Andere bewegingen?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Johannak, 25 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Johannak

    Johannak Lid

    2 feb 2017
    32
    4
    8
    Vrouw
    Nederland
    hallo lieve meiden,
    Ik zit een beetje met een vraag. Ik ben op dit moment 22 weken zwanger van mijn eerste kindje (een meisje). Maar ik maak me al vanaf het begin best veel zorgen, ik begon haar te voelen met ongeveer 16 weken, heel licht, een beetje kriebeltjes. Maar het was zeker nog niet iedere dag, en daar maak ik me opzich geen zorgen om want dat is begreep ik heel normaal voor deze termijn maar ik heb haar nu al meerdere dagen nier gevoeld, tenminste dat denk ik. Ik heb woensdag voor het laatst die kriebeltjes gevoeld, maar ik voel de laatste tijd wel vaak wat schokjes die ik voorheen ook niet had, en die echt een stuk harder voelen dan de lichte plopjes dat ik eerst voelde. Denken jullie dat dat ook de baby kan zijn? Ik begrijp dat jullie natuurlijk niet exact voelen wat ik voel, maar ik hoop dat het misschien herkenbaar is voor iemand. Alvast bedankt :)
     
  2. MissDonna

    MissDonna Fanatiek lid

    26 nov 2013
    1.003
    233
    63
    Vrouw
    Ja dat is Wss je ukje!
     
  3. Hinti

    Hinti Fanatiek lid

    29 dec 2015
    1.463
    207
    63
    Vrouw
    Ja hoor die begint nu langzaam meer te schoppen en te slaan. Misschien is ze nu net wat gedraaid waardoor je haar minder voelt.

    Als je echt twijfelt natuurlijk altijd bellen maar ik had ook periodes dat ze rustiger was. Dan sliep ze veel om daarna 10x zo hard terug te komen
     
  4. wishtobe

    wishtobe Niet meer actief

    Ik denk ook dat je kleine meid ondertussen meer kracht krijgt en al iets gecontroleerdere bewegingen gaat maken waardoor je nu 'schokjes' gaat voelen. Die zullen snel over gaan op duidelijke schoppen :)
    En ja, ze heeft nu nog zoveel ruimte, als ze richting je rug schopt, voelt je het veel minder/niet.

    En als je het niet vertrouwd, gewoon even vk bellen!
     
  5. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Hey, waarschijnlijk is dat nog steeds je dametje.daarnaast hoef je je kindje pas dagelijks te voelen vanaf 28 weken. Daarvoor mag hier tijd tussen zitten, ook een aantal dagen.
     
  6. sejh1988

    sejh1988 Bekend lid

    28 jun 2016
    763
    458
    63
    Taalvrijwilliger, activiteitenbegeleider (vrijwill
    We lopen gelijk, wat leuk!
    Ik heb de afgelopen week precies ervaren wat jij nu doet. Ik dacht eerst dat het een stuiptrekkingje was, maar het gebeurde steeds regelmatiger, harder en op verschillende plekken.
    Gisteren controle gehad en de vlos bevestigde dat het ukkie was. Ik moest ook even aan het gevoel wennen omdat ik het niet kon plaatsen, nu begin hem echt ook al af en toe van buiten te voelen! Super leuk!
    Geniet ervan!
     
  7. Nanoe2

    Nanoe2 Niet meer actief

    Ja waarschijnlijk je ukkie :)

    Heb hier nu ook regelmatig dat hij behoorlijk hard al schopt.
    Sinds mn man een gerichte schop tegen zn hand kreeg, omdat hij blijkbaar zn hand te hard op mn buik duwde weet ik zeker dat het ons kleintje is.
     
  8. Bijtje81

    Bijtje81 Actief lid

    14 mei 2014
    100
    23
    18
    Ja hoor, bij mij was het hetzelfde. Al heel vroeg kriebeltjes. Toen verdween dat -> stress, maar uiteindelijk waren de bewegingen veranderd en moest ik de schopjes opnieuw leren kennen. Lekker van genieten!
     
  9. Johannak

    Johannak Lid

    2 feb 2017
    32
    4
    8
    Vrouw
    Nederland
    Heel erg bedankt allemaal :) Ik ben weer gerustgesteld
     

Deel Deze Pagina