Ik vind mijn zwangerschapsverlof niet leuk. Ben ik de enige?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Annabel26, 20 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Annabel26

    Annabel26 Fanatiek lid

    25 jan 2011
    1.931
    0
    0
    Ik zit nu in mijn tweede week verlof en ik vind het verschrikkelijk! Ik kan amper iets. Heb nog een peuter in huis en ja natuurlijk zijn we samen wel eens aan het spelen maar ook niet de hele dag. Bovendien merk ik gewoon dat ik het mis om onder andere volwassenen te zijn. Mijn man werkt de hele dag. Heb zowieso ook nog eens een depressie dus dit weer is ook echt niet te doen daar wordt het alleen maar erger van! Ik zou het liefst eigenlijk gewoon weer gaan werken tot aan de bevalling. Het idee dat het nog wel vijf weken kan duren voor ze komt maakt me helemaal depressief.
    Ik vraag me af of ik de enige ben die haar verlof zo verschrikkelijk vind?
     
  2. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Ik vind dat wachten zo irritant.
    Bij de eerste zat ik op school en had ik geen verlof en bij de tweede wel en dat vond ik fijn aangezien ik bekkenpijn had dus wist van ellende niet meer hoe ik moest zitten/staan, maar als ik dat niet had gehad was ik liever aan het werken want wachten duurt zo lang.
     
  3. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ik ben blij dat ik niks meer 'moet'. Bijv qua werk. Maar dat komt ook omdat ik niet veel meer kan. Nu kan ik slapen/rusten/bijtanken.
    Maar verder vind ik weinig aan mn verlof. Kom weinig het huis uit, zie weinig mensen. Smeek mn man af en toe om niet weg te gaan. Voel me vrij alleen. Zo had ik het me niet voorgesteld vroeger.
    Ik vind het dubbel. Fijn, verlof, maar Denk dat het zeker wel uitmaakt of je nog wat kunt en omhanden hebt. Wordt tijd dat het voorjaar wordt dat scheelt al een heel stuk qua stemming! (Bij mij iig)
     
  4. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Volgens mij mag je wel blijven doorwerken, toch? Al ga je maar een paar uurtjes, dat zou al wat schelen. Ik vind een depressie hierdoor toch wel ernstig genoeg om daar iets mee te doen. En als werken jou helpt, waarom niet?
     
  5. Annabel26

    Annabel26 Fanatiek lid

    25 jan 2011
    1.931
    0
    0
    Ja bij mij ook! Dit weer is echt verschrikkelijk!
     
  6. Marrie28

    Marrie28 Fanatiek lid

    27 jun 2007
    1.711
    0
    36
    Toen ik verlof had bij de eerste verveelde ik me ook verschrikkelijk. Op een gegeven moment was de straat een ijsbaan en durfde ik niet eens meer de straat op (ik kon niet over m'n buik kijken waar ik m'n voeten neerzette). Met alle vriendinnen aan het werk voelde me toen erg eenzaam.
    Dat je depressief bent, helpt nu natuurlijk ook niks :(
     
  7. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Officieel moet je uiterlijk 4 weken voor de uitgerekende datum, maar goed dat is officieel;)
    Heb er ook aan zitten denken om thuis nog het e.e.a. te doen qua werk en heb ook nog 1 keer een woning bezichtigd in mijn verlof (was toevallig bij mij in het dorp).
     
  8. cbss

    cbss Actief lid

    9 nov 2016
    349
    214
    43
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ik heb er nog geen ervaring mee verder, maar snap dat het lastig is om niemand meer te zien en je zo erg te vervelen. Een depressie is helemaal lastig en hier heb ik wel wat ervaring mee. Vooral in deze donkere dagen kan het soms lijken alsof er helemaal niets leuks meer is om te doen.

    Maar misschien kan je vragen of er mensen bij jou op visite komen. Of andere klusjes oppakken waarbij je niet te lang hoeft te staan o.i.d.

