Ga terug   Zwangerschapspagina > Zwanger zijn > Zwangerschap

Zwangerschap Plaats hier al je vragen over je zwangerschap die je niet in ťťn van de subcategorieŽn kwijt kan.

Onderwerp gesloten
 
Onderwerp tools
  #1  
Oud 19 mei 2007, 19:16
Elite member
 
Geregistreerd: 3 februari 2007
Berichten: 3.355
Standaard kan waterpokken kwaad?

Mijn Marrokaanse poetshulp kwam gisteren hier poetsen, met de mededeling dat haar zoontje van 6 maanden de waterpokken heeft. Ik heb zelf nog nooit de waterpokken gehad, is dit schadelijk voor de baby als ik het eventueel mocht krijgen.

ik schaam me diep maar toen ze het vertelde ben ik direct met een smoesje vertrokken en pas terug gekomen toen ze weg was. Ik had echt angst.
  #2  
Oud 19 mei 2007, 19:19
Vip Member
 
Geregistreerd: 29 oktober 2006
Woonplaats: zuid holland
Berichten: 1.418
Standaard

Volgens mij is het pas schadelijk als je op het punt staat te bevallen:
- omdat je dan zelf behoorlijk ziek de bevalling ingaat (bij een volwassene is het ernstiger en wordt je zieker)
- omdat je kans hebt je kindje te besmetten direct na de bevalling

Ik weet het niet zeker, maar op internet is hier genoeg over te vinden! En je kan ook de VK bellen. Die krijgen deze vraag wel vaker.

Succes
  #3  
Oud 19 mei 2007, 20:53
Vip Member
 
Geregistreerd: 31 december 2006
Woonplaats: Noord-Brabant
Berichten: 1.052
Standaard

Hte is idd pas gevaarlijk als je besmet wordt vlak voordat je gaat bevallen. Neemt niet weg dat het niet prettig is om het nu te krijgen. Verder heeft waterpokken 2 weken incubatietijd, dus je kunt het al hebben.
  #4  
Oud 19 mei 2007, 22:54
mama 1984's avatar
Elite member
 
Geregistreerd: 20 april 2007
Berichten: 3.151
Standaard

hallo peetje 24

Ik heb even voor je gezocht op internet!
En dit stukje hier onderaan gevonden!
Bel anders even je verloskundige dan weet je het zeker!
Misschien heb je wat aan dit stukje hieronder!


Succes!
:arrow: Waterpokken & zwangerschap

De ziekte is vooral vervelend, vanwege de hevige jeuk en de koorts, maar is verder onschadelijk. Alleen voor kindjes met een verminderd afweersysteem kan de ziekte vervelende gevolgen hebben. Dit zijn onder meer kindjes met leukemie, kindjes die lijden aan een immuunziekte en kindjes die medicijnen gebruiken, die het natuurlijke afweersysteem verzwakken. Het virus brengt ook voor zwangere vrouwen een risico met zich mee. Wanneer je tijdens je zwangerschap besmet raakt met de waterpokken, kan dit schadelijk zijn voor je ongeboren kindje. Hoewel contact opnemen met de huisarts in dit geval altijd een aanrader is, heeft het ook geeen zin je ennorm ongerust te maken: weliswaar zijn de ziekteverschijnselen bij zwangere vrouwen vaak heviger dan bij kinderen, zoals in het algemeen geldt voor volwassenen, maar verreweg het grootste deel van de bevolking heeft antistoffen tegen het waterpokken-virus aangemaakt als de leeftijd van 15 jaar is bereikt: 90 % wereldwijd en meer dan 95% in de westerse wereld. Daardoor zijn infecties met waterpokken tijdens de zwangerschap zeldzaam en komen de complicaties daarvan (middenoorontsteking, longontsteking of hersenontsteking) gelukkig weinig voor.Als de besmetting vlak voor je bevalling plaatsvindt, kan het wel zijn dat je kindje wordt geboren met de waterpokken. De pasgeborene kan dan immers niet profiteren van de op dat moment nog niet aangemaakte antistoffen van de moeder. In dat geval is het zinvol om jouw kleintje binnen 72 uur na de geboorte een vaccin toe te dienen: varicella-zoster immunoglobuline (ZIG). Er wordt aan peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen geadviseerd om (zwangere) ouders ervan op de hoogte te brengen als zich daar opvallend veel gevallen van waterpokken voordoen. Door hen te informeren, worden zwangeren alert gemaakt op eventuele ziekteverschijnselen bij zichzelf, zodat zij in dat geval tijdig een arts kunnen consulteren.
__________________
Trotse mama van 2 zoontjes en 1 dochter


  #5  
Oud 20 mei 2007, 20:28
Elite member
 
Geregistreerd: 3 februari 2007
Berichten: 3.355
Standaard

thnx mama1984.

Tja ik denk niet dat ik het heb anders zou ik wel iets moeten merken denk ik. Ik vind het vervelend dat ze kwam terwijl ze weet dat ik zwanger ben maar ze zal niet geweten hebben dat het kwaad kan. Ze kan ook niet zo goed Nederlands
Onderwerp gesloten

Voeg dit onderwerp toe aan:


Onderwerp tools

Regels voor berichten
Je mag geen nieuw onderwerp starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag je berichten niet bewerken

vB-code is Op
Smileys zijn Op
[IMG]-code is Uit
HTML-code is Uit
Trackbacks staan Uit
Pingbacks staan Uit
Refbacks staan Uit


© 2005 - 2016 Zwangerschapspagina.nl