Last van flauwvallen en duizeligheid tijdens de zwangerschap

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Nescio, 20 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Ik bracht deze morgen mijn oudste naar school en we liepen flink door omdat we wat laat waren. Vervolgens liep ik met de jongste rustig terug.

    Ik merkte al dat ik wat kortademig was (waarschijnlijk door dat flinke doorstappen) maar naarmate we verder liepen, kreeg ik koud zweet op mijn rug, mijn oren begonnen te suizen... ik ben direct op de stoep gaan zitten met mijn hoofd tussen mijn benen. Hierdoor niet flauwgevallen, maar de weg naar huis heeft nog nooit zolang geduurd.

    Thuis meteen wat appelsap gedronken en toen heb ik de jongste ook weggebracht naar de creche. Maar wat ik ook eet/drink, ik voel me nog altijd trillerig, met spierpijn in mijn schouders.

    Voordat we vertrokken had ik goed gegeten en gedronken. Is dit ook een kwaal? Hoop het niet, vond het echt eng en je bent zo hulpeloos met een klein kind bij je :(
     
  2. Mel7

    Mel7 Bekend lid

    12 apr 2016
    870
    1
    0
    NULL
    NULL
    Dit heb ik ook vaak de laatste tijd. Ik denk zelf dat het bij mij komt door kortademigheid en hyperventileren.. vk zegt dat er weinig tegen te doen is helaas
     
  3. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Jammer, weer zo'n kwaaltje waar niets aan te doen valt :( als het aanhoudt zal ik toch eens vragen of ze nog een keer mijn bloed willen checken.
     
  4. ACP0309

    ACP0309 Actief lid

    28 jul 2016
    176
    0
    16
    Rond de 20-22 weken had ik daar ook veel last van. Het kan natuurlijk aan van alles liggen (ijzer, bloeddruk, ademhaling..).
    Bij mij is het volgens mij gedeeltelijk vanzelf over gegaan, maar voor het placebo effect (of misschien heeft het echt geholpen) heb ik wat meer zoute drop gegeten, drink ik nu regelmatig Roosvicee Ferro en dronk ik soms een bouillontje tussendoor.
    Wie weet helpt dat bij jou ook?
     
  5. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Bedankt voor de tips! Roosvicee drink ik al, vind ik erg lekker. Ik ben ook weer gestart met magnesium. Ik gebruikte dit pril in de zwangerschap tegen vermoeidheid en spierkramp, maar toen dat verbeterde ben ik daar weer mee gestopt. Nu heb ik gelezen dat het ook een positief effect kan hebben op migraine, en daar heb ik ook veel last van (alleen in de zwangerschap, heel vreemd).
     
  6. XmoonlightX

    XmoonlightX Niet meer actief

    Het kan ook met je bloeddruk te maken hebben, dus wat zout eten ipv zoet
    Misschien ook even je bloeddruk laten meten?
     
  7. PinkButterfly

    PinkButterfly Actief lid

    9 sep 2012
    441
    0
    16
    Google eens naar 'Orthostatische hypotensie'. Nu in mijn zwangerschap gelukkig weinig last maar klinkt allemaal bekend en past bij een lage bloeddruk. Vaak als je snel opstaat of (ineens) wat drukker bent.

    Goed gehandeld! Heb een lelijk litteken in mijn gezicht aangezien ik eens lelijk terecht ben gekomen omdat ik niet op tijd reageerde.
     
  8. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Ja, ik heb van mezelf een lage bloeddruk. Nu in de zwangerschap is hij normaal (120/60).

    Meer zout eten ga ik ook doen. Ik voel ook dat ik daar wel behoefte aan heb.
     
  9. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.490
    5.572
    113
    Vrouw
    He bah het zit je ook niet mee he deze zwangerschap!

    Ik hoop voor je dat het snel wat rustiger word en je eindelijk eens echt kan gaan genieten!
     
  10. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Dank je :) ik heb klachten die totaal nieuw zijn. Ze zeggen dan dat het komt omdat het een jongen is, maar dat is toch echt niet zo:D
     
  11. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Ik heb dat ook erg gehad bij beide zwangerschappen, niet eens als ik liep maar heb ook regelmatig de auto aan de kant moeten zetten en ben 2 keer flauw gevallen tijdens een echo(naja ik lag al natuurlijk) ontzettend vervelend natuurlijk. Ik had standaard zoetigheid (snoep) en iets zouts (chips of zoute drop) bij me.
     
  12. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik had het ook met mijn kinderen. Vooral rond die middelste weken. Bij mij was het mijn bloeddruk. Bij de VK bleek die 80/55 na 15 minuten hard fietsen en 2 verdiepingen lopen (dan zou hij hoger moeten zijn).

    Voor mij hielp het om mijn beenspieren aan te spannen. Dan duw je het bloed wat meer terug naar boven. Vooral in de rij van de kassa was dat vaak nodig. Na 28/30 weken was het weer beter..
     
  13. Liva

    Liva Fanatiek lid

    5 dec 2016
    2.017
    3.041
    113
    Ik zou toch wel even je hb en ijzer laten prikken hoor. Zwangeren hebben vaak ijzertekort.
     
  14. Roderoosjes

    Roderoosjes Fanatiek lid

    13 apr 2012
    1.117
    111
    63
    Herkenbaar. Ik heb nu in de zwangerschap een lage bloeddruk en ook last van duizelingen en flauwtes. Ik heb nu altijd dropjes bij me en probeer wat kalmer aan te doen. Niet dat dat makkelijk is met een peuter om je heen 😜
     
  15. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Bedankt voor de reacties. Hb en ijzer is al gecheckt en was in orde. Als het aanhoudt zal ik het nog eens vragen.

    Deepfreeze, beenspieren aanspannen is een goede tip. Ik heb zo'n hekel aan boodschappen doen nu en al helemaal aan die rij.
     
  16. Nene

    Nene Actief lid

    15 mrt 2014
    163
    0
    16
    NULL
    NULL
    Heej Nescio,

    Ik heb er deze zwangerschap ook last van gehad. Ik viel ook bijna flauw na het wegbrengen van de kids. De verloskundige is 's middags gekomen. Bij mij bleek het een lage bloeddruk te zijn. Tijdelijk zoute dropjes bij me gedragen. De verloskundige gaf aan dat je halverwege de zwangerschap een dip in je bloeddruk kan hebben. Af en toe heb ik er nog last van maar niet zoals halverwege de zwangerschap. Ik vond het ook heel eng en je voelt je zo machteloos omdat je lijf je in de steek laat.

    Veel sterkte en misschien even zoute dropjes bij je dragen de komende tijd!
     
  17. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Hoi Nene,

    Bedankt voor je reactie. Het is echt vervelend he. Deze morgen had ik het weer onder de douche. Ik had daarvoor nog goed gegeten en gedronken, maar toch weer licht in mijn hoofd. Ik heb me zittend gedoucht, toen ging het wel weer.

    Van die dropjes is een goede tip. Ik ga er meteen een voorraadje van kopen. Bij jou is het dus weer verminderd?
     
  18. Louloute

    Louloute Niet meer actief

    Hey
    Bij m'n zoontje had ik er ook steeds last van en nu helaas weer. Hier is m'n bloeddruk te laag soms, wat enorm hielp was het dragen van de steunkousen (medische). :) heeft mijn vk mij aangeraden, heb nu weer een recept meegekregen om ze op te halen :) ik zou het aan je vk vragen of het misschien een oplossing zou kunnen zijn voor jou!
     

Deel Deze Pagina