Bevallingsfotograaf.... wel of niet?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door EvaElisa, 20 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EvaElisa

    EvaElisa Actief lid

    23 jan 2016
    222
    0
    16
    Vrouw
    Hoi meiden,

    Ik zit er over te denken om misschien een bevallingsfotograaf in te huren voor de bevalling van ons eerste kindje. Ik zie zulke mooie foto's voorbij komen soms :$;) Het blijft een bijzonder moment die je partner misschien in alle emotie ook niet altijd (goed) kan vastleggen op camera. Nu ben ik dus eigenlijk op zoek naar ervaringsverhalen. Dus heb jij ooit een bevallingsfotograaf gehad, dan hoor ik graag hoe je dit ervaren hebt :p

    Liefs EvaElisa
     
  2. Aanoniemous

    Aanoniemous Fanatiek lid

    15 feb 2016
    1.546
    962
    113
    Vrouw
    ik heb er ook aan zitten denken, mijn vriend vond het alleen niks en wilde geen vreemden bij de bevalling. wij hebben uiteindelijk mijn mams gevraagd om fotos te maken.
    ook hebben we mijn vriend zijn telefoon op filmen gezet en deze de bevalling gewoon op laten nemen. daar ben ik achteraf super super blij mee, op film kon je de emotie horen en zien echt geweldig om dat achteraf te kijken!!
     
  3. Freddel

    Freddel Fanatiek lid

    30 mrt 2015
    1.305
    406
    83
    Ik heb heel erg spijt dat ik het niet heb gedaan. Ik had vooral heel graag de bevalling op film willen hebben. Daarnaast zijn er bijna geen foto's gemaakt tijdens de bevalling en maar een paar vlak na de bevalling (wegen en navelstreng knippen ed).
    Dus mijn advies is doen!!
     
  4. Meisje@12345

    Meisje@12345 Fanatiek lid

    19 aug 2014
    2.423
    271
    83
    Hier geen bevallings fotograaf.
    Ik wilde zelf ook dat er absoluut geen foto's gemaakt zouden worden.
    Toen de bevalling medisch werd heeft de vk toch foto's gemaakt, omdat ze toch niks meer mocht doen maar wel graag wilde weten hoe het zou aflopen.

    Achteraf ben ik zo blij met de foto's! De bevalling is erg langs me heen gegaan en door de foto's kwam er weer een hele hoop naar boven.

    Nu zwanger van de 2de en wil zeker dat mijn vriend of de kraamzorg foto's maakt.
     
  5. Pluis90

    Pluis90 Lid

    14 dec 2016
    78
    9
    8
    Vrouw
    Ik ken een stel die er een bevallingsfotograaf bij had. Heel mooi resultaat, zij hebben het niet op één moment als vervelend ervaren. Als je echt een goeie hebt, kan ze zich zo opstellen dat het lijkt alsof ze niet aanwezig is.
     
  6. Dodo29

    Dodo29 Actief lid

    24 sep 2013
    442
    229
    43
    Hier een reactie vanuit de andere kant, ik ben net gestart als geboortefotograaf en heb in april (begin mei) mijn eerst geboorte reportage.

    Wat ik je aan wil raden is doe wat goed voelt! De een maakt het allemaal niks uit en de ander hecht er totaal geen waarde aan, dat kunnen wij niet voor je beslissen.

    Daarnaast een beetje een goede geboortefotograaf komt eerst op kennismakingsgesprek. Ondanks dat je elkaar natuurlijk niet kent is het fijn om een gezicht te zien en ook toch wel dat er een klik is! Op google kom je uiteraard zo bij een aantal geboortefotografen. Houd er wel rekening mee dat het best prijzig is, zo tussen de 500-800 euro voor een geplande bevalling (inleiding of keizersnede etc) 700-1200 euro voor een ongeplande bevalling. Bij sommige fotografen zitten er nog niet eens de fotos bij of maar een beperkt aantal. Kijk hier goed naar!

    Verder zou je echt naar de portfolios kunnen kijken naar een stijl die jij mooi bent, dit zit hem vooral in de nabewerking.

    Ik weet trouwens niet hoever je zwanger bent? Maar de wat ''bekendere'' fotografen zitten al heel snel vol. Sommige gewoon al t/m september!

    En het is inderdaad zo een goede geboortefotograaf die blijft goed op de achtergrond!

    Succes met je keuze & Gefeliciteerd met je zwangerschap trouwens!
     
  7. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.977
    17.016
    113
    Vrouw
    Als je dat ziet zitten, moet je dat zeker doen.
    Ik moest er niet aan denken, heb er ook geen spijt van gehad. Heb een zware bevalling gehad, ben juist blij dat het achter de rug is. Wel blij dat er foto's zijn gemaakt, maar had er geen reportage van willen hebben 😅
     
  8. EvaElisa

    EvaElisa Actief lid

    23 jan 2016
    222
    0
    16
    Vrouw
    Het lijkt me echt heel mooi! Helaas zijn ze wel moeilijk te vinden bij mij in de omgeving. Eerst maar eens vriendlief zo ver krijgen haha 🙈😇
     
  9. Fauna

    Fauna Bekend lid

    22 sep 2011
    661
    34
    28
    Vrouw
    Kantoor
    Omg BoZ
    Bij de eerste heeft mijn moeder en de verloskundige foto's
    gemaakt, bij de tweede heeft mijn vriend en de verloskundige foto's gemaakt. We twijfelde bij de tweede of we een bevallingsfotograaf erbij wilde, uiteindelijk niet gedaan. Geen spijt van. Bij de derde denk ik dat we het weer gewoon zelf doen.
     
  10. blessings

    blessings Fanatiek lid

    7 dec 2015
    1.079
    1.538
    113
    Vrouw
    Ik wilde het ook niet door mn man laten doen. ik wilde dat hij er gewoon voor mij en de baby kon zijn, zonder zich druk te hoeven maken om het maken van foto's. Dus toen heb ik mijn moeder gevraagd om te komen filmen. Niet vol tussen mn benen, haha, maar gewoon netjes van de zijkant. Achteraf heb ik de film op de computer af laten spelen en dan regelmatig een screenshot gemaakt van een mooi moment. Zo heb ik dus ook nog foto's.
    Maar de film blijft voor mij het mooiste. Heel gaaf om het eerste geluid van ons zoontje te horen wanneer hij geboren wordt en het horen en zien van onze reacties. Sommige dingen zijn compleet langs me heen gegaan of heb ik niet meegemaakt omdat ik in de ok gehecht moest worden. En dat kon ik achteraf dan toch bekijken omdat mn moeder alles gefilmt heeft. Die film is echt onbetaalbaar voor mij!
    Wil je geen extra persoon bij de bevalling, dan kun je ook een filmcamera op statief zetten en gewoon constant laten filmen (maar dan moet je natuurlijk wel opletten dat niemand voor het beeld gaat staan :D)
    Ik vond het ook wel ideaal dat ik door het maken van screenshots zelf kon bepalen wat ik leuk vond om op de foto te hebben.
    Maar de kwaliteit van de foto's die een geboortefotograaf maakt is natuurlijk wel veel beter ;)
     

Deel Deze Pagina