Zo onzeker...

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Monet, 13 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Monet

    Monet Bekend lid

    13 nov 2012
    586
    225
    43
    Eind vorige week heb ik weer positief getest. Weliswaar 3x met middagurine en 1x met ochtend urine (met kv testen) dus geen vergelijkingsmateriaal en afgelopen zondag met een cb digitale test. 1-2 zwanger kwam er in beeld. Dus ja zwanger ben ik sowieso. Geen twijfel over mogelijk lijkt mij. Ik had al wel het vermoeden omdat ik me anders voelde. Hoofdpijn (heb ik nooit) en in vlagen misselijk. Dat was voor m'n NOD.

    Zoals je ziet aan m'n onderschrift is het vorig jaar 2x mis gegaan. Mijn man blijkt nu drager te zijn van een translocatie(chromosoomafwijking) dat kort gezegd inhoudt dat wij een verhoogde kans hebben op miskramen. Gelukkig hebben wij al een gezonde dochter samen van 2 jaar dus we weten ook dat het goed kan gaan maar jullie zullen wel begrijpen dat de angst er goed in zit...

    Bij de 1e x dat het mis ging had ik geen enkele symptoom dat erop wees dat ik zwanger was. En mijn gevoel was daar al slecht bij. De 2e x dat het mis ging voelde ik me volop zwanger. Misselijk, maagzuur en dat welbekende "menstruatiegevoel" dat voor mij betekent dat m'n baarmoeder aan het groeien is... met 6 weken een goede echo met kloppend hartje, 2 weken later opeens niet meer... :(

    Nu heb ik last van misselijkheid en rommelende darmen en dat is het dan eigenlijk ook wel... Dat hele gevoel van het oprekken van m'n baarmoeder heb ik niet.. terwijl ik dat bij m'n dochtertje wel had en de laatste x tot dat het mis ging (met 9 weken) ook... ik hoop zo dat het dit keer goed gaat maar het feit dat ik dat gevoel nu niet ervaar, maakt me zo bang... kan het zo zijn dat omdat ik nog niet zo lang geleden ook al zwanger ben geweest dat het daardoor al wat opgerekt is? Ik ben gewoon bang dat het nu ook alweer snel na de innesteling mis gegaan is...
     
  2. Monet

    Monet Bekend lid

    13 nov 2012
    586
    225
    43
    Groei van de baarmoeder
    Het gevoel alsof je ongesteld moet worden wordt onder andere veroorzaakt door de groei van de baarmoeder. In de prille zwangerschap zijn hormonen de boosdoener, later de groter wordende baarmoeder. De baarmoeder is een hol orgaan dat in de buikholte hangt. Banden houden de baarmoeder op haar plaats. Wanneer de baarmoeder groeit ontstaat er rek op de banden met bandenpijn als gevolg. In het eerst trimester van de zwangerschap is dit vooral voelbaar als een buikkramp die je ook tijdens de menstruatie voelt. Later ontstaan er soms hevige steken die plotseling op komen zetten. Vooral wanneer je bepaalde bewegingen maakt waarbij er spanning op de banden komt te staan voel je dit. Niks om je ongerust over te maken, maar soms wel vervelend.

    Dit gevoel bedoel ik..
     
  3. Monet

    Monet Bekend lid

    13 nov 2012
    586
    225
    43
    Ik voel heel nihil soms wel even een steekje beetje onderin of zoals gisteravond pijn in m'n linkerbovenbeen.. soort van groeipijn
    Maar dat is nu helemaal weer weg..

    Maar vooral de rommelende darmen valt me op.. niet eens zozeer dat ik veel naar de wc moet maar je hoort ze gewoon heel erg gedurende de dag
     
  4. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    231
    63
    Ergens in het midden
    Ik heb dat gevoel ook niet.
    Echt elke zwangerschap geeft andere symptomen en klachten. Ik geloof er niet in dat symptomen wel of niet wijzen op een goede of niet goede zwangerschap.
     
  5. Monet

    Monet Bekend lid

    13 nov 2012
    586
    225
    43
    Nee dat weet ik idd ook... maar mensen die dan zeggen: nou wees blij dat je bijna geen symptomen hebt (wordt niet tegen mij gezegd want niemand weet het nog maar dat lees ik wel eens) dan denk ik:ja... maar ik vind het toch ook wel fijn om te weten dat er wel iets gaande is in m'n buik.....

    Bij m'n eerste miskraam had ik namelijk echt helemaal niks... en dat voelde al gewoon niet goed en dat gevoel werd bevestigd... het feit dat wij een verhoogde kans hebben op miskramen, maakt het gewoon dat ik overal op let... symptomen/symptomen die afnemen enz.. ik zit wat dat betreft altijd wel goed met m'n gevoel... alhoewel de vorige x ik ook dacht dat het goed zat... maar de laatste 2 keren, wist ik ook zeker dat ik zwanger was voor mijn nod en dat klopte ook...

