Zo misselijk en beroerd..

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door RoAn1981, 16 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RoAn1981

    RoAn1981 Fanatiek lid

    17 nov 2011
    1.858
    461
    83
    Ik kom hier even van me afschrijven, in de hoop dat er misschien mensen iets herkennen en wellicht nog tips hebben.
    Ik ben nu bijna 11 weken zwanger en vanaf het eerste moment al kotsmisselijk, 24 uur per dag. In de eerste weken gaf ik zoveel over dat ik al 2 keer opgenomen ben omdat ik praktisch uitgedroogd was. Inmiddels heb ik ongeveer het zwaarste anti-misselijkheid medicijn gehad dat er is (Zofran) en dat deed eigenlijk bijna niks.

    Ik raak er wanhopig van, zo wanhopig dat ik af en toe denk: ik breek de zwangerschap af :( Ik heb nog een dochter van 3,5 rondlopen en hoewel de zorg voor haar goed geregeld is (man doet veel en familie probeert bij te springen waar kan), word ik er zo verdrietig van dat ik bijna niets met haar kan. Ik lig vooral op bed. Ik werk al bijna 4 weken niet meer.

    Wie herkent dit en heeft misschien nog tips?
     
  2. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.628
    3.754
    113
    Wat verschrikkelijk!! Ik ben nu 12.5 weken en de afgelopen 5 weken ziek gemeld geweest. Voelde me zo schuldig dat ik niet voor mijn zoon kon zorgen en dat ik mijn collega's zo liet zitten.

    Ik heb geen tips, wil je alleen heel veel sterkte wensen en hoop dat het snel beter gaat! Bij mij gaat het sinds een week echt een stuk beter dus hoop dat het voor jou ook snel komt!
     
  3. Marshmallow

    Marshmallow Actief lid

    9 jan 2017
    148
    4
    18
    Ik ben ook sinds begin zwangerschap heel misselijk. Het lijkt nu met 14 weken iets minder te worden. Kleine beetjes tegelijk eten helpt bij mij om het nu eindelijk binnen te houden. ' s morgens halve snee brood, tussendoor banaan, 's middags 1 snee brood en 's avond een paar hapjes van alles.

    Sterkte, hopelijk wordt het bij jou ook minder.
     
  4. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.532
    1.550
    113
    Oh heel herkenbaar. Ik ben gelukkig niet uitgedroogd geweest, ondanks dat ik rond de 8 weken nauwelijks dronk en in 1 week 5 kg kwijt was. Maar eten gaat voor geen meter en nog steeds niet. En als ik met heel veel moeite wat weg heb gaat het er 9 vd 10 x weer uit. Had zo gehoopt dat het nu wel iets beter zou gaan. Ik heb ook echt vaak momenten dat ik het helemaal niet meer zie zitten. Ik lig al 2 mnd op de bank. Voel me schuldig naar de ongeboren baby voor het slechte eten en ik voel me schuldig naar mijn dochter toe omdat ik slecht voor haar zorg.
    Maar ik ben vooral zo bang dat het niet meer stopt met een week of 16-20. En dat ik de rest vd zwangerschap er last van blijf houden, wat een hel zou dat zijn.

    Enige tip die ik heb is eet vooral wat je nog lekker vindt en elk uur een klein beetje.
     
  5. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Klinkt als HG. Er is een facebookpagina waar allemaal dames zijn die hetzelfde doormaken en waar je dus ook veel tips kunt krijgen wat betreft voeding en medicatie. Zou me zeker daar aanmelden. Ik heb daar veel aan gehad.

    Zelf heb ik de tweede en deze zwangerschap veel baat gehad bij acupunctuur maar helaas is dat niet voor iedereen de gouden tip. Wel het proberen waard.
     
  6. Wish88

    Wish88 Bekend lid

    31 jan 2014
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wat heftig zeg! Heb geen tips voor je, zit gier in een soort gelijk schuitje, ben nog 10 weken zwanger en alles wat ik eet ben ik kotsmisselijk. Hoef niet over te geven maar de situatie waar ik in zit zou ik het liever uitgekotst willen hebben :( kan bijna niks eten zonder een glas sap of cola ( ik weet dat cola slecht is maar het helpt wel een beetje)
    Misschien helpt wat koolzuur of sap jou ook?
     
  7. linkydink

    linkydink Actief lid

    29 dec 2015
    104
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als ik het lees komt het gewoon weet helemaal terug dat machteloze gevoel bah, wat bij mij een beetje hielp was elke 2 uur wat kleins eten, zoveel mogelijk rust en slokjes cola tussendoor..

