Totaal geen libido meer sinds zwangerschap

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door ButterflyPassion, 14 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    He dames, ik zit nu bijna op de helft van de zwangerschap. Hoewel ik totaal geen last heb van kwalen en ik met volle teugen geniet van het zwanger zijn, is er alleen 1 dingetje: ik heb totaal geen libido meer. Ik vind het best beschamend erover te praten maar voel toch de behoefte..

    Voor de mmm hoefde mn man me maar een klein beetje aandacht te geven en mn lichaam en mind waren er helemaal klaar voor!

    In de mmm werd dit al iets minder: toch door de verplichte klus avondjes denk ik. Maar toch, ging het wel. Even een knop om en ik zat zowel lichamelijk als geestelijk weer helemaal in the mood.

    Maar sinds het moment dat ik zwanger ben... lijkt niets meer te helpen. Ik heb eigenlijk nooit meer écht zin. Vooral niet spontaan. En als ik dan zin gemaakt heb, dan gebeurd er lichamelijk helemaal... niets! Voor de zwangerschap was dit wel anders.. als het lichamelijke even niet wilde dan kwam dit vanzelf wel tijdens het voorspel. Maar nee ook dat nu niet.. we kunnen elkaar nog wel naar een hoogte punt brengen. Maar als ik daarna bij mezelf voel of ik éindelijk weer eens een beetje vochtig ben geworden. Nee hoor.. kurkie droog.

    Ik heb al 2 verschillende glijmiddelen geprobeerd: op water en op siliconen basis. Die op water basis man.. wanneer dat spul mn slijmvliezen raakt lijkt het alsof mn onderkantje in de fik staat. Geen succes dus. Die op siliconen basis (pjur med) glijd wel.... maar ja het voelt toch stroever dan mn eigen normale vocht zeg maar.. dus dat doet dan ook wel zeer eerlijk gezegd.

    1 x in de zwangerschap kwam mn eigen vocht wel. Maar toch, toen we seks (probeerden) te hebben deed dit zo veel zeer aan mn slijmvliezen. Het brandt gewoon heel erg. Alsof mn slijmvliezen altijd overgevoelig zijn zeg maar.

    Dus nu houden we het vooral bij vrijen/seks maar dan zonder penetratie. Is prima hoor, maar ik mis het toch wel heel erg met mijn man...

    Zijn er meer vrouwen die hier last van hebben? Wat doen jullie hier aan? Tips? Komt dit nog terug na de bevalling?
     
  2. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Heel herkenbaar.
    Bij beide zwangerschappen is mijn libido verdwenen.
    Mijn vriend weet dat en heeft er gelukkig begrip voor maar ik voel me er wel "schuldig" over.
    Wel probeer ik het zo nu en dan maar als het niet gaat stoppen we gelijk.

    Komt vanzelf wel weer na de bevalling ;)
     
  3. teuntje83

    teuntje83 Fanatiek lid

    11 nov 2015
    1.891
    82
    48
    Hier ook herkenbaar!
    Mijn libido is nooit hoog geweest, maar nu is het helemaal verdwenen..

    Komt na de bevalling wel weer terug, al duurde dat bij mij bij de eerste ook wel effe.
    eerst 6 weken herstellen van hechtingen toen. En daarna moe van de slapeloze nachten enzo.
    Maar, met wat geduld van manlief.. het wordt weer beter ;)
     
  4. Jenny13

    Jenny13 Actief lid

    13 apr 2016
    129
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Bij mijn eerste zwangerschap kwam het wel weer terug. Rond een week of 20 :)

    Hetzelfde gok ik nu ook weer eigenlijk. Ik ben nu soms nog misselijk, dus dat houdt me meestal tegen. Daarbij ben ik nu als ik niet misselijk ben, wel moe, dus dat is ook niet echt een fijn bijkomend symtoom om sex te hebben :cool:

    Mijn man wacht rustig af, totdat ik het weer aangeef. En dat doet me goed. ;) Ik kan eerlijk gezegd niet wachten totdat het weer een beetje terug is. Want ik mis het ook wel..
     
  5. LW85

    LW85 Fanatiek lid

    24 jun 2012
    4.082
    604
    113
    Vorige zwangerschap had ik heel veel zin. Nu kan ik me er echt niet toe zetten, blijf ook droog inderdaad en als ik toch toegeef brand het daardoor.
    Moet vriend heel vaak teleurstellen, geloof dat 1x per maand wel het maximum is, en dan doe ik het echt alleen voor hem...

