Hee ik had even een gek vraagje. Ik ben 12 weken zwanger, en dol op champignons. Was ze heerlijk aan het eten tijdens de film, tot ik mij opeens af vroeg of deze wel rauw gegeten mogen worden tijdens de zwangerschap... Ik heb een beetje rond gegoogled en de een zegt van wel, de ander weer van niet. Echt wijzer wordt ik er niet van. Weten jullie misschien van hoe of wat?
Een champignon is een schimmel/paddenstoel in mijn idee? En worden gekweekt tussen de mest. Zou na verhitten denk ik wel mogen, maar rauw lijkt me niet heel verstandig. Ik weet er echter het fijne niet van.
Dat is inderdaad ook wat ik las. Maar dan wordt daar op gereageert met dat het zou betekenen dat je het sowieso niet kan eten. Ook niet buiten de zwangerschap om. Een andere site geeft weer aan dat het wel kan maar met mate. Dus kom er niet uit via internet en heb er zo een trek in
Eet je rauwe champignons als snack? Ieuw! Maar goed, aangezien champignons groeien op een combinatie van kippen- en paardenpoep, zou ik ze (überhaupt nooit) rauw eten.
Hahaha die 'ieuw' hoor ik wel vaker. Ik denk toch dat ik het zekere voor het onzekere neem, en ze met pijn in m'n hart maar laat staan 14 Feb (valentijn) hebben we een pretecho voor het geslacht, en kan het altijd dan even navragen. In ieder geval bedankt voor het reageren
Anders altijd tussendoor even de verloskundige bellen, toch? Hoef je ook niet nog een maand te wachten
Ik vind het ook lekker haha. Heb het tijdens de zwangerschappen ook af en toe genomen: niet als snack, maar als ik er mee kookte dan een of twee ofzo.
Ik vind ze rauw lekkerder zelfs. Maar ik zou het in jou geval even laten staan. Wel een enorm gezonde film snack
Nooit over nagedacht 😂 Maar idd als je het zo bekijkt is het misschien niet de meest verstandige groente om rauw te eten!
In rauwe paddenstoelen, zoals champignons en shii-takes, komt van nature de gifstof agaritine voor. Deze stof is vooral in grotere hoeveelheden giftig voor de mens. Je kan ze het beste staan tijdens de zwangerschap. Er is nog niet veel bekend welke invloed agaritine op je lichaam/zwangerschap heeft. Ze adviseren om ze alleen te eten als ze goed verhit zijn omdat de gifstof dood gaat.
Ja inderdaad. Wat hierboven staat. En het is ook mogelijk kankerverwekkend. Ook buiten de zwangerschap zou ik ze niet rauw eten.
dat heb ik dus ook nooit geweten. Ik heb in mijn leven al verschillende keren een hele bak rauw opgegeten! Nu tijdens de zwangerschap nog niet trouwens... oef!
Ik eet ze ook weleens rauw, maar tijdens de zwangerschap beter van niet. Ze worden op mest gekweekt en kunnen dus met allerlei ziekteverwekkers besmet zijn. Dat van die gifstoffen wist ik trouwens ook niet.
Ik vind het ook heerlijk! Maar al van kleins af aan geleerd niet meer dan af en toe 2 a 3 te eten, vanwege de stof agaritine.
ik ben eind 30 en mocht ze in mijn jeugd al niet meer rauw eten van mijn moeder omdat dat toen bekend werd dat je dat 'bereidt' moet eten en niet rauw. dus al zeker 20 jaar geleden werd verteld dat je champignons beter niet rauw kunt eten. Ik kan me het uberhaupt niet meer voorstellen dat dat lekker is
Op voedingscentrum.nl staat: Mag ik champignons rauw eten? Dat is niet verstandig. In rauwe paddenstoelen, zoals champignons en shii-takes, komt van nature de gifstof agaritine voor. Deze stof is vooral in grotere hoeveelheden giftig voor de mens en is daarnaast mogelijk kankerverwekkend. Enkele plakjes rauwe champignon, bijvoorbeeld in een salade, kunnen geen kwaad. Maar bij grotere hoeveelheden geldt het advies paddenstoelen te verhitten. Door paddenstoelen te verhitten, zoals bij smoren, stoven en bakken, wordt de agaritine gedeeltelijk afgebroken. Ook door paddenstoelen te bewaren in de koelkast daalt het gehalte agaritine.