Harde buik 19 weken zwanger

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Mieke1985, 15 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mieke1985

    Mieke1985 Lid

    18 apr 2016
    24
    1
    0
    NULL
    NULL
    Hoi meiden,

    Ik ben 19 weken en heb op sommige al geregeld harde buiken.
    Afgelopen dinsdag ben ik doorverwezen naar het ziekenhuis voor controle omdat ik mij veel zorgen maakte en zij dachten dat ik een blaasontsteking had. De uitslag krijg ik aankomende week.
    Vandaag heb ik ze geteld en heb er tot nu toe ongeveer 8 gehad vandaag.
    Dit is in rust, maar ook als ik wat ik het huis aan het doen ben.
    Op internet lees ik dat het normaal is om vanaf 30 weken geregeld harde buiken te hebben en maak mij dus een beetje zorgen omdat ik nog maar 19 weken ben. Ze zijn niet pijnlijk en trekken ook binnen een paar seconden weg.
    Het lijkt bij mij een verband te hebben met spanning, dan heb ik er vaker last van dan als ik geen spanning heb. Morgen de 20-weken echo waar ik bijhoorlijk gespannen voor ben. Zou het met spanning kunnen samen hangen?
     
  2. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Zou kunnen, maar dan lijkt het me dat je wel heel erg gespannen moet zijn. Zo erg dat je bij wijze van al dagen nauwelijks een hap door je keel krijgt. Ben je ook zo gespannen dan?

    Want harde buiken ontstaan juist veelal door teveel INspanning. Werk je ook? Heb je het daar erg druk? Ben je ook veel drukdoende in huis? In rust na druk te zijn geweest, kun je vervolgens ook harde buiken krijgen.
    Veelal wordt geadviseerd het toch echt rustiger aan te doen, desnoods te stoppen met werken (ziektewet).
     
  3. Mieke1985

    Mieke1985 Lid

    18 apr 2016
    24
    1
    0
    NULL
    NULL
    Nee, ik werk al minder in verband met HG waar ik van aan het herstellen ben. Verder doe ik het fysiek rustig aan.
     
  4. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Ik kreeg het ook al vroeg, maar mijn verloskundige zei alleen dat ik rustiger aan moest doen.
    Nu heb ik mijn tempo aangepast en heb er juist rond deze tijd weinig last van.
     
  5. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ik had het ook rond die tijd. Moest toen ook urine na laten kijken en heb toen wel paar keer blaasontsteking gehad. Maar ook daarna nog last van gehad. Zowel met inspanning als wanneer ik rustig aan deed (en ik deed al rustig aan ivm misselijkheid en overgeven al die tijd ervoor en daardoor geen energie). En nu nog steeds veel harde buiken helaas.
    Bij mij werd gezegd dat het onschuldig is als het niet regelmatig is, ze niet extreem pijnlijk zijn (dat je niet meer kan praten vd pijn) en/of als je geen bloedverlies hebt. Vooral vervelend, dat wel.
    Als je het niet vertrouwt kun je altijd je vk bellen, dan stellen ze je wat vragen om te bepalen of het erg is of niet, en kan ze je evt geruststellen.
     
  6. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Je hebt Hg gehad? Hoe gaat t daar nu mee? Als je maag en darmen nu weer op gang komen kun je de een oorzaak te pakken hebben.
    Mocht je bijvoorbeeld obstipatie hebben oid ksn je baarmoeder hierop reageren. Stess werkt nooit mee natuurlijk.
    Is je urine op kweek gezet? Je lichaam is nu heel hard aan t werk. Herstellen, zwangerschap rond 20 weken hier een groeispurt gehad... daar kan je lijf echt op reageren.
     
  7. Mieke1985

    Mieke1985 Lid

    18 apr 2016
    24
    1
    0
    NULL
    NULL
    Met de HG gaat het beter. Weinig last nog van misselijkheid, maar merk dat ik door het vele afvallen nu echt weer op kracht moet komen.
    Emotioneel gezien is het ook niet echt in mijn koude kleren gaan zitten (mede door negatieve reacties uit mijn omgeving).
     
