Spiraal en toch zwanger

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Ellen1985, 9 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ellen1985

    Ellen1985 Lid

    9 mrt 2017
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gisteren zijn we er achter gekomen dat ik toch zwanger geworden ben ondanks dat ik een spiraal heb. Ik ben moeder van 2 kids Eem zoon van 3,5 en een dochter van 7 maand.. ik ben opzoek naar vrouwen die hetzelfde hebben mee gemaakt en ook voor de keus hebben gestaan wat ze hiermee aan moeten. Ik hoor graag van jullie ...
     
  2. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Is mij 5 jaar geleden overkomen.
    Ik neem aan dat je nu een (duidelijke) positieve test in handen hebt?

    Omdat ik aannam dat een zwangerschap 'niet mogelijk' was, heb ik pas vrij laat een test gedaan toen menstruatie maar niet wilde komen en kwaaltjes erger werden. Ik denk dat ik toen ongeveer een week overtijd was. Ik heb toen meteen de huisarts gebeld, die heeft me doorverwezen voor een inwendige echo in ziekenhuis. Daar heeft de gyn het over genomen. Mijn spiraal was verzakt (en deed daarom werk niet meer zo goed) en meteen verwijderd. Kreeg ook meteen vraag van gyn wat wij wilden mbt zwangerschap. Wij hadden 2 dagen het idee kunnen laten bezinken en waren tegen (zo nodig) abortus.

    Omdat er in baarmoeder niets te zien was, moest ik bloed laten prikken, omdat de kans op buitenbaarmoederlijk 8 keer zo hoog was. HCG was niet zo hoog, inschatting was een (vroege) miskraam en ik ben naar huis gestuurd om af te wachten. Een paar dagen later kwam miskraam op gang en een dikke week daarna op controle bij gyn was alles schoon (echo/bloed).

    Ik vond het een erg heftige ervaring (ongepland zwanger, daarna miskraam), die me mentaal en fysiek is tegengevallen. Het heeft er bij ons toe geleid dat wij half jaar later bewust voor een 3e kindje zijn gegaan.

    Ik heb nu weer spiraal en als het me nu nog een keer zou overkomen, dan denk ik dat ik wel voor abortus zou kiezen, omdat ik echt niet nog een kind erbij kan hebben. Maar lijkt me hartverscheurende keuze. Ik hoop dat ik hem nooit hoef te maken.

    Ik wens je veel sterkte!
     
  3. Ellen1985

    Ellen1985 Lid

    9 mrt 2017
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    #3 Ellen1985, 9 mrt 2017
    Laatst bewerkt: 9 mrt 2017
    We hebben idd een positieve echo.. ook mijn spiraal is verzakt.. 6 weken zwanger.. maar 2x een keizersnede gehad na langdurige bevalling.. mochten we de baby laten komen zal het weer een keizersnede worden.. fysiek nog niet helemaal hersteld vd vorige .. mentaal stuk aan het gaan op moment.. abortus past ook niet ons woordenboek maar fysiek gezien misschien niet haalbaar ... een baby een kindje van net 1 tegen die tijd en een kereltje van 4 en opnieuw herstellen van kz... kache bedankt voor je reactie...
     
  4. mmmrolmops

    mmmrolmops Actief lid

    17 mrt 2012
    195
    26
    18
    Ik ben nu zwanger ondanks mijn spiraal. Maar mijn situatie is anders, ik heb een zoontje van 4. En een 2e is nooit geheel uitgesloten geweest. Al denk ik dat het er niet van gekomen was als dit niet gebeurd was. Maar er zijn er wel blij mee.
     
  5. Moeder2017

    Moeder2017 Actief lid

    2 jan 2017
    281
    2
    18
    Ken ook iemand die zwanger ondanks een spiraal is geworden
    Ze hebben hem eruit gehaald en gezegd 50/50 of het kindje het gaat redden ze had veel bloed verlies erna maar laten zitten was ook geen optie dan zou het kindje niet goed kunnen groeien

    Uiteindelijk alles goed gekomen een gezond kindje


    Ik denk dat het kindje gewoon heel graag bij jullie wilt zijn het moest zo zijn

    Al begrijp ik dat het best heel zwaar voor je is zo snel op elkaar en een kz hakt er ook in
     
  6. Budgie

    Budgie Fanatiek lid

    8 feb 2013
    1.721
    8
    38
    Hier ook zwanger geraakt door spiraal. Helaas had ons ventje een hartafwijking en heeft hij voor ons de keuze gemaakt om te stoppen met vechten met 15+4. Het was een grote shock, maar kleine spruit was zeer welkom.