    Misschien kun je wel even bij de huisarts laten testen of je niet een schimmelinfectie hebt. Die kan je makkelijker krijgen tijdens de zwangerschap en dat hoef je niet door te hebben. Maar droge slijmvliezen daar en branden als je toch aanraakt/seks hebt is bij mij altijd wel een kenmerk. Dan heb ik de jeuk en afscheiding er niet bij maar wel een schimmelinfectie. Misschien is je libido dan niet terug door een zalfje/capsule, maar doet het in ieder geval niet zo'n zeer als je toch een keertje seks hebt :)

    (Mocht je het hebben laat dan je man mee smeren en behandelen, anders kunnen jullie het aan elkaar ove rblijven geven).
     
  6. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Wordt nog erger richting het einde..
     
  7. MvM1984

    MvM1984 Bekend lid

    27 jan 2011
    810
    1
    18
    Lijkt me heel erg lastig... Hier is het eigenlijk vooral andersom. Al maak ik me er nu niet zo druk meer om. Ik mis het wel maar heb er ook de puf niet meer voor. Net wat hierboven al gezegd is, het wordt op het einde nog minder ;)
    Maar belangrijk is denk ik om erover te blijven praten met elkaar, dat er begrip is. Het komt na de bevalling allemaal weer goed!
     
  8. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Bedankt voor de reacties. Fijn om te lezen dat het bij de meeste wel weer terug kwam na een tijdje / na de bevalling! Dat wilde ik denk vooral even horen 😊.

    LW dat is misschien wel een goede tip om even langs de huisarts te gaan. Ik ben wel bekend met schimmeltjes, heb er begin van de zwangerschap ook 1 gehad. Meestal merk ik dit gelijk door jeuk en branderig gevoel bij het plassen. Maar wat je zegt, misschien nu toch nog een schimmeltje maar met minder symptomen? En dat het daarom die ene keer dat ik wel vochtig was of met glijmiddel zeer doet aan mn slijmvliezen..

    Ik heb er gelukkig geen last van dat ik me schuldig voel tegenover mn man. We knuffelen, stoeien, maken lol, zijn intiem en praten er ook over. Hij geeft aan het wel te missen maar het niet erg te vinden omdat we alle bovengenoemde dingen wel nog doen. En hij begrijpt ook dat mn lichaam nu anders kan reageren door hormonen enzo. Alleen ik mis het gevoel zelf ook zo erg. 😏 Zou graag weer eens spontaan enorm veel zin hebben.
     
  9. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    Heel herkenbaar! Ook dat 'droge', moet wel zeggen dat het bij mij van binnen wel vochtig is. Hier is het sinds enkele weken dat ik juist weer meer zin heb. Dus daar maken we dan ook gebruik van :D want je weet niet hoe lang het duurt en ook m'n lijf gaat in de weg zitten.

    Zal blij zijn als straks alles weer normaal kan :D
     
  10. sumer93

    sumer93 Bekend lid

    17 jun 2015
    690
    300
    63
    NULL
    NULL
    Ik had er tijdens de Medische Molen ook vaker last van, mijn vriend soms wel soms niet. Ik zei ook nooit "schat nu moeten we!", meestal begon ik gewoon en dan kreeg ik hem wel zo ver, en daarna vroeg die of het was omdat ik zin had of omdat het moest haha. scheelt dat vaak allebei was:D

    Hier juist een erg hoog libido gekregen.. alleen niet van kunnen genieten omdat ik tijdens en na de seks ontzettend pijnlijke harde buiken krijg... zucht.. dat is echt frustrerend haha maar moet zeggen nu zo sinds de 30 weken vind ik het ook gewoon niet meer prettig met mn buik.
     
  11. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier ook. Echt 0.0 😏.
    In de MMM merkten we al wel dat het (natuurlijk) wat minder spontaan werd maar ja, dat lach je samen wel weg en dan is het alsnog leuk! Maar nu, ik denk er niet eens aan.
    Ik heb vrijwel geen kwaaltjes dus daar heeft het ook niet mee te maken. Ik moet bekennen, het gebruik van utrogestan helpt ook niet 😖. Ik heb geen oplossing voor je want ik heb hetzelfde. Het lijkt totaal niet rol te spelen momenteel in mijn leven. Ik hoop toch wel dat het beter wordt en ging er stiekem vanuit dat het bij een prille zwangerschap hoorde, haha..
     
