Foto op geboortekaartje

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Nadine2, 9 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nadine2

    Nadine2 Lid

    6 dec 2016
    56
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij zijn druk bezig met ons te oriënteren voor een geboortekaartje.
    Nu vinden wij het idee van een foto erg leuk maar dat maakt het denk ik ook een stuk ingewikkelder. Wanneer maak je de foto? En doe je dit zelf of door een fotograaf? Ik ben bang dat als we voor zon kaartje kiezen er straks door omstandigheden geen foto komt en we dan iets nieuws moeten verzinnen. Of is het handig van tevoren een tweede ontwerp te hebben en later te beslissen?

    Iemand tips of ideeen? :(
     
  2. Stiertje73

    Stiertje73 VIP lid

    27 feb 2011
    5.738
    268
    83
    Ken je iemand die mooie foto's kan maken? Of misschien kun jij of je partner het zelf? Wil je alleen de baby op de foto of zelf ook? Of evt. broertjes/zusjes? Houd er wel rekening mee dat je misschien als de baby net geboren is, helemaal geen zin hebt in die polonaise.

    Plan B is misschien wel veilig. Wij hadden ook fotokaartjes, maar dan niet met baby maar met klompjes (wij wonen op een boerderij). Die foto's heb ik zelf gemaakt zodra ik het geslacht wist (roze/paarse klompjes). Dus dat ontwerp was op datum/gewicht/lengte na al klaar. Vond ik zelf wel fijn.
     
  3. Stemine

    Stemine Actief lid

    3 okt 2016
    302
    505
    93
    België
    ik heb ook een idee van geboortekaartje in mijn hoofd, waarbij de baby op dag 1 al gefotografeerd wordt.

    Ik heb alvast een fotograaf gecontacteerd en voor een prijsje komt zij in het ziekenhuis langs voor de foto's van het geboortekaartje. Zij zal ook de rest van het ontwerp en drukwerk voor haar rekening nemen.
     
  4. Aiseria

    Aiseria Bekend lid

    22 jul 2014
    876
    3
    16
    Wij hebben bij onze kleine meis ook een foto kaartje gedaan, maar uiteindelijk daardoor het kaartje écht wel te laat verstuurd. De eerste dagen was het heftig genoeg voor ons dat wij totaal niet meer stil stonden bij de foto én het kaartje en dan ook nog om het weer naar de juiste adressen te krijgen.
    Dus ze was al minstens 2 weken oud voordat de kaartjes de deur uit gingen.. foutje.. bedankt ;)

    Dus voor onze tweede kleine meid heb ik het kaartje al hélemaal klaar staan, zonder foto, en wil ik het versturen ook online regelen naar alle adressen. Weet nu dat ik er echt niet met mijn hoofd bij ben de eerste dagen na de bevalling :) (en ik hoef niet te verwachten dat ML dit regelt)

    Dus mijn advies is, maak goede afspraken dat jouw partner het kaartje kan regelen zodat jij je kan focussen op de baby. Of bereid een kaartje zonder foto voor. En doe het versturen zo veel mogelijk via internet, véél gemakkelijker.
     
  5. Stiertje73

    Stiertje73 VIP lid

    27 feb 2011
    5.738
    268
    83
    Ik had van tevoren de enveloppen al geadresseerd, zodat de kaartjes er alleen nog maar in gestoken hoefden te worden. En dat heb ik mooi uitbesteed aan m'n ouders :D
     
  6. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.285
    3.527
    113
    Mij leek een foto ook leuk, maar toen ik er beter over nadacht durfde ik het eigenlijk niet aan.
    Sommige baby's zijn de eerste dagen niet zo mooi. Ondanks dat je eigen kindje natuurlijk prachtig is, maar een kindje die met een vacuümpomp geboren wordt of lang in het baringskanaal heeft gezeten, heeft de eerste dagen vaak geen mooi rond babyhoofdje.
    Zelf zou ik het jammer vinden als er dan zo'n foto op het geboortekaartje staat. En anders (wat hierboven ook al werd gezegd) gaan de kaartjes pas heel laat op de post en dat zou toch ook niet mijn voorkeur hebben. Hier had ik ze (door fout bij de post en weekend er tussen) pas na een week in huis en zelfs dat vond ik al vrij laat.
    Het is dus echt een persoonlijke keuze. Maar of je nu een foto gebruikt of niet, ik zou altijd proberen te zorgen dat de kaartjes zover mogelijk af en klaar staan en de enveloppen geschreven zijn.
     
  7. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    Ik had een template gemaakt van een kaartje waar alleen nog een foto in moest. Maar omdat ik na de bevalling ziek werd hebben we de kaartjes pas na drie weken verstuurt. Was wel handig ivm kraamvisite moet ik zeggen, maar dat terzijde is het wel laat. Ik zou gewoon een back-up kaartje kiezen die je partner kan versturen.
     