    Daarna bewust voor 2e kindje gegaan. En inmiddels al op de helft.
     
  7. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Ik hoor helaas behoorlijk vaak verhalen van zwanger worden ondanks een spiraal. Als jullie echt klaar zijn met het krijgen van kinderen lijkt een sterilisatie mij een betere keus. De kans op een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap is groot. En de keuze voor abortus heel erg moeilijk (zeker als beiden er andere mening hebben
     
  8. panter1984

    panter1984 Actief lid

    6 nov 2012
    175
    2
    16
    Ik vindt het een raar antwoord.

    Denk je dat sterilisatie zo makkelijk gedaan wordt? Vooral als je nog jonge kinderen hebt, doen ze het niet en al helemaal niet als je jonger bent dan 30/35 jaar bent.

    Zelf als je ouder bent dan 35 en oudere kinderen hebt, moet je eerst meerdere keren een gesprek aan gaan en als er enige twijfel zien, dan doen ze het niet.
     
  9. merel80

    merel80 Bekend lid

    3 mei 2009
    812
    39
    28
    Misschien bedoelt ze wel sterilisatie van de man?
     
  10. XmoonlightX

    XmoonlightX Niet meer actief

    Ook dat wordt bijna niet gedaan als je nog jong bbent

    Daarnaast heeft ts nu weinig aan dat antwoord want van amberxxx ze is nu al zwanger
     
  11. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Ik ken echt meerdere mensen die klaar zijn met het krijgen van kinderen en gesteriliseerd zijn. Zowel mannen als vrouwen (hoewel het voor een man makkelijker is). Daar is niet lastigs aan. Gesprekje met de huisarts en een doorverwijzing. Het spreekt vanzelf dat het een definitieve keuze is waar je goed over nadenkt. In mijn reactie geef ik ook aan dat het een goede keuze is als je echt klaar bent met het krijgen van kinderen .

    In het geval van TO zou ik ervoor gaan trouwens. Tenzij er serieuze medische of sociale redenen zijn. Maar daar lees ik niets van in haar post.
     
  12. Ellen1985

    Ellen1985 Lid

    9 mrt 2017
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gefeliciteerd !! Mmmmrolmops... erg benieuwd of je spiraal nog aanwezig is of inmiddels verwijdert?
     
  13. Ellen1985

    Ellen1985 Lid

    9 mrt 2017
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    Moeder2017 bedankt voor je reactie.. op korte termijn gesprek met gynaecoloog staan of het spiraaltje wel of niet verwijdert moet worden.. ondanks dat we nog niet weten wat onze keuze gaat worden... we krijgen ook info over het risico dat de baarmoeder scheurt ivm 2x kz en de korte tijd tussen beide zwangerschappen..
     
  14. Ellen1985

    Ellen1985 Lid

    9 mrt 2017
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    Budgie wat een super heftige ervaring... gefeliciteerd met je zwangerschap ik hoop dat je er volop van kunt genieten..
     
  15. Ellen1985

    Ellen1985 Lid

    9 mrt 2017
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    Amberxx met uw antwoord over sterilisatie kan ik idd nog niet zoveel.. we hebben bewust 3 jaar tussen onze 2 kids zitten.. of er over een paar jaar wel geen kinderwens meer is weet ik niet dus een sterilisatie is nooit ter sprake gekomen. De reden van twijfel is mijn gezondheid.. ik ben fysiek nog niet genoeg hersteld voor een zwangerschap.. het risico dat de baarmoeder scheurt is verhoogd vanwege mijn vorige bevallingen
     
  16. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Misschien is het vooral wijs om nu je goed voor te laten lichten over de gezondheidsrisico's, want ik lees uit je berichtje dat dit voor jullie het grootste 'struikelblok' is mbt deze ongeplande zwangerschap. Ik hoop dat je van gyn snel duidelijkheid geeft. Mijn gyn zei dat ze liefst spiraal zo snel mogelijk verwijderen omdat een zwangerschap met spiraal op zijn plek grotere kans op complicaties geeft, mn mbt infecties.

