Graag tips aanschaf kinderstoel

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Meryl, 23 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Meryl

    Meryl Bekend lid

    30 jan 2009
    737
    0
    0
    Hallo dames,

    Ik wil me vast wat orienteren op de aankoop van een handige kinderstoel. Nu vind ik die Trip Trap stoelen erg leuk, maar daar zit geen blad aan vast om een bordje e.d. op te zetten.

    Aan de ene kant vind ik dat handig, zodat de kleine echt mee aan tafel eet. Aan de andere kant lijkt het me ook juist weer handig om de stoel soms te verplaatsen zodat een blad weer wel nodig kan zijn (bv. van de zomer in de tuin). Wat is jullie ervaring hiermee? :)
     
  2. debbie2007

    debbie2007 Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.397
    3
    0
    Een blad vind ik wel handig, helemaal eentje met een opstaand randje. Kan uk lekker knoeien met eten, en ligt niet meteen de hele tafel/kamer vol. Ook als ze leren drinken uit een beker bijv en het bekertje valt om, dan vang je toch het meeste op.

    Het is wel leuk, zonder blad aan tafel meeeten, maar bedenk wel dat het dan gemakkelijker wordt om met de voetjes tegen de tafelrand, of eronder, te duwen. Dan kan de stoel misschien omvallen.

    Verder vindt ik het t belangrijkst dat ie heel makkelijk schoon te houden is. tHoeft echt geen fauteuil te zijn, wij zitten toch ook niet op een comfi bank tijdens het eten? ;)
     
  3. Meryl

    Meryl Bekend lid

    30 jan 2009
    737
    0
    0
    Bedankt voor je reactie Debbie, goed idee van dat randje ook! Inderdaad handig dat niet alles er meteen afrolt enzo (beker, bestek). Had ik nog niet aan gedacht zelf..
    Ook het duwen tegen de tafelrand met een stoel zonder blad..is iets om bij stil te staan inderdaad ;)

    Vanaf welke maand begin je eigenlijk precies met zo'n stoel? Of ligt dat helemaal aan het nekje en de houding van je kindje?
     
  4. Kletskous

    Kletskous Niet meer actief

    ik heb de chicco polly nou ben er echt superblij mee en die zou ik ook aan iedereen aanraden. Daar kunnen ze vanaf 5 maanden al in.
     
  5. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.175
    1.357
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Ik heb er een met een blad, trouwens nog een hele oude waar ik zelf in heb gezeten. Wij zetten nu zijn bordje op het blad en dan mag hij zelf eten. Ik zou voor een blad gaan.
     
  6. debbie2007

    debbie2007 Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.397
    3
    0
    Leeftijd: als je kindje goed kan zitten en t koppie goed op kan houden. Dan gewoon gaan proberen. Is soms bij 5mnd, bij andere kindjes bij 7mnd denk ik.
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Niet alle reacties gelezen, maar wij hadden de tiamo gekocht (goedkopere stoel dan de tripptrapp, maar dan wel met blad).
    Maar ze knoeit met eten nog zo dat dat dus elke keer tussen de naden kwam, dus we hebben toen die stoel van de Ikea gehaald voor eerst (12 euro, blad erbij 3 euro extra). Die veeg je lekker gemakkelijk schoon, ze zitten er erg goed in en als ie toch te vies is, trek je de poten ervan af en gooi je hem in bad te weken :)
    Omdat ie zo licht is, ook erg fijn om even naar de tuin te sjouwen enz. enz.
    De tiamo hebben we verder geen spijt van: op een gegeven moment zal ze echt niet meer in deze ikea-stoel passen en kan ze nog heel lang op de tiamo. Blad kan er ook weer af, dus dan wordt het een stoel die zo aan tafel geschoven kan worden en waarop ze nog erg lang kunnen zitten, (stiefzoon zat er tot voor kort nog op aan tafel, die is 7).
    Maar achteraf hadden we de tiamo nog wel even wat later kunnen kopen en eerst met de ikea gekund...
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Dat blad is trouwens niet alleen met eten handig, maar ook als je ze even ergens te spelen wilt hebben, zoals in de keuken tijdens het koken: kan er gewoon wat speelgoed op staan. Ik zou dus absoluut wel voor een blad gaan :) Bij die van de ikea trek je het blad er zo af en zet je die er ook zo weer op. Ideaal dus voor allerlei situaties :)
    En vanaf wanneer.... tja, vanaf dat je kindje gewoon goed zit. Hier was dat bij 6,5 mnd, maar Thirza was er vrij vroeg mee. Gemiddeld schijnt zo tussen de 7 en 9 mnd te zijn. (Vandaar ook advies om je kind vanaf 9 mnd pas op de fiets in het fietszitje mee te nemen).
     
