2 placenta's

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Friesland90, 28 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Vorige week hebben wij de 20 weken echo gehad. Alles goed met de baby. Loopt zelfs ruim een week voor op schema.

    Tijdens de controle van de placenta en waar de navelstreng de placenta in gaat, kwam ze achter iets vreemd. Bijna mijn hele baarmoeder aan de voorkant is een en al placenta. Het zijn er 2! Met een knikje er tussen, wordt deze verbonden met 1 losliggende bloedvat. Dit bloedvat wordt niet beschermd door de placenta ofzo en zweeft een stukje los in de baarmoeder, net als de navelstreng zeg maar.

    Ze legde direct al uit dat dit geen gevolgen heeft voor de zwangerschap nu en ik mij nu echt geen zorgen hoef te maken, de baby heeft het goed en doet het prima. Ook lekker actief enzo. De vraag is nu alleen of ik wel op een natuurlijke manier kan bevallen omdat de druk op het bloedvat met de weeën misschien te groot zou kunnen worden, met gevolgen dat bloedvat zou kunnen knappen of de placenta los zou laten.
    Onze verloskundige gaat overleggen in het umcg, of het nodig is dat ze me nu al zien,of pas rond 30 weken. Dan gaan ze kijken of een natuurlijke bevalling verantwoord is.

    Ik ben nu toch te nieuwsgierig en wil graag weten of er dames zijn met ervaring hiermee? En of zij uiteindelijk natuurlijk zijn bevallen of met keizersnede.. ik vind het nu zo eng dat ik haast niet meer normaal durf te bevallen!! Misschien trekt dat wel bij na goed onderzoek..
     
  2. wishtobe

    wishtobe Niet meer actief

    Vriendin heeft het ook gehad en is natuurlijk bevallen. Wel in het ziekenhuis, voor het geval dat.
     
  3. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Dat is fijn om te lezen.. Toch best spannend zo iets.

    Verder niemand?
     
  4. Lavita

    Lavita Bekend lid

    23 aug 2016
    909
    953
    93
    Loopt dat onbeschermde bloedvat door de vliezen of vlak langs de uitgang?
     
  5. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Nee niet voor de uitgang.. het gaat erom of de druk niet te hoog wordt op dat bloedvat als ik weeën krijg
     
  6. Lavita

    Lavita Bekend lid

    23 aug 2016
    909
    953
    93
    Dat snap ik, maar als het bloedvat door de vliezen loopt wordt het ook een gevaarlijk verhaal wanneer de vliezen breken.
     
  7. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    He jasses wat een eng idee! Hoe komt het dat er 2 placentas zijn? Een vanishing twin of hebben ze geen idee? Ik ben benieuwd wat ze gaan adviseren. Sterkte!
     
  8. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Lavita, nee niet in de vliezen.. maar dat is wel een goeie, niet eens aan gedacht.

    Vlinder84, geen idee. Ze dacht van niet omdat de placenta wordt aangemaakt rond de 10 weken, met 9 weken heb ik een echo gehad en zat er 1 vruchtje.
    Bedankt
     
  9. Nath91

    Nath91 Bekend lid

    2 jun 2015
    525
    3
    18
    Ass. Filiaalmanager
    Het heeft niks te maken met je verhaal. Maar ik ben op 5,5 week ook wat verloren en alles wees naar een miskraam ook wat er uit is gekomen. Er van uit gaande dat het dus klaar was kwam ik een week later in het ziekenhuis terug en toen bleek kruimel er gewoon te zitten. Ook bij mij is op de echo's maar 1 vruchtje gezien. Toch is er nu vermoeden dat er een 2e is geweest welke niet gezien is.
     
  10. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Jeetje.. was het schrikken schrikken dat je toch nog in verwachting bleek? Of bleven je testen positief en had je het al wat verwacht?
    Lijkt me in ieder geval erg onzeker allemaal na een bloeding te hebben gehad zoals jij had.
     
  11. samhh

    samhh Actief lid

    6 jul 2014
    147
    1
    18
    Niet helemaal hetzelfde, maar mijn placenta bestaat uit twee delen. Verbonden door een dunner deel.
    Omdat hij keurig aan de achterkant ligt, maakt niemand zich er veel zorgen over. Ze zijn er alleen extra alert op na de bevalling dat de gehele placenta eruit komt.
    Ik heb alleen een locatieindicatie ervoor gekregen, maar die had ik toch ook al voor iets anders.
     
