sporten..pffieuw

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door baby001, 15 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. baby001

    baby001 Bekend lid

    5 mrt 2015
    897
    18
    18
    Hallo allemaal

    Momenteel 10 weken zwanger van de 2e. Voordat we de oudste kregen was ik in topvorm, sportte tot laat in de zwangerschap nog 3x per week 1.5 uur. Na de geboorte is dit helemaal weggeweest en langzaamaan pakte ik dit weet op naar 1x per week( en soms ook niet ivmtijdgebrek)
    Nu ik zwanger ben van de tweede ben ik ongelofelijk moe en ben ik niet vooruit te schoppen. Sporten zit er momenteel dus ook echt niet in en daar baal ik van! Ik baal van mezelf! I wil graag sporten maar waar haal ik alle energie vandaan? Savonds plof ik doodmoe op de bank en dan moet ik eigenlijk ook nog de sportschool induiken pfff.
    Ervaren jullie dit ook zo? Komt de puf in twee trimester weer terug? Hebben jullie nog andere sporttips? Fitness is namelijk best pittig op moment. ( buiten het feit: lekker achter je peuter aanrennen want dat doe ik genoeg haha)

    Ik baal er echt van dat ik mezelf geen achop kan geven om te gaan! Ik wil niet dat na de zwangerschap de vellen op de grond hangen :D
     
  2. Suzanne92

    Suzanne92 Actief lid

    21 mrt 2013
    373
    103
    43
    Werken werken werken!
    naar je lijf luisteren.... als t moe is moet je jezelf niet forceren om te sporten 😚 en idd achter een peuter rennen verbrand je toch ook wat...
    snap dat je baal!! maar komt vast wel weer een tijd dat je kan gaan sporten 🤗
     
  3. Hinti

    Hinti Fanatiek lid

    29 dec 2015
    1.463
    207
    63
    Vrouw
    Lekker gaan zwemmen! Ben je toch lichamelijk bezig maar niet te vermoeiend en lekker ontspannend
     
  4. LiveLifeLovely

    LiveLifeLovely Niet meer actief

    Compleet herkenbaar. Was ook in topvorm, minimaal vier keer per week in de sportschool te vinden. Tijdens de zwangerschap heel weinig gesport, omdat ik daar weinig puf voor had. Na de bevalling dat nog best goed op kunnen pakken, dus binnen no time weer back in vorm. Maar door drukte met werk, werk vriend, verhuizing, drukke peuter, overspannenheid etc echt geen puf meer gehad om mijzelf naar de sportschool te slepen..

    Nu onverwacht in blijde verwachting van de tweede en écht geen zin om te sporten.

    Ik ben erg van het motto luisteren naar je lichaam, dus vind het nu oké om wat rustig aan te doe , maar heb wel afgesproken met mijzelf dat ik na de geboorte van de tweede, écht het fanatiek sporten weer op ga pakken.

    Het is zo fijn om te sporten, letterlijk en figuurlijk lekker in je vel!

    Advies; luister naar je lichaam en wees daarbij niet te veeleisend.
     
  5. baby001

    baby001 Bekend lid

    5 mrt 2015
    897
    18
    18
    ja precies, het is heerlijk om te sporten! M'n lichaam en mijn hoofd zeggen twee verschillende dingen en dat maakt het zo lastig. Bij de eerste ook tegen mezelf gezegd echt gelijk weer te gaan na de geboorte, dit viel vies tegen. Huilbaby en blij als ik even tot rust kon komen. Hopelijk is dat bij de aanstaande baby niet het geval:$

    Voor mijn gevoel kom ik nooit meer in vorm als ik nu niet ga sporten. Spieren breken toch best snel af en je houd dan lellen en vellen over:$
     
  6. LiveLifeLovely

    LiveLifeLovely Niet meer actief

    Ik geloof dat wanneer ik in rustiger vaarwater terecht kom écht wel ga sporten hoor, ha ha. De lellen en vellen vallen hier nog wel mee, maar echt strak is het nu niet meer. Omdat ik nu zwanger ben, vind ik het oké. Maar geen wens voor een derde, dus dan móet ik gewoon weer in topvorm komen hoor :D

    Jij vast ook toch? Zeker als je weet dat sporten zo goed voor je lichaam is en voor mij ook erg belangrijk; goed voor je geest! :D

    Komt echt wel goed hoor!!!
     
  7. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Herkenbaar. Voor de eerste veel sporten. Toen tijdens de zwangerschap van de eerste ook energie voor 10 tot zeker 39 weken gesport (tot 20 gewoon in sportschool daarna zwemmen en pilates) Daarna weer fanatiek gaan pumpen. Nu kon ik de eerste 14 weken sowieso niks, ik was zo moe, misselijk, alles. Nu sinds een paar weken weer bezig en zwem één keer per week en en doe pilates. Sportschool lukt me echt niet en zoals vandaag een uurtje fietsen ben ik kapot. Ik doe het nu wel maar het gaat niet van harte haha...
     
