Teveel vruchtwater

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Nadine2, 5 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nadine2

    Nadine2 Lid

    6 dec 2016
    56
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo mama's (to be),

    Ik ben in verwachting van een tweeling en in beide vruchtzakken veelste veel vruchtwater. Er is vorige maand al een uitgebreide suikertest gedaan maar daar bleken mn waardes gewoon goed. Gisteren bij de gyn hebben ze bloed afgenomen om verschillende waardes te meten waaronder ook suiker en hierbij was ook alles goed.
    Ze denken nog steeds aan zwangerschapsdiabetes en er staat as dinsdag weer een uitgebreide suikertest op de planning. Maar wat nu als ook hierbij weer de waardes normaal zijn? Ik lees zoveel nare verhalen van afwijkingen bij teveel vruchtwater. Betekend het altijd dat er wat aan de hand is als er een te hoge hoeveelheid vruchtwater is?
     
  2. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Hoeveel vruchtwater is ee berekend?
     
  3. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.600
    15.069
    113
    Nabij Utrecht
    Ik had vruchtwater alle keren op de p95 lijn, maar geen suiker en ook kleine kindjes.
     
  4. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Bij de eerste drie had ik 4,5 liter vruchtwater, te veel.... Maar gyn maakte zich geen zorgen, ik had geen suiker en kindjes hadden geen afwijkingen en wogen 2600 2800 en 3200 gram,

    De vierde had ik 6 liter vruchtwater maar dat wisten we pas na de geboorte voor de geboorte schatte ze het weer op 4/4,5 net als bij de andere drie, maar dat bleek dus 6 te zijn, bij hem had ik wel suiker en hij woog door teveel vocht 3733 gram ( geboren met 36 weken) ook had hij wel een afwijking Ofja... Aandoening... Wat het teveel vruchtwater verklaarde, hij had een breuk in zijn middenrif waardoor zijn organen in de borst kas zaten en zijn longen zich niet konden ontwikkelen zoals het moet en dus geen vruchtwater kon "drinken"

    Het is gelukkig goed gekomen met hem,

    Toch denk ik niet dat je bang hoeft te zijn voor afwijkingen, het komt zo vaak voor dat er teveel vruchtwater is ! En als je je toch zorgen maakt zou ik dit bespreekbaar maken met de gynaeloog en wie weet wat voor onderzoeken ze nog wel zou willen of kunnen doen om jou gerust te stellen
     
  5. Mangotoetjes

    Mangotoetjes Actief lid

    27 jul 2016
    154
    26
    28
    Volgens mij is een tweelingzwangerschap toch op zichzelf al een risicofactor voor teveel vruchtwater? Ik heb ook teveel vruchtwater en maak mij ook eigenlijk best veel zorgen. Vooral als je op internet leest wordt je bang. Mijn AFI is 27 dus veel te veel bij 22 weken.
     
  6. Nadine2

    Nadine2 Lid

    6 dec 2016
    56
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier heb ik geen waardes te horen gekregen. Ze geven hier aan normaal, boven gemiddeld of teveel. Bij de laatste 4 bezoeken was het teveel en spraken ze de laatste keer over een verdubbeling vandaar de tweede suikertest dinsdag.

    Ja wordt helemaal nerveus als ik dingen op internet lees. Als er dinsdag weer geen zwangerschaps diabetes wordt geconstateerd ga ik wel navragen wat ze dan verder gaan onderzoeken om te achterhalen hoe het komt dat beide zoveel vruchtwater hebben. Nu scheepte ze me nog een beetje af en gooien ze het op suiker..
     
  7. WishfulDreaming

    WishfulDreaming Fanatiek lid

    24 jun 2007
    1.643
    51
    48
    Vrouw
    België
    Ik had bij mijn zoontje ook teveel vruchtwater. Eerst goed bang gemaakt door gyn, maar na de contole echo bleek niks mis te zijn met de baby. Ook geen zwangerschapsdiabetes... Mijn zoontje is perfect gezond geboren en had blijkbaar gewoon 'een groot zwembad'
     
  8. Logan

    Logan Niet meer actief

    Hier ook teveel vruchtwater en zoon volgde de P96 lijn. Ik had geen suiker en er is geen reden voor gevonden. Ik maakte me veel zorgen maar mijn zoon is kerngezond :).
    Wel vond ik het bijzonder zwaar worden vanaf 34 weken ongeveer. Ik kan me voorstellen dat dat met twee baby's nog zwaarder is. Succes straks met bevallen, ik vond mijn gebroken vliezen een hele opluchting.
     
  9. Mangotoetjes

    Mangotoetjes Actief lid

    27 jul 2016
    154
    26
    28
    Logan weet jij nog hoeveel je vruchtwater 'teveel' was. Aan de hand van mijn fundushoogte wordt ik zelfs tien weken verder geschat. Ik ben hierdoor echt extreem ongerust, maar het enige wat ze zeggen is afwachten
     
  10. Logan

    Logan Niet meer actief

    Ik weet niet meer precies hoeveel maar ik had pockets van 12-15? Ze noemden het polyhydramnion.
    Mijn buik was ook zo veel groter en ik maakte me ook zorgen. Heb je extra groeiecho's ook? Is je kindje ook groter of dat niet?
     
