liefst geen nacht in zonder haar ;)
     
  9. Niet meer actief

    Haha.. nou ik kan je vertellen dat het de 2de keer veel makkelijker is hoor.

    Astrid blijft nu vaak 2 nachtjes slapen, maar ze mag ook langer hoor. Ik vind die rust ook wel even lekker eigenlijk!
     
  10. moontjejl

    moontjejl Bekend lid

    15 jun 2006
    665
    0
    0
    groepsleidster babygroep
    Mijn oudste zoontje wordt in april 4 jaar en heeft nog nooit gelogeerd :oops:
    Ergens anders slapen is geen probleem hoor..op het KDV slaapt/sliep hij prima..en ook op vakantie ondervinden we er nooit problemen mee...
    Mijn nu nog jongste is 2 en heeft ook nooit gelogeerd...Als manlief en ik weggaan komt oma bij ons..kan zij de volgende dag gewoon uitslapen...
    Nee mijn jongens horen thuis in hun eigen bedje ..ze mogen best een dagje bij oma spelen maar slapen doen we thuis erg hé?! :oops:
     
  11. Adine

    Adine Fanatiek lid

    12 sep 2006
    2.355
    0
    0
    Ridderkerk
    Zolang kinderen er niet zelf om vragen, zou ik ze niet verplichten om bij opa/oma te gaan slapen. Ik zelf hou helemaal niet van logeren en dan zou ik mijn kind dus wel dwingen., omdat opa/oma dat graag willen. Nee ,daar begin ik niet aan.
     
  12. Grassprietje

    Grassprietje Fanatiek lid

    3 dec 2006
    2.328
    0
    0
    tukkerland
    Ik denk wel dat wanner de beeb geboren is, ik daar gemakkelijker in ben zoals sommigen van jullie omschrijven...Maar daar heeft iedereen (gelukkig) een eigen mening over :)
     
  13. Mamamarin

    Mamamarin VIP lid

    5 mrt 2006
    5.590
    0
    0
    Die van mijn zus sliep een nachtje bij me toen hij 10 weken was. ik had de eer van de eerste logeerpartij. Hij is nu 13 maanden en verder nog maar twee of drie keer wezen logeren bij een opa en oma. Soms kome het zo uit vanwege verjaardagen of uitstapjes. Zomeer even logeren zou bij mij ook wel wat langer duren. Voor mijn gevoel moet je er wel een reden voor hebben als ze zo jong zijn. Maar misschien heb ik over een aantal maanden wel een heel andere mening. iedere mama en ieder kind is anders toch?
     
  14. Inky

    Inky Fanatiek lid

    12 mei 2006
    3.195
    0
    0
    Leerkracht
    Ik vind het heerlijk!
    De eerste keer vond ik erg moeilijk maar we moesten er hoognodig met zijn 2e even tussenuit. We zijn toen meteen 3 dagen weggeweest. Lars deed het super maar we zijn hme heeeeel vroeg al weer op gaan halen.

    Daarna nog ene paar keer uit logeren gelaten bij oma. Geloof mij er komt een periode dat je echt ff wil bijtanken. (heb hem nu weer).

    Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Als het niet hoeft en je wil het niet dan doe je het niet. Wij willen graag wel eens weekeindjes weg en dat moet je die keuze maken.
     
  15. Mamamarin

    Mamamarin VIP lid

    5 mrt 2006
    5.590
    0
    0
    Wat dat bijtanken betreft:
    We hebben gisteren wel afgesproken om na het eerste jaar met de baby bijvoorbeeld 1 keer in het jaar een stedentripje met zijn tweetjes te maken (4 daagjes ofzo). Manlief is nl. militair en dus regelmatig weg en je moet af en toe toch echt even samen wat doen om je relatie goed te houden. Ben bang dat onze relatie straks alleen nog maar draait om de baby....
     