    Sterkte en hou vol! Bij mij was het opeens over bij 12/13 weken, ik hoop bij jullie ook!
     
  8. joos1

    joos1 Bekend lid

    29 dec 2006
    509
    0
    16
    Het is zooo vreselijk verlammend die misselijkheid :( .
    Misschien kan je een combi van Zofran en bijv. Primperan krijgen?

    Ik heb de 2e zwangerschap ook een klein beetje baat gehad bij accupunctuur dus misschien is dat ook een optie voor jou?

    Vanaf een week of 16 ging het iets beter met mij.
    Ik was nog wel misselijk (dat ben ik eigenlijk deze hele zwangerschap gebleven) , maar het werd weer dragelijk.

    Heel veel sterkte!
     
  9. Lasas

    Lasas Bekend lid

    20 aug 2013
    993
    30
    28
    Een combi van medicijnen kan je misschien helpen, zofran en Primeran, zodran en enesafene. Slik je al maagbeschermer zoals omeprazol?? En daarna zijn er nog meer medicijnen. Evt sondevoeding een optie... ben je nu uitgedroogd? Word je begeleid door een dietist?

    Kijk eens op zehg, en jekunt ja aanmelden op ons besloten Facebookpagina, heel veel meiden in dezelfde situatie met heel veel tips en in ieder geval veel begrip en luisterend oor. Sterkte Meis!
     
  10. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Poeh dat klinkt heftig! Heel veel sterkte! Het klinkt idd als HG.

    Ik ben ook heel misselijk deze zwangerschap, af en toe braken, maar continu van die kokhalsneigingen maar dat er niets uitkomt. Wat hier werkt is goed rusten (na het eten even gaan liggen), en vooral alleen dingen eten waar ik trek in heb. Als ik iets eet waarvan de structuur alleen me niet aanstaat, begint het weer.

    Succes, en hopelijk ben je er snel vanaf!
     
  11. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.138
    1.059
    113
    Wat rot dat je zo ziek bent. Ja, dit is zeker weten HG en ik zou je zeker adviseren om te gaan kijken naar steunpunt zehg wat al eerder genoemd is. De besloten facebook groep is ook erg prettig, vond ik, de wetenschap dat je niet de enige bent en een stukje 'gedeelde' smart.

    Het is vreselijk rot als je er niet kunt zijn voor je kind zoals je eigenlijk zou willen, maar het is goed om te bedenken dat kinderen heel flexibel zijn (en ook zien dat het geen onwil is van jouw kant!) en dat het tijdelijk is.

    Ik heb in mijn 2e zwangerschap nauwelijks voor mijn oudste kunnen zorgen en mijn 3e zwangerschap ook 9 maanden in bed of op bank gelegen, omdat ik door HG gewoon niets kon (bij 3e zelfs vanaf 5 wkn in ziektewet en ik ben pas na mijn verlof weer aan het werk kunnen gaan, een jaar (!) later...). Mijn kinderen hebben hier niets aan over gehouden, sterker nog, ik zou je niet kunnen zeggen dat ze er veel last van hebben gehad.

    Wat ik verder ook nog wil opmerken, je zit nu (waarschijnlijk) ook wel echt op het heftigste punt. Tussen 9-13 wkn zit HCG op zijn piek en zijn veel vrouwen ook op hun meest beroerd. Ergens na de 16-20 wkn zit er voor veel vrouwen wel enige verbetering in, ook bij HG. En je zo beroerd voelen werkt enorm op je psyche, verdriet, somberheid en depressieve of angstige gedachten horen er eigenlijk 'gewoon' bij. Je mag ze ook best toelaten, het is alleen maar menselijk. En praat er over als ze de overhand krijgen.
     
  12. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Wat vervelend zeg! Heel veel sterkte!

    Ik ben bij de oudste ook zó ziek geweest dat ik heel hard geroepen heb dat ik dit kind niet meer hoef. Wat kan een mens zich ellendig voelen! Ik kon toen ook alleen maar in een donkere kamer op bed liggen, zonder geluid en al helemaal zonder luchtjes. En dagenlang slapen..

    Voor jou extra zwaar, omdat je nog een kindje rond hebt lopen. Ik snap dat je je schuldig voelt, maar denk toch dat je moet proberen dat van je af te zetten. Nu zorgen andere mensen even voor haar en je kunt haar uitleggen dat mama ook weer beter wordt en dan weer allemaal leuke dingen met haar kan doen. Het is gewoon even niet anders.

    Tips heb ik helaas niet, het enige dat ik kon doen was de tijd uitzitten. Bij de oudste duurde het 20 weken, bij de jongste 16 en bij dezeen zwangerschap weer 16 weken...
     

Deel Deze Pagina