Eerste zwangeren binnen de vriendinnengroep, voelt eenzamer dan gedacht..

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Miss199p, 22 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miss199p

    Miss199p Lid

    20 feb 2017
    8
    0
    1
    NULL
    NULL
    Beste allemaal,

    Ik ben sinds kort lid van dit forum en lees veel berichten van andere vrouwen. Zelf ben ik hier terecht gekomen, omdat ik toch wel ergens mee zit..

    Ik ben nu inmiddels 28,5 week zwanger en de eerste binnen mijn vriendinnengroep die dit geluk mag overkomen, wat natuurlijk super is.
    Mijn zus bleek vorig jaar vervroegd in de overgang, dus dat het bij ons zo snel mocht lukken, voelde als een wonder, wat het natuurlijk ook is.

    Maar waar ik de laatste tijd zo mee zit, is dat mijn vriendinnen wel eens vragen hoe het met me gaat en verder natuurlijk lekker hun eigen leventje leiden, wat ik begrijp hoor. Ik merk dat ik het heel erg mis om met iemand te kunnen kletsen die in hetzelfde schuitje zit, of al een kindje heeft. Het geeft me best een eenzaam gevoel. Ook het begrip dat ik niet meer naar alle feestjes of weekendjes weg kan, lijkt er niet altijd te zijn..
    Ben ik hierin de enige of hebben andere ook wel eens dat gevoel gehad? Ergens ben ik ook een beetje bang dat ik tijdens mijn verlof dit gevoel misschien nog wel erger zal hebben, omdat ik dan ook de sociale contacten van mijn werk moet missen..
    Ik hoop dat dit gevoel enigszins normaal is en het misschien vanzelf weer over gaat, zodra de kleine er is bijvoorbeeld (waar ik echt enorm naar uitkijk!)

    Groetjes!
     
  2. MariekeRox

    MariekeRox Fanatiek lid

    6 nov 2015
    1.605
    788
    113
    Herkenbaar! Al mijn eigen vriendinnen zijn vrijgezel en hebben een heela ander leven dan ik heb. Buiten een keer naar een filmpje of lunchen doen we eigenlijk niks meer samen. Ook mis ik een vriendin die hetzelfde meemaakt of heeft mee gemaakt. Je hebt gewoon niemand om het mee te delen of om te vragen hoe ze het zelf destijds bv hebben ervaren.
     
  3. LiveLifeLovely

    LiveLifeLovely Niet meer actief

    Herkenbaar hoor! Heeft je man geen vrienden, welke vriendinnen met kinderen hebben? Of bij de sport?

    Zelf nooit gedaan hoor, maar ik denk dat wanneer je meedoen aan een zwangerschapscursus oid dat je veel jonge mama's ontmoet.

    En.. een mamacafe bij je in de buurt ?
     
  4. Marshmallow

    Marshmallow Actief lid

    9 jan 2017
    148
    4
    18
    Het kan snel veranderen hoor. Ik was ook de enige van mijn vrienden met een kind. Nu heeft op 1 na iedereen een of meerdere kinderen en ben ik zwanger van de tweede. Erg leuk nu dus.
     
  5. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik wil niet pessimistisch doen maar ik vond dit vooral nadat m'n zoontje geboren was opvallen. Denk doordat ik nu gewoon veel meer 'gebonden' ben en de verantwoordelijkheid voor m'n zoontje op nr. 1 staat. Dus vaak afhankelijk van slaapjes, oppas etc.
     
  6. Mss86

    Mss86 Fanatiek lid

    24 nov 2015
    1.018
    157
    63
    Heel herkenbaar. Vriendschappen veranderen als je zwanger bent of een kindje krijgt. Jouw interesses veranderen en je krijgt ook andere zorgen. Ik merk ook dat ik met mijn vriendinnen die geen relatie en kinderen hebben nu toch iets minder contact heb.. Vriendinnen die ak kinderen hebben zie ik nu iets meer.. Gewoon lekker veel ondernemen in je verlof. Misschien is het leuk om een zwangerschaps cursus of toga te gaan doen.
     
  7. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Heel herkenbaar.
    Ik heb eigenlijk alleen mijn collega's nog.. maar dat zijn niet bepaald vrouwen waar ik prive iets mee zou doen.
    Qua leeftijd zouden ze mijn moeder kunnen zijn zeg maar.
    We doen alleen heel af en toe nog wat met de vriendengroep van mijn vriend.. als we oppas hebben.
    Maar hun zijn ook allemaal vrijgezel, op 1 stelletje na, die wonen net samen. Maar met haar heb ik niet veel.
     
  8. Annai

    Annai Lid

    24 jan 2017
    45
    0
    6
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Heel herkenbaar! Mijn vriendinnen hebben onze kleine slechts èèn keer gezien. Onlangs uitgenodigd voor de verjaardag, maar niemand wil/kan. Wie weet zullen ze er anders in staan als ze zelf kindjes krijgen. Gelukkig hebben mijn man en ik een heel fijne gezamenlijke vriendengroep met veel kleine kindjes. Vind het soms wel erg jammer, maar het zij zo.
     
