wie verteld geslacht/naam tegen oudere kinderen?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door toch3, 19 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.032
    15.039
    113
    Zo aan het einde schiet er van alles door je hoofd he. Zo ook deze vraag bij mij: Wie gaat tegen de oudste 3 (naja, 2, jongste van 2 zal het niks interesseren denk ik of het jongen of meisje is :p) vertellen dat de baby er is, wat het is en hoe het heet?

    Ze zijn dan 7, 5 en 2. Afhankelijk van het tijdstip dat ik naar het ziekenhuis moet komt ma hierheen of gaan ze daarheen.
    Beste vind ik dat ik snachts weg moet zodat ma hier slaapt en dan om half 8 weer thuis ben zodat ze nog kunnen kennismaken voor schooltijd en dan kunnen we het ze zelf vertellen :D Maar ja, kan natuurlijk ook best dat ik langer moet blijven en dan... Ja het leven van een zwangere is moeilijk met zulke dillema's :D:D:D Hoe hebben jullie dat gedaan of is de bedoeling? (medische indicatie ivm ks oudste dus als het goed gaat geen reden tot blijven)
     
  2. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Toen mijn broertje werd geboren was ik 6 en mijn broer 9.
    Onze oma vertelde dat we een broertje hadden gekregen.
    Wij wisten dat onze moeder aan het bevallen was aangezien wij het ziekenhuis gebeld hebben ;)
     
  3. 86Laura

    86Laura Bekend lid

    3 jun 2012
    772
    1
    0
    Onze dochter gaat naar school en dan bij opa en oma bivakkeren als ik moet bevallen. (Word ingeleid dus ws doordeweeks). Het ligt beetje aan de tijd. Maar denk dat opa en oma snel met haar naar het ziekenhuis komen en vertellen dat haar broertje er is.
    Ik moet sowieso blijven wegens diabetes en bloeddruk.
    We zijn dat ook al bij haar aan het inmasseren.
     
  4. Lunacy

    Lunacy Actief lid

    14 dec 2010
    475
    0
    16
    Op het moment dat het feest begint komt mijn moeder hier om op onze dochter te passen. Zodra de kleine eruit is zijn ze beiden welkom.

    Dochterlief is overal gelijk bij betrokken, zowel bij de ontdekking van het geslacht en het kiezen van de naam. Ook shop ik niet zonder haar (ze wil graag overleggen/inspraak :p ). Baby wordt al maanden genoemd bij haar naam, zodat ze er extra aan gewend is. Elke dag praat ze even met haar. Kan me nu al geen fijnere grote zus voorstellen, zo betrokken en geïnteresseerd in haar kleine zusje. ❤
     
  5. MaMa

    MaMa Fanatiek lid

    21 dec 2012
    2.663
    376
    83
    Vrouw
    Utreg
    Iedereen mag weten dat we een dochter krijgen dus zoon weet het ook
    De naam kan hij niet stil houden dus noemen de baby nu baby
     
  6. Bloesempje

    Bloesempje Fanatiek lid

    29 nov 2010
    1.228
    1
    38
    Ik weet nog dat ik (toen net 5) bij mijn opa en oma logeerde omdat mijn moeder een ks kreeg van mijn 2 zusjes. 1 van mijn ouders (volgens mij mijn moeder) belde en heeft eerst aan de telefoon tegen mij gezegd dat ik 2 zusjes had en hoe ze heetten en daarna pas tegen mijn oma.
     
  7. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    #7 Klavrtje4, 19 jan 2017
    Laatst bewerkt: 19 jan 2017
    Ik zou het jezelf niet zo moeilijk maken. Waar ben je bang voor?
    Maakt het echt uit dan? Als het goed is weten ze dat de baby komt.
    Ze weten dat jij naar het ziekenhuis bent om de baby uit je buik te laten komen. En ik neem aan dat je man niet even naar huis gaat om het te vertellen dus je moet dat telefonisch doen of iemand anders zal dat vertellen doen: dan bel je gewoon je moeder die oppast en kan die zeggen dat de baby er is en het een broertje of zusje is en hoe die heet. En dan kunnen ze met oma een mooie tekening maken of zo (ik en mijn zusje maakten een banner voor op het raam). En dan vraag je de oppasser om de kindjes op afgesproken moment te brengen naar zkh om kennis te maken, of jullie komen naar huis (met die banner op het raam???) en maken er daar een feestelijke kennismaking van met meteen de eerste beschuit met muisjes. En als het avond is dan zou ik ze daar toch even kort voor wakker maken omdat het zoiets bijzonders is. Die slaap halen ze wel weer in.