    Je vroeg verder niet om tips, maar hier toch een aantal mocht je deze nodig hebben. Je kan bijvoorbeeld:

    - foto albums maken (via de computer dan)
    - Een korte thuiscursus volgen
    - Aan het einde van de dag wat uitgebreider koken (dus lekker gezond koken met veel voorbereidingen haha)
    - belangrijke papieren etc. digitaliseren
    - een knutselhobby vinden (als je daarvan houdt natuurlijk)
    - Nieuwe netflix serie starten
    - leren breien (kan heel rustgevend zijn haha)
     
  9. Lies2012

    Lies2012 Fanatiek lid

    15 mrt 2014
    1.479
    0
    36
    Rotterdam
    Hier ook blij dat ik niets meer 'moet' qua werk, want dat kon ik gewoon niet meer volhouden..
    Maar verlof verder vind ik vreselijk.. ben echt alleen maar aan het 'wachten'. Ik kan niets door de zware bekkenklachten. Vanmorgen boodschappen gedaan (wat eigenlijk niet mag.. maar ja.. ik moet er ook eens uit, haha) en dan kan ik de rest van de dag niets meer.
    De dagen duren lang, spreek/zie bijna niemand, want iedereen werkt overdag.. Kan nauwelijks voor mijn eigen kind zorgen..
    Dus ik kijk uit naar de bevalling, dan kan ik wat doen haha!

    Ik zag het verlof heel anders voor me.. op de dagen dat onze zoon naar de oma's en kinderdagverblijf is ging ik lekker lunchen met vriendinnen, lekker even de stad in of een klein stukje wandelen..
    niets van dat alles haha.
     
  10. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ik heb overigens wel dat ik nog vrijwilligerswerk doe. Kan ik lekker wat tijd kwijt in dingetjes regelen, mailtjes afhandelen, afspraken maken. Kan ik ook doen wanneer het míj uitkomt. En liggend op de bank. Had ik dat niet, dan was mn dag wel een stuk leger (en moeiljker) geweest. En we hebben afgesproken dat ik dit doe tot ik zelf niet meer wil of kan, dan neemt iemand anders het over. Maar is niet bepaald hoe ik het me had voorgesteld, wat Lies al zegt, ik had allerlei ideeen/plannen voor dingen die ik kon doen tijdens mn verlof, nou helemaal niks komt ervan... En ben blij als de baby er is zodat k weer wat mobieler ben en ik weer wat (anders) te doen heb. En hopelijk uiteindelijk lekker naar buiten kan met de baby (lang leve het voorjaar hopelijk breekt het snel door!!).

    Hopelijk lukt het je om nog wel wat ritme en af en toe wat leuks te houden tijdens je verlof Annabel. Al is het maar iets kleins om naar uit te kijken (dat iemand langskomt, of een goede dag waarop je even eruit kunt om wat leuks te kopen voor de baby ofzo). Kan zo veel schelen!
     
  11. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.719
    466
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Ik zit al thuis sinds week 6 ofzo. Ik moet zeggen gaat me nu beter af als toen.

    Bel mensen op. Laat ze langs komen.
    Doe op je gemakje nog dingen die je wil doen.
    Je hoef niet de hele dag op de bank te gaan zitten natuurlijk.
    Lees een leuk boek.
    Zoek foto's uit. Of zo iets. Maak van je lunch iets leuks een keer een iets luxere lunch en nodig dan iemand uit. Bak koekjes/taart of iets lekkers. Een curses volgen of je er in verdiepen.
    Ik zie even naar de bakker en slager als een uitje. Even kwartiertje wandelen. Bankje zitten en weer terug anders trek ik het niet.
    Verder lekker netflixen ofzo. Films die je vriend niet leuk vind.
     
  12. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Herkenbaar! Alhoewel m'n verlof officieel morgen begint (banner loopt 1dag voorruit) zit ik al weken thuis. Ik vind het 10x niks, ik vind het heerlijk om te werken en mis dit ook. Ik geniet van m'n kindjes, maar vind het ook zeker heerlijk om onder m'n collega's te zijn.
     

Deel Deze Pagina