  9. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Echt zwangerschapscursus of fit zwanger oid gaan doen idd! En na bevallen cursussen met baby's! Dan ontmoet je ook leuke dames met kinderen :) alles verandert gewoon helaas
     
  10. Daantje90

    Daantje90 Lid

    30 mrt 2016
    8
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb vanavond toevallig mijn eerste eigen bericht hierover geplaatst op het forum, heel herkenbaar dus! Mijn meisje is nu bijna 6 weken. Ook eerste in vriendengroep. Iedereen probeert heel lief te zijn en interesse te tonen, maar echt begrijpen doen ze het niet. Heb daarin tijdens mijn zwangerschap een hoop steun gemist en nu ze er is helemaal.. Maar kan het ze ook niet kwalijk nemen. Ik wil zo graag echt delen hoe ik me heb gevoeld en voel, hoe de bevalling echt was, waar ik soms tegenaan loop. Allemaal dingen die ik niet meer dan oppervlakkig met m'n vriendinnen kan delen. Had niet verwacht dat ik me hierdoor zo eenzaam zou voelen, terwijl ik me ook weer de gelukkigste vrouw op aarde voel en m'n hele zwangerschap heb gevoeld..
     
  11. linkydink

    linkydink Actief lid

    29 dec 2015
    104
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben gaan zwangerschapszwemmen, leuke meiden leren kennen en gewoon lekker alleen maar over baby's praten hihi😊 Ook hoe bijv echo's bij hun gingen etc

    Nu zijn we allemaal bevallen en spreken we elkaar in een groeps chat, zijn we een afspraak met z'n allen aan het plannen en sommige zal ik gaan zien bij het babyzwemmen.

    Zoiets zou ik je dus aanraden voor wat 'babycontacten'
     
  12. Miss199p

    Miss199p Lid

    20 feb 2017
    8
    0
    1
    NULL
    NULL
    Bedankt voor alle lieve reacties!:)
    Ik ga vanaf 1 maart waarschijnlijk (bij genoeg aanmeldingen) starten met zwangerschapsyoga. Dat is met maar 2 andere waarschijnlijk. Ik zal ook eens kijken naar zwangerschapszwemmen, dat lijkt me ook wel wat!

    Een mama café..heb ik dus echt nog nooit van gehoord? Zal hier in de buurt niet zitten dan denk ik? (Westland)

    Ben ergens wel blij te horen dat ik het me niet verbeeld, maar dat er echt een verandering plaatsvindt die ervoor zorgt dat ik me regelmatkg best eenzaam voel.

    Ik ben wel superblij met m'n vriend, die er altijd voor me is en me steunt, en alles samen wil doen/regelen. Ook in zijn vriendengroep zijn we de eerste..dus ook daar geen vrouwen met Kids of die zwanger zijn helaas.
     
  13. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Hier helaas ook herkenbaar :( zelfs een vriendin kwijt geraakt toen ik niet met durfde te auto rijden ivm overgeven en ik niet met naar haar toe durfde. Hier naartoe komen was blijkbaar een te grote moeite. Verder ook vriendinnen die mijn zoontje heel weinig hebben gezien. Ieder half jaar en keer ofzo.
     
  14. LiveLifeLovely

    LiveLifeLovely Niet meer actief

    Mamacafe; bijv. eens per twee weken een ochtend bij een 'normaal' café/lunchroom in de buurt, speciaal voor moeders met kinderen. Gewoon even zoeken op Google, of vragen bij de verloskundige.

    En verder vind ik het heel begrijpelijk dat wanneer de mensen om heen geen kinderen hebben, je weinig aansluiting vindt bij elkaar.

    En daar is geen van partijen 'schuldig' aan, dus gewoon op zoek gaan naar alternatieven :D
     
  15. Ladylola

    Ladylola Fanatiek lid

    19 sep 2009
    4.832
    1.233
    113
    Naarbij Amsterdam ;)
    Heel herkenbaar! Mijn vriendin die verder weg woont heeft als enige een kind gekregen 3 jaar later. Maar die zien we veel minder.

    Al mijn vriendinnen hier in de buurt, hun lange relatie is gestrand, dus allemaal weer in een nieuwe relatie of nog niet. Maar kinderen nee. Zijn 30tigers die leven als god in Frankrijk.
    Nu mijn dochter ouder is, kunnen wij ook weer meer aansluiten en mijn dochter heeft veel suikerooms en tantes. Maar nee het leven is niet meer wat het was.
    Ik heb mij ook zeer eenzaam gevoeld, maar als ik je een tip mag geven. Zet die knop om, want de teleurstelling creeer je zelf. je ontmoet ook nieuwe mensen en je oude vriendinnen die zal je zeker nog zien, als jij weer uitgenesteld bent.
    Nodig ze uit voor etentjes😊 En straks kan je weer af en toe met ze op stap of lekker naar de sauna enz.
     
