Gezondheid

Een veilig huis

© Moodkids.nl

Er gebeuren helaas nog veel ongelukken met kleine kinderen in en om het huis. Kleine kinderen zijn namelijk erg nieuwsgierig en zien de kleinste dingen die jou misschien niet opvallen. We hebben een aantal mommy-blogs gevraagd hun ervaringen én tips te delen voor een kidsproof thuis!

Een ongeluk zit in een klein hoekje – Mynameismama.nl

We zijn het ons er vaak niet eens van bewust hoeveel gevaarlijke situaties we zelf dagelijks creëren. Een aantal dagen na het in elkaar zetten van een kledingkast vond ik bijvoorbeeld nog 2 kleine spijkertjes op de vloer van de kinderkamer. Daar hadden de kinderen zich flink aan kunnen bezeren, of ik had er zelf op kunnen gaan staan. Benieuwd naar de ervaringen van Mynameismama? Kijk dan hier!

Gevaar in huis – Fantasticmoms.nl

Menig moeder zal zo’n irritant kinderhaakje op het gootsteenkastje hebben enzo. En gevaarlijke middelen zetten we goed weg en we checken of alles met kindersluitingen wel goed dicht zitten. Zo zijn wij moeders nou eenmaal. Veiligheid voor alles. Maar wist je dat er genoeg alledaagse producten net zo gevaarlijk kunnen zijn als een fles chloor? Lees hier snel verder!

© Moodkids.nl


Tips voor een veilig huis voor je kids – Moodkids.nl

In het drukke, moderne leven zijn ouders vaak met verschillende huishoudtaken tegelijk bezig. Het is dan makkelijk om te vergeten dat zelfs gewone wasproducten schadelijk kunnen zijn voor kinderen. Zoals alle producten kunnen pods (wascapsules) een gevaar betekenen voor kleintjes. Bewaar deze pods daarom buiten het bereik van kinderen. Om kinderen nog meer te beschermen heeft Ariel een nieuw 48 wasbeurten familieverpakking ontworpen met een beter kinderslot. Zoon Kjeld van vriendinnetje Denyse is 2,5 jaar en kreeg de verpakking écht niet open. Benieuwd naar de tips van Moodkids voor een veilig thuis? Kijk dan hier!

Ruim je keukentafel op – Fittevrouwen.nl

De keukentafel is bij ons een plek waar we behalve eten ook aan knutselen, werken en leven. Kleine tangetjes, kwasten, schroevendraaiers slingeren rond. Opruimen die zooi, in een opbergdoos met goede sluiting en in de kast of de schuur bewaren. Daarmee voorkom je dat je kind er ineens mee in z’n handen zit! Benieuwd naar waar je nog meer op moet letten? Fittevrouwen vertelt het je.

Benieuwd naar meer informatie over veilig gebruik van wascapsules in huis en hoe je moet handelen als je kind een capsule heeft ingeslikt? Kijk dan even hier.

Dit artikel wordt je aangeboden door Adfactor.