Bloed, bloed, bloed....

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door yesbaby, 16 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. yesbaby

    yesbaby Lid

    11 nov 2016
    95
    168
    33
    NULL
    NULL
    Hey dames, ik zocht even wat ervaringen aangezien niemand in mijn omgeving mee kan praten over dit onderwerp. Ik zit in mijn 17e zwangerschaps week en zou 14 feb een pretecho hebben voor het geslacht. Dat werd 13 feb, aangezien ik die dag wakker werd en bloedde alsof ik ongesteld was. Vk gebeld en moest dus onderzocht worden. Niks aan de hand met het kindje of de baarmoeder. ZE groeit goed en beweegt als een malle. Ook het hartje was niks op aan te merken, gelukkig. Ik moest bellen zodra het weer gebeurde. 3 dagen later (vandaag) was het dus weer zo ver. Maar niet een beetje... Nee, het bloed kwam eruit als water. Ik kon blijven vegen, wat geen zin had. Dus in paniek snel naar huis gefietst, waar het bloeden dus gestopt was. Vk gebeld en moest weer langskomen. Dit keer alleen het hartje gehoord, wat nog steeds heerlijk aan het kloppen was. Ook vond ze dat m'n buik al lekker bol aan het worden is. Ze heeft de gynaecoloog gebeld, maar die kan net zoveel als de vk zelf kan, niks dus. Ik moet WEER bellen als het zover is. Maar een oorzaak kunnen ze niet vinden. Veel vroeger in m'n zwangerschap heb ik ook wel eens zo nu en dan een beetje gebloed, maar niet meer dan een veegje...

    Is er iemand die dit ook mee heeft gemaakt, en wat was bij jou dan de oorzaak? :(:(:(
     
  2. sumer93

    sumer93 Bekend lid

    17 jun 2015
    690
    300
    63
    NULL
    NULL
    een gynaecoloog kan in mijn ogen toch wel zeker meer hoor!. ik heb het ook een keer gehad en toen hebben ze uitstrijkje gemaakt om te kijken of er niet ergens een ontsteking zat en hebben ze inwendig onderzoek gedaan,. die dingen doet een vk niet hoor.
    ik zou toch wel een controle vragen bij de gyn hoor, die kunnen ook met inwendige echo enz kijken of er niet een cyste zit of een poliep op je baarmoeder mond...
     
  3. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Een vriendin van me bleek een hematoom te hebben, dit is bij de gyn ontdekt, maar ik weet niet of de vk zelf een echo heeft gemaakt.
     
  4. yesbaby

    yesbaby Lid

    11 nov 2016
    95
    168
    33
    NULL
    NULL
    De 13e had ze het inderdaad over een mogelijke poliep op m'n baarmoedermond, maar ze heeft er niet naar gekeken, omdat het niet schadelijk zou zijn voor m'n kindje.
     
  5. Joycelyn

    Joycelyn Bekend lid

    27 feb 2015
    602
    1
    16
    NULL
    NULL
    Wat naar! Ik zou toch een doorverwijzing vragen voor de gyneacoloog, al was het maar om er even naar te laten kijken en te horen dat het 'iets' is dat geen kwaad kan! Sterkte!
     
  6. runstar

    runstar Actief lid

    9 nov 2014
    168
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind dat ze er wat te gemakkelijk mee omgaan! Ik heb ook gebloed tijdens mijn zwangerschap, en ben uiteindelijk eerst 5 dagen en daarna 7 weken opgenomen in het zkh. En wat een onzin dat de gynaecoloog net zoveel kan als de vk. Het zijn toch 2 verschillende expertises! Bij mij konden ze de oorzaak niet vinden, maar als je veel bloed kan dit de baarmoedermond prikkelen, wat je nog absoluut niet wilt met dit termijn! En hoe kun je nou zeggen dat er een poliep zit als je niks controleert. Beetje gemakzuchtig vind ik dit.
     
  7. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Een gyno kan niks meer? Wat?!?

    Sorry meis, maar ga op je strepen staan en eis onderzoeken. Een gyno kan echt veel meer dan een verloskundige. Ik zou dus ook een ziekenhuis controlere eisen.
     
  8. Chocola

    Chocola Actief lid

    2 apr 2012
    323
    0
    0
    Hier ook tussen 12 en 14 weken soms licht roze/bruin verlies zonder krampen, en iets over de 14 weken veel helder bloed wat zo langs m'n benen naar beneden liep 😳 Flink geschrokken natuurlijk en niets bijzonders te zien op de echo bij de vk, kindje deed het prima gelukkig. Met 20 weken bleek dat m'n placenta tegen de baarmoedermond lag en volgens de verloskundige kon je hier gemakkelijker bloedingen van krijgen. Inmiddels is m'n placenta verder naar boven gegroeid weg van m'n baarmoedermond en gelukkig nergens meer last van gehad!

    Hoop voor je dat het snel ophoudt want het blijft toch eng ook al doet je kindje het goed!
     
  9. blieb

    blieb Lid

    22 sep 2016
    46
    0
    6
    NULL
    NULL
    Euh.. de Gyn kan écht wel meer!! Heb op het laatst in mijn eerste zwangerschap een bloeding gehad, meteen ziekenhuis en onderzoeken gehad. ben zelfs 2 nachten opgenomen!!! Bleek niets te zijn maar het zekere voor onzekere... wanneer het weer zou gebeuren zou het hele riedeltje van voor af aan weer opnieuw komen
    Eisen hoor!
     
  10. woman1988

    woman1988 Fanatiek lid

    30 jul 2014
    1.241
    78
    48
    Hier ook bloedverlies de eerste 17 weken. Ben ook bij gyn geweest en die heeft inderdaad inwendig gekeken en wat op kweek gezet. Uitstrijkje maken deed ze liever niet meer met mijn termijn.
     
  11. yesbaby

    yesbaby Lid

    11 nov 2016
    95
    168
    33
    NULL
    NULL
    Bedankt voor al de reacties. Mijn placenta ligt niet voor de uitgang, maar tegen m'n buik. Daar keek ze bij de echo ook naar inderdaad. En misschien inderdaad toch even contact op nemen met een gynaecoloog.
     
  12. truus81

    truus81 Bekend lid

    22 sep 2014
    778
    0
    0
    Hier ook iemand met veel en vaakbloedverlies in de eerste 20!! Weken waarvoor ook opname en laag hb.
    Mogelijke oorzaken....
    Laagliggende placenta (die nog heel vaak omhoog gaat maar nu dus makkelijk bloed)
    Hematoom id baarmoeder die afhankelijk Vd termijn en grootte wel/niet bedreigend kan zijn.
    Baarmoedermond die makkelijk bloedt (kan de gyna eventueel "aanstippen" als t gaat om steeds zelfde bliedvaatje, of mogelijk onderzoek op infecties)
    Ingroeien Vd placenta. Zeker op jouw termijn. Het kan zijn dat er een bloedvat geraakt wordt tijdens het ingroeien Vd placenta wat echt wel fors bloedverlies kan geven.

    Vaak allemaal niet gevaarlijk voor de zwangerschap maar het kan je behoorlijk onzeker en gestresst maken. Hopelijk voor jou blijft het hierbij!
    Succes
     

Deel Deze Pagina