Aankondiging van je zwangerschap

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Pasensi Oema, 12 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pasensi Oema

    1 aug 2016
    45
    11
    8
    NULL
    NULL
    #1 Pasensi Oema, 12 feb 2017
    Laatst bewerkt: 12 feb 2017
    Goedenavond dames (en heren),

    Hoe hebben jullie je naasten verteld dat jullie in verwachting zijn. Hoe ver waren jullie en hoe is het naar voren gekomen. Als je het nog niet gedaan hebt kan je ook vertellen hoe en wanneer je het van plan bent natuurlijk.

    Dacht, even een topic openen voor wat afleiding. Vooral voor de dames die zich onzeker voelen op dit moment. Even je gedachte op iets anders zetten.

    Groetjes!
     
  2. Selina1984

    Selina1984 Fanatiek lid

    14 mrt 2011
    1.460
    11
    38
    Vrouw
    Bij de eerste hebben we het mijn kant van de familie gewoon verteld. Mijn schoonouders hebben een kaartje gekregen met een foto van de test.

    Bij de tweede mijn kant van de familie verteld en voor mijn schoonfamilie hadden we een shirtje laten maken voor onze dochter. Helaas is ze dat niet opgevallen en hebben we het toen maar verteld. Het geslacht hebben we bij hun trouwens bekend gemaakt met kerst met cupcakes is de kleur. Was erg leuk.
     
  3. Littlemom

    Littlemom Lid

    26 dec 2016
    83
    1
    8
    NULL
    NULL
    Ik heb dit leuke shirtje voor mijn dochter besteld via Aliexpress.
    20 maart heb ik mijn eerste echo, we willen dan onze dochter het shirtje aantrekken & m'n ouders en schoonouders bij langs gaan.
    (Als alles goed is natuurlijk)
    image.jpg
     
  4. Appelsientje89

    Appelsientje89 Fanatiek lid

    22 nov 2010
    3.045
    1.112
    113
    Vrouw
    de Achterhoek
    Wij wilden de dag vd echo het iedereen gaan vertellen..
    Helaas was het slecht nieuws en werd het een heel anders gesprek..
    Hebben het wel verteld omdat alles een nasleep kreeg met curettage enzo. :(
    Deze ronde weten de naasten het nu al..
    zodat ik de stress n beetje kan delen en ze snappen waarom ik
    soms niet zo in m'n hum ben.
    Hopelijk mogen we de 22e een mooie echo laten zien!!
     
  5. Pasensi Oema

    1 aug 2016
    45
    11
    8
    NULL
    NULL

    Ohw leuk dat je het op zo'n manier bekend hebt gemaakt. Dan heb je er ook nog een aandenken aan op lange termijn. Heb je wel gewacht tot na de 12 weken of dat niet?
     
  6. Pasensi Oema

    1 aug 2016
    45
    11
    8
    NULL
    NULL
    Dit is ook een leuk idee. Hopelijk valt het truitje op en heb je een mooie echo. 20 maart is trouwens toch nog wel een tijdje. Heb je soms niet de drang om het goede nieuws al eerder te delen met je naasten?
     
  7. Pasensi Oema

    1 aug 2016
    45
    11
    8
    NULL
    NULL

    Wat vervelend om te lezen dat het de vorige keer zo is afgelopen. Positief blijven en blijven geloven dat het deze keer allemaal goed is. Snap ook dat je het al gezegd heb zodat je er in ieder geval met je naasten over kan praten.

    Nog een paar dagen, voor ons gevoel erg lange dagen, en dan heb je hopelijk een prachtige echo.
     
  8. Appelsientje89

    Appelsientje89 Fanatiek lid

    22 nov 2010
    3.045
    1.112
    113
    Vrouw
    de Achterhoek
    Ja we doen ons best.. al durf ik niet zo goed..
    Zo bang om weer verdriet te krijgen straks.
    Het voelt anders... dat wel... maar toch niet het gevoel echt zwanger te zijn.. misschien een stukje zelfbescherming.
     
  9. Gizzie1983

    Gizzie1983 Fanatiek lid

    11 apr 2011
    3.339
    206
    63
    Secretaresse
    Noord-Brabant
    Wij hebben het bij de 1e tot 12 weken voor onszelf gehouden. Ook voor onze ouders. Toen we het gingen vertellen, hebben we een rol beschuit meegenomen. Die gegeven en gezegd dat we nog niet weten of er blauwe of roze muisjes op moesten :).
     
  10. LoveXx

    LoveXx Fanatiek lid

    15 feb 2012
    1.754
    116
    63
    Bij de eerste verteld met 8 weken. Mijn ouders gaven we een rompertje met de tekst "opa en oma zijn de liefste"
    Mijn schoonouders kregen allebei een mok met "opa" en "oma".

    Bij de tweede vertelden we het met 7 weken. Toen had onze oudste een shirtje aan met de tekst "Ik wordt grote broer"

    Nu zwanger van de derde, zo'n 5 weken.. en waarschijnlijk gaan we het deze week ook al vertellen.
    Zoon 1 heeft een shirt met de tekst "Oudste" en zoom 2 heeft een shirt met de tekst "Jongste" waar dan een streep door heen staat en daaronder staat "Middelste"
     
  11. Blinnie

    Blinnie Actief lid

    6 dec 2015
    208
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wij hebben het in eerste instantie alleen aan mijn schoonouders verteld. Direct toen ik een positieve test had. Ik was onverwacht zwanger en was behoorlijk in paniek. Ik was verslaafd aan cannabis en had behoorlijk veel alcohol gedronken in de weken voorafgaand.