  9. misa

    misa Niet meer actief

    De houten meegroeistoel van prenatal is net zoiets als de triptrap, maar dan met blad. Kan ook laten nog zonder blad en als gewone stoel gebruikt worden (net als triptrap).
    Met blad vind ik wel handig: kunnen ze hun eigen tafeltje besmeren en kunnen ze niet bij de spullen op de tafel.
    Ze kunnen in een gewone kinderstoel als ze een beetje zelf kunnen zitten.

    Je hebt ook die van chicco: erg mooie en handige stoelen, kan erg plat (achterover) zoals een maxicosi zeg maar. Daar kunnen ze al heel vroeg in! Kan met en kan zonder blad gebruikt worden. Kan in geklapt worden. Enige nadeel vind ik: hij is uitgeklapt best groot.

    Succes met de keuze!
     
  10. Skye

    Skye Niet meer actief

    Hier ook ded Chicco Polly. Geweldig ding. Echt een aanrader
     
  11. MG2009

    MG2009 Niet meer actief

    Wij hebben de veels te dure Bloom Fresco. Ik vind het een miskoop, hij is niet heel makkelijk schoon te houden en zoonlief zit er gewoon niet fijn in vind ik. Ik ken meerdere meiden die deze stoel hebben en ook zij zijn niet tevreden (en dat voor dat geld!!!)

    Wij hebben nu de 12-euro stoel bij de Ikea gehaald, vind ik persoonlijk echt een prima ding!

    Misschien dat de Bloom wel fijn is als ie ouder is, ik hoop t maar ;)

    Vanaf een maand of 6 zat ie hierin trouwens, maar niet te lang achter elkaar.
     
  12. Meryl

    Meryl Bekend lid

    30 jan 2009
    737
    0
    0
    Fijn zeg al deze reacties, heb ik veel aan, bedankt! :)
     
  13. angel77

    angel77 Fanatiek lid

    29 mrt 2008
    1.428
    0
    36
    oosten van het land
    ook een chicco polly, en heeeeel blij mee.
    Kun je helemaal afwassen wat hier ook regelmatig moet gebeuren.
    Een ook handig dat de rugleuning versteld kan worden hij heeft er al menig dutje in gedaan terwijl wij aan het eten waren.
     
  14. ccwomen

    ccwomen Fanatiek lid

    11 okt 2008
    2.005
    0
    0
    Wij hebben de bloom kinderstoel, is wel erg duur, maar ben er erg tevreden over!
    Hij zit er al helemaal stevig in!
    En is ook met blad voor en met opstaand randje!
    Ideaal!
    En kan er al vanaf de geboorte in omdat deze ook in ligstand kan, maar moet er wel eerlijk bij zeggen dan vind ik de binnenzitting best wel hard voor een baby, maar misschien zijn er ook wel een soort van zitverkleiners bij te kopen maar dat weet ik niet...
    Succes met je keuze!
     
  15. Puppy78

    Puppy78 Fanatiek lid

    16 apr 2008
    2.099
    0
    0
    We hebben de tripp trapp, ik vind het zelf wel erg leuk dat Vigo echt aan tafel zit. Met een blad zit je kindje toch wat verder weg, persoonlijk vind ik dat niet praktisch. Fijn is ook dat je er heel lang mee kunt doen, omdat het een meegroeistoel is. Je kunt trouwens voor de tripp trapp ook een blad kopen, weliswaar niet van Stokke zelf. Weet even niet meer waar maar als je even googelt dan vind je het vast.
     
  16. Jubbos

    Jubbos Niet meer actief

    Wij hebben deze ook (gekregen) ik vind hem oerlelijk en zou er zelf dan ook voorbij zijn gelopen, maar hij is echt reuze handig.

    Je kan hem op 3 standen (lig, halfzit, zit) gebruiken, inderdaad al vroeg erin en hij is in hoogte verstelbaar.

    Nadeel vind ik dat hij lastig schoon te houden is, overal wel gaatjes en dingetjes
     
  17. Chantico

    Chantico Niet meer actief

    Hier een pleidooi voor de TripTrap :)

    Wij zijn van kinderstoel gewisseld omdat de eerste niet helemaal beviel. Dat was zo'n meegroeistoel van Prenatal. Nadelen op een rijtje:

    - te breed zitvlak zodat onze dochter veel opzij kon zakken toen ze nog niet supergoed zat (maar wel ruimschoots genoeg om in een stoel te kunnen eten, we waren daar echt niet heel vroeg mee)
    - te diep zitvlak wat je niet kon verkleinen doordat het blad er vast opzat en niet 'smaller' kon
    - het blad paste nét niet over de tafel heen, dus de stoel nam altijd veel ruimte in beslag want kon niet netjes aangeschoven worden (ook met het voorblad eraf kon ie niet goed aangeschoven, want de zijkanten zijn hoog)
    - ze zat ook tijdens het eten geven altijd wat verder van je af omdat dat blad dus er nog extra tussen zat
    - het blad had een randje, wat moeilijker af te nemen was
    - ik vond m lastiger in elkaar te zetten en waarschijnlijk ook lastiger te verstellen als je kindje gegroeid is (maar dat hebben we niet meegemaakt, toen waren we al gewisseld)