  12. Daisyvdm

    Daisyvdm Actief lid

    2 nov 2014
    326
    23
    18
    Vrouw
    Mijn placenta bestond ook uit twee delen met bloedvat ertussen. Dit hebben ze nooit op de echo gezien. Ik ben natuurlijk bevallen zonder pijnstilling, maar wel veel bloedverlies en uiteindelijk bleef een deel van de placenta zitten dit hebben de onder narcose moeten verwijderen, mag ook ruggenprik zijn. Ik heb er verder niks aan overgehouden of van gemerkt alleen tijdens de bevalling alleen daarna twee bloedtransfusies. Maar nu ze het bij jou al weten zullen ze daar op de voorhand al rekening mee houden.
     
  13. Nath91

    Nath91 Bekend lid

    2 jun 2015
    525
    3
    18
    Ass. Filiaalmanager
    Ja dat was meer dan schrikken. Door het bloedverlies wat al een tijdje was, neem je zonder besef eigenlijk al afscheid omdat je gevoelsmatig weet dat het niet goed is of kan zijn. Hoe gek dan ook, het was bij ons, ja rot. We hebben een miskraam. Helaas we beginnen gewoon weer opnieuw. Je verdriet is al gesleten. Dan verwacht je 5 dagen later niet op de echo doodleuk een kleintje te zien zitten! Maar goed. Deze zit er nog. En de angst blijft na alles merk ik. Er van genieten durf ik (nog?) niet.
     
  14. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Samhh, een locatie indicatie is dat je in het ziekenhuis bevalt? Ik wil sowieso graag in het ziekenhuis bevallen en zeker nu. Fijn dat je ze toch goed in de gaten houden. Heb je nu ook extra controles of dat niet?

    DaisyvdM, wat griezelig. Mij lijkt het vreselijk als ik na de bevalling nog geholpen moet worden met iets wat niet goed is, vooral voor mijn man. Ik weet dat ze een hoop kunnen en het vast wel goed zou komen, maar juist op zo'n moment wil je toch graag dat alles goed en je bij elkaar kunt blijven na de bevalling.
    Mocht je wel vlot naar huis en ging na de bloed transfusie alles goed met je?

    Nath91, Ik kan me voorstellen dat je in onzekerheid blijft.. Dat zal misschien ook nog wel eventjes duren. Heb je de termijn echo al gehad en bevestiging dat alles nu goed is?
     
  15. Daisyvdm

    Daisyvdm Actief lid

    2 nov 2014
    326
    23
    18
    Vrouw
    Mijn omstandigheden en die van me zoontje waren ook was anders. Ik was allang blij dat alles goed was met mijn zoontje, ze hebben helaas ook de vacuüm moeten en ze wisten niet zeker of mijn zoontje gezond zou zijn zonder afwijkingen. Dat was hij gelukkig wel, alleen erg hoge ontstekingswaarden een beginnende hersenvliesontsteking. Maar hij mocht eerst bij papa blijven toen ik nog naar de OK moest. Mijn zoontje moest 5 dagen in het ziekenhuis blijven, maar door de bloedtransfusies en wat andere dingen moest ik ook blijven. Maar in princiepe krijg je een bloedtransfusie en dan meten ze daarna je waarde en bepalen ze of je er nog een moet. Maar als de waarde verder goed zijn dan kan je in principe ook naar huis. Daar was ik alleen maar blij om zo kon ik toch samen met hem zijn. We hebben alleen papa wel heel erg gemist. Maar bij mij was het allemaal erg onverwacht, ik ben nu ook gewoon medisch en houden ze overal rekening mee heb er de volle vertrouwen in dat het nu allemaal goed komt.
     
  16. Nath91

    Nath91 Bekend lid

    2 jun 2015
    525
    3
    18
    Ass. Filiaalmanager
    We hebben 4 januari onze eerste echo bij de verloskundigepraktijk. Hoeveel mooie echo's we ook gehad hebben ondertussen, blijft eng..
     
  17. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Ik zou er zelf op staan om ten minste een gesprek met de gynaecoloog te krijgen, en een medische indicatie voor bevalling in het ziekenhuis. (Scheelt je je eigen bijdrage).

    Helaas is op controle gaan bij de gynaecoloog iets minder gezellig en laagdrempelig dan bij de vk, maar voor mij voelt het wel heel goed dat ik snel terecht kan als er wat is en ze de kennis hebben om problemen snel op te pakken.
     
  18. samhh

    samhh Actief lid

    6 jul 2014
    147
    1
    18

    Ja verplicht in het ziekenhuis bevallen, maar met je eigen verloskundige.
    Ik ben vandaag net bevallen en geen last gehad vd 2 delen. Hij wilde alleen niet loslaten.... Maar dat is een ander verhaal.
     
  19. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Gefeliciterd!!! Hopelijk maken jullie het verder goed allebei.
     
  20. Friesland90

    Friesland90 Fanatiek lid

    21 jun 2010
    2.661
    5
    38
    Ik moet sowieso rond de 30 weken naar het umcg om het goed na te laten kijken. Ik vertrouw mijn verloskundige wel.
     

Deel Deze Pagina