Advertorials

Is jouw huis babyproof?

© Haremaristeit.nl
© Haremaristeit.nl

Wanneer je kindjes de wereld gaan verkennen, moet je rekening houden met mogelijke gevaren in en rondom het huis. Spannend voor je kind, omdat de wereld opeens zoveel groter wordt. Vermoeiend voor jou, omdat nu praktisch niets meer veilig is. We hebben verschillende mommy-blogs gevraagd wat hun ervaring is.

Een baby-proof thuis – 2WMN.nl

Vanaf het moment dat je kindje zich voort gaat bewegen en start met de wereld verkennen, moet je rekening houden met mogelijke gevaren in en rondom je huis. Nu kun je natuurlijk nooit ieder risico uitsluiten en er gebeuren soms gewoon dingen die eigenlijk voorkomen hadden kunnen worden, maar toch is het belangrijk om wel alert te zijn en veiligheidsvoorschriften in acht te nemen om de grootste risico’s te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende punten:

1. Voorzie je huis van rookmelders en koolmonoxidemelders.
2. Breng stopcontactbeveiliging aan en werk rondslingerende elektriciteitssnoeren weg.
3. Bevestig traphekjes, zowel boven als beneden.
4. Hete vloeistoffen buiten het bereik zetten. Denk ook aan het niet op de rand van een hoge tafel zetten of hete dranken op een tafel met tafelkleed zetten.
5. Zorg dat de koorden van raambekleding niet binnen bereik hangen.

Benieuwd naar meer tips? Willemijn en Martine vertellen het hier.

© 2WMN.nl
© 2WMN.nl

Gevaarlijk speelgoed – Damespraatjes.nl

Niet alleen het badje kan een potentieel gevaar zijn wanneer je niet oplet, er zijn meer dingen die voor een kind levensgevaarlijk kunnen zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is dan ook goed om je bewust te zijn van dingen die op het eerste gezicht niet gevaarlijk lijken, maar die dat voor je kleintje wel degelijk zijn.”

Helaas gebeuren er elk jaar nog steeds vele ongelukken met kinderen die schoonmaak- en wasmiddelen in handen krijgen. Dit komt doordat ouders het zich niet altijd bewust zijn dat ze niet veilig zijn opgeborgen. Tel daarbij op dat de verpakkingen vaak vrolijke kleuren hebben en dus heel interessant zijn voor kinderen. Om deze reden heeft Ariel de verpakking van de pods nu beveiligd met een kinderslot. Mochten je kinderen de verpakking om de één of andere reden toch van de veilige plek afkrijgen (kinderen komen tenslotte met de meest creative oplossingen), dan krijgen ze de verpakking in ieder geval niet open. Een simpele oplossing die kinderlevens kan redden. Mara vertelt hier meer over hoe je je kindje veilig houdt rond het huis.

Safety first – Haremaristeit.nl


“Sinds mijn dochter min of meer kon lopen en zich overal aan optrok, heb ik mezelf een aantal dingen aangeleerd. Zo hebben wij bijvoorbeeld een lange tijd geen warme dranken gedronken wanneer zij wakker was.” vertelt Maris van Haremaristeit op haar blog.“En cliché maar waar: een ongeluk zit nou eenmaal écht in een klein hoekje. Zo ontvang ik bijvoorbeeld dagelijks pakketjes en gaat de deurbel dus ook meerdere malen per dag. Ik loop dan vaak nog geen minuutje de woonkamer uit om de postbezorger te begroeten, te tekenen voor ontvangst en weer naar binnen te gaan. Maar dat korte momentje is lang genoeg voor een gemiddeld eigenwijs peuterkind om zichzelf aan een tafelkleed omhoog te trekken (die heb ik dus ook een lange tijd niet gebruikt) en daarbij een fruitschaal/laptop/hete kop thee mee te trekken.”

Benieuwd naar meer handige tips voor veilig gebruik van wasmiddel in huis? Kijk dan vooral even hier!