    Dan nog zal zeer moeilijke keuze zijn. FIOM is gespecialiseerd in hulp/informatie bij ongeplande zwangerschappen, misschien dat je daar ook nog iets aan hebt.

    Nogmaals veel sterkte! Het is een heftige emotionele achtbaan.
     
  17. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Ik heb me laten voorlichten mbt sterilisatie van vrouw (omdat ik echt klaar ben), maar het is toch niet zo 'simpel' als je nu doet voorkomen. Mijn gyn stond niet te springen, ondanks dat ik 36 jaar was met 3 kinderen (waarvan 1 met beperkingen, met ook risico op herhaling). Heel uitvoerig alle andere opties besproken, ben echt aan de tand gevoeld.

    Na bedenktijd heb ik me bedacht, om de volgende redenen:
    - kans op ongeplande zwangerschap is niet 0. Sterker nog, deze is vergelijkbaar als die van een spiraal 1 op 1000
    - niet alles werd vergoed door mijn zorgverzekeraar, zou zelf 300 euro hebben moeten bijleggen. Spiraal wordt wel vergoed.
    - het is een buikoperatie onder algehele narcose, waar dus risico's aan verbonden zijn, die toenemen bij overgewicht (en dat heb ik)
    - of het via baarmoeder plaatsen (essure) van veertjes, waarvan kans is dat dit niet in 1 keer lukt, dat je (allergisch) reageert op metaal van veertjes, of chronische buikklachten overhoudt, en is minder betrouwbaar dan de klassieke sterilisatie (buikoperatie)

    Ik vond het nogal een heel gedoe en ingrijpend (snijden in gezond lijf), zonder dat dit dus onder de streep mij garantie geeft dat ik nooit meer zwanger raak. En ik heb nogal een track-record met het krijgen van complicaties ;) en kleine kansjes...

    Daarom dus weer een koperspiraal. Mijn insteek is nu dat de kans dat ik een 2e keer ongepland zwanger daarbij zou raken, wel echt heel klein moet zijn ;).

    Beste optie zou overigens sterilisatie van man zijn (minste ongeplande zwangerschappen en minder risico's dan sterilisatie van vrouw, gyn stuurde ook wel echt in die richting), maar mijn man weigert.
     
  18. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    kache jou reactie klopt hoor. Voor vrouwen is de ingreep nog steeds een stuk ingewikkelder dan voor mannen. Bij mannen stelt het echt niets voor! Nog geen 15 minuten werk onder plaatselijke verdoving. Ik ken meerdere mannen die het hebben ondergaan (recent en heel erg lang geleden). Die dus wel hun verantwoordelijkheid nemen ipv hun vrouw het maar te laten regelen. Bij alle mensen die ik ken was een kort gesprekje met de huisarts genoeg. Natuurlijk ook afhankelijk van hoe zeker je zelf overkomt naar de arts toe. Bij twijfel moet je dit natuurlijk niet doen.

    Ellen ik bedoelde aan te geven dat als jullie (nu of straks) echt klaar zijn met het krijgen van kinderen. Dit de meest veilige optie is.
     
  19. Ellen1985

    Ellen1985 Lid

    9 mrt 2017
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    Voor de geen die benieuwd is wat de keuze geworden is: we gaan ervoor een 3e kindje wat een cadeau ondanks dat ze zo kort op elkaar zitten en er gezondheids risico's zijn.. de blijdschap komt en we beginnen over praktische zaken na te denken.. helaas zware teleurstelling met de laatste echo het hartje is gestopt dit komt hard aan heel hard... hoe kan dit nou.. wat een k*** vandaag 11 weken zwanger.. ons kindje zit al een week zonder hartslag in mijn buik.. wanneer nemen we echt afscheid ik weet het niet.. ik weet wel dat ik je nu al mis xxx
     
  20. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Dit is mij overkomen toen ik 16 was. Spiraal zat niet waar hij moest zitten en is toen operatief verwijderd. (Ik had overigens de Mirena)
     

Deel Deze Pagina