  16. Niet meer actief

    precies.. en je leven draait niet om je kindje! Dat zou niet goed zijn. Je kindje zou een aanvulling zijn op jullie gezinsleven en daarin heeft iedereen een plaatsje.. Het eerste jaar is dat nog prima hoor, want je bent net ouder geworden en je leert weer en je kindje gaat zo snel d'r fases door. MAar na dat jaar zijn wij weer meer om het gezin gaan denken.. Nu er nog een aanvulling komt op ons gezin, hoop ik de focus meer op hetgezin te kunnen houden, dan op de nieuwe beeb.

    Die zal ook een stuk sneller uitlogeren gaan (hoop ik)
     
  17. Angel Eyes

    Angel Eyes Niet meer actief

    zowel mijn moeder als schoonmoeder eisen ons kindje niet op gelukkig. maar mijn ouders zullen af en toe een dag door de week op gaan passen. Mijn vriend werkt onregelmatig en soms nachtdiensten.
    Mijn moeder zegt nou als die kleine dan gewoon bij ons slaapt hoef je niet vroeger eruit om hem/haar langs te brengen.

    Ik moet zeggen dat ik waarschijnlijk heel erg er aan zal moeten wennen, maar mijn moeder past al 3 jaar op de twee kinderen van mijn zus inclusief slapen en dat gaat goed.

    Ik heb nu nog geen kindje dus weet niet hoe ik me zal vcoelen. maar ik wil denk ik wel die kleine af en toe bij opa en oma laten slapen. puur om inderdaad even bij te tanken. twe vliegen in een klap oma blij en wij blij.
     
  18. Patrieske

    Patrieske Bekend lid

    9 feb 2006
    694
    0
    0
    Zuid Holland
    Ik word zelf ook niet goed van dat gezeur over logeren. Ik werk zelf niet meer en zorg zelf uiteraard voor mijn zoontje. Ik vind het dan ook niet nodig om hem te laten logeren. Ik snap wel waarom de opa's en oma's daar zo over zeuren, want om hen heen zijn er natuurlijk vrienden/kennisen die ook opa en oma zijn en die hebben wél elke week hun kleinkinderen omdat papa en mama allebei werken. Ik heb ook wel eens het idee dat opa's en oma's elkaar de ogen uit proberen te steken met hele verhalen over hoe vaak hun kleinkinderen wel niet een dagje komen...

    Daffie, als je er geen goed gevoel bij hebt, niet doen. Het is idd helemaal niet nodig om je kind vaak te logeren te brengen. Bovendien kun je toch wel gezellig wat samen doen met je partner. Wij gingen regelmatig uit eten en haalden Milan rond een uur of elf 's avonds weer op.
     
  19. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    hoii toen youame 3 maand was heeft ze in nacht bij me zus geslapen youame sliep al door en wij hadden zoiets van we moeten ff weg ff met ons 2tjes we hebben der smiddags naar me zus gebracht en de volgende middag weer opgehaald
    k had wel zoiets van toen we wegfietste van k heb het gevoel van ik vergeet iets
    maar k had zoiets van k laat haar nu al wennen aan het logeren enz want mijn nichtje is nu 3 en nog nooit ergens gelogeerd en heeft nu heimwee en is bang als ze gaat logeren

    maar idd elk kind is anders
    als jij het niet wil zou k het ook niet doen

    gr marline
     
  20. Mamamarin

    Mamamarin VIP lid

    5 mrt 2006
    5.590
    0
    0
    Wij hebben gekozen voor een kleinschalig kinderdagverblijf op een boerderij. Geweldig leuk. Nu begon mijn schoonmoeder ineens dat ze als mijn schoonvader aan het werk was een dag wou gaan oppassen. daar gaan we dus beslis niet op in. Afgezien van het feit dat ik haar niet mobiel genoeg vind, ze brengt nu zelf de was niet eens bij hun thyuis naar boven, maar wel zo'n bewegden wurm?(samen met schoonpa; daar had ik minder moeite mee gehad) Ik ben namelijk wel van mening dat een kind is gebaat bij stabiliteit. Dus niet van hot naar her slepen voor oppas. De basis is hier thuis en de opvamg wordt op het kdv gedaan (daar werken in totaal 4 mensen, zo klein is het dus kent het iedereen goed). Voor calamiteiten doen we dan graag een beroep op de opa's en oma's.
     

Deel Deze Pagina