Zo duizelig dat ik bijna om val...

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Meissie1001, 10 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Meissie1001

    Meissie1001 Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.880
    358
    83
    Vrouw
    Reizen, fotografie
    Breda
    Nu 13 weken zwanger. Vorige kindje beetje duizelig maar nu zo erg dat ik al 2x bijna ben gevallen met mijn dochter in de armen en nu bijna elke dag bijna onderuit ga alsof ik heb gedronken. Ben nu op mijn werk (staand werk) en ben gaan zitten omdat ik bijna om viel. Voel me dan dronken... ik eet goed en vaak. Drink water en suiker drankjes en pak soms dropje.
    Mijn ijzer stond boven de 8 en was uitstekend. Ik kan zo mijn werk niet meer normaal uitvoeren en in de auto ben ik soms ook zo duizelig en rijd wel meer dan uur naar mijn werk...
    Hebben jullie tips? Ik voel dat het steeds erger wordt en laatst had ik het zelfs op de trap met mijn meisje van 10 maanden vast... help!!!
     
  2. pandavliegen

    pandavliegen Fanatiek lid

    17 jan 2014
    3.675
    80
    48
    Mars
    Je kan proberen om extra zout te eten? Dus met de lunch een bouillon , regelmatig een zout dropje.. heb je een (hele) lage bloeddruk?
     
  3. birds86

    birds86 VIP lid

    13 mei 2013
    5.304
    2.001
    113
    Vrouw
    Hmm toch even alles laten na checken?
    Misschien is er iets met je evenwichts orgaan?
    Of evengoed ijzertabletten nemen?
    Evengoed even ziek melden en naar de dokter. Als t zo erg is dan is t niet veilig om te rijden en te werken.
     
  4. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Hoe is je bloeddruk? Bij mij was die te laag, en om die reden mocht ik ook geen autorijden. Heb "op doktersrecept" ;) dropjes gegeten.

    Ironisch genoeg werd hij rond 28 weken weer normaal en uiteindelijk te hoog: beginnende zwangerschapsvergiftiging.
     
  5. Meissie1001

    Meissie1001 Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.880
    358
    83
    Vrouw
    Reizen, fotografie
    Breda
    Bedankt voor alle reacties.
    Bloeddruk is nu hoger dan bij dochter.
    Ik eet al dropjes en drink suiker en eet elke 2u iets.
    Het wordt soms idd gevaarlijk als ik mijn meisje in mb handen heb. Vandaag gewoon ongemakkelijk. Ik werk op schiphol en viel tegen passagier aan en daarna tege een muur... heel onhandig en voel me dronken.
    Hopelijk zijn er oplossingen voor want heb leuk (vervangend) werk en wil er mee doorgaan
    Maar qua afstand en duizelig niet handig. Woon in Breda en werk op schiphol. (Normaal vlieg ik dus fan niet zo vaak op en neer)
    Ook slaap ik maar 3-4u per nacht en dat had ik vorige zwangerschap ook. Heb lichte slaappillen gekregen via dokter en met goedkeuring van een gynaecoloog omdat ik nu met 13 weken al chronisch slaaptekort heb wie weet heeft dit met elkaar te maken maar vorige keer had ik ook allebei.

    Mocht iemand toch tips hebben die zijn welkom!!!
    Anders moet ik ecgt keer naar bedrijfsarts en vragen wat zij adviseren met die duizeligheid en lage bloeddruk.
     
  6. Meissie1001

    Meissie1001 Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.880
    358
    83
    Vrouw
    Reizen, fotografie
    Breda
    Bloeddruk is nu 100/60 en bij dochter 90/55 en toen geen last van....
     
  7. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Ik had 100/55 en had daar echt last van.
    Nu is elke zwangerschap anders, maar....Als je flauwvalt is het wel duidelijk dat er wéldegelijk last is, en zo kun je niet werken en MAG je ook niet autorijden! Niet alleen voor jezelf maar ook voor de algemene verkeersveiligheid. Dus ik zou zeggen: naar de huisarts en bedrijfsarts en kijken hoe je dit A) eerst medisch gezien oplost, en dan pas B) je kijkt hoe je daarna je werk veilig kunt doen.
     
  8. Saare

    Saare Actief lid

    9 apr 2012
    191
    1
    0
    NULL
    NULL
    Lijkt me niet helemaal gezond dit. Ik zou je toch willen adviseren naar de huisarts te gaan en inderdaad het een en ander te laten onderzoeken. Beterschap!
     
  9. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Aangezien de rest in orde is/lijkt dacht ik aan oververmoeidheid en toen las ik dit. Als je al een kleintje hebt is het nog lastiger om rust te nemen. Is er een manier om aan meer rust te komen?