  11. Lindah

    Lindah Bekend lid

    21 apr 2012
    981
    132
    43
    Brabant
    Hier ook teveel vruchtwater. Meestal zit ik tussen de 20 en 24.
    Hier de suikertest goed en de uitgebreide test( dus meter mee naar huis en meerdere keren per dagen en meerdere dagen prikken) ook goed. Met de baby lijkt ook alles goed, gelukkig! Heb zelfs een echo gehad in Maastricht, daar hebben ze het nieuwste en geavanceerdste apparaatje en gelukkig ook alles goed.
    De baby is wel erg groot, werd van de week geschat op 3200 gram.
    Ook mijn buik is enorm. Ben ook niet meer bij de vk maar bij de gyn( vanaf 30 weken) en heb elke week een echo en moet ook in het zh bevallen. Maar voor nu lijkt het gelukkig geen reden te hebben, dus gewoon veel vruchtwater.

    Niet teveel lezen op internet want dan wordt je gek. Wel je angsten bespreken met je vk of gyn. Ik heb gelukkig hele goede ervaringen met mijn gyn.

    Succes!
     
  12. Lindah

    Lindah Bekend lid

    21 apr 2012
    981
    132
    43
    Brabant
    Heftig zeg Hippo! Hebben ze dit nooit op de echo's gezien?
    Gelukkig is alles goed gekomen!
     
  13. Mangotoetjes

    Mangotoetjes Actief lid

    27 jul 2016
    154
    26
    28
    Bij welke week kwamen ze bij jou erachter? Ben je hierdoor eerder bevallen? Ik weet niet hoe groot de pockets zijn bij mij maar ze hadden het over AFI van 25. Het kindje groeit normaal.
     
  14. Mangotoetjes

    Mangotoetjes Actief lid

    27 jul 2016
    154
    26
    28
    Vanaf welke week werd het teveel aan vruchtwater bij jou gediagnosticeerd? Heb je veel last van harde buiken.?
     
  15. Logan

    Logan Niet meer actief

    Ik moet even denken, rond 32 weken meen ik. Ik heb toen nog een aantal groeoecho's en ctg' gehad. Ik voelde ook niet altijd goed beweging door het vruchtwater. Veel harde buiken inderdaad.. (ik zie je vraag net staan;))
    De AFI weet ik zo niet en ik heb m'n boekje opgeborgen.
    Ik ben ingeleid met 41 weken, ons zoontje groeide ook snel.
     
  16. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Helaas niet, dat zou ons zoontje een hoop ellende bespaard hebben,

    Als we het geweten hadden dan hadden we in Nijmegen moeten bevallen onder begeleiding van kinderartsen die meteen mogen intuberen

    In het streekziekenhuis waar ik ben bevallen mogen ze volgens protocol geen neonatale kindjes intuberen en hij is geboren met 36 weken dus prematuur, ze wisten niet wat er was dus ze hebben hem steeds aan de handpomp gehad en dan weer gestopt om het hem zelf te laten doen en dan weer verder gaan met de pomp, en natuurlijk in tussen tijd foto's en rontgen gemaakt maar ze zagen niets, ze hebben daarna toch Nijmegen gebeld en deze heeft intubeerd, hij heeft een tijdje zuurstof gekort gehad maar daar gelukkig niets aan over gehouden

    De volgende dag bleek dat hij een breuk had in zijn midden rif waardoor de organen in die breuk zijn gaan groeien, zijn hele buikje en borstkas was een grote puzzel waarvan alles weer op de plek gelegd moest worden.


    We vinden het zelf wel vreemd want ik heb elke 2 weken een echo gehad voor het hartje, je zou denken dat een keer gezien moet worden dat het hartje volledig rechts ligt ook in Nijmegen heb ik guo's gehad

    Maar soms komt het voor dat ze het missen en helaas waren wij zo'n geval


    Gelukkig doet hij het na omstandigheden en in vergelijking met lotgenootjes echt heel goed.
     
  17. Lindah

    Lindah Bekend lid

    21 apr 2012
    981
    132
    43
    Brabant
    Bij week 30 zagen ze dat ik teveel vruchtwater heb. Ik heb gelukkig(tot nu toe) weinig last gehad van harde buiken.
     
  18. Mangotoetjes

    Mangotoetjes Actief lid

    27 jul 2016
    154
    26
    28
    Bij mij is het bij de 21 weken geconstateerd dus ik baal enorm. Ze maken mij steeds bang met het risico op vroeggeboorte en ik heb nog zoveel weken te gaan 😔 Ik word nu 35 weken geschat gezien de grootte van mijn buik.
     
  19. Nadine2

    Nadine2 Lid

    6 dec 2016
    56
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dinsdag 2e suikertest gehad en alle waardes waren goed. Woensdag op controle in het ziekenhuis en hoeveelheid vruchtwater is iets afgenomen gelukkig. Hier wel sinds 2 weken veel harde buiken maar met de kindjes alles goed ook ctg in orde. Ik probeer me er niet meer zo druk om te maken ook omdat ik nu wekelijks op controle ga en ze me goed in de gaten houden.
     
  20. Mangotoetjes

    Mangotoetjes Actief lid

    27 jul 2016
    154
    26
    28
    Ja dat ze je wekelijks controleren is echt goed! Heb ook regelmatig harde buiken. Ik heb 1 x een suikertest gehad en die was ook goed. Tjah het is afwachten...
     

Deel Deze Pagina