Schijnzwanger of echt zwanger?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Rati, 29 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rati

    Rati Lid

    29 jul 2013
    16
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo,

    Ik heb een lastige vraagje.Ik gebruik de evra pleister en op woensdag 3 juli begon mijn stopweek.Op 6 juli was ik ongesteld en woensdag 10 juli plakte ik mn pleister weer.20 en 21 juli heb ik met mijn man gevreeen, wat tijdens (volgens berekening) mijn vruchtbare dagen zou moeten zijn zou ik geen anticonceptie hebben, wat ik dus wel heb.Nu heb ik sinds anderhalve week pijn aan mn borsten, pijnlijke tepels, misselijk duizelig, grote eetlust, rommelbuik etc, iig allemaal symptonen van een zwangerschap dus.Nu ben ik vandaag naar de dokter geweest en die vertelde mij dat ik schijnzwanger ben. Huh, ooowkee, maar..., nu is mijn vraag....Zou ik niet ondanks wat de dokter zei (en niet met zekerheid kan weten zonder test) toch echt zwanger kunnen zijn? Ik kan wachten tot ik a.s zaterdag of ik ongesteld word of niet, maar die kan ook uitblijven door de stress, maar ik weet ook dat er veel vrouwen zijn geweest die ongesteld werden, maar toch zwanger waren.Test kopen, komt elke dag in me op, maar volgens mij is het daar te vroeg voor om de hgc te meten en zou ik alsnog moeten wachten 1 dag na mn eerste menstruatiedag toch? Ook las ik dat het vaker voorkwam dat vrouwen een positieve test kregen, maar niet zwanger zijn, omdat ze schijnzwanger zijn.....wat de dokter dus van mij zei dat ik ben. Dat zou dus betekenen dat als ik een test zou doen hij positief zou aangeven? Of zou ik dan echt zwanger zijn? Hoe weet ik anders dan nu of ik niet echt zwanger ben of toch echt schijn? Zou ik nu al kunnen testen? Moeilijk he? Wat zouden jullie doen?
    Bedankt! Xxx
     
  2. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Als de test positief is, dan ben je zwanger. Is hij negatief, dan niet. Ik snap alleen niet zo goed waarom je nu al naar de huisarts gaat, je weet nog niets en bent nog niet overtijd. Hoe kan de huisarts nu zoiets zeggen dan?
     
  3. lin80

    lin80 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.798
    1
    0
    Het hele stukje over schijnzwanger en het anticonceptie gebeuren kan ik je niks over vertellen, weet daar niks van. Maar als jij op 20/21 juli je vruchtbare dagen gehad hebt dan zou je 2 weken daarna kunnen testen. Ik zou dus idd wachten tot het weekend met testen. Mocht de test positief zijn, dan zou je kunnen vragen om een echo te laten maken, daarop kunnen ze al vrij snel zien of je zwanger bent of niet.
     
  4. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    Waarop baseert de huisarts dat je schijnzwanger bent?
    Een test doen, lijkt mij sowieso wel slim. Doe hem dan 1dag na je nod(eerste dag menstruatie). Is deze positief, dan wordt er verder in de (schijn)zwangerschap een echo gemaakt, misschien kan jij hem met 7/8wkn zwangerschap al krijgen om een schijnzwangerschap te bevestigen/uitsluiten.
     
  5. evelien69

    evelien69 VIP lid

    16 sep 2007
    5.531
    3
    38
    verzorgende
    Dat dacht ik ook al, beetje vaag.....

    zou eerder een test halen en dan pas naar de dokter gaan als test negatief blijft en ik klachten zou blijven houden.....
     
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Symptomen van een zwangerschap zoals jij ze noemt komen in de eerste week na bevruchting nog niet zo snel...

    Ik denk dat de dokter bedoelde dat je je het inbeeldt en dat je symptomen misschien voortkomen omdat je het heel graag zo wilt geloven.

    Inderdaad gewoon afwachten en een test doen. Dan alleen weet je of je het wel of niet bent.
     
  7. Kletskoek

    Kletskoek VIP lid

    7 jan 2013
    5.719
    477
    83
    Maar dan zou je nu 10 dagen na de bevruchting zitten? Kan je dan al zulke kwaaltjes hebben....
     
  8. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Soms kan het echt tussen je oren zitten.. je kunt jezelf echt zwanger voelen zonder het daadwerkelijk te zijn en met alle symptomen van dien.
     
  9. shahrazed

    shahrazed Fanatiek lid

    12 aug 2012
    1.638
    0
    0
    NULL
    NULL
    Pijnlijke borsten zou evt. nog kunnen, zo vroeg in een zwangerschap. Die heb in elk geval wel gehad nog voor de test. Maar de rest van je symptomen lijkt het me inderdaad nog een paar weken te vroeg voor.