    Wat de andere dames ook zeggen even ziekmelden en voor de zekerheid naar de arts gaan. Gebruik die tijd ook om een beetje bij te tanken en kijk of dat wat helpt.
     
  10. Meissie1001

    Meissie1001 Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.880
    358
    83
    Vrouw
    Reizen, fotografie
    Breda
    Ik zal mijn dokter en vk verwittigen.
    In de auto heb ik er geen last van trouwens hoor want dan zou ik niet rijden.
    Ik wil gewoon blijven werken want vind stoppen door zwangerschap zo zwak van mezelf... zal navragen wat de opties zijn.
    Helaas lees ik zo snel geen oplossingen. Wellicht niets aan te doen. Wat gek dat je in de ene zwangerschap met de kwaaltjes gewoon functioneert en in de andere met zelfde kwaaltjes niet....

    Bedankt
     
  11. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Ik begrijp het wel hoor. Maar...
    Als jij zelfs met de baby in de hand en op je werk in bijzijn van klanten flauwvalt, en gewoon zo duizelig bent in de auto dan kun je echt niet blijven volhouden dat je gewoon veilig kunt autorijden. Echt niet. Daar heb je gewoon niet genoeg controle over. Ik ben mijn hele zwangerschap afhankelijk geweest van wegbrengen/halen of openbaar vervoer. Dat suckt echt enorm, maar je kunt dan echt niet rijden. Een collega van me heeft een half jaar geleden een epileptische aanval gehad in de auto en is op een geluidswal geknald. Alles gebroken wat je je maar kunt voorstellen, traumahelicoptertoestanden, en heeft zeer veel geluk dat ze er nog is. Je rijdt geen 40 op de snelweg he!

    En hou er rekening mee dat als je een dodelijk ongeval veroorzaakt en bij onderzoek blijkt dat je al vaker flauw was gevallen kun je ook enorm in de problemen komen: je verzekering keert niks uit en er kan je dood door schuld verweten worden. Denk niet dat dat niet gebeurt!
    Heb je dat er serieus allemaal voor over?
     
  12. Meissie1001

    Meissie1001 Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.880
    358
    83
    Vrouw
    Reizen, fotografie
    Breda
    Ik snap je feedback maar je feiten kloppen niet;)
    Ik geef duidelijk aan dat ik dit niet heb gehad in de auto en ik val bijna flauw tegen mensen aan en tegen de muur. Ben niet tegen de vlakte gegaan want dan was ik mijn lange dagen niet blijven werken natuurlijk. Omdat het allemaal net niet erg genoeg is, twijfel ik wat te doen. Wat als het bedrijf me een aansteller vindt... en met openbaar vervoer is helaas niet te doen voor mij, evenals weg brengen en ophalen. Het is 110 km enkele reis en met openbaar vervoer ben ik 2u minimaal zonder vertragingen bezig per enkele reis.
    Aangezien mijn dagen dan 12-14u per dag worden is dat niet geschikt voor een zwangere ;)
    Dus nogmaals bedankt voor je feedback je bedoelt het vast goed maar heb het niet in de auto, breng niemand in gevaar en ben nog niet flauw gevallen mijn titel is okk: Zo duizelig dat ik bijna om val...
    ;)
    Als ik flauw viel had ik geen moeite met ziek melden, voel me nu beetje watje aangezien er 'eigenlijk niks' is gebeurd.
    👍
     
  13. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    #13 Klavrtje4, 11 jan 2017
    Laatst bewerkt: 11 jan 2017

    Volgens mij probeer je nu gewoon je eigen uitspraken te bagatelliseren, zie bovenstaand je eigen post. Je hebt het wél in de auto.

    Ik vind het inderdaad onverantwoord. En ik zeg het niet zomaar, ik heb ook 28 weken lang elke dag ruim 1,5 uur reistijd enkele reis naar mijn werk gehad, en reisde zelfs tijdens de werkdag regelmatig tussen verschillende werklocaties met bus-trein-bus. Mijn werkgever deed daar ook niet moeilijk over en was blij dat ik toch op deze manier beschikbaar was, en de bedrijfsarts heeft mijn uren een beetje beperkt zodat het te doen bleef. Ook bracht mijn man (heeft eigen bedrijf) me zeer regelmatig met de auto naar mijn werk of kwam me halen, en dat was ook een uur enkele reis, dat reed hij dan 2x op en neer. Ik ben nooit flauwgevallen maar onverantwoord is onverantwoord. Daarvoor hoeft het niet eerst flink mis te gaan. En er zijn ook gewoon regels voor de verkeersveiligheid.
     
  14. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Ik ben het met klavertje4 eens. Ik vind het onverantwoordelijk om auto te rijden. Voor jezelf, maar vooral voor de andere weggebruikers! Die hebben de keuze niet die jij wel hebt, namelijk je ziek melden en naar de dokter gaan (wat normaal is..)
     
