Sporten(zwemmen) en harde buiken

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Keija, 12 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Dag dames, heeft iemand ervaring met veel harde buiken en gaan sporten?
    Ik vraag me af of het verstandig is. Ging eerst naar aquafit voor zwangeren, maar al een paar weken niet geweest ivm harde buiken. Twee weken terug begonnen, toen flink rust gehouden en toen ging het wel weer, maar sinds donderdag is het weer heel erg. Bij bijna alles wat ik doe, en het gaat alleen over als ik op mn rug ga liggen op bank of bed. Dit weekend ook een klein uurtje naar het zwembad geweest, maar zelfs in het warme bubbelbad kon mn buik niet rustig worden. Terwijl ik had gehoopt dat het (bewegen in) water misschien goed zou zijn.

    Wat is wijs? Wel of niet naar zwemmen gaan vanavond? Ik wil zo graag weer, verveel me nogal, maar wil ook niet dat de harde buiken nog erger worden...:(
     
  2. MissDonna

    MissDonna Fanatiek lid

    26 nov 2013
    1.003
    233
    63
    Vrouw
    Als je harde buiken hebt of krijgt van zwemmen moet je dat zeker niet meer doen.. Dan stimuleer je alleen maar extra harde buiken lijkt mij..
     
  3. Jajo

    Jajo Fanatiek lid

    7 aug 2015
    3.462
    904
    113
    Niet doen dan!!! Ik ben met 32 weken gestopt met sporten, omdat ik veel harde buiken kreeg (daarbij bleek de baby ook niet goed te groeien, dus dat was een 2e reden om te stoppen) maar het is een telen van je lichaam dat je te veel doet. Hoe rot het ook is, sporten gaat dan dus even niet meer
     
  4. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ik denk dat ik dan maar niet ga. Vind het alleen lastig dat bewegen goed zou zijn Voor mn bekken, en dan is in water bezig zijn wel prettig. Maar als ik daar ook harde buiken heb zoals afgelopen weekend dan is het misschien geen strak plan..
     
  5. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Maar ik doe al bijna helemaal niks... Heb al zes stappen terug gedaan ivm bekkenklachten, dat gaat nu aardig. Maar toen begonnen de harde buiken.. Terwijl ik dus écht heel weinig doe.
    (Sorry ik baal gewoon even heel erg:(. Maarik wil ook niks schadelijks doen voor de baby)
     
  6. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Ik had bij de 2e en vooral de 3e eigenlijk bij iedere beweging harde buiken. Bij mij hoorde het er schijnbaar bij en ik bleef dan ook gewoon wel dingen doen (moest ook wel met oudere kindjes). De verloskundige noemde het gewoon een gevoelige baarmoeder en extra rust hoefde echt niet. Ik zou het eens terugkoppelen richting verloskundige, zeker met bekkenklachten is het heerlijk even echt die verlichting te ervaren in het water.
     
  7. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ik heb het al wel aangegeven bij de verloskundige twee weken terug. Moest toen laten controleren op blaasontsteking (was het toen niet). En vorige week (maar dat was tijdens pret-echo dus niet echt handig moment voor controle). Maar zal het morgen of volgende week nog wel een keer aangeven en vragen wat zij denken over sporten. Dank voor je reactie!
     

Deel Deze Pagina