  12. Appelsientje89

    Appelsientje89 Fanatiek lid

    22 nov 2010
    3.045
    1.112
    113
    Vrouw
    de Achterhoek
    Hier ook 0,0 niks noppes...
    Wij hebben ivm 3cystes op m'n eierstok een seks verbod gekregen tot nader order.. erg sneu voor manlief..
    maar naast dat ik al geen zin heb, durf ik het nu ook zeer zeker niet.
     
  13. emetje

    emetje Fanatiek lid

    24 sep 2015
    1.163
    0
    36
    hier ook! voornamelijk ook doordat de keren dat we het geprobeerd hebben ik er bloedingen van kreeg. zelfs met 18 weken nog eens geprobeerd maar ook daarna lichte bloedingen gehad dus ik durf het gewoonweg niet meer. voel me soms ook wel schuldig maar er zijn gelukkig ook andere manieren om vriendlief toch een beetje te kunnen plezieren.
     
  14. Lyan88

    Lyan88 Actief lid

    11 dec 2016
    130
    16
    18
    Friesland
    Hier hetzelfde!
    Voor de zwangerschap vrij tot extreem hoog libido.. me vriend was degene die nee zei.. voor mij het liefst 2x per dag.
    Nu al weken niks o_o soms als we samen douchen zijn we wel intiem maar penetratie iod ik moet er niet meer aan denken.
    Hoop wel dat er straks iets van terug komt!
    Maar voor nu afwachten --> manlief vindt het wel even lekker rustig zo..
     
  15. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Ah ik ben dus geen uitzondering lees ik. Ik las overal dat het vaak na de 14 weken wel weer een beetje komt.. nou bij mij niet hoor!
     
  16. Humava

    Humava Niet meer actief

    Hier ook libido onder het vriespunt. Bij alle drie mijn zwangerschappen is het zo gegaan. Heel vervelend maar gelukkig heeft m'n vriend er wel begrip voor. Na de zwangerschap komt het wel weer.
     
  17. Jetje1991

    Jetje1991 Actief lid

    16 mei 2016
    370
    519
    93
    Vrouw
    Haha bij mij is het juist omgekeerd. Voordat ik zwanger raakte was m'n libido erg laag en deden we het eigenlijk alleen maar rond de eisprong. Verder amper..

    Maar nu kan ik het wel elke dag doen. Komt door de hormonen denk. Krijg er ook wel harde buiken van, dus is niet altijd slim om te doen..

    Na de bevalling ga ik weer aan de pil.. dus ben benieuwd hoe het dan zal zijn. ;)
     
  18. Scooter84

    Scooter84 Niet meer actief

    Heel herkenbaar helaas :(
    Wij hebben niet in de mmm gezeten, maar mijn libido was altijd vrij hoog tot erg hoog. Mijn vriend hoefde nooit moeite te doen als hij zin had om mij ook zover te krijgen zeg maar. En dan wilde ik zelf ook nog regelmatig. Maar nu ben ik blij als het 1x per week lukt. En dan kost het nog de nodige moeite om mij zover te krijgen zeg maar. Voel me ook erg schuldig ookal zegt mijn vriend dat het erbij hoort en niet erg is. Hopelijk komt het nog wat terug want om zo nog een week of 20 te moeten doorgaan vind ik echt vervelend. Mijn vriend zei laatst dat ie soms zelf wel een oplossing zoekt. Niet bij een ander maar jullie snappen vast wat ik bedoel😉maar dat geeft me helemaal een gevoel dat ik tekort schiet. Alhoewel ik het natuurlijk wel begrijp en hij meerdere malen aangeeft dat het niet aan mij ligt enzo..Pfff...hopelijk komt het libido nog een beetje terug😊
     
  19. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Hier geen succesverhaal: Voor mijn eerste zwangerschap kon ik wel 3 keer per dag, tijdens de zwangerschap werd dat al stukken minder. Toen ik zwanger werd van de tweede had ik totaal geen libido en na de bevalling is dat er ook nog maar amper (en ze is alweer ruim 1 jaar) bij mij komt het denk ik nooit terug.
     
  20. Narena

    Narena Actief lid

    5 jul 2016
    225
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heel herkenbaar, mijn lustgevoelens zijn deze zwangerschap totaal bevroren.
    Wel raar, want toen ik zwanger was van de tweede was het helemaal andersom, toen kreeg ik er geen genoeg van.....
     

Deel Deze Pagina