  16. manaolana

    manaolana Niet meer actief

    Ik generaliseer een beetje hoor want er zullen vast echt stomme vriendinnen tussen zitten, maar doen jullie je vriendinnen wellicht niet een beetje te kort? Ik snap dat ze niet echt echt kunnen weten hoe het is om in spanning te zitten over een eerste echo of kotsend boven de pot te hangen maar dat betekent toch niet dat ze er niet voor je kunnen zijn? Even een harde vergelijking, als iemand een ouder verliest en jij hebt beide ouders nog weet je ook niet hoe het echt is maar kun je er wel gewoon zijn voor diegene.

    Hier was ik vorig jaar zwanger, dat was helaas een BBZ en ik heb zo veel steun ervaren van mijn vriendinnen die echt nog ieder weekend zuipend en feestend in de kroeg staan. Nee ze weten niet echt hoe het is maar ik ben heel open geweest en heb ze proberen te vertellen hoe het voor mij is. Daarmee stelden zij zich ook open en ze zijn het afgelopen jaar zo betrokken geweest. Wilden van alles weten (hoe heet dat ook al weer die fase na je eisprong die bij jou nogal kort is :(? waarom krijg je ook al weer twee weken cadeau :(? wow, ben ik dan eigenlijk iedere maand 3,5 wkn zwanger als ik weer ongesteld word :D?), juist omdat ik er voor koos om ze mee te nemen in mijn reis ook al was het voor hen een ver van je bed show. Ik kan dan ook niet wachten om ze heel snel te vertellen dat het weer gelukt is!!!

    Wat ik eigenlijk wil zeggen voorkom dat je je eigen verwachtingen (ze zullen het toch niet snappen, niet leuk of boeiend vinden) projecteert op je vriendinnen en ze daardoor ook werkelijkheid maakt. Wees open naar je vriendinnen en deel alles met elkaar zoals je dat gewend was en mensen zullen je verbazen!
     
  17. Ladylola

    Ladylola Fanatiek lid

    19 sep 2009
    4.832
    1.233
    113
    Naarbij Amsterdam ;)
    Precies dat dus! Je eigen verwachtingen bijstellen😊

    Ik ben door alles rondom mijn dochter zo boos geweest op iedereen. Niemand begreep wat ik doormaakte. Maar ik liet het zelf gebeuren. Ik gaf mensen geen kans. Gelukkig prikten mijn beste vrienden hier door heen. Ja we zijn ook vrienden verloren. We praten wel met ze, maar tis niet meer zoals het was.
     
  18. Romantic

    Romantic Bekend lid

    29 nov 2015
    874
    91
    28
    Deels herkenbaar! De vriendinnen die geen kinderen hebben hebben een totaal ander leven en dat helpt niet mee, vriendinnen die wel kinderen hadden of tegelijk zwanger met mij wren is juist leuker geworden door dezelfde interesses en zorgen.

    Ik heb bij mijn eerste dochter een curus gevolgd en daar een hele goede vriendin aan over gehouden, ze woont 5 minuten bij mijn vandaan bleek toen, en onze dochters zijn op dezelfde dag geboren. Nu zijn we weer samen zwanger. Zo leuk, maar dus leren kennen door de cursus!

    TS: welke woonplaats woon je?
     
  19. Daantje90

    Daantje90 Lid

    30 mrt 2016
    8
    0
    0
    NULL
    NULL
    Klopt hoor Manaolana! M'n vriendinnen vinden alles ook heel interessant en zijn oprecht geïnteresseerd. Maar bij je vriendinnen zonder kids wil je ook gewoon een vriendin zijn en niet een groter gat creeeren door alleen maar te praten over je kind. Tot op zeker hoogte is het leuk en schattig. Bij mij is het bijvoorbeeld vooral dat ik op gevoel en ervaringsniveau even de match met m'n vriendinnen mis. Ze willen graag begrijpen en inleven, maar weten gewoon echt niet hoe het is, hoe bot en onaardig dat ook klinkt. En dat zal ik ze ook nooit zeggen, omdat ze zo lief zijn en hun best doen.
     
  20. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Ik ken het ook wel een beetje, geen van mijn vriendinnen had kinderen. Vriendinnen gingen veel uit en ik lag op zaterdag om 22:00 uur in bed om zondag wat leuks met mijn kids te kunnen doen, het contact met de meeste werd daarom ook minder... zo nu en dan uiteten en naar de bioscoop maar verder hield het op.
    Gelukkig heb ik 1 lieve vriendin die het altijd gezellig vind om mee te gaan met mijn kinderen naar een indoor speeltuin of een kinderboerderij.
     

Deel Deze Pagina