  8. Barbara85

    Barbara85 Actief lid

    3 nov 2016
    281
    7
    18
    Fotograaf
    Den Haag
    Ik als fotograaf maak dit regelmatig mee. Een foto voor op het geboortekaartje is natuurlijk heel leuk. Er zit wel en maar aan. Mocht het kindje te vroeg komen of wat dan ook dan gaat je geboorte kaartje later de deur uit omdat je eerder geen foto kan laten maken. Aan de andere kant doe ik dit werk al jaren en is het nog niet zo heel vaak fout gegaan😁
     
  9. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.011
    17.032
    113
    Vrouw
    Dat is de reden dat we niet voor een foto op het kaartje kiezen. Vind het wel altijd heel mooi ( als de foto mooi is tenminste) soms heb je van die kaartjes en dan is de foto gewoon niet goed en wazig, dat vind ik zonde.
    Daarom kiezen we bewust voor een kaartje zonder foto, hebben we ons daar niet druk over te maken.
    Zou dan inderdaad kijken voor iemand die een foto komt maken
     
  10. Nadine2

    Nadine2 Lid

    6 dec 2016
    56
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dankjulliewel voor alle reacties! We hebben iemand in de arm genomen die het kaartje gaat ontwerpen dus het ontwerp is dan wel al klaar als het zover is. Misschien is het dan idd handig dat we ook een back-up ontwerp laten maken. Een fotograaf twijfel ik nog over, we hebben zelf wel een goede camera namelijk..

    Omdat ik zwanger ben van een tweeling ben ik idd bang voor vroeggeboorte en wil geen foto met bijvoorbeeld slangetjes op het geboortekaartje. Vind het wel moeilijk want het liefste heb ik toch een foto op het kaartje :cool:

    Het duurt bij ons sowieso iets langer voordat we de kaartjes versturen omdat we zelf niet in Nederland wonen en de kaartjes wel uit Nederland moeten komen. Ik ben denk ik te perfectionistisch om ze gelijk te laten versturen als ik ze zelf nog niet heb gezien, dat durf ik niet aan haha
     
  11. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.023
    113
    Wij hadden geen foto, we vonden dat als mensen ons kindje wilden zien, ze maar moesten komen;).
    Hoorde ook dat mensen juist wel een foto deden, want ze wilden het mooiste kaartje wat er was en dat was natuurlijk met een foto van het mooiste kindje dat er was, vond ik ook wel een lieve gedachte.
    Achteraf waren we blij dat we besloten hadden om geen foto te doen omdat onze (oudste) dochter op de couveuse-afdeling heeft gelegen met snoertjes, draadjes etc.
     
  12. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.725
    470
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Ik vind veel kaartjes met foto ook przchtig maar doe het toch niet. Rede alleen al omdat ik geen zin heb om nog een perfecte foto te moeten maken on de eerste drukke dagen en dan pas kaartjes te bestellen.
    Vriend wil het wel graag maar snapt me wel. Mischien dat we toch voor beide een kaartje kiezen en als de foto op dag 1 niet lukt het andere kaartje kiezen.
     
  13. loirinha

    loirinha Bekend lid

    12 feb 2015
    504
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bij mn jongste foto op geboortekaartje, foto heb ik gemaakt toen we uit het ziekenhuis kwamen dus ze was een uur of 12 oud. Ik heb de foto's zelf gemaakt, maar heb een profesionele camera en ook gewend om foto's te maken.
     
  14. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.979
    113
    Vrouw
    Wij hebben onze dochter zelf op de foto gezet. Ml heeft via Vistaprint de kaartjes gemaakt en een dag later (geloof ik) hadden we ze al binnen en konden ze verstuurd worden. Enveloppen hadden we al geschreven.

    Als back-up hadden we het idee om een foto van een voetje te maken als de eigenlijke foto niet zou lukken. Gelukkig kwam onze dochter mooi ter wereld :)
    Benieuwd of het bij de volgende weer goed gaat lukken
     
  15. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Wij doen een voorgedrukt kaartje.
    Maar heb recent een echt goede foto printer gekocht, en als we het leuk vinden, de tijd hebben, en echt een leuke foto, dan doen we als extraatje in de envelop een fotootje erbij.
     
  16. Iweks

    Iweks Niet meer actief

    Dit hadden wij ook gedaan bij onze dochter en het is prima gegaan. Echter onze kleine meid moest nog een paar dagen in de couveuse waardoor ze 5 dagen later thuis de foto is komen maken. Maak je niet teveel zorgen, met een fotograaf (en degene die de kaartjes maakt) komt altijd alles goed. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf te maken. En mocht jouw kindje een beetje last hebben van geelzucht (wat regelmatig voorkomt) dan kies je gewoon een zwart wit foto. Ik vond het foto kaartje overigens veel persoonlijker !
     
  17. Dizzy

    Dizzy Fanatiek lid

    23 apr 2008
    2.758
    1
    36
    Bij de eerste zijn voetjes op het kaartje, tweede zijn gezichtje. We hebben de fotos zelf gemaakt.
     

Deel Deze Pagina