Wat moet je regelen

Schoolspullen basisschool, wat heb je nodig?

Schoolspullen basisschool, wat heb je nodig?
Schoolspullen basisschool, wat heb je nodig?
Oke, de zomervakantie is pas net begonnen dus je hebt nog even de tijd. Maar voor je het weet gaat je kind weer naar school. Ben jij al klaar voor het volgende schooljaar, of misschien wordt het wel de eerste schooldag.

Wij hebben een handige checklist gemaakt zodat jouw kind er helemaal klaar voor is!

Controleer schoolspullen

Schooltas
Je hoeft echt niet ieder jaar een nieuwe tas te kopen, alhoewel je kind daar misschien anders over denkt. Controleer of de tas nog heel is en of de ritsen nog werken.

Eten en drinken
Kinderen hebben ’s morgens een kleine pauze. Dan drinken ze wat en eten ze vaak fruit of een ander tussendoortje. Tegenwoordig blijven veel kinderen tussen de middag over op school of hebben ze een continu rooster. De lunch kan je meegeven in een stevige lunchbox. Dit voorkomt platte boterhammen. Is de broodtrommel nog goed, lekt de drinkbeker? Om zoekraken te voorkomen is het handig om er een naamsticker op te plakken. De stickers blijven ook in de afwasmachine goed zitten.

Gymkleding
Kinderen groeien snel. Waarschijnlijk zal je nieuwe gymkleren en -schoenen moeten kopen. Maak een lijstje met dingen die je moet aanschaffen en ga samen met je kind een dagje shoppen. Let er bij sportschoenen op dat de zolen niet afgeven op de vloer van de gymzaal.

Overig
Voor de basisschool hoef je niet veel aan te schaffen. Naast bovenstaande spullen kan je een luizenzak overwegen. Helaas komt hoofdluis nog regelmatig voor op scholen. Het is niet bewezen dat een luizencape of luizenzak de verspreiding van hoofdluis voorkomt, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Vanaf groep 3 is een etui handig. Ze krijgen van school vaak potloden en een gum. Op sommige scholen gaan ze in groep 7 of 8 oefenen met het gebruik van een schoolagenda.

Bedtijd

Eén van de voordelen van vakantie is dat je minder volgens de klok hoeft te leven. Heerlijk toch? In de vakantie gaat je kind vaak (veel) later naar bed. Niks mis mee! Maar in de laatste week van de zomervakantie is het goed om rustig weer naar een normale bedtijd te gaan. Zorg dat je kind iedere dag iets eerder gaat slapen en laat hem ook niet te lang uitslapen. Zo ontstaat er weer een normaal ritme en zal de overgang niet te groot zijn.

Goede voorbereiding

Zo’n eerste schooldag is wennen. Ook voor mama’s. Veel mama’s vinden het prettig om even wat tijd voor zichzelf te hebben. Zet je wekker bijvoorbeeld een half uurtje eerder en ga lekker douchen. Daarna ben jij klaar om je kind wakker te maken. Je kan tijd besparen door ’s avonds samen met je kind de kleding voor de volgende dag klaar te leggen en de schooltas vast in te pakken. Dit scheelt ’s morgens echt! Je kan ook ’s avonds de ontbijttafel vast dekken zodat je de volgende ochtend in alle rust gezamenlijk kan eten.