Wat eten jullie op een dag?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door panda76, 17 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. panda76

    panda76 Actief lid

    17 jan 2017
    119
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben nu 8 weken zwanger en ivm diabetes onder controle van een gyn, diabetes verpleegkundige, internist en diëtiste.

    Ik spuit nu insuline ivm de diabetes en, met uitzondering van de nuchtere waardes, is het redelijk onder controle in combinatie met een dieet.

    Nu belde de diëtiste net om te zien hoe het gaat, en die wil dat ik meer koolhydraten ga eten. Ik zit nu op een dieet met 120 koolhydraten per dag, en daar wil ze 140/150 van gaan maken. Dat betekent dat ik nog meer brood moet gaan eten, waar ook mijn suikerwaardes weer hoger van gaan worden en ik dus nog meer moet gaan spuiten...

    Ik krijg brood op dit moment erg slecht weg en krijg er diarree van. Maar daar had ze niet echt een boodschap aan, want de foetus had minimaal 140 koolhydraten nodig per dag.

    Mijn dagmenu ziet er nu ongeveer zo uit:

    Ontbijt
    schaaltje Griekse yoghurt met lijnzaad en noten. Met kop zwarte koffie.

    Tussendoor
    Kop thee met een cracker met kaas

    Lunch
    2 snee brood met mager beleg en glas melk

    Tussendoor
    Kop thee met 2 mandarijnen

    Diner
    3 aardappels, 4 opscheplepels groente en stukje vlees.
    schaaltje yoghurt

    Avond
    kop koffie en een boterham met mager beleg.

    Dat brood is dus een dingetje. Voorheen at ik koolhydraatarm, dus geen brood. Ik moet er dus echt aan wennen en krijg bovenstaande allemaal niet op. En dan wil ze er dus nog 2 sneden brood aan toevoegen. Ik moest maar kijken hoe en waar ik ze toe ging voegen.

    Hoe is jullie dagmenu?
     
  2. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Euhh ik zou haar vriendelijk verzoeken zich niet met jou te bemoeien. Eet dan liever iets gezonds maar brood adviseren voor je gezonheid terwijl jij er slecht op reageert? Niet doen.
     
  3. pandavliegen

    pandavliegen Fanatiek lid

    17 jan 2014
    3.675
    80
    48
    Mars
    Ik eet denk ik het dubbele bij ontbijt en lunch :) Haha vak echt om als ik op jou menu de dag door moest komen!

    Waarom moet het perse brood zijn? Je hebt toch genoeg andere koolhydraten? Bijv pasta salade tussendoor.. daar kunnen je suikers ook weer anders op reageren.. (minder hoog bijv) en qua diarree misschien ook?

    Ik zou trouwens wel kijken of je niet naar een andere diëtiste kan gaan. Juist zij moet helpen naar een optimale balans, voor jou, voor de baby en voor je suiker. Zomaar bellen met 2 extra sneeen brood, terwijl jij daar ziek van wordt kan natuurlijk niet, dan krijgt je baby het als nog niet binnen.
     
  4. Aaf88

    Aaf88 Bekend lid

    26 okt 2012
    596
    279
    63
    Ik vind het vrij weinig en mager, maar als het voor jou werkt haha ;). Kan je idd de koolhydraten opvangen door iets anders, evt crackers? Of wat pasta maken oid? Pannekoekjes? Havermout? Misschien idd met een andere diëtist overleggen? Succes ermee! Lijkt me lastig als je zo op moet letten!
     
  5. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Vind het ook weinig, maar als het voor jou genoeg is, prima! 😉
    Ik zou idd overwegen naar een ander diëtiste te gaan!
     
  6. panda76

    panda76 Actief lid

    17 jan 2017
    119
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb absoluut genoeg aan het voorgeschreven dieet. Voor de zwangerschap at ik geen brood, pasta of aardappels maar meer groenten, vis en ei. Een koolhydraatbeperkt dieet.

    Als ik veel meer zou gaan eten dan zou ik ook veel meer insuline moeten gaan spuiten. Toen ik mijn koolhydraatbeperkt dieet volgende, had ik genoeg aan 1 metformine per dag. Nu spuit ik 4x per dag 20 eenheden. Best veel dus, en aangezien ik nu nog maar 9 weken zwanger ben gaat dat vast nog veel meer worden de komende tijd.

    Wat ik wel lastig vind nu, is dat ik constant bezig moet zijn met het aantal koolhydraten. Even spontaan iets eten is er niet meer bij. Nou ja, het is voor een goed doel.
     
