zwanger maar voel me enorm down

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door baby001, 13 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. baby001

    baby001 Bekend lid

    5 mrt 2015
    897
    18
    18
    Hallo allemaal,

    Ik ben op zoek naar ervaringsverhalen. Momenteel ben ik zwanger van ons tweede kindje, 14 weken. En voel ik me al weken op en af down. Ene moment erg vrolijk(komt niet zo vaak voor) maar de meeste momenten ontzettend 'down'
    Het liefst lig ik de hele dag in m'n bed met mijn ogen dicht en niemand om me heen. Helaas gaat dit niet want er loopt ook nog een zeer actieve peuter (puber) hier rond en natuurlijk mijn man die het momenteel niet al te best heeft met mij.

    ik snap dat hormonen van alles net je kunnen doen maar ik vraag me af of dit wel helemaal 'normaal' is? Ik ben ontzettend moe, heb nergens zin in, de hele wereld kan me wat, sporten ben ik al snel mee gestopt want dat word echt een kansloze boel, hele dag een enorm vieze smaak in mn mond waar ik naar van word, ik erger me echt OVERAL aan en alles maar dan ook echt ALLES kost me teveel energie. Ik word al moe als ik aan de periode na de geboorte denk.

    Wie herkent dit?

    Gr baby001
     
  2. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Niet herkenbaar maar ik zou dit wel even bespreken met je verloskundige.
    Dat down gevoel kan nog veel erger worden en dan kan zij je misschien doorsturen naar de pop poli (volgens mij heet dat zo?) om met iemand te praten die jou er vervolgens mee kan helpen.
     
  3. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Klinkt als een depressie. Bespreek het met vk of huisarts.
    Sterkte!
     
  4. baby001

    baby001 Bekend lid

    5 mrt 2015
    897
    18
    18
    Ik heb hier inderdaad ook aan gedacht maar als ik momenten heb dat ik me goed voel (in de zin van niet moe) ben ik echt wel erg gelukkig, kan ik lekker met mn dochter buiten wandelen en genieten, dat is toch niet zo als je depressief bent? Ik weet bijvoorbeeld dat sporten me heel erg kan opbeuren (of dat nu ook zo is wert ik niet) maar ik kan me er gewoon niet zo zetten, zo moe ben ik! En als ik wel zou kunnen gaan stort ik daarna voor 3 dagen in, ben ik bang voor
     
  5. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Als de niet happy episodes vaker voorkomen en langer duren dan de happy momenten zou ik het toch bespreken. Het kan nml echt een (beginnende) depressie zijn. En better safe than sorry...lijkt mij dat je moet voorkomen dat het erger word.
     
  6. Fauna

    Fauna Bekend lid

    22 sep 2011
    661
    34
    28
    Vrouw
    Kantoor
    Omg BoZ
    Wat vervelend dat je je zo voelt. Het is wel normaal dat je in het begin heel moe vent, je lichaam is heel druk aan het werk. Meestal is het laatste trimester ook heel vermoeiend. Was je bij de eerste ook heel moe? Je hebt natuurlijk nu een kindje rondlopen en dat vraagt ook meer energie dan de eerste keer. Probeer toch je rust te pakken. Weet niet of je wel eens kan bijslapen? En als je je zo down voelt kan je daar goed met je man over praten?
     
  7. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Ik herken het gedeeltelijk. Ben nu 16 weken zwanger en zoontje wordt in juni 2. Ik doe een middagdutje als hij dat ook doet want anders hou ik de dag niet vol en dan lig ik s avonds voor 10 uur alweer te slapen. Maar toch zou ik dit aangeven bij de vk want dan zijn ze ervan op de hoogte. Het hoeft niks te zijn maar ik herken het gevoel wel van het eerste jaar nu de geboorte van onze zoon en ben toen ook echt bij een psycholoog geweest. Ik heb het te ver laten komen en zat met een burn out thuis want ik dacht ook; depressief ben ik niet want ik kan nog best gelukkig zijn. Maar vervolgens zat ik wel huilend op de bank omdat mijn zoontje een dagje drukker was dan normaal en ik dat niet trok.
     
  8. Mutsefruts88

    Mutsefruts88 Niet meer actief

    Vervelend dat je je zo voelt. Herken er wel iets in. Kan je er een patroon in vinden? Voel je je beter met lekker weer bijvoorbeeld?

    Ik merk dat ik nu heel erg gevoelig ben voor het weer. Op dagen dat het druilerig is, ben ik meer down. Zonnige dagen lijk ik ineens weer een blij lammetje.

    Het lijkt ook net of de maandelijkse cyclus psychisch door blijft gaan. Dus rond de periode dat ik normaal m'n menstruatie zou krijgen ben ik ook veel meer down en sneller depri gedurende 1 a 2 weken. Andere weken fleur ik dan weer op en ga ik als een speer.

    Ik denk dat de hormonen het allemaal net even wat erger maken. Reageer ook veel feller op anderen en voel me sowieso 'anders'. Soms wil ook alleen maar dagen in bed blijven liggen met een deken over m'n hoofd.

    Ik ben wel een tijd depressief en overspannen geweest, maar dat voelt echt anders. Heb nu niet het gevoel dat het de overhand neemt.