  8. VroegeLente

    VroegeLente Actief lid

    3 mei 2015
    347
    146
    43
    Ik heb ook last van harde buiken sinds 19/20e week. Ik maakte me echt heel veel zorgen en was bang dat harde buiken weeen zouden worden. Heb mijn zorgen geuit bij de VK en voelde me niet serieus genomen zolang geen regelmaat en geen pijn hoefde ik niet te bellen. In mijn geval hadden ze dus gelijk. Ik ben nu 28 wk zwanger en sinds een week veel minder harde buiken. Waarschijnlijk is het een groeispurt geweest.
     
  9. Mieke1985

    Mieke1985 Lid

    18 apr 2016
    24
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ja, ik ben ook bang dat het weeën worden en ik een vroeggeboorte zal krijgen. Die onzekerheid heeft waarschijnlijk te maken met mijn verleden met miskraam en bbz'en.
    Fijn om te horen dat je al 28 weken bent en dat het nu minder is!
     
  10. Lasas

    Lasas Bekend lid

    20 aug 2013
    993
    30
    28
    Vanaf week 17 harde buiken gehad, 1x blaasontsteking, verder niet. Ik werkte niet, ook ivm Hg. Hg heeft tot eind geduurd en harde buiken waren soms wel, maar heel vaak niet gekoppeld aan het spugen. Daarnaast bloedingen, heeeeel bang geweest voor vroeg geboorte en uiteindelijk 1x geremd, maar zoontje is met bijna 40 weken geboren.
    Loop je bij psych voor hulp bij de Hg??
     
  11. Miekiej88

    Miekiej88 Fanatiek lid

    7 nov 2011
    1.262
    0
    36
    Gelderland
    Eerste zwangerschap heel veel harde buiken van +-15wkn. Wist echt niet waar ik het zoeken moest en was als de dood voor een vroeggeboorte. Minder gaan werken en veel rust gepakt. Extra controles gehad van baarmoederhals. Harde buiken bleven.. Conclusie; extreem gevoelige baarmoeder die overal op reageert middels harde buiken. Nu weer zwanger en vroeg harde buiken. Maar toch kan ik ze nu veel beter hebben. Ben er geruster onder. Het hoort bij mij helaas.
    Dit is bij iedereen anders dus wel in de gaten houden. Blijf je zorgen houden gewoon weer aan de bel trekken en doe het rustiger aan zou ik adviseren.
     
  12. VroegeLente

    VroegeLente Actief lid

    3 mei 2015
    347
    146
    43
    Sorry misschien een domme vraag maar wat is Hg?
     
  13. Mommysince13

    Mommysince13 VIP lid

    7 nov 2012
    5.683
    326
    83
    Vrouw
    Horeca medewerker Hotel
    ik heb in mijn zwangerschap ook HG gehad in het begin, en vervolgens vanaf week 21 harde buiken vanaf 24 weken ben ik toen volledig gestopt met werken en veel rust gehouden
    mijn dochter is uiteindelijk met 39,5 week geboren :)

    Probeer je niet te veel zorgen te maken uit ervaring weet ik dat dat het juist erger maakt, als de echo's laten zien dat er niks mis is en de hartslag is goed dat is het ook echt goed!
     
  14. Mommysince13

    Mommysince13 VIP lid

    7 nov 2012
    5.683
    326
    83
    Vrouw
    Horeca medewerker Hotel
    HG staat voor hyperemesis gravidarum
    Komt eigenlijk neer op zeer extreme zwangerschapsmisselijkheid, vaak moeten vrouwen zoveel spugen dat ze niks binnen kunnen houden en dan vaak wegens uitdroging in het ziekenhuis terecht komen
     

Deel Deze Pagina