  15. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Je zegt dat je duizelig bent in de auto, dat is gevaarlijk. Je valt dan misschien niet flauw, maar door duizeligheid kun je bv minder goed op de weg letten of ineens gaan slingeren. Je moet dit niet onderschatten.
     
  16. pandavliegen

    pandavliegen Fanatiek lid

    17 jan 2014
    3.675
    80
    48
    Mars
    Ben het wel met iedereen eens.. als je soms duizelig bent in de auto, zoals jezelf zegt, per direct stoppen met auto rijden. Het is niet verantwoord, naast dat je je eigen leven en die van je ongeboren baby in gevaar brengt, breng je ook het leven van andere in gevaar. die van jezelf en je ongeboren baby, moet jezelf weten natuurlijk, dat is jou keuze, maar het leven van andere bewust in gevaar brengen is gewoon dom en onverantwoordelijk.

    Neem je verantwoordelijkheid en praat met je werk/bedrijfsarts. Misschien kun je 6 uur gaan werken zodat je met het ov kan bijv.
     
  17. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Wat vervelend, ik heb nu steeds 85/55.
    Inmiddels 28 weken en heb er ook last van sinds gister ben ik de hele dag vermoeid, duizelig, zweetaanvallen. Voel em echt beroerd.. gelukkig morgen op controle. Heb verder geen tips behalve de dropjes en goed blijven eten en drinken. Misschien toch even navragen bij je gyn/verlos?
     
  18. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Ik ben het eens met iedereen. Omdat het 'bedrijf zal denken dat je je aanstelt' meld jij je niet ziek, maar ondertussen ben je duizelig in de auto EN ben je nog eens langer dan een uur onderweg.

    Sorry hoor, maar ik mag niet hopen dat jij voor of achter me rijdt als ik onderweg ben met mijn kinderen! Echt onverantwoord.

    Meld je gewoon ziek en bekijk waar het vandaan komt. Piep daar niet zo over. Het bedrijf gaat echt niet denken dat je je aanstelt, ze hebben liever dit dan dat je een dodelijk ongeval hebt veroorzaakt of zelf in de kreukels ligt!
     
  19. wishtobe

    wishtobe Niet meer actief

    Pas alsjeblieft op... vooral in de auto. Wat al gezegd wordt, je kunt mensen meetrekken die er niets mee te maken hebben.
    Ik ben frontaal aangereden door iemand die hetzelfde dacht als jij. Die persoon heeft nergens last van, na maanden zit ik nog steeds in de ziektewet met enorm veel pijn. Terwijl als de tegenpartij zich anders had gedragen, ik gewoon normaal van mijn zwangerschap had kunnen genieten wat er nu niet bij zit.

    Vind het moeilijk te lezen dat je er best laconiek over doet. Och, heb er in de auto geen last van, wel op de trap met dochter in handen en op het werk. Tot het in de auto ook gebeurd!!! Duizeligheid, erger nog, flauwvallen. Het is een kwestie van een tiende seconde die kan beslissen over leven en dood van heel veel mensen op de weg. Ook van jouw leven en je ongeborene.

    Meld je alsjeblieft ziek of zorg ervoor dat je op een andere manier op je werk komt.
     
  20. Meissie1001

    Meissie1001 Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.880
    358
    83
    Vrouw
    Reizen, fotografie
    Breda
    Ik wil het toch zeggen. Heb even getwijfeld. Jullie hebben gelijk, ik ga vrijdag naar de dokter. De vk denkt aan de lage bloeddruk of iets met het evenwichtsorgaan. Maar jullie manier van brengen kwetst me.
    Wellicht heb je geen idee maar jullie opmerkingen alsof ik een moordenaar in de dop ben, raakt me.
    Het wordt vast goed bedoeld maar het op een andere manier opschrijven werkt ook. Dit is een forum maar achter een forum naam zit een mens. Vaak nog een emotioneel mensen omdat velen zwanger zijn ;) ik lees mijn berichten na als ik iets post omdat het anders over kan komen. Zou sommigen willen vragen dit ook te doen want het raakte me echt. Ik heb genoeg meegemaakt in mijn leven en ben verantwoordelijk genoeg dat ik niet auto rijd of mijn dochter nog op pak als ik denk dat het onverantwoord zou zijn... halverwege de 30 en genoeg meegemaakt dus ben niet een dame die niet na kan denken na goedbedoelde adviezen.

    Over het met ov naar het werk komen; nee dit is helaas geen optie zoveel dagen in de week, ik begin of om 6u of tot savonds laat. Er rijden om 4u geen bussen ;)

    Nogmaals bedankt boor de feedback ik heb een afspraak bij de dokter maar sommige opmerkingen hadden anders geformuleerd kunnen worden.
     

Deel Deze Pagina