    Ik bleek toen al 12 weken zwanger te zijn. We hebben mijn schoonouders via skype verteld dat wij de zwangerschap niet gingen afbreken en ze deden een dansje van vreugde.

    Nu krijgt Ezra op 17 maart bij een speciale kinderarts onderzoeken om te kijken in hoeverre ik hem heb beschadigd met mijn drank en drugs gebruik de eerste 12 weken. Ben daar behoorlijk zenuwachtig over. Fingers crossed dat alles goed is. Voor nu lijkt dat in elk geval wel zo
     
  12. Mikarun

    Mikarun Actief lid

    27 jan 2014
    422
    77
    28
    Zwolle
    Hier was het plan om de tweede op de verjaardag van mijn man aan te kondigen 11 maart. Zou nog voor de 12 weken zijn, maar iedereen zie je die dag en we zouden dan al een echo achter de rug hebben. Mooi moment leek ons!
    Maar het liep een beetje anders. 3 dagen na onze test heeft de opa van mijn man een hersenbloeding gehad. Toen hij een paar dagen later overleed hebben we het oma en de rest van zijn familie verteld. En iedereen ziet het echt als lichtpuntje nu. Maar ik had nooit gedacht dat we het zouden vertellen naast een kist.....
    Omdat ik het niet aan maar 1 helft van de familie wou vertellen hebben we het na de begrafenis ook aan mijn kant verteld. Bij de drogist hier heb ik leuke cadeau zakjes gekocht en bij de Prénatal baby confetti in roze en blauw met een sleutelhanger erbij in met i love opa/oma/tante. En ze waren super blij!
    Ik ben bijna klaar met mijn opleiding en op school (wat klinkt dat jong!) Vertel ik het verwerkt in een elevator pitch die we moeten maken. Maar daar wacht ik wel volgende week de eerste echo voor af!
    Het shirtje met grote broer dat ik had besteld voor ons oorspronkelijke plan krijgt hij nu wel aan naar het kinderdagverblijf. Wordt die tenminste ook nog gebruikt haha.
     
  13. Littlemom

    Littlemom Lid

    26 dec 2016
    83
    1
    8
    NULL
    NULL
    Jaa als ik vergelijk met iedereen op dit forum duurt het echt super lang, als het goed is ben ik dan 11 weken zwanger. Ben zelf erg onzeker.. Maar dat had ik bij mijn dochter ook en is ook goed gekomen, dus probeer me daar maar een beetje aan vast te houden.
     
  14. Simmer

    Simmer Actief lid

    7 sep 2014
    370
    83
    28
    Bij ons eerste zwangerschap met ongeveer 8 wk verteld aan ouders en op het werk ivm gevaar daar, toen met 9 weken een foute echo met curretage als nasleep blij dat we niet alles uit hoefden te leggen. Ouders en schoonouders trouwens verteld met een boekje van Nijntje en van stip toen, zussen kregen een boek hoe wordt ik de leukste tante van de wereld erg leuk!
    Volgende zwangerschap weer met 8 wk verteld omdat ik de spanning niet alleen wilde dragen en op t werk veel agressie was en ik niet wilde dat collega's het voor familie wisten. Toen gezegd dat de boekjes binnenkort uit de kast mochten.

    Nu willen we wachten tot de echo volgende week wn de foto dan op een tompouce laten drukken, en denk ook nog een shirtje voor m'n zoontje maar daar ben ik nog niet over uit. Wibra schijnt nu leuke shirts te hebben met beste grote broer erop.. maar even op zoek 😉
     
  15. WM1307

    WM1307 Actief lid

    11 aug 2016
    213
    39
    28
    Man
    NULL
    NULL
    wij gaan verhuizen in april en vroegen mijn schoonouders om te kiezen voor een kleur in een kamer waar wij samen niet uitkwamen. Hadden bij Karwei een blauw en roze verfstaaltje gehaald en gevraagd of ze een keuze konden maken. Hun reactie was dat wit toch beter was, pas toen we vroegen om echt tussen die twee te kiezen was het duidelijk en vloeiden er vooral bij mijn schoonmoeder traantjes!!

    Bij mijn ouders hadden voor mijn vaders verjaardag een kado, rompertje met opa is de allerliefste als oma er niet is ;) en voor mijn moeder een lijstje met twee babyvoetjes en de tekst: je kunt me nog niet horen, je kunt me nog niet zien maar als ik in oktober ben geboren mag ik in dit lijstje misschien?
     
  16. Mutsefruts88

    Mutsefruts88 Niet meer actief

    1e zwangerschap in paniek m'n moeder erbij gehaald. Was een flinke verrassing. Daarna rond de 12 weken aan schoonouders en de rest verteld. Heel simpel.

    2e zw na een goede echo bij 8 weken een shirt gehaald voor onze dochter met 'ik word grote zus!'. Daarmee langs alle familie gegaan. Sommigen hadden het snel door, andere iets minder snel :). Deze zw is fout gegaan, dus vond het echt heel lullig dat ik m'n dochter daarin betrokken had.

    Nu de 3e zw hebben we echt gewacht tot de 2 e goede echo. Een aantal paar kleine baby slofjes gehaald, deze met een kopie van de echo in celofaan gedaan en met een strikje dichtgemaakt. Zo werd het een cadeautje die we aan naasten hebben gegeven. Zag er echt super schattig uit!
     

Deel Deze Pagina