Hoe vaak harde buiken?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Papallona, 18 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Ik ben nu 21 weken zwanger en heb toch af en toe harde buiken. Soms zijn ze mild (voel ik het iets drukken en als ik dan mijn buik aanraak dan voelt het keihard), en andere keren is het overduidelijk een harde buik.
    Meen het ook als ik rustig zit.
    Hoe vaak is "normaal"?
     
  2. shania26

    shania26 Actief lid

    20 jul 2013
    160
    1
    16
    huismama
    spijkenisse
    ik heb bij al mijn kids heel vroeg al harde buiken gehad en ook heel vaak...maakte me er vaak ook druk om maar hier heeft het nooit tot weeen gelijdt. ben 3x ingelijd zelfs omdat het ondanks de vele harde buiken niet op gang kwam. ik heb een gevoelige baarmoeder die erg snel overprikkeld is en dan reageert door harde buik. mij is toen altijd verteld zolang ze niet regelmatig komen (bijv elk kwartier of elke 5 mins) en ze geen pijn doen kunnen ze geen kwaad tis wel een teken om rustig aan te doen en de baarmoeder zo min mogelijk te prikkelen(maar dit gaat soms al als je niks doet en in dat geval doe je er weinig tegen)
     
  3. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    De harde buiken doen niet zeer, beetje vervelend gevoel. Maar als ik dan mijn buik dik is het wel wat gevoeliger. Heb wel een gevoelige baarmoeder!
     
  4. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Geen idee volgens mij heb ik ze bij mijn eerste nooit gehad. Tenminste ik zou niet weten hoe het zou moeten voelen. En nu bijna 23 weken zwanger masr nog steeds niks wat dat betreft. Hoe voelt dat?
     
  5. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Ik had ze bij de eerste ook niet.
    Deze keer wel en het voelt alsof je buik ineens zichzelf aanspant, kan het niet anders uitleggen :p
    Je buik is dan ook echt heel hard.

    Ot; hoeveel harde buiken je mag hebben weet ik niet. Je kan altijd even de vk bellen.
     
  6. Humava

    Humava Niet meer actief

    Ik had ze bij m'n tweede ook regelmatig. Nu af en toe. Zolang ze geen pijn doen is het niet erg. Maar als je er echt veel hebt zou ik wel even overleggen met je vk.
     
  7. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.076
    283
    83
    Emmeloord
    Ik moest bellen als het er 4 of meer per uur waren van de gyn. Heb hard gelachen want dan had ik al vanaf 16 weken constant moeten bellen. Ze deeen hier gelukkig helemaal niks vanbinnen. Wel cervix meting gehad voor zekerheid maar alles bleef netjes dicht.
    Bij elke beweging kon ik een harde buik krijgen :(
    Anders bel je gewoon even om na te vragen hoe of wat. Zeker als je bezorgd bent.
     
  8. MariamZ

    MariamZ Niet meer actief

    Ik had ook enorm veel harde buiken. En toen gingen ze mijn cervix opmeten kwamen ze uit op 2,5 cm. Ik heb toen rust gehouden, maar met week 31 begonnen de weeen met ontsluiting en al! Ik zou je vk bellen!
     
  9. minniemo

    minniemo Actief lid

    28 aug 2014
    229
    8
    18
    Hier ook vanaf 16 weken regelmatig harde buiken gehad. Soms zelfs met regelmaat om de 10 min. Het maakte niet uit of ik actief was of gewoon rustig op de bank zat. Waarschijnlijk een gevoelige baarmoeder. Uiteindelijk met 41 weken pas bevallen. Bij twijfel gewoon bellen!
     
  10. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.489
    5.572
    113
    Vrouw
    Als je twijfelt zou ik inderdaad bellen.

    Als ze afnemen als je rust, niet gelijk na 10 minuten maar gewoon echt rustig aan doen zal er niet veel aan de hand zijn, zolang je er niet meega veel per dag hebt :)


    Ik heb ook regelmatig harde buiken, al een aantal weken helaas.
    Gister nog 3 kwartier lang om de 1,5 minuut en toen ben ik in bed gaan liggen, is gelukkig weer over gegaan :)

    Ik weet dat ik rustig zal moeten doen, voor de 24 weken doen ze er helaas toch nog niets aan, ben blij dus als ik de 24 weken gewoon heb gehaald! :)



    Hoe is het nu?
     
  11. Mieke1985

    Mieke1985 Lid

    18 apr 2016
    24
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb vanaf week 18 geregeld harde buiken. Twee keer is mijn cervix-lengte opgemeten, maar gelukkig was deze niet verkort (4,5 cm).
    Nu, met 28 weken, heb ik nog steeds geregeld last van harde buiken.
    Volgens de verloskundige heb ik een gevoelige baarmoeder en hoort het ook bij deze termijn. Het is moeilijk om te zeggen hoeveel je er mag hebben. Zolang er geen regelmaat inzit en ze niet heel pijnlijk zijn is het niet erg, werd mij verteld in het ziekenhuis. Pijnlijk zijn ze niet, maar wel gevoelig. Als je je erg veel zorgen maakt kan je altijd de verloskundige bellen! Zorgen maken is ook niet bevorderlijk voor de harde buiken.
     
    Vivonne vindt dit leuk.
  12. happiness85

    4 nov 2016
    48
    1
    6
    NULL
    NULL
    Het is mijn eerste zwangerschap en ik heb al harde buiken sinds ... 9 weken! Je kon dan echt zo'n hard bolletje voelen in mijn (toen nog platte) buik. Na een week of 16 ben ik magnesiumsupplementen beginnen nemen en op week 27 (= drie dagen geleden) lag ik al aan de monitor in het ziekenhuis na een helse nacht met 7 uur lang pijnlijke harde buiken. Ik ben eigenlijk pas veel te laat gegaan (volgende namiddag) en daar zeiden ze "kom beter een keer te veel dan te weinig".
    Ik doe sindsdien kalm aan, maar de harde buiken blijven komen. Ik vermoed dus dat ik nog veel aan de monitor ga hangen de komende weken. Gelukkig is mijn baarmoederhals voorlopig nog wel intact. Het probleem is dat ik voor de rest superveel energie heb & nergens last van. Ik heb zelfs geen last van die harde buiken (behalve die ene pijnlijke nacht), maar ze waren in het ziekenhuis wel echt verontrust door 4 harde buiken / half uur monitor, terwijl dat voor mij gewoon "business as usual" was. Gelukkig mocht ik wel nog naar huis en moest ik niet opgenomen worden.

    Het gaan hier 13 lange weken worden. In het beste geval, want ik hoop echt dat de baby niet (veel) te vroeg komt.
     
  13. Tinylove

    Tinylove Lid

    4 feb 2017
    96
    2
    8
    NULL
    NULL
    Bij de eerste vanaf een week of 25 harde buiken gehad ook veel in t zkh gezeten omdat ik daar toen zo onzeker van werd, Ik heb bij de tweede vanaf 17 weken harde buiken gehad maar toen was het meer 'normaal' voor me, heb denk ik een gevoelige baarmoeder ofzo
    Ook nachten waarin dit om de 3min gebeurde

    Mijn vk zei dat harde buiken alleen (die erg ongemakkelijk zijn maar geen helse pijn geven) niet zoveel kwaad kunnen.
    Ik kreeg ze bijv al als de baby een harde schop gaf of even heel druk was.
    Ons zoontje is met 40w spontaan geboren dus niet te vroeg ofzo

    Verwacht dat ik nu ook wel weer vroeg harde buiken zal krijgen 🙄

    Als je het niet vertrouwd kan je altijd bellen
     

Deel Deze Pagina