    We hebben een TripTrap gekocht, en zijn daar heel blij mee. Voordelen (t.o.v. de oude stoel):

    - het zitvlak is zo diep/ondiep af te stellen als voor je kindje goed is
    - het zitvlak is smaller als je zo'n babysetje gebruikt
    - haar zithouding was direct véél beter (niet meer onderuit of scheef gezakt maar een actieve zithouding)
    - héél makkelijk verstelbaar, dus heel snel aan te passen als je kindje iets gegroeid is
    - zo dicht aan de tafel te schuiven als je zelf wilt (dus neemt weinig plek in als ze er niet in zit) en aangeschoven heeft je kind een 'blad' (= de tafel) waar niet zo snel iets af valt, want het is lekker breed
    - er valt minder snel eten op de grond, want ze zit dichter op de tafel en de tafel is breder dan een voorblad (tegen moedwillig eten op de grond gooien is geen stoel bestand ;))
    - nu ze groter is kan ze in deze stoel ook lekker tekenen aan tafel, wat op een voorblad niet zo makkelijk kan
    - het is gezellig dat ze er helemaal bij hoort
    - hij is heel makkelijk schoon te maken

    De eerste maanden kan zo'n voorblad misschien nog wel handig zijn en ook als je de stoel buiten of in de keuken wilt zetten kan ik me er wel wat bij voorstellen. Maar wij zijn inmiddels wel zo 'burgerlijk' en 'verantwoord' (;)) geworden dat we altijd aan tafel eten. Ook voor andere activiteiten dan eten (tekenen enzo) is de stoel nu heel geschikt. De stoel in de keuken zetten kan ook zonder voorblad.

    Met de TripTrap kan je echt wel tien jaar voort, met veel van die andere stoelen kom je ooit op het moment dat ze te groot zijn voor de kinderstoel maar te klein voor de gewone stoel. Dus op de lange termijn is het de investering zeker waard, vind ik.

    Plus ik vind de TripTrap mooi, en het oog wil ook wat :D (maar ja, smaken verschillen).

    Persoonlijk kan ik iedereen de TripTrap aanraden. Hij is makkelijk op te bouwen / te verstellen en schoon te houden, je kindje kan er denk ik al vanaf heel klein (als het goed zit natuurlijk) goed in en je doet er héél lang mee (zowel wat betreft dat ie niet snel stuk gaat als dat je kind er niet snel uit groeit).
     
  18. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Ik wilde ook een TripTrap maar na 'proefzitten' toch besloten deze niet te kopen. Hebben nu een kinderstoel van X adventure http://www.gardo.nl/catalogus/images/ks_retro_zwart.jpg

    Deze bevalt echt heel goed! Rugleuning in 3 standen verstelbaar, in hoogte verstelbaar zodat je hem bijv. ook bij de salontafel kunt zetten, wieltjes zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen, afneembaar blad met randje en bekerhouder. En de prijs valt ook reuze mee!
     
  19. QMerelQ

    QMerelQ Fanatiek lid

    9 jul 2008
    4.276
    0
    0
    Hoi,

    Hier ook een triptrap stoel, en inderdaad ik was laatst op de jonge gezinnen beurs en daar kon je een blad krijgen om aan de triptrap te bevestigen. Weet ook zo niet of hij van het merk zelf is of van een ander merk.....dacht dat hij rond de 40 euro kost.
    Moet wel heel eerlijk bekennen dat ik het lakwerk van de triptrap erg belabberd vind. Bij ons zijn er echt al stukken vanaf en de plankjes zijn super zuinig gelakt!! Gelukkig hebben wij een flinke korting gehad, maar dan nog. Hij kan wel al een likje verf gebruiken na een half jaar en dan voor die prijs!??
    Herkent iemand dit, of hebben wij gewoon een slecht exemplaar gekregen?

    Hebben de Ikea 12 euro stoel voor in de caravan. Hij is inderdaad superfijn qua zit alleen merken wij bij gebruik (opa en oma hebben hem nu ook) dat je er snel over struikelt!!
    De poten staan naar buiten uit, en daardoor loop je erg snel tegen de poten aan, kan dus gevaarlijk zijn!
     
  20. Chantico

    Chantico Niet meer actief

    Het lastige is dat hele jonge kindjes (jonger dan een jaar) misschien in de ene stoel beter zitten, maar dat de andere stoel na een jaar ofzo juist weer fijner wordt.

    Onze TripTrap is tweedehands (geen idee hoe lang die al gebruikt is) en ziet er op zich nog heel prima uit. De plankjes van stoel en voeten heb ik omgedraaid, de bovenkant was wel wat afgeleefd, maar de onderkant nog piekfijn. Onze meid zit er nu een aantal maanden op en ik zie geen slijtage ofzo. Maar weet ook niet of de vorige eigenaren m extra hebben gelakt ofzo.
     

Deel Deze Pagina