Zwanger en borstvoeding

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door MamaTee, 19 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaTee

    MamaTee Lid

    27 dec 2016
    81
    0
    0
    Een vraagje voor de moeders die borstvoeding geven/hebben gegeven tijdens zwangerschap.
    Ik ben nog pril zwanger (7 weken) en geef nog borstvoeding aan mijn 2-jarige zoontje. Ik vind het heerlijk en mooi om te doen maar nu ik de misselijke periode in ga merk ik dat ik het heel zwaar vind. elke keer als ik hem voed voel ik alsof ik leeg wordt gezogen en heb al 0 energie en wil het liefst hele dag in bed liggen.
    Denk erover om het toch sneller af te bouwen dan ik van plan was..
    Hoe doen jullie dat? Tips? Voor af bouwen of het met de zwangerschap combineren?
    Hij is nu ook nog ziek dus hangt het liefst 24/7 aan de borst...
     
  2. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.163
    3.120
    113
    Vrouw
    Ja ik heb het ook gedaan de eerste weken van de zwangerschap. Ik wilde het stoppen omdat ik tandemvoeden niet zo zag zitten en ik niet wilde dat zoon zijn broertje gaat associeren met dat hij geen bv meer krijgt.

    Tijdens de zwangerschap kreeg hij nog twee keer per dag voeding. De avond is er zonder moeite afgehaald. En de ochtend had wat meer voeten in aarde maar is nu ook gelukt. Hij slaapt daardoor ook beter. Hij krijgt verder voldoende ander zuivel.
     
  3. fee90

    fee90 Fanatiek lid

    21 mei 2015
    1.679
    39
    48
    Hoe vaak voed je nog?
    Hier een zoon van bijna 1 die nu drie voedingen krijgt, wil sowieso afbouwen voor tweede arriveert. Ben nu 11 weken, rond 7 weken vond ik het ook loeizwaar. En dan ben ik nog niet eens kotsziek, maar echt zo'n weeïg gevoel. Met voeden kon ik bijna niet meer genieten. Wat hier beetje hielp, goed glas water voor het voeden +stuk fruit( dus ook voor de ochtendvoeding al even wat eten) en dan tijdens het voeden een pepermuntje.

    Nu gaat het trouwens als stuk makkelijker , dus je kan misschien ook paar weken afwachten.
     
  4. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Hier is de oudste vanzelf gestopt toen ik zwanger was. Volgens mij zo rond de 27 weken. Het liep terug en ging denk ik ook anders smaken. Ik vond het ook erg vermoeiend!
     
  5. klaver85

    klaver85 Bekend lid

    26 nov 2014
    757
    182
    43
    Onze meid is nu 13 maanden en ben ook in verwachting van de tweede.
    Ik wilde sowieso rustig aan stoppen met de voeding, dus was die keuze heel snel gemaakt. Zit nu op eens in de 2 dagen en denk volgende maand er helemaal klaar mee te zijn.
    Dan kan ze nog even wennen aan het idee dat ze niks meer krijgt voordat nummertje 2 in juni komt.
     
  6. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw
    Hier liep mijn productie heel snel terug. Ik had er dus geen keuze in.
    Had nog wel verder willen voeden, dochter was pas 8 maanden..

    Kans is redelijk groot dat het bij jou ook "op" is binnenkort.
    Lastige periode he, moe en misselijk 😏
     
  7. Didi5

    Didi5 Actief lid

    17 nov 2012
    295
    41
    28
    Rotterdam
    Ik ben nu zwanger van de derde en geef nog steeds borstvoeding aan mijn zoontje. Hij is bijna 19 maanden. Ik was de eerste 13-14 weken ook goed ziek en had na elke bv ook geen energie meer. Ook deden mijn tepels af en toe pijn. Ik vond het voeding ook minder leuk, maar ik wilde het voeden hem nog niet ontzeggen. Wel zijn de 'toetjes' voedingen langzaam zelf weggegaan. En heb ik de nachtvoedingen 'gestopt' met behulp van m'n man. Ik was er opeens zo klaar mee en moe. Dus als hij ging huilen ging mijn man hem troosten. Dat heeft echt geholpen. Nu slaapt hij eigenlijk altijd wel door. En heel soms komt hij nog voor een droomvoeding. En dat geef ik hem ook en daarna slaapt hij door. Hij krijgt nu 2 voedingen op een dag. Beiden voor het na bed gaan. En heeeel soms 1 keer in de late avond/nacht. Nu is het voeden ook niet meer pijnlijk of vermoeiend. Ik kan er weer heerlijk van genieten, ons momentje samen. Ik wil het hem blijven geven zolang hij het nog wilt. Ik denk zelf dat hij er mee stopt als de smaak gaat veranderen. Dat hoor je ook vaak. Dus ik ben benieuwd.
     
  8. naverona1986

    naverona1986 Actief lid

    4 jul 2016
    156
    0
    0
    maar wat ik me altijd afvraag he hoe zit dat dan met de colostrum? die is o zo belangrijk v\oor je kleintje maar als je blijft voeden aan oudere kinderen heb je die niet...

    ik snao dat als je een kindje hebt van 8 9 maanden dat je ervoor kiest nog te blijven voeden..maar een kind van 2 vind ik ( maar das mijn mening) toch echt te oud voor bv zeker als je wederom zwanger bent..en ja ook ik heb al mijn kids bv gegeven allen tot max een jaar..
     
  9. mavi derya

    mavi derya Fanatiek lid

    4 dec 2011
    3.414
    0
    36
    Vrouw
    zuid holland
    De bv past zich aan aan je jongste kindje.. dus de nieuwe baby krijgt gewoon colostrum.