    Zoiets?
     
  8. Mijn zoon was 5,5 en ik heb hem als allereerst gebeld. Mijn moeder wist dat ik hem als eerst wilde spreken, dus heeft hem ook de telefoon op laten nemen ;) Hier werd ik toevallig ingeleid in de vakantie, ik zou eigenlijk niet weten wat ik had gedaan als de baby onder schooltijd geboren was. Misschien dat ik m'n moeder dan wel eerst in had gelicht, maar dan nog had zij niets tegen onze zoon gezegd als hij uit school kwam, die zou ik dan direct zelf gebeld hebben na schooltijd. Ik zou in ieder geval niet gewild hebben dat iemand anders het zou vertellen, dat lijkt me duidelijk, haha. Maar goed, dat moet ieder voor zich bepalen natuurlijk, er zijn vast genoeg mensen die daar helemáál geen waarde aan hechten.

    Als het hier midden in de nacht was geweest, was onze zoon er trouwens gewoon wakker voor geworden en óók midden in de nacht naar het ziekenhuis gekomen om z'n zusje te bewonderen. Wij zijn daar niet zo moeilijk in; slaap had hij de volgende dag wel weer ingehaald. Ook dat is een hele persoonlijke keuze, natuurlijk ;)

    Als ik er zo over nadenk, word ik er zelf bijna zenuwachtig van, haha. Het is maar goed dat ik gewoon in de vakantie en midden op de dag bevallen ben :p
     
  9. mamak82

    mamak82 Actief lid

    6 nov 2011
    196
    0
    16
    NULL
    NULL
    Onze derde werd om 21 uur s avonds geboren. Onze 2 meiden lagen in bed dus we hebben iedereen gebeld om te vertellen dat de jongste geboren was. Maar ze waren dus wel de eerste op oma na die oppaste die de jongste zagen. Dat vond ik zelf wel belangrijk/speciaal. Nu zwanger vd 4de en wil weer dat de kinderen hun broertje/zusje als eerste gaan zien.
     
  10. mamadeliefste

    mamadeliefste Niet meer actief

    Ik heb de oudste twee 's morgens nog naar school kunnen brengen.
    Daarna richting ziekenhuis voor ks.
    Oma is beide uit school gaan halen wat dus een verrassing was voor ze.
    Ze wilde nog af maar toen oma zei dat wij in ziekenhuis waren en baby vandaag kwam gingen ze snel mee naar oma.
    ik heb toen het zover was gebeld de baby is geboren komen jullie kijken,
    In ziekenhuis eerst de kinderen naar binnen op de kamer en kijken naar de baby
    Aan de roze kleren met tekst klein zusje zagen ze wat het geslacht van de baby was en hoe ze heet stond op het mutsje en hebben we samen gelezen.
    Daarna kwamen oma en opa binnen nadat de oudste twee die zijn gaan roepen op de gang
     
  11. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.718
    466
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Wij vertellen dat zelf.

    Ze weet dat de baby een zusje is dat al wel maar naam enzo zullen we zelf vertellen als ze komt kijken. Wil ook eerst dat we met zijn 4tjes zijn. Moet de rest maar respect voor hebben. Al vond mijn vriend dat heel raar. Ik wil dat L eerst haar zusje rustig kan ontmoeten. En dan pas de rest erbij.
     
  12. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Ik kreeg een broertje toen ik net 7 was. Ik was bij mijn oom en tante toen de telefoon ging. Ik ging er vanuit dat ik zou mogen opnemen maar mijn tante nam op. Zij vertelde me dat ik een broertje had en de naam.

    Ik kan me nu nog goed mijn gevoel van toen terughalen, ik had zo graag het zelf gehoord, vond het echt niet leuk! Bleek dat mijn tante de naam ook nog verkeerd had doorgegeven aan mij, dat hoorde ik pas toen ik bij mn moeder op het kraambed zat.

    En toen mijn vader me (voor mijn gevoel) eíndelijk kwam ophalen, moesten we eerst nog naar de bloemenwinkel:).

    Geniaal dat dat me zo is bij gebleven, maar ik zou het wel echt zelf vertellen aan je kids.
     
  13. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.032
    15.039
    113
    Misschien omdat ik het gewoon leuk vind om hun gezichtjes te zien? En ja, ze zullen wel weten dat de baby eraan komt, verwacht tenminste niet na 19.00 te beginnen en voor 7.00 weer thuis te zijn of tussen 8.30 en 12.00 (eten thuis ipv op school).

