Verstandskiezen getrokken maar zwanger

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Kate87, 13 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kate87

    Kate87 Bekend lid

    11 jan 2017
    636
    595
    93
    Maandag heb ik 2 verstandskiezen laten trekken (wat heel lastig ging) en wilde, voordat ik zwaardere pijnstillers innam (ibuprofen) zeker weten dat ik niet zwanger was omdat we toch hadden geklust deze maand. Mooie verrassing was dat dit dus wel zo was, ondanks dat ik geen enkele klacht had.
    Alleen zit ik er nu dus mee dat ik alleen maar 4dd paracetamol mag en niks meer. Kaakchirurg al gebeld en er is gewoon niks anders.

    Hebben meerdere zwangeren dit al eens meegemaakt? Wat hebben jullie gedaan qua pijn verlichting? Ik kan echt met regelmaat wel huilen van de pijn. Het is nu 5 dagen en het lijkt absoluut niet minder te worden nog. Schoonhouden etc doe ik allemaal, maar zijn er geen huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die mogen als je zwanger bent en die de scherpe randjes van de pijn wegnemen?
     
  2. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Na een paar dagen hoort het echt minder te worden.
    Misschien heb je een ontsteking. Ik zou in ieder geval even bellen of je weer langs kunt komen om te kijken of alles wel goed geneest.
    Ik heb jaren geleden alle 4 mijn verstandskiezen laten trekken en bij 1 deel een ontsteking gehad en die deed flink pijn voor een lange tijd de andere kant was echt binnen 3 dagen over.
     
  3. EvaBram

    EvaBram Actief lid

    28 aug 2014
    203
    0
    16
    NULL
    NULL
    In tegenstelling tot wat veel mensen denken is paracetamol een hele goede pijnstiller. Zorg dat je tijdig je volgende dosis inneemt zodat je een spiegel opbouwt. Helaas is paracetamol niet ontstekingsremmend. Ibuprofen is dit wel. Houd dus goed in de gaten of je geen ontsteking krijgt.

    Veel sterkte ermee.
     
  4. EvaBram

    EvaBram Actief lid

    28 aug 2014
    203
    0
    16
    NULL
    NULL
    Oh en neem je wel 1000 mg per keer? 500 mg zet geen zoden aan de dijk.
     
  5. Kate87

    Kate87 Bekend lid

    11 jan 2017
    636
    595
    93
    Bedankt! Ja ik weet de werking van paracetamol en de noodzaak voor het opbouwen van een spiegel. Ik neem netjes 4dd 1 gram in. Maar als enige pijnstilling hierna schiet het toch echt tekort.
    Het voelt niet ontstoken en zo ziet het er ook niet uit. Het lijkt gewoon goed te genezen (voordeel van de mond, wonden genezen sneller) maar het duurt lang voor de blootliggende zenuw weer bedekt is en daar komt, vermoed ik ook de pijn vandaan.

    Dus vandaar dat ik hoopte op middeltjes die het proces kunnen verspoedigen, of die de pijn kunnen verminderen, zonder schadelijk te zijn voor de mini in mijn buik
     
  6. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.162
    3.120
    113
    Vrouw
    Ik zou toch contact opnemen met de kaakchirurg / je tandarts want het klinkt toch als een ontsteking. Zeker na 5 dagen zou het beter moeten gaan. Het enige wat ik je daarnaast kan adviseren is spoelen met een soort mondwater (weet niet of dat mag met zwangerschap). Maar juist omdat je zwanger bent (gefeliciteerd trouwens!) zou ik goed in de gaten houden dat er geen ontstekingen ontstaan want dan ben je veel verder van huis. Succes!
     
