Enorme hoofdpijn

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Papallona, 16 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Pfff wat heb ik toch enorm last van hoofdpijn. Het begon een paar dagen geleden en had het toen alleen S avonds. Als het donker was en ik naar de televisie keek, kon het niet hebben dat ik in bed ben gaan liggen. Hern licht deed zo zeer aan Mn ogen. (Heb hoofdpijn achter Mn ogen ze maar). Nou heb ik paracetamol geslikt maar wil dit niet teveel doen, helemaal omdat het toch niet volledig werkt.
    Soms gisteren heb ik de hoofdpijn eigenlijk de hele dag, met als dieptepunt de avond. Ook Mn ooglid trilt bijna de hele dag.
    Iemand tips? Ik word er echt gek van!
     
  2. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Oh en ik drink echt veel water, dus vochttekort lijkt me sterk haha
     
  3. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.261
    3.497
    113
    Ben je gevoelig voor hoofdpijn? Ik had het bij de zwangerschap van m'n zoontje ook best erg rond deze periode. Ben toen een keer extra bij de vk geweest om m'n bloeddruk te checken, die was prima. Ze zei toen dat het waarschijnlijk hormonaal was en dat ik daarom sommige periodes wat vatbaarder was voor hoofdpijn. Krijg altijd al vlug hoofdpijn bij drukte en spanning e.d. maar het kwam toen nog sneller en erger.
    Na een paar weken ging het weer beter en nu bij de 2e zwangerschap begon het ook weer rond de 17 weken en nu nog steeds. Hangt weer vooral samen met drukke dagen en spanning.
    Dus vooral zorgen voor ontspanning, na een werkdag niet teveel doen en lekker een warme douche of een warm bad nemen en zorgen dat je voldoende slaap pakt.
     
  4. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.507
    494
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Licht wat pijn doet, trillende oogleden, klinkt als een migraine-aanval. Dat heb ik ook gehad tijdens mijn tweede zwangerschap. Bij mij was het hormonaal gestuurd... buiten zwangerschap geen enkel probleem

    Wat je kunt doen, evt tijdelijk, is spiegel op te bouwen qua pcm. Je mag 6* 500 mgr per dag nemen. Als je nu op vaste tijdstippen steeds 2*500 inneemt, dan bouw je een spiegel op in je bloed. Dit zou in ieder geval de hoofdpijn moeten verlichten en misschien zelfs wel weghalen.
     
  5. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Maar is zoveel paracetamol wel goed?
    Ik heb net even geslapen en nu ik wakker ben heb ik direct weer hoofdpijn. Heb dat nog nooit gehad. Heb af en toe wel eens hoofdpijn maar dan is het sowieso over met paracetamol.
    Dit is echt frustrerend!
     
  6. Nora1983

    Nora1983 Fanatiek lid

    21 dec 2011
    2.624
    4
    38
    NULL
    NULL
    Ik had het ook, maar iets later dan 16 weken. Ben zowiezo gevoelig voor hoofdpijn. Vorige zwangerschap hoofdpijnvrij geweest, deze keer dus niet. Maar het is bij mij(28 weken)alweer een poosje over. Nog wel eens een keertje hoofdpijn als ik te druk ben geweest of slecht heb geslapen, maar niet meer zoals een paar weken terug.

    Mijn tip met paracetamol; koop de liquid versie van kruidvat, word sneller opgenomen. Zodra je maar iets merkt dat je weer een aanval krijgt(ik voelde me de avond daarvoor niet lekker en had geen trek aan eten bv.), neem een paracetamol, paar uur later weer. Een soort buffer opbouwen zeg maar.
    Stel dat je het savonds merkt, dat je denkt dat er weer een aanval komt, neem een pil. Neem er dan snachts nog een keer 1, dan in de ochtend bij je ontbijt, smiddags, savonds(als je dan idd hoofdpijn hebt he?!).

    Bij mij helpt paracetamol ook niet goed, maar sinds ik met regelmaat slikte kon het er wel de scherpe kantjes vanaf halen. Maar goed, dan nog zijn die aanvallen verschrikkelijk. ik was een dag ellendig, en de 1 á'2 dagen daarna moest ik echt rustig aan doe en bijkomen anders kwam het zo weer terug.
    Huisarts kan ook iets voorschrijven wat je mag hebben hoor, je kan altijd informeren.

    Veel sterkte!!
     
  7. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.507
    494
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ik bedoelde ook niet dat je het je hele zwangerschap zo moet slikken :D
    Maar je mag 6*500 mg op een dag hebben en dat over een wat langere periode.
     

Deel Deze Pagina