  8. AmyW

    AmyW Fanatiek lid

    8 sep 2016
    1.327
    867
    113
    Ik sport nog wel maar word wel wat vreemd aangekeken op de sportschool soms. Maar houd niet van zwemmen.. tot Hoelang bleven jullie in de sportschool door gaan?
     
  9. MotherMary

    MotherMary Fanatiek lid

    10 sep 2014
    1.748
    2
    0
    theaterdocent, regisseur en leerkracht basisonderw
    Overijssel
    Geef jezelf even om dat eerste trimester door te komen, dat vreet tenslotte de meeste energie. Tweede trimester voel je je vast alweer fitter.
    Ik geloof er niks van dat je nooit meer in vorm gaat komen, als ik het zo lees geniet je enorm van sporten en als je het zo mist, pak je het straks echt wel weer op. Maar van jezelf vinden dat je nu al moet gaan, zorgt alleen maar voor extra frustratie en daar ga je je niet lekkerder van voelen.
    Neem de tijd, het komt vast weer goed.
     
  10. MvM1984

    MvM1984 Bekend lid

    27 jan 2011
    810
    1
    18
    Heel herkenbaar hoor, in het eerste trimester!
    Hier deed ik 3-4 keer per week aan crossfit, maar het eerst trimester kon ik mijzelf er ook moeilijk toe zetten. Heb mijzelf toen de gulden middenweg gegeven, ik ging iig 1 keer per week.
    In het 2e trimester is het toen zeker weer beter gegaan en kon ik er ook weer meer van genieten, toen ging ik 2 en soms 3 keer per week. Maar op een gegeven moment was 3 keer echt te veel, waar ik normaal aan 1 dag rust voldoende had, had ik er nu toch echt wel meer nodig. Dus toen naar 2 keer (soms 1 keer) per week. Alles wat ik toen deed vond ik mooi meegenomen.
    Uiteindelijk tot 34 weken volgehouden. Nu af en toe een keer zwemmen.
    Het is wel belangrijk om idd naar je lichaam te luisteren, al vond ik het zelf ook belangrijk en fijn om (zeker in 2e trimester) zeker 1 keer per week te gaan.
     
  11. Lizanne84

    Lizanne84 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.533
    5
    38
    ik kreeg net wat meer energie door toch te gaan sporten
    maar viel ook avonden al om 20u in slaap op de zetel hoor dus het wisselde wat maar ik kon het niet laten van toch 2 keer per week nog te sporten (in de namiddag dan).
     
  12. Nienke87

    Nienke87 Fanatiek lid

    12 nov 2015
    1.244
    6
    38
    Hier gisteravond ook maar weer eens naar de sportschool gegaan (cardio apparaten) maar man wat viel dat weer tegen! Wandelen gaat nog wel op de loopband, maar de rest krijg ik mezelf niet vooruit, en ook mn lichaam zegt: niet doen! Allerlei pijntjes, maag die in opstand komt etc..

    Ik heb dan ook besloten om mn abbo tot na de zwangerschap stil te zetten.. Alleen nog even een briefje van de verloskundige of huisarts regelen, zodat mn vriend wel kan blijven sporten, die onder mijn abbo zit.

    Ik wil gaan proberen te zwemmen, en anders ga ik gewoon mezelf dwingen om wat vaker en langer met de hond te gaan wandelen, om iig in beweging te blijven..

    Succes meid!
     
  13. sophia89

    sophia89 Fanatiek lid

    27 jul 2012
    1.574
    291
    83
    Vrouw
    Ik had t ook heel erg in t eerste trimester. Uiteindelijk aan toegegeven en 6/7 weken bijna niks gedaan. Nu ga ik weer 2 keer per week (doe aan crossfit) en met goede begeleiding gaat t goed. Iedereen verklaart me voor gek maar ik voel mij er goed bij dus ga door zolang t nog kan. Hopelijk voel je je snel weer iets fitter👍🏼
     
  14. baby001

    baby001 Bekend lid

    5 mrt 2015
    897
    18
    18
    Jullie hebben ook gelijk ook! Ik ga eerst maar wat meer energie opdoen voordat ik weer aan de slag ga! Het is ook niet de bedoeling dat ik van de apparaten afval ;)
     
  15. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Naar jezelf luisteren! Ik ga nog steeds 4 a 5 keer per week maar soms ga ik dan gewoon relaxed 'even' cardio doen een paar matige krachtoefefningen. Ik heb gewoon niet altijd zoveel zin en energie, maar ik ga dan tóch. Ik voel me nl echt kl*te als ik niet ga.
    Ben al best een paar kg aangekomen omdat ik gewoon meer eet en dat is prima, maar niet sporten is daar geen optie bij. MAAR: als mijn lichaam aangeeft dat het niet lukt, dikke vette pech.. Dan komt dat later wel! Na de bevalling heb je als het goed is nog lang genoeg verlof om in vorm te komen 😉
     

Deel Deze Pagina