    Ze ervoor wakker maken gaat sowieso niet gebeuren, de jongste beseft het niet echt, de middelste heeft dr slaap heel hard nodig en de oudste is dan gelijk weer paar uur wakker. Wel zullen ze als eerste mogen kijken, met ma denk ik maar die houdt zich wel op de achtergrond.

    @catmommy, ach gut, bijna een trauma hihi. Geen hekel aan je tante gekregen? ;)
    Rare dingen kunnen je bijblijven he, zo weet ik ook nog dat ik aan pa vroeg in de auto hoe de baby's eruit kwamen, was net 8 toen en ma moest in het ziekenhuis blijven. Hij zou later antwoorden.... Ik wacht nog steeds :D:D:D
     
  14. Jebb

    Jebb Niet meer actief

    Onze dochter (bijna 3) weet. net als iedereen, dat ze een zusje krijgt. Ook de naam heeft ze al verschillende keren gehoord, maar weet het heeeel goed geheim te houden. Als ze hem toevallig ergens hoort, reageert ze wel zonder iets te verklappen. En als je het vraagt zegt ze baby. Geen idee of ze dat doet omdat de naam geheim is of dat ze die link niet legt.

    Mijn ideale bevalling: (net als bij de eerste) 's ochtends vroeg richting ziekenhuis, zij gaat naar gastouder of oma, loop vd ochtend bevallen, papa haalt dr bij g.o. of oma gooit dr af. Dan hopelijk z.s.m. naar ons huis met zn viertjes, waar de opa's en oma's heen komen. En daar mag dochter de naam vertellen. Helaas niks over te zeggen haha. Laat het allemaal over me heen komen, maar eerste momenten wil ik lekker even net zn viertjes zijn...
     
  15. Marshmallow

    Marshmallow Actief lid

    9 jan 2017
    148
    4
    18
    Geslacht gaan we tzt wel vertellen, aangezien we dat voor niemand geheim houden. De naam hoort ze pas na de geboorte. Weten we overigens zelf ook nog helemaal niet.
     
  16. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.136
    1.058
    113
    Wij hebben na 20 wkn echo verteld dat ze een zusje kregen (wisten al veel langer van baby overigens). Naam bleef nog geheim tot na bevalling.

    Ben thuis bevallen, dus oudere kinderen zijn op slaapkamer geweest toen ik weer toonbaar was ;). Mijn man had baby op de arm en heeft ze aan hun zusje voorgesteld.

    Was het anders gelopen (ziekenhuis e.d.) dan zouden opa/oma (die oppas waren) het verteld hebben.

    Eigenlijk niet over nagedacht toendertijd, ben bang dat ik niet (meer) hormonaal genoeg ben om het probleem te begrijpen ha ha :p
     
  17. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Nee dat valt mee, ik kan prima met haar opschieten:p
     
  18. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.445
    15.001
    113
    Nabij Utrecht
    Hier een geplande ks gehad.
    De kids gingen in de ochtend gewoon naar school.

    Om 11.30 heb ik de ks gehad.

    Beide kids gingen na school maar mijn moeder en rond half 3 is zij met de kids naar het zhuis gekomen.
    En in de avond gewoon met papa mee naar huis gegaan :)
     
  19. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Ik zou mijn kinderen voor zoiets wel wakker maken.
    Die slaap halen ze wel weer in, en je hebt best kans dat zij ook in de gaten hebben dat er iets spannends staat te gebeuren (kinderen voelen dat echt wel, ook als ze jong zijn zonder dat ze het precies beseffen), dus dan zou ik ze ook de geruststelling gunnen dat alles goed is met papa en mama (en de nieuwe baby) en het een feestelijk moment laten zijn.
    Dit zijn echt wel memorabele momenten in een kinderleven, en daar mag je bijv. ook je kinderen voor van school ophalen. Dat begrijpt echt iedereen. Ik weet dat in ieder geval nog heel goed allemaal van toen ik een zusje kreeg, ik was 7. Dat eerste beschuitje was echt een feestje!
     
  20. silvana81

    silvana81 Fanatiek lid

    12 feb 2007
    2.777
    17
    38
    administratie
    Diemen
    Dochter wist na de echo met 16 weken dat ze een broertje zou krijgen.
    De dag van de keizersnede wist mijn dochter dat haar broertje die dag geboren zou worden, dag daarvoor heeft ze samen met papa mij naar het ziekenhuis gebracht waar ik de nacht moest blijven omdat de keizersnede om 8 uur gepland stond.
    Oma heeft dochter naar school gebracht die dag en mijn man heeft haar om 14 uur uit school gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.
     

Deel Deze Pagina