    Ach, ik ratel nu maar door... ik weet idd dat het allemaal niks hoeft te zeggen. Je kunt je nog zo beroerd voelen en allerlei kwaaltjes hebben en ook dan kan het mis gaan... weet ik ook... het is gewoon afwachten en onwijs spannend...
     
  6. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    231
    63
    Ergens in het midden
    Ik snap je onzekerheid, ik ben ook zo onzeker! Krijg je extra echo's ivm het risico?
    Ik heb nu de eerste gehad, mooi kloppend hart, 2-2 termijn echo maar krijg volgende week een extra echo omdat ik gewoon zo verschrikkelijk onzeker ben. Weet niet wat ik moet doen om mezelf uit die onzekerheid te trekken.
     
  7. Monet

    Monet Bekend lid

    13 nov 2012
    586
    225
    43
    Over 2 weken heb ik de eerste echo.. en ik weet niet wat ze dan van plan zijn.. of vanaf dan elke week tot aan de 12 weken misschien.. weet je.. een goede echo geeft ook geen garantie.. vorige x met 6 weken een goede echo en twee weken later klopte het hartje niet meer..

    Heb je ook een of meerdere miskramen gehad?
     
  8. NiBu

    NiBu Actief lid

    24 nov 2011
    171
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik begrijp wel hoe je je voelt. Zwangerschapskwaaltjes zijn niet leuk, maar wel een soort van bevestiging dat je (nog) zwanger bent. Ook al weet je dat een miskraam niet te voorspellen is door wel of geen kwaaltjes.
    Jullie weten dat het ook goed kan gaan, en ik hoop dat het nu ook gewoon goed blijft gaan!
     
  9. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Probeer je niet teveel te focussen op alles wat je voelt want je zal er niet door weten of het wel of niet goed is. Ik snap dat je bang bent maar je kan niet anders dan afwachten.
    En symptomen hebben geeft ook niet altijd weer hoe het daar binnen zit. Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik van vanalles last maar tijdens de echo (12 weken) bleek het vruchtje allang afgestoten. Was waarschijnlijk al bij vijf weken fout gegaan. Zat ik met mijn gespuug en sterke geurtjes, zit er al weken niks meer.
     
  10. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    231
    63
    Ergens in het midden
    Nee geen miskramen maar wel ene hoop andere dingen die deze onzekerheid veroorzaken.
    Je kunt zelf ook aangeven hoe je je voelt en dan je het fijn zou vinden als je extra controles hebt, bij mijn VK zijn ze iig heel zorgzaam.
    Ik mag woensdag weer en kan echt niet wachten!
     
  11. Aiseria

    Aiseria Bekend lid

    22 jul 2014
    876
    3
    16
    Helaas valt er nu niet zoveel over te zeggen, elke zwangerschap is ook qua 'klachtjes' weer uniek.

    Ik wens jou wel heel veel sterke met de onzekere tijd en duim mee voor een gezonde plakker als brusje voor jullie kleine meid.
     
  12. bdotsie

    bdotsie Fanatiek lid

    3 dec 2012
    1.122
    0
    36
    Verzorgende in de thuiszorg
    België Arendonk
    Ik versta de onzekerheid helemaal. Heb in het verleden ook 3 missed abbortions gehad, 3x na het zien van een kloppend hartje. Ik heb pas mijn eerste echo op 22 februari. Ben dan 9 weken. Ik durf gewoon niet eerder gaan omdat het hartje hier iedere keer stopte nadat ik het al een keer had zien kloppen. Hoop dan gewoon een mooi kloppend hartje te zien.

    Symptomen: voor mijn nod was ik met vlaggen misselijk en duizelig, had ik het gevoel dat ik alles sterker rook en nu precies niets meer. Wat menstruatieachtige krampen en een opgeblazen buik maar dat is het. Maakt mij ook heel onzeker dat het misselijk zijn in 1x weg is.

    Heb woensdag (dag voor nod) bloedname gehad, mijn hcg waarde was 135. Volgende week woensdag moet ik weer om te zien of deze waarde goed stijgt. Dus is daar maar opwachten. Vind het ook allemaal heel puuuuuuupppppp en zenuwslopend maar heb al vaak gezegd tegen mezelf dat ik moet loslaten, dat ik nu toch moet afwachten. Zolang men buik nog wat opgeblazen is zalt wel goed zijn zeker.

    Veel sterkte met het wachten. Hou ons op de hoogte.
     
  13. Monet

    Monet Bekend lid

    13 nov 2012
    586
    225
    43
    Helaas.. het is alweer over..
     
  14. bdotsie

    bdotsie Fanatiek lid

    3 dec 2012
    1.122
    0
    36
    Verzorgende in de thuiszorg
    België Arendonk
    Ow, heel veel sterkte!
     
  15. Hinti

    Hinti Fanatiek lid

    29 dec 2015
    1.463
    207
    63
    Vrouw
    Ah nee moet, zit net je topic te lezen. Wat vreselijk...
    Heb veel sterkte...
     

Deel Deze Pagina