  7. palomi

    palomi Bekend lid

    23 mrt 2016
    947
    0
    16
    Je zou bij de apotheek/kruidvat/Etos een spoelmiddel kunnen halen; vitis
    Deze is antibacterieel en bevorderd de genezing.. Let op met voedel dat dit er niet in gaat zitten.
    Heb je hechtingen? Deze er na ongeveer 1,5 week uit laten halen dat scheelt ook vaak al heel veel.
    Dan kan je tandarts ook meteen zien hoe de wondgenezing gaat en eventueel kun je een gebogen spuitje mee krijgen om de wond met water uit te spoelen. .

    Succes! En gefeliciteerd met je zwangerschap natuurlijk
     
  8. Kate87

    Kate87 Bekend lid

    11 jan 2017
    636
    595
    93
    Spoelen (in de wond) doe ik idd al met chloorhexidine, dus ook ontsmettend/antibacterieel. Maar dat is wel 4 keer per dag een regelrechte hel. Moet echt een uur bijkomen daarvan! Ook wel nodig hoor, dat spoelen, wat er aan voedsel in gaat zitten is schokkend!
    Ik kijk het even aan hoe het gaat en anders morgen even naar de spoed kaakchirurg om te laten beoordelen.

    Er zitten 3 hechtingen in, dus zal die zeker zodra het kan laten verwijderen, al zijn het oplosbare. Als dat al kan schelen zou fijn zijn! Bedankt voor de tip!
     
  9. Secretangel

    Secretangel Fanatiek lid

    28 jul 2013
    1.396
    287
    83
    Zuid-Holland
    Heb je een vieze smaak in je mond? Dan kan het zijn dat je een 'dry pocket'. Dan is de doorbloeding niet goed en geneest het niet zo snel. Na 5 dagen zou het echt al beter moeten gaan.
     
  10. Kate87

    Kate87 Bekend lid

    11 jan 2017
    636
    595
    93
    Secretangel, ja ik heb wel een gekke smaak in mijn mond, maar moet eerlijk bekennen dat ik dit nu pas realiseer, ik ging er vanuit dat dit zwangerschapsgerelateerd is (aangezien ook het eten gek smaakt en anders).
    Zit zo eens te lezen over wat je schrijft en dat klinkt wel bekend. Maar als ik de behandeling lees, doe ik al wat ik moet doen.

    Help me herinneren dat als ik ooit nog die andere kant wil laten trekken, dat ik van tevoren een test doe, dat ik dit nooit meer zonder fatsoenlijke pijnstilling hoef te doen hihi.
     
  11. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Msschien een gekke gedachte, maar is overleggen voor meer paracetamol geen optie? Ik mocht/mag er volgens mij 6 per dag (niet tand-gerelateerd, maar toch). Beterschap in ieder geval!
     
  12. palomi

    palomi Bekend lid

    23 mrt 2016
    947
    0
    16
    Weet je of er een bot frais is gebruikt? Bot genezing geeft sowieso heel veel pijn en is vaak pijnlijker dan het trekken zelf...
     
  13. Kate87

    Kate87 Bekend lid

    11 jan 2017
    636
    595
    93
    Keija, is geen gekke gedachte, maar je mag er maximaal 4 keer per dag 2 (1 gram dus), dus met 8 paracetamollen zit ik echt op de max. Meer kan schade aan je lever veroorzaken. Nu zal het niet van 1 keer wat extra direct fout gaan, maar zeker met zo'n humpie in mijn buik wil ik dat risico niet nemen.

    Ik vrees dat het gewoon echt schoonhouden is en hopen dat het snel over is.
     
  14. Kate87

    Kate87 Bekend lid

    11 jan 2017
    636
    595
    93
    Wat is een bot frais?
    Ze hebben mijn onderste kies in 4'ren moeten boren om hem eruit te krijgen (en alsnog grof geweld gebruikt, m'n mondhoek is gewoon ingescheurd!)

    [edit] Op google vond ik een foto die exact op die van mij leek. Zo zat mijn onderste verstandskies ook. Horizontaal dus. En zat zoveel tandvlees overheen dat het daarom ook heel lastig ging.
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina