Migraine, ervaring mee?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Nescio, 15 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Bij mijn eerste twee zwangerschappen had ik vanaf week 20 ongeveer veel last van migraine. Het verloopt altijd volgens een vast patroon: ik zie opeens, vanuit het niets, een vlekje in mijn gezichtsveld. Dat breidt zich langzaam uit tot ik niets meer zie. Vervolgens verdwijnen de vlekken en krijg ik tintelingen in mijn mond, neus, en hand (meestal aan een kant), ook aan een kant van mijn hoofd. Als die tintelingen verdwijnen krijg ik hoofdpijn.

    Wat ik deed tijdens de vorige zwangerschappen: meteen ogen dicht en, als het mogelijk was, op bed. Een glas paracetamol (1 gram). En dan wachten tot het over was.

    Zo'n aanval duurt ongeveer 4 uur en daarna ben ik ongelofelijk brak. Bij de tweede had ik zelfs een aanval tijdens de bevalling.

    Nu bij deze zwangerschap had ik er gisteravond al last van. Ik ben direct naar bed gegaan en heb er gelukkig doorheen geslapen. Maar met het oog op mijn werk en nog zoveel weken te gaan vraag ik me toch af of er IETS aan te doen is. Medicatie mag ik niet nemen.

    Ervaringen?
     
  2. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.078
    286
    83
    Emmeloord
    O dat is naar. Ik heb er gelukkig geen last meer van. Heb het als puber erg gehad. Net als jij migraine met aura. Had toen inderdaad iets met
    Coffeine er in. Maar in een zwangerschap mag je dacht ik niet meer dan paracetamol :(
    Misschien kun je het zoeken in een andere hoek zoals aromatherapie of homeopathie of misschien wel acupunctuur om de hormonen meer in balans te krijgen....
     
  3. Noorie

    Noorie Niet meer actief

    Ik heb in het dagelijks leven migraine en tijdens m'n zwangerschap ook na 18 weken.
    Hier hielp fysio (het kwam echt vanuit m'n nek)
    Ik zie ook aura's (vlekjes) en ben even "blind"
     
  4. Besco

    Besco Fanatiek lid

    2 jun 2016
    1.154
    999
    113
    Ik heb ook migraine gehad, maar dan vooral in het begin van m'n zwangerschap. Las toevallig laatst dat magnesium tabletten zouden helpen. Heb er zelf geen ervaring mee maar misschien is het de moeite waard om na te vragen bij de apotheek?
    Succes!
     
  5. Rianne86

    Rianne86 Actief lid

    11 jul 2011
    114
    1
    0
    Ik heb het ook gehad tijdens deze zwangerschap. Ben bij de huisarts geweest. Die heeft met de gyn overlegt en van haar mocht ik paracetamol met codaïne of cofaïne. En evt ibuprofen. Voelde met er toch niet lekker bij om dat in te nemen. Dus heb dat uiteindelijk ook niet gedaan. Ik red het nu met de nieuwe paracetamol van kruidvat, ik weet alleen even niet hoe ze heten, zijn capsules die je in neemt. Blauw met geel doosje😉 Misschien is dat nog te proberen.
     
  6. Jeda80

    Jeda80 Bekend lid

    25 sep 2014
    798
    24
    18
    Heb je ook last van je nek? Of is het echt alleen je hoofd?
    Je zou acupunctuur kunnen proberen misschien dat dat helpt?
    Of iets anders in die richting?
    Ik heb het juist niet in mijn zwangerschappen maar verder wel.. echt de hel is het.
    Sterkte Meis!
     
  7. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Dank je wel. Het is echt alleen in mijn hoofd. Ik ga binnenkort wel weer naar de fysio voor mijn rug en bekken, en dan vraag ik of ze ook meteen naar mijn nek kan kijken voor blokkades.

    Acupunctuur ga ik zeker proberen, ik heb daar meer goede dingen over gehoord.
     
  8. sheveloper

    sheveloper Actief lid

    2 dec 2015
    100
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik heb het ook. Voor mijn zwangerschap nam ik direct Saridon als ik het aan voelde komen. Als ik dan op tijd was, kwam de echte aanval niet. Maar nu ik zwanger ben mag ik geen Saridon en ben ik er achter dat een aanval dan 3 dagen duurt met na-hoofdpijn van nog eens anderhalve week :(
    Maar nu zei iemand dat je een vergelijkbaar recept kunt nemen: 2 paracetamollen en een bak hele sterke koffie/espresso. Je vaten trekken dan samen (ipv uitzetten) en dat helpt.

    Kun je proberen! Ik ga het iig zeker proberen als er weer een aanval komt! (ik krijg geen koffie door m'n keel maar dat heb ik er dan echt voor over)

    Ik merk trouwens dat mijn aanvallen getriggerd worden door luchtdruk en/of veranderingen van temperatuur en geen goede ventilatie in ruimtes. Kun je ook nog (proberen te) vermijden!
     
  9. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Jeetje 3 dagen, ik mag dan echt niet klagen! Wat naar dat je er zoveel last van hebt :(

    Ik zal zeker letten op luchtdruk, ik denk dat dat ook mee kan spelen inderdaad.

    Koffie krijg ik nu ook niet binnen, misschien verandert dat nog.
     
  10. AmberM

    AmberM Actief lid

    27 nov 2016
    107
    2
    18
    NULL
    NULL
    Je zou kunnen kijken of de aanvallen door iets getriggerd worden. Bij mij is het een langere periode van extreme stress. Het is de manier van mijn lijf om de stekker eruit te trekken :p Inderdaad begint het met vlekken, ook word ik extreem gevoelig voor geluid en geuren en naar bed is de enige oplossing als het komt.

    En ik heb gemerkt dat ik juist heel erge hoofdpijn krijg van koffie. Een dagelijks kopje is genoeg. Niet helemaal hetzelfde als migraine aanval maar nog steeds bijzonder vervelend. Caffeine is niet het probleem, iedere dag thee of cola is geen punt. Mysterieus goedje die koffie ;)

    Misschien is er voor jou ook een trigger te vinden?

    Herinner me opeens een verhaal van een kennis die na hwt wchrappen van light producten (aspartaan wss) opeens geen last meer had. Zooets simpels kan het soms zijn.
     
  11. Marshmallow

    Marshmallow Actief lid

    9 jan 2017
    148
    4
    18
    Primperan zetpil en een kwartier later twee paracetamol, helpt bij mij meestal tegen migraine en dat mag in principe ook tijdens de zwangerschap. Zelf heb ik tijdens de zwangerschap geen migraine meer gehad, terwijl ik het normaal gesproken eens in de week heb.
     
  12. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Ik ga zeker op zoek naar triggers. Aan voeding kan het volgens mij niet liggen, want ik eet ongeveer hetzelfde en heb het dus alleen zo erg als ik zwanger ben.

    Wel met vermoeidheid en ik denk toch ook geblokkeerde spieren...
     
  13. Petra13

    Petra13 Niet meer actief

    Het zou kunnen zijn dat je nu je zwanger bent anders reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Bij mij is (te) zout eten echt een trigger en vaak één geblokkeerde spier in mijn nek. Het kan ook helpen om je kaakgewricht te masseren, dit helpt bij mij maar tijdelijk, maar dat kan net genoeg zijn om thuis te komen...

    Nu tijdens de zwangerschap heb ik veel minder last van migraine, en is de enige oplossing in bed gaan liggen met de gordijnen dicht en niet te veel bewegen. Paracetamol helpt bij mij met migraine niets :x.

    Veel succes met een oplossing zoeken, ik hoop dat je snel iets vindt om het dragelijker te maken of op te lossen.
     

Deel Deze Pagina