    Dus ja, wat zou ik doen. Ik zou nog een paar dagen afwachten en dan een test kopen als je nog niet ongesteld geworden bent. Die van de kruidvat ( 2 voor 5 euro) zijn heel gevoelig.
    Als de test positief zijn kun je er overigens wel van uitgaan dat je echt zwanger bent hoor. Een schijnzwangerschap geeft geen positieve zwangerschapstest.
     
  10. Rati

    Rati Lid

    29 jul 2013
    16
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt iedereen voor de reactie.
    Ik ben naar de dokter gegaan omdat ik een zeer pijnlijk knobbeltje voelde in mn borst en gelijk derest van mijn klachtenlijstje bij hem op tafel gooide. Hij kon constateren ondat het vaker bij vrouwen voorkomt en dit ook een echt serieus en vervelend verschijnsel is wat vanzelf over gaat na de menstruatie. Dit komt ook vask bij honden en andere dieren voor.
    Ik was overiges nog niet bezig om zwanger te worden anders plakte ik geen pleister, dus het was geen hoop op die ik me inbeelde :)
    Ik wacht gewoon rustig af tot het weekend voor m menstruatie en anders maandag een testje.
     
  11. Rati

    Rati Lid

    29 jul 2013
    16
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank je wel
     
  12. Rati

    Rati Lid

    29 jul 2013
    16
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik schreef dat ik anticonceptiepleisters plak, dus ik beelde het me niet in omdat ik wilde geloven dat ik zwanger ben hoor. Dan had ik mn pleister er natuurlijk allang afgetrokken.
    Overigens is schijnzwanger zijn sowiesi geen inbeelding, maar een rijp maar onbevrucht eitje die na de eisprong aan de eierstok is blijven kleven in plaats van afgegeven, waardoor het lichaam dus een verkeerd signaal krijgt en je dus een hormonale storing krijgt maar uit nature wel alle zwangerschapssyptonen! Schijnzwanger dus. Kom vaak bij dieren voor en die hopen en beelden niks. Aldus de dokter vandaag
     
  13. Metire

    Metire Niet meer actief

    Ik heb dat ook snel, dat ik me zwanger voel terwijl het niet zo is.. het voelt dan idd hetzelfde als toen ik echt zwanger was maar het is dan gewoon zo dat je jezelf zo erg aanpraat dat je dingen voelt dat je het ook daadwerkelijk lichamelijk voelt. Doe voor de zekerheid een test en als die negatief is leg je er dan bij neer en maak jezelf niet gek. Wanneer je toch zwanger zou zijn en je test nog negatief zou je er zowiezo snel genoeg alsnog achter komen, je bent immers alert!
     
  14. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Ik weet wat het is...en dit komt bij mensen bijna niet voor.

    Ik kan me niet voorstellen dat je arts dat heeft gezegd...zomaar

    en je bent ook nog niet overtijd

    En de symptomen die je noemt komen vaak pas later voor...niet zo snel.

    Vreemd verhaal....sorry.
     
  15. Skyscrapper

    Skyscrapper Fanatiek lid

    11 mei 2013
    2.604
    3
    38
    in de 1,5 jaar die wij geoefend hebben voordat onze oudste bleef plakken, had ik ook elke maand hele verschillende kwaaltjes/symptomen, en werd maar niet zwanger.

    de ronde die wel goed raak was had ik totaal geen symptomen, ik wist pas dat ik zwanger was na een test.

    je lichaam kan je goed voor de gek houden.
     
  16. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.597
    5.862
    113
    Je bent nog niet eens overtijd..knappe dokter de jouwe:) ik denk dat je het beter maar kunt afwachten en zodra je overtijd bent (mits dit gebeurd) dat je er dan een testje er tegenaan gooit. Hoop voor je op het gewenste resultaat..succes!
     
  17. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Precies.
     
  18. Rati

    Rati Lid

    29 jul 2013
    16
    0
    0
    NULL
    NULL
    Komt vaker voor dan je denkt hoor. Google maar....hele sites vol vrouwen.
    Maar goed, voordat de dokter me dat gister vertelde, wist ik ook niet dat het kon, terwijl ik nog niet eens bezig was met zwanger worden. Voor de rest sta ik er nuchter in zoals alles, maar vroeg me alleen af hoe groot de kans nu was dat ik echt zwanger zou zijn, want dat weten we niet zonder uitblijvende menstruatie of test, ook de dokter niet, maar blijkbaar zag hij dit er in. Hij is de dokter, wij niet.....sorry
     
  19. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Tevens als je schijnzwangerbent blijven je testen nnegatief.
    Hcg maak je echt alleen maar aan als je daadwerkelijk zwanger bent.

    Als jij dus schijnzwanger bent zijn je testen negatief.
     
  20. Smnee

    Smnee Niet meer actief

Deel Deze Pagina