    Maar, als dit voor jou wel zo is, dan zou je eens aan de bel kunnen trekken. Anders, gewoon lekker de baal daagjes pakken en kracht sparen voor de goede dagen. Ga je vooral niet te schuldig voelen, dan word het alleen maar erger.

    En ja, zwanger zijn kost gewoon energie :) geef je er af en toe lekker aan over.
     
  9. baby001

    baby001 Bekend lid

    5 mrt 2015
    897
    18
    18
    bij mijn eerste had ik dit totaal niet. Ik sportte nog tot de laatste week voor de bevalling 3x per week en voelde me echt topfit ondanks de misselijkheid die ik had.
    Ik slaap inderdaad wanneer mijn dochter slaapt. Ze slaapt nog zo'n twee uur smiddags. Voorlopig laat ik dat nog even zo want anders hou ik nooit de hele dag vol
     
  10. baby001

    baby001 Bekend lid

    5 mrt 2015
    897
    18
    18
    Ik ben inderdaad ook heel gevoelig voor de weersomstandigheden en de winter is altijd voor mij een lastig seizoen. Aan het einde van het seizoen heb ik het ook echt wel gehad. Daarom is het gevoel ook dubbel want met mooi weer voel ik me best aardig oke ondanks de ernstige vermoeidheid.

    Als ik eenmaal het "depressieve" (ik noem het maar even zo) gevoel heb dan kom ik daar ook niet makkelijk vanaf. Het is vooral savonds als ik dan ook écht niet meer kan en het enige wat dan nog lukt is liggen zonder geluid om me heen, heerlijk.
     
  11. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Wat ik herken is dat ik bij de eerste heel energiek en fit was ik sportte nog veel tot een dag voor de bevalling en ik was niet moe te krijgen.

    Nu met een peuter van 2,5 die niet meer slaapt en 4 dagen werken ben ik savonds compleet afgedraaid. Ik zou bijna een week vrij willen nemen en m'n kind naar de opvang brengen om te gaan slapen haha.

    Sporten heb ik ook geen zin in maar ik MOET omdat ik mezelf daarna wel echt fitter voel.

    Down niet echt behalve in de zin datik me vaak lusteloos voel of vindt dat de tijd me ontglipt.

    Wel zou ik het in de gaten houden of bespreekbaar maken bij vk of ha!
     
  12. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    De extreme vermoeiheid ken ik niet maar het down gevoel wel, tijdens mijn eerste zwangerschap zat ik niet lekker in mijn vel.
    Ik was op alles en iedereen kwaad, huilde de hele dag overal om, kon mezelf opsluiten in mijn kamer en huilen for no reason en ik zocht continue ruzie met mijn man.
    Lichamelijk had ik weinig kwaaltjes maar wat een ellende om me zo rot te voelen, ik had ook helemaal geen zin in een baby.
     
  13. baby001

    baby001 Bekend lid

    5 mrt 2015
    897
    18
    18
    wat een rot gevoel :( wat heb je er uiteindelijk mee gedaan?

    Ik ben vandaag even een tijdje alleen weggeweest en dat was heerlijk, deed me goed. Eigenlijk doe ik dit nooit, ben altijd met mn dochter behalve als ze op kdv zit. Maar een keermijn handen helemaal vrij blijkt toch best eens lekker te zijn
     
  14. Daantje2015

    17 dec 2015
    89
    47
    18
    NULL
    NULL
    TS heb je onlangs je vitamine D gehalte toevallig nog laten controleren? Van een tekort kun je je ook erg somber en moe gaan voelen!
     
  15. MMW

    MMW Fanatiek lid

    29 dec 2013
    1.182
    425
    83
    Als je bloed laat prikken zou ik, als ik jou was, ook direct je schildklierwaardes laten testen. Te hoge of lage waarden kunnen ook dit soort klachten geven en een zwangerschap kan veel invloed hebben op de werking van je schildklier.
     
  16. baby001

    baby001 Bekend lid

    5 mrt 2015
    897
    18
    18
    Ik heb contact gehad met de verloskundige. Mijn HB was goed maar wel tegen de ondergrens aan van wat gemiddeld is. Toch maar ijzertabletten proberen, kijken of er iets gebeurd. En ineens voelde ik me twee dagen later een stuk beter. Ik heb meer energie, kan zelfs weer fatsoenlijk voor mn dochter zorgen en voel me echt minder lusteloos. Ik hoef niet meer hele dagen in bed te liggen zodra mn man thuis is(dat moest ik gewoon doen omdat ik gewoon niet meer kon)
    Ik heb nu de 'normale' vermoeidheid en misselijkheid.. ik hoop zo dat dit zo blijft.

    Toch blijf ik het gek vinden. Een normaal hb gehalte (7.5) en toch je beter voelen door ijzertabletten. Je zou denken dat als het gehalte goed is je ook goed voelt
     
  17. Lun

    Lun Actief lid

    19 sep 2016
    104
    6
    18
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Het is alsof ik mijn eigen verhaal en gevoel lees!
    Je bent niet de enige! Hopelijk voelen we ons beide snel beter en kunnen we water Genieten met wat meer energie!

    (Die smaak in je mond ohhhh vreselijk he... bah bah bah)
     

Deel Deze Pagina