  7. 1BB

    1BB Bekend lid

    3 okt 2016
    573
    67
    28
    Vrouw
    ♡
    Als je niet blij bent met diëtiste moet je veranderen. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat ze enkel heeft gezegd dat dit met boterhammen kan. En "een slechte reactie" (diarree) is nogal logisch aangezien je darmen moeten wennen.

    En misschien heb jij genoeg aan het dieet maar je baby niet. Ik at in het begin van zwangerschap ook nog gewoon normaal (weinig dus eigenlijk, net zoals jij). Dat lukt nu echt niet meer.
    Ik moet zeggen dat ik ook niet vind dat je uiterst gezond eet, weet niet of dat je uitgangspunt is.


    En dat spontaan iets eten kon sowieso al niet echt toch?
     
  8. panda76

    panda76 Actief lid

    17 jan 2017
    119
    0
    0
    NULL
    NULL
    Haar advies was letterlijk dat ik moest kijken hoe ik twee boterhammen extra in mijn dagmenu kreeg. Ze had net een training gehad over diabetes en zwangerschap en zo kwam ze bij de 140/150 koolhydraten per dag. Dat ik brood slecht verdraag was lastig, maar dan moest ik maar verschillende merken/soorten gaan uitproberen en eventueel gaan roosteren om het beter te verdragen.

    Op wat voor manier eet ik dan ongezond volgens jou? Ik eet mijn zuivel, veel groente, fruit en geen vette hap.

    Toen ik alleen 1 metformine per dag nam, kon ik heus wel eens een witte boterham of krentebol eten. Of een koekje bij de koffie. Dat kan nu dus niet meer want dan gaat m'n suikerwaarde torenhoog. Gisteravond een tosti, nou heb 4 eenheden extra moeten spuiten en nog zat ik te hoog voor het slapen.

    Wat eet jij dan zoal op een dag?
     
  9. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.532
    1.550
    113
    #9 Lisa2, 18 feb 2017
    Laatst bewerkt: 18 feb 2017
    Ik vind je dieet wel gezond. Ik eet slechter. En jeetje wat een hoop eenheden moet je nu spuiten zeg tov voor de zwangerschap.
    Kun je niet ook bijv. pasta eten ipv brood?

    Ik eet in de ochtend een bordje brinta, tussen de middag 2 pistoletjes en in de avond tweederde bord eten. Tussendoor 1 stuk fruit.
    Nu ben ik 2 mnd erg ziek geweest en braakte ik alles uit en kreeg ik dus nog minder binnen. Ben nog steeds niet topfit en kan veel niet weg krijgen. Dus vandaar dat ik weinig eet.
     
  10. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Je kan wat zemelen nog door de yoghurt doen of wat havervlokken of muesli/cruesli. Bij de biowinkel heb je een keur aan losse dingen qua vlokken maar ook soort cornflakes van mais of spelt. Ik maak zelf altijd mijn muesli.

    En misschien nog een plakje ontbijtkoek tussendoor of mag dat niet ivm de suiker? Je hebt die overigens ook suikervrij of gezoet met graanstropen. Of iets van roggebrood.

    Misschien nog een kommetje soep tussendoor en daar wat linzen, bonen, pasta oid in doen?

    Ik eet ook weinig brood.
    Ik eet s morgens een bakje biologische yoghurt met zelf samengestelde muesli, noten en rozijnen.
    Tussendoor fruit / rijstewafels / soepstengels. Soms nog een crackertje.
    Onder de middag 2 sneetjes brood en dan wat soep / rauwkost / gebakken eitje met eventueel wat groente er bij.
    's Avonds ongekookt 60 gram rijst / 75 gram pasta / 200 gram aardappelen, 200 ons groente en dan iets vegetarisch erbij.
    's Avonds nog een suikervrij koekje bij de thee.
     
  11. Perdiz

    Perdiz Bekend lid

    19 okt 2015
    963
    6
    18
    Hoi ik ben nu 18 WK zwanger en ik eet denk ik nog minder dan jij. Krijg t gewoon niet weg. Overdag ga ik redelijk gelijk met je op maar ik krijg denk ik maar de helft van jouw diner weg.
    De verloskundige zei dat dat niet erg was zolang ik maar genoeg drink. Ik had ook veel lucht in m'n darmen.
    Veel volkoren vezels accepteert m'n maag niet dus ik weet even niet hoe ik die lucht uit m'n darmen moet krijgen. In mijn ogen nemen die zoveel ruimte in beslag dat m'n maag steeds sneller vol zit. Daarom woensdag maar even een afspraak met de diëtist gemaakt. Ik zal namelijk alleen maar minder ruimte krijgen. En aan trek ontbreekt het me niet....
     

Deel Deze Pagina