Continu honger maar snel vol

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Friesje203, 17 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Friesje203

    Friesje203 Fanatiek lid

    31 dec 2014
    1.142
    844
    113
    Ik geloof dat het er wel bij hoort, maar tips en ervaringen vind ik erg fijn om te lezen.

    Ik heb continu honger en moet echt elk uur wat eten, maar zit ook super snel vol. Zoals bij de lunch met moeite 2 boterhammen en na een klein bordje eten s avonds ook (mijn man vindt het niet erg, die krijgt nu vaak een stukje van mijn vlees).

    Ik eet nu overdag vooral brood, krentebolletjes, crackers, beschuiten, fruit en liga. Heb totaal gelukkig geen zin in zoetigheid terwijl ik wel een zoetekauw ben. Af en toe een handje nootjes of chipjes lust ik nog wel. Oh en heb enorme zin in patat of mac, maar hier gelukkig nog niet aan toe gegeven:)

    Daarnaast veel pijn in m'n maag, maar daarvoor moet ik straks ff langs de huisarts.

    Hebben jullie tips qua eten of ervaringen? En zo ja tot hoeveel weken kan ik dit verwachten ;)
     
  2. ACP0309

    ACP0309 Actief lid

    28 jul 2016
    176
    0
    16
    Ik ben nu 19w4d en heb dit nog steeds ;)...
    M'n ogen zijn groter dan m'n maag, dus soms begin ik aan een behoorlijke maaltijd en moet ik na een paar happen al opgeven. Ik heb trouwens wel precies het omgekeerde wat betreft hartig-zoet: ik ben normaalgesproken van het hartige, maar heb nu ontzettend behoefte aan zoet!

    Ik kan je niet zo veel tips geven, behalve gewoon te zorgen dat je veel kleine snacks bij je draagt... Dan kun je de honger-'aanvallen' sneller onder controle krijgen.
     
  3. Goldfishie

    Goldfishie Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.331
    25
    48
    Ryanne: ik heb precies hetzelfde.

    Vooral in de ochtend moet ik ieder uur wel iets eten. Hier is het vooral crackers, fruit, roggebrood, mueslireep, eierkoek, boterham of rijstwafel met of zonder beleg. Na de lunch gaat het me beter af en het avondeten schep ik niet meer zoveel op als normaal, ik zit dan sneller vol. In mijn tas, jas en in de auto liggen standaard pepermuntjes of mueslirepen voor de snelle trek, zodat het gevulde gevoel er weer even zit.
     
  4. 1BB

    1BB Bekend lid

    3 okt 2016
    573
    67
    28
    Vrouw
    ♡
    Ik had dit voor mijn zwangerschap ook dus ik ben het gewend. (Ik kan nog geen eens een happy meal op).

    Ik eet gewoon twee keer ontbijt, twee keer lunch en twee keer avondeten. Probeer eieren te eten, kip, joghurt, avocado en noten bij de maaltijd of als tussendoortje. Zit je langer van vol. Of maak tussendoor een smoothie.
     
  5. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ja ik heb dat ook. Ik neem dan ook extra vaak gezonde tussendoortjes zoals kwark met een banaantje, een handje ongezouten noten (dit doe ik soms echt wel 2x op een dag), een peer, rijswafel met kipfilet of kaas, beschuitje met rookvlees dat soort dingen. Zolang het gezonde, goed vullende tussendoortjes zijn kan het geen kwaad (als je maar niet extra koeken bij de koffie enzo neemt ;)).

    Hier afgelopen weekend wel een keer schandalig toegegeven aan mijn trek in patat!
     
  6. Annnelies88

    27 jan 2016
    44
    4
    8
    NULL
    NULL
    Wat toevallig, je bericht lijkt wel door mij geschreven haha. Ik heb echt precies hetzelfde, incl de patat en mac (die ik hiervoor al jaren niet op had :D )
    Heb ook dat ik bijna geen chocola meer eet terwijl ik dat hiervoor bijna dagelijks at. Veel meer trek in hartig
     
  7. mamabeertje

    mamabeertje Fanatiek lid

    9 sep 2015
    1.618
    349
    83
    Op het laatst had ik het nog steeds. Ik kon minder op tijdens de maaltijden, maar had na een uur wel weer trek. Ik hield het er maar op dat mijn maag in de verdrukking kwam, waardoor er minder in één keer in paste.

    Ik zou gewoon wat vaker iets eten en opletten dat je tussendoor dan niet alleen maar ongezonde dingen eet, maar fruit/yoghurt/boterham oid.
     
  8. Friesje203

    Friesje203 Fanatiek lid

    31 dec 2014
    1.142
    844
    113
    Dank jullie wel dames en gelukkig veel herkenning.
    Ga zo nog ff naar de winkel voor yoghurt en ongezouten noten en nog ff kijken voor rijstwafels of zo. Ongezonde dingen lijkt gewoon niet eens te lukken, chocola of koel maak je me helemaal niet blij mee momenteel. Het liefst crackers pindakaas of krentenbrood met kaas of gewoon een plakje kaas.

    Bij de dokter geweest die dacht aan maagvliesontsteking door het toegenomen maagzuur. Heb antagel gekregen en moet zeggen dat hier wel iets helpt, nog niet helemaal maar de erge pijn is nu wel afgezakt. Mocht ook gewoon rennie of graviscon halen maar van rennies werd ik vorige week misselijk.
    Hij gaf aan dat ik maar gewoon moest toegeven aan de honger, het is iets waar je lichaam toch om vraagt. Hij zei ook dat ik de extra kilo's er dan maar voor over moest hebben en dat die er daarna wel weer af konden (met een knipoog hoor, ik ben al heel m'n leven bij dezelfde dokter ;))
     
  9. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Ik heb ook constant honger maar ik zit in tegenstelling tot jou gewoon eigenlijk nooit vol. Heel bizar want voor mijn zwangerschap zat ik na een halve boterham al vol.

    Gevolg; genoeg vetjes voor de baby :p
     
  10. Friesje203

    Friesje203 Fanatiek lid

    31 dec 2014
    1.142
    844
    113
    Super goed idee de banaan met nootjes! Ik heb het met een beetje volle yoghurt gedaan. En die patat komt volgende week wel, dan zijn we op wintersport.

    Hoe was je echo?
    Edit: ik zie dat je een hartje hebt gezien!! Maar we lopen niet meer gelijk :(
     
  11. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Haha de echo was echt zóó bijzonder! We zagen direct iets flikkeren en dat was het hartje. Hebben het zelfs ook gehoord en dat was zó apart. Nu na de echo voelt het allemaal ook gelijk wat echter.
    Ik hoop dat ik me gewoon goed blijf voelen en vandaag is eigenlijk voor het eerst dat ik er écht van genoten heb ;) Nu heb ik het met eigen ogen gezien en alles wat er te zien was, was gewoon prima op schema! Zooooo blij!
     

Deel Deze Pagina