    Ik heb wel door gevoed. Mijn dochter was net 1 dag 1 jaar toen ik een positieve test had en ik ben nu 38 weken zwanger..

    Ze drinkt nog 2x per dag en dat gaat goed tot nu toe. Het is nu wel lastig met die dikke buik maar ze geniet er nog zo van dus dan neem ik de pijnlijke harde buiken onder het voeden maar voor lief.. :)
     
  10. Didi5

    Didi5 Actief lid

    17 nov 2012
    295
    41
    28
    Rotterdam
     
  11. MamaTee

    MamaTee Lid

    27 dec 2016
    81
    0
    0
    Bedankt voor de reacties! Dacht dat ik geen reacties kreeg maar had de emailnotificatie blijkbaar uitgezet.
    Iets eten en drinken helpt wel wat voor de voeding. En inmiddels de nachtvoedingen gestopt dus dat scheelt enorm. Als hij aanhapt moet ik wel even goed doorademen wat doet ontzettend zeer. Ik heb we echt besloten dat ik niet ga tendemen, geeft mij meer rust. Alleen het afbouwen vind ik lastig.. er vanuit gaan dat mijn productie stopt of dat de smaak veranderd is een te grote gok.
    Het is een enorme verandering voor hem en maakt nu een groot deel van zijn leven. Voor slapen gaan of troost ik gaf het altijd als hij het aangaf. Het wordt nog moeilijk vooral die bij het slapen gaan dus als iemand nog tips heeft?
    En voor de rest vind ik het heel goed en dapper van de mama's die kiezen om wel door te gaan met borstvoeding! Als mijn zoontje jonger was had ik het ook gedaan..
     
  12. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Ik heb afgebouwd tot zo'n 2x per dag, soms 1 of 3, voor slaapje en 's ochtends met wakker worden. Voor de nacht ging eigenlijk heel makkelijk, als mij man hem naar bed bracht vroeg hij er niet om. Als we van huis waren ook niet, aangezien ik alleen nog thuis op bed voedde. De vroege ochtend was ik niet gemotiveerd voor haha, hij wordt nl tegen 7 uur wakker maar slaapt na melkje nog lekker even door ;) Het lukte ook wel om de voeding korter te maken door te zeggen dat het op is.
    Ik had vanaf het 2e trimester ofzo nog maar een paar slokjes, maar hij wou ze nog erg graag. En het deed me niet zeer ofzo, soms iets onprettige maar wel acceptabel, en hij moet nog 2 worden ook dus ik wou niet perse stoppen. Voor m'n kleine meid is het goed geweest, ze is thuis geboren maar randje dysmatuur. Omdat ze gelijk goed dronk en direct melk tot haar beschikking had, hoefde ze niet naar het ziekenhuis voor suikercontroles en werd ze niet geel en was ze dag 5 alweer op geboortegewicht.
    Zoon is helemaal happy dat er nu weer veel melk is haha, wel prettig dat hij slokje mee kan drinken als t wat overvol is. Nu is het wel wat lastiger om het op 3 voedingen te houden, als baby drinkt vraagt hij ook wel vaak. Maar hij is niet jaloers gelukkig.
     
  13. Bloembloem

    Bloembloem Bekend lid

    21 okt 2010
    561
    2
    18
    Orthopedagoog
    Ik heb twee keer een zwangerschap door gevoed, vond het beide keren niet echt een pretje, maar ik wilde ook niet stoppen. Bij mij bleef het onprettig aanvoelen tot de bevalling, en vanaf 20-40 weken was er vrijwel geen melk.
     
  14. MamaTee

    MamaTee Lid

    27 dec 2016
    81
    0
    0
    Oh wat fijn dat je dochtertje zo goed dronk en lang leven moedee natuur voor de borstvoeding!
    Klinkt als een redelijk vredig proces met het afbouwen met je zoontje.. ik hoop dat dat bij mijn ook zo mag gaan. Mijn vriend is rond bedtijd helaas nooit thuis want werkt dan dus dat is voor mij helaas geen optie.. en sochtends kan ik me goed voorstellen.. mijn zoontje wordt vaak rond half zes wakker en dan ben ik nog écht niet klaar voor om wakker te worden haha dus laat hem dan nog even aan de borst maar laatste tijd is het ook sporalisch of hij dan weer een slaap valt of niet..hmm beetj jammer.
    Bedankt voor het delen van je ervaring!
     
  15. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.163
    3.120
    113
    Vrouw
    Even snel een reactie op het laatste. Mijn zoon kreeg ook sochtends nog borstvoeding, ik wilde niet gaan tandemvoeden dus ben er van de een op andere dag mee gestopt. Hij werd ook altijd om half 6 wakker (of zelfs eerder). Hij was de eerste dagen wat boos dat hij geen melk kreeg maar raakte er al snel aan gewend. We gaven hem beetje thee met melk, zijn speentje. Maar na een week was hij weer gewend en werd hij pas weer om zeven of half acht sochtends wakker. Ik had er van tevoren een hard hoofd in en voelde me best schuldig maar het is helemaal goed gekomen en hij slaapt nu dus echt beter!
     
  16. MamaTee

    MamaTee Lid

    27 dec 2016
    81
    0
    0
    Dat is fijn! Ik ga er ook vanuit dat het iets is waar we doorheen moet een aantal dagen! Even doorbijten. Alleen nu in mijn eerste trimester zonmoe en misselijk dat ik het nog even uitstel
     
  17. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Als je melk straks afneemt gaat het waarschijnlijk vanzelf ook makkelijker, tenminste hier wel, hij accepteerde best goed als ik zei dat het op was.
     

Deel Deze Pagina